Selam arkadaşlar. Samsung HD160JJ hardiskim var. 1 ay önce format attığım sistemim daha yeni yeni yapılanmışken harddisk sorunu çıktı. 2 gündür windowsta takılmalar vs. oluyordu. dün ise şöyle bir sorun yaşadım. pcyi açtığımda açıldı fakat res attığımda açılmamaya başladı. bugün pcyi açtığımda windows açıldı ve kitlendi. daha sonra bilgisayarı açmaya kalktığımda hiç açılmadı. tam windows kurulmaya başladığında harddiske kulağımı dayadığımda okumakta zorlanıyo gibi bi ses duyuyorum. bazen windows kurulma ekranı açılıyo harddiskin ledi sönüyo ve devamlı windowsun açılma animasyonu devam ediyo. bazen de hiç windows açılmıyo. dos ekranından sonra donuyo pc. daha sonra güvenli kip - çalışan en son ayarlar - hata ayıklama modu hepsini denedim açılmadı. son çare olarak tam format atcaktım win cdsini taktım ki pc açıldı. sanırım sorun windowstan değil hard diskten kaynaklanıyo. daha önce çok fazla oc denemesi yaptığım için sürekli res. atmaktan yıpranmış olabilir. sizin öneriniz nedir ne yapayım? eğer garantisi 2 yılsa daha dolmadı fakat bursada samsung bayine mi vermemiz gerekiyor?? teşekkürler..
Sorunun tek sebebi var, Frisby'nin 450 Watt gözüken "sahte" güç kaynağı. Güç kaynağı iyi akım veremediğinden en önce HDD bozulur, kafa atmaya başlar. Diskinin garantisini kullanıp hemen değişime ver, ithalatçısından 36 ay, yani 3 sene garantisi var. Sen hatalısın demezlerse değişim yaparlar.
İkinci olarak da yeni diskini ve diğerlerini da bozmasın diye bir an önce doğru düzgün güç veren bir PSU al. Yine 450 Watt ve üstü olsun çünkü 3870 kullanıyormuşsun. Ama markası FSP, Asus, OCZ, Thermaltake, Cooler Master.. gibi bir şey olsun.
Intel E2180,Gigabyte P35-DQ6,2x1GB Kingston DDR2-800,His 512MB 2600Pro,Samsung 750GB,4xSamsung 500GB,Philips 2412 DVDRW,TechniSat SkyStarII,Aopen H600B05,PC Power&Cooling Silencer 610W,Samsung 932B+,Philips MMS430G AYRICA: (Fotoğraf için Canon PowerShot A550)-(Hız ve Sağlamlık için Kron XC4000)
bence garanti icin verirken guc kaynaginin daha iyi oldugunu, voltaj du$melerinin evinde ya$anmadigini falan soyle :) psu'in bir makine de ne kadar onemli oldugunu da unutma :)
sizin öneriniz nedir ne yapayım? eğer garantisi 2 yılsa daha dolmadı fakat bursada samsung bayine mi vermemiz gerekiyor?? teşekkürler..
Diski nereden almıştın, faturası duruyor mu? Bursa'lı bir bilgisayarcıysa doğruca ona götürüyorsun, HB gibi bir internet sitesi ise kargoyla onların adresine yolluyorsun (sayfalarında ne yapman gerektiği yazar). Bilgisayarcı bunu senden arıza kaydı ile alıp ithalatçı firmanın (nerdeyse hepsi İstanbul'da) adresine gönderir, en çok 30 gün içinde de ya yenisini verirler ya da sen bunu bozmuşsun garanti dışı diye geri iade ederler.
Onun dışında Bursa'da Samsung Televizyon, cep telefonu gibi ürünler satan yerler bakmazlar. Faturayla aldığın yer neresiyse ona götüreceksin.
Intel E2180,Gigabyte P35-DQ6,2x1GB Kingston DDR2-800,His 512MB 2600Pro,Samsung 750GB,4xSamsung 500GB,Philips 2412 DVDRW,TechniSat SkyStarII,Aopen H600B05,PC Power&Cooling Silencer 610W,Samsung 932B+,Philips MMS430G AYRICA: (Fotoğraf için Canon PowerShot A550)-(Hız ve Sağlamlık için Kron XC4000)