Overclock ve hizasirtma tutkunlarinin bu yaziyi dikkatle okuyacagina ve bana bu sorun hakkinda yardimci olacaklarina inanarak konuyu actim.
Ben hem windows xp ile hemde windows vista 64 bit ile overclock yapiyorum. Sorun nerdemi diyeceksiniz. sorun 4.000mhz hizinda calisirken windows xp bütün testleri basariyla gecerken örnegin everest home bencmark testi, süper pi vb. gibi stabilite testleri sorunsuz bir sekilde atlatirken.
windows vista home premium 64 bit ile overclock yaptigimda 4.000 mhz frekansta ayni testlerde everest home bencmarkta cpu aes, Fpu julia testine gelince mavi ekran hatasi veriyor win 32 falan yaziyor kapaniyor.
acaba bu sorun neyden kaynaklaniyor. suanki frekansim 8x485=3880
termaltake Big water 735 sulu sogutma/Gigabyte GA-X48-DQ6/Intel Core2Quad Q6600/2GB DDR2-1066 G.E.I.L. DualChannel Kit/ 320MB GeForce 8800GTS Gainward/160GB Samsung 8MB S-ATAII/Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music/Logitech X-540 5.1-System Sharkoon REBEL9 Economy kasa/ Guc kaynagi XILENCE Power 600W Gaming Edition
4000 mhz de sistemin stabil olmadığını gösteriyor.Vista'da ortaya çıkmasının sebebi Vista XP'den 4 kat daha fazla kod içeriyor tabiatıyla işlemciyi daha çok yoruyor...Ya işlemciye biraz voltaj vereceksin ya da overclock oranını biraz azaltacaksın...
QX6700@3.80 GHZ(Stabil) Quad-Core (Su Soğutmalı);Asus P5E3 Premium WiFi-AP @n ; 2 GB OCZ DDR3 1600 Platinum ; ASUS EN8800GTX Ekran Kartı ; Western Digital 300GB 10000RPM Velociraptor ;Windows Vista Ultimate 64 Bit
orjinalinden alinti 4000 mhz de sistemin stabil olmadığını gösteriyor.Vista'da ortaya çıkmasının sebebi Vista XP'den 4 kat daha fazla kod içeriyor tabiatıyla işlemciyi daha çok yoruyor...Ya işlemciye biraz voltaj vereceksin ya da overclock oranını biraz azaltacaksın...
peki benim anakartimdan kaynaklanmaz yani x48 yanlis tercih degil mi
orjinalinden alinti 4000 mhz de sistemin stabil olmadığını gösteriyor.Vista'da ortaya çıkmasının sebebi Vista XP'den 4 kat daha fazla kod içeriyor tabiatıyla işlemciyi daha çok yoruyor...Ya işlemciye biraz voltaj vereceksin ya da overclock oranını biraz azaltacaksın...
peki benim anakartimdan kaynaklanmaz yani x48 yanlis tercih degil mi
X48 overclock için hiç de yanlış bir tercih değil. Aynı sorun bende de vardı. XP'de superpi vs.. yapabilirken vistada onu yapamıyordum. Çünkü dediğin gibi mavi ekran veriyordu. Bence de sorun vistanın xp'ye göre işlemciyi daha fazla yormasından kaynaklanıyor.
E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (Rampage Formula BIOS'u ile) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB ATA/133 HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W PSU | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | Cyber Snipa Aluminium Gamer MousePad | Cyber Snipa Sonar 5.1 Headset
stabilite testini orthos ile yapacaksınız orthos'un blend ve small testinden 7-8 saat geçen sistem hiçbir işletim sisteminde hata vermez , milleti anlamıyorum super pi yada everest tarzı bechmark programları sadece donanımınızın performansını gösterir STABİLİTESİNİ DEĞİL !!! SİSTEMİN KOMPLE STABİLİTESİ İÇİN ORTHOS KULLANIN ÖYLE YARIM SAAT 1 SAAT DEĞİL EN AZ 8 SAAT
stabilite testini orthos ile yapacaksınız orthos'un blend ve small testinden 7-8 saat geçen sistem hiçbir işletim sisteminde hata vermez , milleti anlamıyorum super pi yada everest tarzı bechmark programları sadece donanımınızın performansını gösterir STABİLİTESİNİ DEĞİL !!! SİSTEMİN KOMPLE STABİLİTESİ İÇİN ORTHOS KULLANIN ÖYLE YARIM SAAT 1 SAAT DEĞİL EN AZ 8 SAAT
doğru diyo bende e6850'yi 3.8ghz de 2:30 saat açık bıraktım orthosu sistem reset atmadı ama 8 saat dayanamdım ama herhalde 8 saat dayanırdı tahminim...
Bu orthos un ne yapacağı belli olmuyor.Ben 9 buçuk saat sonra 100 warning ile uyarı aldım.Yani 8 saat de yeterli olmayabiliyor.Ama 1 saat orthos hata vermiyorsa günlük kullanımda sistemin sorun çıkaracağınıda sanmıyorum.
Bu orthos un ne yapacağı belli olmuyor.Ben 9 buçuk saat sonra 100 warning ile uyarı aldım.Yani 8 saat de yeterli olmayabiliyor.Ama 1 saat orthos hata vermiyorsa günlük kullanımda sistemin sorun çıkaracağınıda sanmıyorum.
yabancı forumlarda 24 saat bırakıyorlar stabilite testine bende gece bırakırım sabah bakarım 12 saat filan kalmış oluyor böylece
4.0 bence hangi işlemci olursa olsun güzel skor ama verdiğin voltaj nedeni ile , anakart voltajı düzenleme çalışmaları sırasında küçük kararsızlıklardan bazen donanım hatası verbiliyor.. bu bence kötü bişey değil, o ekran olmasa çoğumuz bu denemeleri yapamayacaktık bile..
ısının, güç kaynağının , anakart kalitesinin ve biosta oc ile ilgili gibi görünmeyen bazı bölümlerin uygunluğunu denetle.. hatta madem su soğutma ver voltajı işlemciye bakalım ne oluyo? banada fikir olur belki cesaret verirsin