Cevaplarınız için teşekkür ederim ... Fakar herkes farklı bir marka söylemiş :D Yani ortak anlaşabileceğimiz bir marka yok mu ? Cisco Dünya Network tarihinde en kaliteli firma fakat onun switch modellerini göremedim . Eğer bulabileceğim bir yer varsa o markayı tercih etmek isterim .
Bu arada ucuzluk ikinci planda benim için . Zaten o kadar pahalı değiller genel olarak . Sadece kaliteli bir şey almak istiyorum .
8 Portlu bir switch alacaksanız herhangi bir access switch alabilirsiniz.
Ben CCNA sahip biri olarak söylüyorum.
Cisco Switch ler iyidir yönetilebilir Switch ler özellikle ama pahalıdır ve genellikle büyük ve orta çaplı şirketler tercih etmelidir. Yönetilebilir oldukları için komut satırını bilmediğiniz bir Switch HUB dan farksızdır. Böyle kullanacaksanız Cisco Switch den performans alamazsanız.
Her topology'e Cisco Switch önerenler VLAN nedir , core, distribution ve access Switch ler nedir bilmezler.
Siz Access Switch arıyorsunuz. Düşük kapasiteli mütevezi bir cihaz. Kesenize uygun bir CNET , Zyxell , 3com , surecom vs. olabilir.