Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bilgisayarınızdaki mp3ler ve vidoları wirelessden izleyin

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Programlar, Yazılım sorunları >> Bilgisayarınızdaki mp3ler ve vidoları wirelessden izleyin Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
can119

5 Haziran 2008; 23:10:43 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bu tip bir program ariodum geçenlerde yani iPhoneye mp3 resim ve filmlerimi atmadan bilgisayarın hdd sindeki dosyalara ulaşıp izleyebileceğim ki bu hafta tesadüfen chip dergisinde konu ile ilgili Psp ve Ps3 ü ağ üzerinden UPnP ve DNLA ile videolarınızı ve mplerinizi izleyebileceğiniz yazılıydı bunu iPhoneye uyguladım gerçekten inanılmaz sonuç aldım sizinde çok işinize yarıyabileceğini düşündüğüm için paylaşıyorum Programın adı TVersity www.tversity.com dan indirebilirsiniz gerekirse orada ingilizce açıklama war ama ben burada kısaca değinicem...

Arkadaşlar http://www.tversity.com/home adresinde download kısmından en son tversity sürümünü indiriyoruz. Kurulum sırasında tversity kurulumu tamamlanınca en son sayfada Install Codecs işaretli olduğuna dikkat edin. Eğer seçerseniz otomatik olarak 2. kurulum açılacaktır ve codec kurulumu başlıcaktır

kurulum sırasında burada ffdshowun işaretlı olması lazım devam ediyoruz ve mevcut internet bağlantımız varsa otomatik olarak internetten son sürüm indirilmeye başlaniyor indirilen dosya yaklaşık olarak 4mb civarında çabucak inecektir. ffdshow downloadından sonra direk kurulumu açılır siz burada kurarken tüm seçenekleri ile kurduğunuza emin olun

gerisi çok önemli değil ileri diyip geçebiliriz ffdshow kurulumu tamamlanınca arka plandaki kurulumumuzda tamamlanıp kapanıyor. Şimdi sıra geldi default portumuzu windows firewalldan kaldıralım....

Denetim Masasını açıp Windows Güvenlik duvarını açiyoruz
[img]hthttp://img394.imageshack.us/img394/3504/91287218rg1.jpg[/img]
resimde göründüğü gibi Vistada 1 2 3 seçeneklerini sırasi ile takip ederek kurulan programımızı listeye ekliyoruz ve başında tik işareti olduğunu kontrol ediyoruz (Xp de tam nasıldı hatırlamiyorum ama benzer bi şekildeydi...) Burada 3 numaralı Program Ekle Butonuna basınca Masa üstüne gelmiş olan TVersity seçebilirsiniz zaten harici Firewall kullanan arkdaşlar onlar nasıl yapacaklarını bilirler =)

Şimdi yetkilendirmeye gelelim Denetim Masası dan Yönetimsel Araçları açalım

resimde göründüğü üzere Hizmetleri açıp TversityMediaServeri buluyoruz ve özelliklerine giriyoruz

resimdeki işaretli kısımlara dikkat edelim arkdaşlar yukardan oturum aç kısmına gelip oradan aşağıdaki hesabı işaretliyelim...

-AYRINTI: Kullanıcı adlarını bilmeyenler buradaki yöntemi takip etsinler Gözat sekmesine basıp ileriki sekmede gelişmiş daha sonra şimdi bul

buradan Administrator yetkisine sahip bir kullanıcı seçmemiz gerekiyorki ağda daha verimli çalışabilsin programımız ve seçtiğimiz kullanıcı hesabının şifresi olsn çunkü şifresiz olduğunda kullanıcı hesabı ben şifre sorunu aldım...

-AYRINTI SONU

Son olarak ayarlarımız bu pencerede bu şekilde olması gerek

Tamam diyerek Hizmetler kısmına dönüp TverSity hizmetini başlatıyoruz...

Resimdeki gibi isterseniz Tversitye sağ tıkayıp başlat vea tversityi seçip sol taraftan başlata basabilirsiniz Hizmeti başlıcaktır... Hizmetleri kapatabiliriz...

Masa üstüne Dönüp TverSityi açalım...

1numaralı kısımdan Video ve Mp3lerinizi ekleyebilirsiniz ilk eklemenizde dosyaların içeriği taranarak eklenecektir eğer bir değişiklik olursa dosyanın içinde 2numaralı kısımdaki synic işaretine basıp kendiniz synic edebilirsiniz ama program bunu otomatik olarak zaten her gün yapmakta...

Settings kısmını düzenleyelim...

GENERAL SEKMESİ
1 numaralı kısım videolarımızın hangi şekilde convert edilip yollanacağını seçebiliriz burada eğer Auto seçerseniz ciddi olarak iyi bir şekilde bağlanan cihazı tanıyıp ona göre sayfaya yönlendiriyor ama ben iPhoneu seçiyorum burada iPhone için Edge den bağlananlar için özel bir ayarda bulunmakta...
2 numaralı kısım Buradan Tversity hizmetini kapatıp açabiliyoruz
3 Numaralı kısım bildiğiniz gibi iPhone Quick Timein açabildiği dosyaları açabilmektedir ve bunun için dosyalarımız mp4 olmalı program siz videoyu isteyince otomatik olarak mp4e çevirip eş zamanlı iphoneye gönderebiliyor bazı videolarda ise videonuzun tam convert edilmesini beklemeniz gerek burada yazdığınız değer bu convert edilen dosyaların tutulacağı klasörün maximum kapasitesi eğer burada belirttiğiniz değer klasör aşarsa eski veriler silinir eğer çok küçük yaparsanız büyük dosyalar convert edilemeyecektir
4 numaralı kısım burada ağa ve internete açılan port numaranız bu port üzerinden program ile bağlantı kurabiliyorsunuz internetten erişmek için modeminizde bu portu ayarlamayı unutmayınız. (işten okuldan evdeki dosylarınıza ulaşmak için...)

LIBRARIY kısmında bir değişiklik yapmamız gerekmiyor

TRANSCODE kısmında dilediğiniz gibi kalitemi süremi şeklinde ayarlamalarınızı yapabilirsiniz ve burada yeniden boyutlandırılacak resim ve videolarınızın büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz bu kısım hakkında size söylüyeceğim tek şey

işaretli kısımda ALWAYSi seçerseniz videolarınız her zaman convert edilmeye zorlanır ve eğer alt yazısı olduğu halde çıkmayan videolarınız varsa buradan always seçmenizi öneririm...

Herşey tamam =) Safari açiyoruz ağdaki bilgisayarımızın ipsive port numaramızı yazıp dilediğimizce dinleyip izliyoruz ( örnek 192.168.2.2:41952 ) =)
Srt şeklindeki alt yazılarınızın isimlerinin videonuzla aynı olduğundan emin olun iyi seyirler =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can119 -- 7 Haziran 2008; 20:13:20 >

Leopar

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 0:59:13 

aha aradığım şey, araştırma ve bilgi için teşekkürler, iPhone için bu tarz bir program bulmuştum fakat kendi server'ına upload hikayesi vardı, Türkiye şartlarında imkaansız bir programdı...

Replica_Gun_Snatch

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Haziran 2008; 3:48:22 

Bir deniyim şunu. Eğer işe yararsa (-ki yaradığını söylüyorsun) güzel bir bilgi. Teşekkürler.

Herkes oyuncu olabilir ama ben yönetmenim.
İstediğime rol, istediğime yol veririm.
can119

6 Haziran 2008; 10:56:47 

süper program ama hala tam çözebilmiş değilim bazı filimler de sorunlarım war kısa videolarda problemsizde

hakman306

6 Haziran 2008; 14:28:28 

orb live var onun gibi birşey galiba

ciga75

6 Haziran 2008; 21:51:17 

Kardeşler bu port no nedir?Nerden bakabilirim bu numaranın ne olduğuna??

can119

7 Haziran 2008; 0:42:14 

Portları bilgisayarın kapıları olarak düşünebilirsin bu kapılar belirli programlar tarafından kullanılır mesela internet için 80 numaralıyı kullanırsın gibi bu program ise internete açılmak için veya lana paylaşımı sağlamak için bir port kullaniyor sen bu server makinesine bir Web Browser tarafından erişiyorsun ve bu port numarasını yazmazsan programın kullandığı web browserin senin server makinenin publish ettiği web sayfasına erişemezsin dolayısıyla paylaşımdaki dosyaları göremezsin bu port numarası bu karşıklığı önler mesela bilgisayarında farklı bir web sunumu yapiosan 80 dolu olabileceği göz önüne alınarak farklı bi port numarası verilmiş bu programın standart port numarası değiştirmediysen 41952dır settings altından görebilirsin dostum kolay gelsin

baha40n

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Haziran 2008; 9:55:17 

Konuyu resimlerle destekleyip anlatsaydın daha da güzel olurdu.

IPhone'un versionu ne olursa olsun 1.1.4-3.9 bt yapabileceğiniz,sorunsuz kurulum sağlayan anlatım,program ve oyun yükleyebileceğiniz, sürekli güncellenen "olmazsa olmaz" önemli bilgilerin toplandığı çok yararlı bir sayfa.
http://forum.donanimhaber.com/iphone_icin_sorunsuz_program_ve_oyunlar/m_22312859/tm.htm
ahmet4fb

7 Haziran 2008; 13:16:38 

en iyisi orb live
hem kullanımı da çok kolay ben kullanıyorum gayette memnunum

öneririm www.orb.com

can119

7 Haziran 2008; 15:56:24 

Resimler ve konunun anlatımı yenilenmiştir üst kısımdaki resimler reklamların alt tarafında kaliyor o resimlerin sağ kısmıda wardır kolay gelsin

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Programlar, Yazılım sorunları >> Bilgisayarınızdaki mp3ler ve vidoları wirelessden izleyin Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
OCZ Vendetta ve Vendetta 2
Sessiz ve Soğuk! Vendetta serisi işlemci soğutucuları mercek altında
HIS HD3650 ICEQ Turbo video
HIS HD3650 ICEQ Turbo: ATIın giriş seviyesi yeni silahı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç