Yardıma ihtiyacım var .Bu arada konuyu tam olarak nereye açacağımı bilmediğim için Genel'e yazıyorum.Yanlış bişey yaptıysam Mod.lardan Özür dilerim ... Pc' gereğinden fazla ısındığı düşüncesiyle Kendime Zeotherm N120 aldım.Yaklaşık 4-5 aydır sorunsuz kullanıyordum.
Sorun şu ki gayet normal çalışıyor--du Taaa ki pc ye format atıncaya kadar .Anlamadığım konuysa anakart Gigabyte P31- DS3L ile gelen cd de Easy Tune5 adındaki program la kontrol ediliyordu. Artık o da olmuyor 900 Rpm dönüş hızı ile 34 decere sıcaklığa kadar çıkıyor ve yanında gelen Kumanda apartı da hiç bir işe yaramıyor. Sorun ne anlamadım Prog. bir sorun olduğunu sanmıyorum.Gayet normal çalışıyordu.Formatla ne ilgisi var onu da anlamadım.Acaba kumandasımı bozulmuş olabilir (Dediğim gibi formattan önce her şey normaldi )
1- Biostan ayar filan mı yapmam lazım?
2- Bir pc de max çalışma saati ne kadardır ?
3- Bir pc Max hangi sıcaklığa geldiğinde tehlikelidir ?
Easy Tune 5'i tekrar yükleyip denemediniz mi ? Eğer program yükledikten sonra işlemiyorsa;
BIOS'a girin "PC Health Status" bölümüne girdikten sonra "Fan Speed Control Method" bölümüne gelin onu disable yapın.İsterseniz QST' yi seçip (Quiet System Technology) sistem ve işlemci fanlarının yük oranına göre otomatik olarak çalışmasını sağlayabilirsiniz. Disable yaptıktan sonra hemen alttan "Fan Speed Control Mode" girerek çalıştırmak istediğiniz yüzdeye getirebilirsiniz.
2. sorunuzda max çalışma saati sorusunu tam anlayamadım fakat bu şekilde ne kadar çalışır şeklinde ise ;bir kullanıcı hatası olmadığı sürece sorunsuz istediğiniz kadar çalıştırabilirsiniz.
İşlemci 65-70 dereceden sonra günlük olarak kullanılması tehlikelidir.Tehlikeden daha çok donanımınızın ömrü kısalabilir.
Bana sorarsanız 900RPM'de 34 derece gayet iyi 34 derecede fazla değil.Bu dereceyi 900RPM ile sağlayabilmeside güzel ben olsam hiç ellemezdim.
BIOS'a girin "PC Health Status" bölümüne girdikten sonra "Fan Speed Control Method" bölümüne gelin onu disable yapın.İsterseniz QST' yi seçip (Quiet System Technology) sistem ve işlemci fanlarının yük oranına göre otomatik olarak çalışmasını sağlayabilirsiniz. Disable yaptıktan sonra hemen alttan "Fan Speed Control Mode" girerek çalıştırmak istediğiniz yüzdeye getirebilirsiniz.
2. sorunuzda max çalışma saati sorusunu tam anlayamadım fakat bu şekilde ne kadar çalışır şeklinde ise ;bir kullanıcı hatası olmadığı sürece sorunsuz istediğiniz kadar çalıştırabilirsiniz.
İşlemci 65-70 dereceden sonra günlük olarak kullanılması tehlikelidir.Tehlikeden daha çok donanımınızın ömrü kısalabilir.
Bana sorarsanız 900RPM'de 34 derece gayet iyi 34 derecede fazla değil.Bu dereceyi 900RPM ile sağlayabilmeside güzel ben olsam hiç ellemezdim.
Çok teşşekür ederim.direk ilk sölediğini yaptım
"BIOS'a girin "PC Health Status" bölümüne girdikten sonra "Fan Speed Control Method" bölümüne gelin onu disable yapın" Yapar yapmaz da kasanın içinden bir meltem dışa vurdu sonra kumandasından max yaptım kasanın içinde fırtına koptu :))) Çok teşşerkürler bu yardımın olmasaydı aldığım yere geri gönderecektim arızalı diye :) Bu arada Zeotherm almak isteyen arkadaşlara kesinlikle 4 aylık kullanım tecrübeme dayanarak sonuna kadar tavsiye ederim.