Özellikle kışın ısınmak imacıyla klima almam gerekiyor ve olmuşken en iyisi olsun takıntısı olanlardanım
Oturduğum ev Tekirdağ ilinde ve üçüncü kat olup çatısı yok, ısı yalıtımınında pek iyi olmadığını düşünürsek 20 mt2 alanı iyi ısıtabilecek kapasitede almak istediğim klima aşağıdakilerden hangisi olmalıdır :)) Hayat hep bir sınav havasında sanırım.
mitsu kirigamine eer ve cop olrak ses olarak hepsinden üstün
daikin in 9500 fakat cop u tosh dan üstün toshibanın btu su 500 fazla ondan bide filtreleri fazla ama daikinde de nem alma nem verme özelliği var bu hiç bi klimada yok fakat size taze hava veriyor veya dışarıya pis hvayı atıyor derlerse diyorlar çünkü satıcılar böyle bişe kesinlikle yok .. inanmayın birde flash streamer isimli güçlü bir hava temizleyicisi var biraz sesliymiş ama herzaman kullanacak değilsiniz. ama çok pahalı ben şahsen almam . mitsubishinin bu modeli daha yeni ama çok üstün özellikleri var sitesine girip inceleyin farkları. bende daha tam bakamadım
klimada filtrelere felanda fazla takmayın ses ve eer cop değerleri daha önemli bence umarım bildiğim kadarıyla yardımcı olabilmişimdir selam
quote:
Orjinalden alıntı: CoMPuTeRCa
Özellikle kışın ısınmak imacıyla klima almam gerekiyor ve olmuşken en iyisi olsun takıntısı olanlardanım
Oturduğum ev Tekirdağ ilinde ve üçüncü kat olup çatısı yok, ısı yalıtımınında pek iyi olmadığını düşünürsek 20 mt2 alanı iyi ısıtabilecek kapasitede almak istediğim klima aşağıdakilerden hangisi olmalıdır :)) Hayat hep bir sınav havasında sanırım.
2 - TOSHIBA RASB10-SKVP SUPER INVERTER DAISEIKAI KLIMA
3 - MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VAH KIRIGAMINE INVERTER
bu üç ürün arasında belirgin bir fark var mı tavsiyeci olabilecek arkadaşların yardımını bekliyorum üçüne de hasta oldum aslında
Coputera 20m2 için 12000 btu luktan düşük alma soğutmada 9000 yeter ama ısıtmada asla yetmez bilmiş ol 12000 btu nun ıstması 14000 dir genelde sanada lazım olan ısıtma btusu bu.. hatta 15000 olanlarda var 15000 lik te olur daha büyüğüne gerek yok . ozaman soğutma btu suda yükselir çünkü yazın seni rahatsız eder . bildiğim bu . yanlışım varsa esas ustalar düzeltsin .