Arkadaşlar uzun süren bekleyiş ve araştırmalarımın ardından sony 40d3500 fullhd lcdtvyi satın almaya karar verdim, fakat normal yayınlarda filmlerde oyunlarda fazla bir etkisinin olmadığı söylenen 100hz özelliğinin futbol maçlarındaki etkisini sorgulamaya karar verdim, çünkü bu tvde sd yayın olarak ve dt+alınırsa hd yayındada çok fazla futbol maçları seyredilecek, aynı zamnda ps3 pc bağlayıp oyun flm için kullanıcam ama bunlarda çok fazla etkisinin olmadığı söyleniyor 100hz olayının. Gözüyle gören, 100hz tv kullanan ve farkı anlayan yada normal lcd kullanıp maçlarda görüntüden şikayetçi olan var mı arkadaşlar? Bu tvyi bir kez aldıkmı 3-4 sene değiştirmeden kullanıcaz, hal böyleyken 100hz olayı futbol maçlarında çok etkiliyse biraz daha fedakarlık yapıp 100hz özelliği olan tv seçerim. Yada sonynin yeni çıkan serilerinide beklerim onlardada 100hz özelliği olucak yüksek ihtimal w4010da mesela. Demem o ki sizce 100hz seçeneği olan bir tvmi tercih etmeliyim? sony olarak 40d3000 hdready yada samsung f86bd seçenekleri ön plana çıkıyor tabi samsung alabilmek için fiyatının gerilemesi için biraz daha beklemem gerekicek. Biliyorum çok karışık yazdım ama çok çok önemli bu 100hz olayı benim için sırf bunun için normal sd ve hd maç görüntüsünü alıp normal ve 100hz lcdlerde denicem ama öncedende burada sorayım istedim, ilerleyen günlerde bu çalışmayı yaptıktan sonra sonuçları bu başlıktan aktarıcam, şimdi yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum, teşekkürler
Mac seyredeceksen LCD den birsey bekleme 100hz bile kurtarmaz.Sadece agır cekimlerde topu gorursun.Plazma al ..
Yok dostum o kadar da değil. Foruma üye olan olmayan pek çok insan okuyor bu yazıları. Gerçek sananlar çıkabilir. Bazen hepimiz biraz abartıyoruz ama bu fazla olmuş...
ben bütün tvleri yanyana görme şansını yakaladım sony x serisinden samsung 4,5 ve 6 serisi panasonic lg hitachi sharp ve hatta polaroid vsvs plazma ve lcdleri karşılaştırdım samsung 6 serisi ile bu olayı bitirmiş, plazma falan hikaye. bakın görün tecrübe edin, çok şaşıracaksınız,özellikle maçlarda... yok efendim plazmalarıın tepkime süreleri daha iimiş, lcd de ghosting oluomuş 100hz miş 6ms miş... bunları kağıt üzerinde okuruz ama yanyana hepsini görmüş birisi olarak,yani teorik değil ama pratik olarak.samsung 6 SERİSİ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg_sample -- 6 Haziran 2008; 1:35:40 >
Merhabalar. Ben 6 ay kadar önce donanımhaberde çok araştırma yapmama rağmen maçlar için Toshiba 32c3500 Lcd tv aldım babama. Rağmen diyorum çünkü herkes LCD'de görüntünün berbat olacağını falan söylüyordu. Evet görüntü mükemmel değil fakat bir uzman gözüyle bakmazsanız görüntüyü beğenirsiniz. Bu arada digiturk plus da yok normal sd digiturk yayınından gayet memnunuz.
Kendi evime de xbox360 aldım, onun için de tüplü televizyonla asla kullanma diyorlardı. Arkadaşlar LCD kullandıkları için elbette haklılar, ondaki görüntü mükemmel, ama ben yine uzman gözlere sahip olmadığımdan, SEG televizyonumla xbox oynamaktan gayet memnunum.
Kısacası, burada televizyonlar hakkında yorum yapan arkadaşlar uzman gözüyle bakmaktalar. Bunu lütfen gözardı etmeyin.. İyi geceler..
Selam, Haklısınız tabiki biraz abarttım .Sonucta LCD de mac yayınında kotu degildir.
Biraz daha dogal goruntu var PLAZMA da ozellikle mac yayını olunca. Bazen kinayeli yazabiliyoruz.İnceliyen arkadaslar bilirler bu yazısma farkını. Sakın tek yorumla karar vermeyin.GERCEK DOGRU SİZİN GOZ ZEVKINIZ.
Herkese tekrar selamlar...
quote:
Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
quote:
Orjinalden alıntı: ohendem
Selam
Mac seyredeceksen LCD den birsey bekleme 100hz bile kurtarmaz.Sadece agır cekimlerde topu gorursun.Plazma al ..
Yok dostum o kadar da değil. Foruma üye olan olmayan pek çok insan okuyor bu yazıları. Gerçek sananlar çıkabilir. Bazen hepimiz biraz abartıyoruz ama bu fazla olmuş...
arkadaşlar hiç yokmu farkı gözleriyle gören yada 100hz seçeneğini açıp kapama özelliği oaln tv kullanıp varsa farkı anlayan yoksa bizimle paylaşmak isteyen??
arkadaşlar hiç yokmu farkı gözleriyle gören yada 100hz seçeneğini açıp kapama özelliği oaln tv kullanıp varsa farkı anlayan yoksa bizimle paylaşmak isteyen??
arkadaşım mediamarktta izledim 100 hz olan bi lcd de kamera topu takip ederken diyelim sağa doğru kaydı bu esnada 100 hz tv de bu kayma hareketi takılmasız ve akıcı iken 100 hz olmyan bi lcd de takılarak kayıyordu.sd yayında hareketli sahnelerde bu farkı gördüm.100 hz işin içine gird imi fiyat otomatik olarak artıyor.
LCD alırsan kopuk kopuk titrek titrek izlemeye su asamada mahkumsun.
Ani hareketlerde bırakın futbol maçını filmlerde bile sanki uhuyla yapıştırmıssın gibi oluyor görüntüler. Kamera gidiyor ama görüntünün bir kısmı 8 MS uhu ile yapısıyor tvye.
Buna LCD uhusu diyoruz.. En güzel tv uhusu için 10 msli lcdleri tercih edebilirsiniz...
Yok ben uhu falan istemiyorum diyorsanız gidip paşa paşa plazma alacaksınız...
Ya da biraz cepten yakarak 2 msli bir lcd bulun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 6 Haziran 2008; 17:28:56 >
proffesor kusura bakmayın. 100hz ve tepki süresi hakkında aşağıda verdiğiniz bilgiler tamamen yanlıştır. 100hz olmayan bir plazmada da judder adı verilen bu sıkıntılar olur. tepki süresinin bununla hiçbir ilgisi yoktur.
Tepki süresi piksellerin siyahtan beyaza - beyazdan siyaha dönüşüm hızıyla ilgidir. tepki süresi 16ms gibi eski lcd ekranlarda çok hızlı hareketlerde örneğin bir tenisçinin tenis topuna servis vurduğu anda, kolun yapmış hareketin gerisinde gölge kalması gibi bir etkiye neden olması halidir.
quote:
Orjinalden alıntı: proffesor
Ani hareketlerde bırakın futbol maçını filmlerde bile sanki uhuyla yapıştırmıssın gibi oluyor görüntüler. Kamera gidiyor ama görüntünün bir kısmı 8 MS uhu ile yapısıyor tvye.
Buna LCD uhusu diyoruz.. En güzel tv uhusu için 10 msli lcdleri tercih edebilirsiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmaster077 -- 6 Haziran 2008; 18:14:32 >
Asıl siz kusura bakmayın ama tepki süresi ile hızlı görüntüler arasında bir bag olmadıgını ilk sizden duyuyorum...
Kesinlikle, trilyonda trilyon yanılıyorsunuz...
quote:
Orjinalden alıntı: bigmaster077
proffesor kusura bakmayın. 100hz ve tepki süresi hakkında aşağıda verdiğiniz bilgiler tamamen yanlıştır. 100hz olmayan bir plazmada da judder adı verilen bu sıkıntılar olur. tepki süresinin bununla hiçbir ilgisi yoktur.
Tepki süresi piksellerin siyahtan beyaza - beyazdan siyaha dönüşüm hızıyla ilgidir. tepki süresi 16ms gibi eski lcd ekranlarda çok hızlı hareketlerde örneğin bir tenisçinin tenis topuna servis vurduğu anda, kolun yapmış hareketin gerisinde gölge kalması gibi bir etkiye neden olması halidir.
quote:
Orjinalden alıntı: proffesor