Şimdi Ara

MARGARİN İLE PLASTİK ARASINDAKİ İNCE FARK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Margarin tüketiminin, plastik tüketiminden farkının ne olduğunu biliyor musunuz? Bu farkı öğrendiğiniz zaman hayli şaşıracak ve mutfağınızdaki margarini kullanıp kullanmama konusundaki kararınızı gözden geçirmek zorunda kalacaksınız...

AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

http://www.haber7.com/images/haber-ozel/margarin/margarin_files/frame.htm

• 1 yıl önce okumuştum bunu 1 yldırda margariz kullanmıyorum. sizde kullanmayın

EFLATUN
  • cehalet heyecan ve mutluluktur

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

cehalet heyecan ve mutluluktur

Bende diyorum içimde bir sevinç var ama?
  • quote:

Orjinalden alıntı: B.S.S.

Margarin tüketiminin, plastik tüketiminden farkının ne olduğunu biliyor musunuz? Bu farkı öğrendiğiniz zaman hayli şaşıracak ve mutfağınızdaki margarini kullanıp kullanmama konusundaki kararınızı gözden geçirmek zorunda kalacaksınız...

AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

http://www.haber7.com/images/haber-ozel/margarin/margarin_files/frame.htm

bence de bi arkı yok zaten lezzetlide değil

• Plastik benzetmesi bence çok yanlış bir benzetme. Özellikle bir kimyacıya, üstelikde bu alanda tez yapmış bir kimyacıya uygun bir belirtme tarzı değil.
    Margarin aslında tereyağını taklit etmek amacıyla yapılan bir üründür. Yapım sırasında bir katalizör yardımıyla(genellike platin olur bu) sıvı yağlardaki doymamış Çift bağ'a sahip karbon atomları hidrojen ile doyuruluyor. Tereyeğına benzetmek amacıyla renk maddesi(beta karotendi galiba tam hatırlamıyorum) katılıyor. Şimdi tereyğına benzetildiği için ikisi arasında hangisi daha sağlıklı derseniz tabiiki tereyağı derim. Nedeni ise Margarinde daha fazla doymuş yağ oranı var ve insan sağlığına hakkaten zararlı. Mesela kandaki kötü kolesterol ve toplam kolesterol'ü arttırıyor. İyi kolesterol'ü de düşürüyor. Kalp sağlığı açısından da uyugn bir madde değil. Margarin ambalajlarında Sıfır kolesterol içerir ibaresi de yanlış bence. Çünkü içerisinde yeni bulunan Trans yağ asitleri dediğimiz maddeler var ki buda kolesterolü arttırarak insanda damar sertliğine neden oluyor. Zaten 2005 yılından itibaren FDA Margarin ambalajlarında ne kadar trans yağ asiti olduğunun belirtilmesini istedi. Ayrıca besleyicilik konusuna gelirsek; Margarine peyniraltı suyu tozu katılıyor ki bu son derece besleyici. Ayrıca Vücutta besleyici değil fakat düzenleyici olarak rol oynayan vitaminlerden A ve D vitamini de kullanılıyor. Fakat plastikle de hiçbir alakası yok veya ona benzetmek mantıklı bir örnek değil tabii. Çünkü içerisine koruyucu maddeler de katılıyor ki eğer bırakılan ortamda ışık yoksa(yağlar ışıkdan etkilenirler) bakteri üremesi görülmez(koruyucu etkisi kaybolana dek). Margarinin de bir kullanım ömrü var. Yine yanlış hatırlamıyorsam 6 ay idi galiba :) Bunlarıda belirteyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 24 Mart 2005, 16:19:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.