Şimdi Ara

<<<DH HYUNDAİ ERA TAKIMI>>> (463. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.493
Cevap
95
Favori
1.690.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 461462463464465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam sanırım aynı şoku yaşadık. benim mazotum her zaman aldığım güvenilir yerden.

o zaman sonuç olarak bu aşırı tüketim muzo nun da dediği gibi sıcaklardan kaynaklanıyor.

demekki bundan sonra yazın gece yolculukları yapmak daha mantıklı 200-210 km de yakacağımıza gece 150 yakarız. km de 50 krş 1000km de 50 tl fark demek bence deli rakam.

quote:

Orijinalden alıntı: tanko78

bende o değerlere ulaştım
    istanbul-gelibolu-izmir-didim gidiş izmire kadar gece gittiğim için klima kapalıydı 740 km 115 tl 3,01 den 38,2lt mazot
    bu değer normal km de 15.5 kuruş
    fakat dönüş gündüz 12de başlayan yolculuğum aydın izmir otobanında göz hizasıyla dümdüz yolda klima açık 110-100 km sabit hızda sıfırladığım yol bilgisayarı ben 5 lt beklerken 6 lt den aşağı düşmedi
    bende mağdem yakıyo o zaman gaza basayım deyip yüklendim gaza.bursa girişi ve yalovadan sonraki trafik sıkışıklığı ile 586 km sonra 123 tl 3,10 den 39,6lt mazot yaktım km de 21 kuruş
    bu otoban yolundaki denemem 6lt ortalama acaba havaların aşırı sıcak olmasından mı kaynaklanıyodu 38 dereceydi dışarısı.
    yakıtı opetten alıyorum.

• daha önce lada kullananlar bilirler eğer ladaclupte yazmışlarsa bayhan ustanın dediklerini hatırlayacaklardır orada bayhan usta bir foto atmıştı hava filresinden gelen boruyu uzatarak aracın tam kaputunun önüne koymuştu serin hava alması için.

ancak bizim araçlarımızda zaten buna ihtiyaç yok bizim araçlarımızın da hava filtresinden gelen boru direk ön panjura yakın bağlanmış

buyrun foto burda,

ladalarda olsun, tofaşlarda olsun hava filtresinin ucu hemen kaputun altına açılır ve kaputun altındaki sıcak havayı içeri verir,
    ancak bayhan usta spiral hortumla uzatarak ön panjurun yanına bağlamış.
    bende geçen gün bizim eralara baktım bizmde hortumla panjurun yanına bağlanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 14 Ağustos 2010; 20:58:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro2

Mrb. Bir Era 2006 1.5 CRDİ araba buldum. 120.000 km de. Tamponların köşelerinde darbeler var. Bir de sağ ön ve arka kapıda darbeden dolayı şerit şeklinde biraz eğilme var.

Bu modelin yakıtı hakkında bilgi ve fiyatı yaklaşık kaç olur? Genel bir yorum yapabilirmisiniz?

Cidden bu aracı almayı düşünüyor musunuz?
  • evet niçin?
  • slm arkadaşlar bende 2009 era select modeli düşünüyorm.abs + ebd olması çift hava yastıgı kol dayama hoşuma gitti.
    abs + ebd olayı tüm selectlerde standart dimi gp li olanlarda mı var yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor_cmptr

slm arkadaşlar bende 2009 era select modeli düşünüyorm.abs + ebd olması çift hava yastıgı kol dayama hoşuma gitti.
    abs + ebd olayı tüm selectlerde standart dimi gp li olanlarda mı var yoksa.

www.hyundai.com.tr
    The resource cannot be found.
    http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=modeller&model_id=4

buradan tüm özelliklerine bakabilirsiniz.
    donanım ve teknik özellikler sağ taraftan tıklayıp görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 15 Ağustos 2010; 10:22:57 >

• teşekkürler muzo86.sanırım abs + ebd standartmış.sahibinden.cm a baktıgımda abs tüm selectlerde var işaretlenmiş ama ebd yi kimse işaretlemiyo galiba arabanın özelliklerinde.
    neyse alıyorum bir kaç güne bende bir era select.
  • quote:

teşekkürler muzo86.sanırım abs + ebd standartmış.sahibinden.cm a baktıgımda abs tüm selectlerde var işaretlenmiş ama ebd yi kimse işaretlemiyo galiba arabanın özelliklerinde.

bir çok kimse bindiği arabanın özelliklerini bilmiyor zaten, bilenler bizim gibi nette araştırmacı olanlar, onun için bir çok kişi bazı şeyleri ya fazladan işaretliyor yada hiç işaretlemiyor.
    geçen gün komşum emekli öğretmen era almış
    eranın start modelini vermişler adam, soruyorum kafasında satıcının anlattıkları kalmış ama araçta hiç bişey yok. ne abs,ne ebd,ne elektrikli camlar ve nede uzaktan kumanda yani en donanımsız modelini vermişler. birde o kadar dedim alacağın zaman haberim olsun yardımcı olurum diye

• quote:

Orijinalden alıntı: muzo86

quote:

teşekkürler muzo86.sanırım abs + ebd standartmış.sahibinden.cm a baktıgımda abs tüm selectlerde var işaretlenmiş ama ebd yi kimse işaretlemiyo galiba arabanın özelliklerinde.

bir çok kimse bindiği arabanın özelliklerini bilmiyor zaten, bilenler bizim gibi nette araştırmacı olanlar, onun için bir çok kişi bazı şeyleri ya fazladan işaretliyor yada hiç işaretlemiyor.
    geçen gün komşum emekli öğretmen era almış
    eranın start modelini vermişler adam, soruyorum kafasında satıcının anlattıkları kalmış ama araçta hiç bişey yok. ne abs,ne ebd,ne elektrikli camlar ve nede uzaktan kumanda yani en donanımsız modelini vermişler. birde o kadar dedim alacağın zaman haberim olsun yardımcı olurum diye

hocam bu konu benimdek kafama takılmıyo değil.bir arabada abs vesaire oldugu ruhsatta yazmıyomuş nereden anlicez arabyı alırken....

• kaputu açıp bakacaksınız birde bu işlerden iyi bi ustaya göstereceksiniz
    yanınızda anlayan biri mutlaka olsun
  • quote:

kaputu açıp bakacaksınız birde bu işlerden iyi bi ustaya göstereceksiniz

teşekkürler hocam 150 lira servise verip ekspertiz raporu almaya kara verdim sonuçta 20 bin lira civarı para vrecez işi sağlama lalım .ama acaba bu servisler bi kıllık yapmaz dimi yani bi kandırmaca olmaz herhalde.yada işi savsaklama felan üstünkörü öle bakıp sağlam deme vesaire...
  • quote:

quote:

teşekkürler hocam 150 lira servise verip ekspertiz raporu almaya kara verdim sonuçta 20 bin lira civarı para vrecez işi sağlama lalım .ama acaba bu servisler bi kıllık yapmaz dimi yani bi kandırmaca olmaz herhalde.yada işi savsaklama felan üstünkörü öle bakıp sağlam deme vesaire...

40 tl civarında alıyorlar.
  • quote:

quote:

yetkili servis oyun yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kritios

quote:

quote:

kötü örnekleri öğrendikçe artık paranoyak oldum sanırım bende:)
    bir ara neredeyse gidip sıfır alacaktım 2 yıl sonra 7 bin lira zararla satacaktım...
    2 el daha güzel 2 sene bin bir kaç bin lira düşük fiyata sat gittsin.
    sanırım en mantıklısı 2 . el.
    bu arada anlaştım da 2009 era select modeli 22000 km de
    pazartesi servise götürcem salı devrini alırım sanırım
    arabada camlara film takılmış sanırım yasakmış npim sizce
    birde lpg taktırmış ama hala ruhsata işletmemiş
    sizce ruhsata ben mi işletim yoksa muayene yaptır devrini öle mi alim diim adama

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir ara neredeyse gidip sıfır alacaktım 2 yıl sonra 7 bin lira zararla satacaktım...
    sizce ruhsata ben mi işletim yoksa muayene yaptır devrini öle mi alim diim adama

lpg.yi ruhsata neden işletmemiş onun nedenini sor, elinde işletmek için yeterli belge varmı araştır, eğerki lpg,işinde bir sakatlık varsa (pek zannetmem) taktırdığı yer ile görüşmende yarar var.çünkü o belgeleri lpg.yi takan yerin vermesi gerekiyor, adamla birlikte devrini almadan parayı vermeden beraber gidin lpg. için gerekenleri yapın sonra devrini alırken ruhsata işlenir zaten

film işide açık renkse içerisi görünüyorsa fazla sorun yapma ama koyu renkse muayeneden geçerken zaten söylerler ve gider söktürürsün.

ancak eğerki sıfır aracç almaya maddi imkanların yeterli ise bence git sıfırını al derim, naylonları ilk söken ve marşa basan ilk sen olursun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

lpg.yi ruhsata neden işletmemiş onun nedenini sor, elinde işletmek için yeterli belge varmı araştır, eğerki lpg,işinde bir sakatlık varsa (pek zannetmem) taktırdığı yer ile görüşmende yarar var.çünkü o belgeleri lpg.yi takan yerin vermesi gerekiyor, adamla birlikte devrini almadan parayı vermeden beraber gidin lpg. için gerekenleri yapın sonra devrini alırken ruhsata işlenir zaten

film işide açık renkse içerisi görünüyorsa fazla sorun yapma ama koyu renkse muayeneden geçerken zaten söylerler ve gider söktürürsün.

ancak eğerki sıfır aracç almaya maddi imkanların yeterli ise bence git sıfırını al derim, naylonları ilk söken ve marşa basan ilk sen olursun.

hocam lpg muayene işlemlerini yaptır öle devirini alırım dedim adamda tamam ben muayanesini yaptırırım dedi.öle anlşatık.yarin önce servise gidip ekspertiz raporu alıcam.adam lpg için muayene felan yaptırcak.salı yada çarşamba devrini yaparzı bi aksilik olmazsa
    çarşamba günü era ma kavuşcam
    ilk arabam olacak tuhaf bir duygu enteresan:)

• Merhaba Arkadaşlar 2010 model Hyundai 1.5 Era Crdi dizel 10.000 kmde özellik olarakda şunlar yazılı (ÇİFT HAVA YASTIĞI, ABS, PARK SENSÖRÜ, CD, USB, MP3, MERKEZİ KİLİT, 4 CAM OTOMATİK, İÇİ SİYAH KİRİ BELLİ ETMEZ VE EN ÖNEMLİSİ 5 YIL VEYA 100.000 KİLOMETRE SERVİS GARANTİSİ KAPSAMINDADIR.) Fiyatı 27.500 gibi pazarlık var yazmış nasıl araba fiyat vs.uygunmu yakıt ve sağlamlık olarak alınacak bir arabamı yorumlarınızı yazarsanız ona göre karar vereceğim.Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarm

Merhaba Arkadaşlar 2010 model Hyundai 1.5 Era Crdi dizel 10.000 kmde özellik olarakda şunlar yazılı (ÇİFT HAVA YASTIĞI, ABS, PARK SENSÖRÜ, CD, USB, MP3, MERKEZİ KİLİT, 4 CAM OTOMATİK, İÇİ SİYAH KİRİ BELLİ ETMEZ VE EN ÖNEMLİSİ 5 YIL VEYA 100.000 KİLOMETRE SERVİS GARANTİSİ KAPSAMINDADIR.) Fiyatı 27.500 gibi pazarlık var yazmış nasıl araba fiyat vs.uygunmu yakıt ve sağlamlık olarak alınacak bir arabamı yorumlarınızı yazarsanız ona göre karar vereceğim.Saygılar

hocam tarif ettiğin araba team model olup sıfırı 31,150 tl olarak gözükmekte hyundai sitesinde. bence arabayı servise göster, içine de siniyorsa 26 bin ver, araba gerçekten hoşuma gitti alacağım diyorsan ve satıcı da ciddi satıcıysa 26,500 falan bağlarsın işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim68

quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarm

Merhaba Arkadaşlar 2010 model Hyundai 1.5 Era Crdi dizel 10.000 kmde özellik olarakda şunlar yazılı (ÇİFT HAVA YASTIĞI, ABS, PARK SENSÖRÜ, CD, USB, MP3, MERKEZİ KİLİT, 4 CAM OTOMATİK, İÇİ SİYAH KİRİ BELLİ ETMEZ VE EN ÖNEMLİSİ 5 YIL VEYA 100.000 KİLOMETRE SERVİS GARANTİSİ KAPSAMINDADIR.) Fiyatı 27.500 gibi pazarlık var yazmış nasıl araba fiyat vs.uygunmu yakıt ve sağlamlık olarak alınacak bir arabamı yorumlarınızı yazarsanız ona göre karar vereceğim.Saygılar

hocam tarif ettiğin araba team model olup sıfırı 31,150 tl olarak gözükmekte hyundai sitesinde. bence arabayı servise göster, içine de siniyorsa 26 bin ver, araba gerçekten hoşuma gitti alacağım diyorsan ve satıcı da ciddi satıcıysa 26,500 falan bağlarsın işi.

bence o kadar para verdikten sonra 3-5 daha koyar gider sıfırını alırım, aracın alım satım masrafı,sigortası şusu busu birde alınca mecbur bakıma götüreceksiniz, size daha pahalıya gelir. dizelin ikinci elini alırken çoook düşünmek gerekli.

• Debriyaja her basışta böyle yağlanmamış yatak yayı gibi bir gıcırdama sesi çıkıyor çok az olarak.. Bu ses debriyaj yayından kaynaklanan basit bi şey mi yoksa baskı da balatada bi problem olabilir mi.. Aracın çekişinde felan en ufak bi problem yok baskı-balatada bi problem olacağını zannetmiyorum.

Bu ses neden kaynaklanabilir ???
  • 
Sayfa: önceki 461462463464465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.