Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
$$ Harddiskim Bozuldu ACİL YARDIM $$

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> $$ Harddiskim Bozuldu ACİL YARDIM $$ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
powermoon96

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 14:10:24 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selam arkadaşlar. Samsung HD160JJ hardiskim var. 1 ay önce format attığım sistemim daha yeni yeni yapılanmışken harddisk sorunu çıktı. 2 gündür windowsta takılmalar vs. oluyordu. dün ise şöyle bir sorun yaşadım. pcyi açtığımda açıldı fakat res attığımda açılmamaya başladı. bugün pcyi açtığımda windows açıldı ve kitlendi. daha sonra bilgisayarı açmaya kalktığımda hiç açılmadı. tam windows kurulmaya başladığında harddiske kulağımı dayadığımda okumakta zorlanıyo gibi bi ses duyuyorum. bazen windows kurulma ekranı açılıyo harddiskin ledi sönüyo ve devamlı windowsun açılma animasyonu devam ediyo. bazen de hiç windows açılmıyo. dos ekranından sonra donuyo pc. daha sonra güvenli kip - çalışan en son ayarlar - hata ayıklama modu hepsini denedim açılmadı. son çare olarak tam format atcaktım win cdsini taktım ki pc açıldı. sanırım sorun windowstan değil hard diskten kaynaklanıyo. daha önce çok fazla oc denemesi yaptığım için sürekli res. atmaktan yıpranmış olabilir. sizin öneriniz nedir ne yapayım? eğer garantisi 2 yılsa daha dolmadı fakat bursada samsung bayine mi vermemiz gerekiyor?? teşekkürler..

ESP Ltd EC100 LH EMG 81-85
mselcuks

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 17:43:42 

Sorunun tek sebebi var, Frisby'nin 450 Watt gözüken "sahte" güç kaynağı.
Güç kaynağı iyi akım veremediğinden en önce HDD bozulur, kafa atmaya başlar. Diskinin garantisini kullanıp hemen değişime ver, ithalatçısından 36 ay, yani 3 sene garantisi var. Sen hatalısın demezlerse değişim yaparlar.

İkinci olarak da yeni diskini ve diğerlerini da bozmasın diye bir an önce doğru düzgün güç veren bir PSU al. Yine 450 Watt ve üstü olsun çünkü 3870 kullanıyormuşsun. Ama markası FSP, Asus, OCZ, Thermaltake, Cooler Master.. gibi bir şey olsun.

Intel E2180,Gigabyte P35-DQ6,2x1GB Kingston DDR2-800,His 512MB 2600Pro,Samsung 750GB,4xSamsung 500GB,Philips 2412 DVDRW,TechniSat SkyStarII,Aopen H600B05,PC Power&Cooling Silencer 610W,Samsung 932B+,Philips MMS430G
AYRICA: (Fotoğraf için Canon PowerShot A550)-(Hız ve Sağlamlık için Kron XC4000)
Somebodysomeone

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

5 Haziran 2008; 17:52:01 

bence garanti icin verirken guc kaynaginin daha iyi oldugunu, voltaj du$melerinin evinde ya$anmadigini falan soyle :)
psu'in bir makine de ne kadar onemli oldugunu da unutma :)

İki tür nokta vardır, biri önüne ve ardına bakar, diğeri ardına bakmaz, ardını noktalar..

http://harakhte.deviantart.com/
http://nihatbostanci.blogspot.com/
SayGili

5 Haziran 2008; 21:14:25 

Psu görünmez kahramandır.ama seninkisi maalesef görünmez suikastçi
mselcuks

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 21:46:28 

quote:

Orjinalden alıntı: dj_berkayy16

sizin öneriniz nedir ne yapayım? eğer garantisi 2 yılsa daha dolmadı fakat bursada samsung bayine mi vermemiz gerekiyor?? teşekkürler..

Diski nereden almıştın, faturası duruyor mu? Bursa'lı bir bilgisayarcıysa doğruca ona götürüyorsun, HB gibi bir internet sitesi ise kargoyla onların adresine yolluyorsun (sayfalarında ne yapman gerektiği yazar). Bilgisayarcı bunu senden arıza kaydı ile alıp ithalatçı firmanın (nerdeyse hepsi İstanbul'da) adresine gönderir, en çok 30 gün içinde de ya yenisini verirler ya da sen bunu bozmuşsun garanti dışı diye geri iade ederler.

Onun dışında Bursa'da Samsung Televizyon, cep telefonu gibi ürünler satan yerler bakmazlar. Faturayla aldığın yer neresiyse ona götüreceksin.

Intel E2180,Gigabyte P35-DQ6,2x1GB Kingston DDR2-800,His 512MB 2600Pro,Samsung 750GB,4xSamsung 500GB,Philips 2412 DVDRW,TechniSat SkyStarII,Aopen H600B05,PC Power&Cooling Silencer 610W,Samsung 932B+,Philips MMS430G
AYRICA: (Fotoğraf için Canon PowerShot A550)-(Hız ve Sağlamlık için Kron XC4000)
selomcak

9 Haziran 2008; 23:09:21 

HD160JJ tam bir başbelasıdır samsungun utanç kaynağı yüzkarası..

¤ GIGABYTE GA-P35-DS3L (rev.2.0)
¤ INTEL E2160 M0 Pentium Dual-Core 1.80GHz 64Bit LGA775-1MB L2-1800Mhz-65nm-800Mhz FSB
¤ Kingston KVR800D2N5/1G 1GB DDR2-800 PC2-6400 ECC x 2
¤ SEAGATE ST3250410AS 3.AAC FW 250GB - SAMSUNG HD2504C 250GB
¤ PALIT 8600GT Sonic+ nVidia GeForce 8600GT-PCI-E16X-256MB/128bit DDR3-HDTV-out, 2xDVI
¤ ASUS DRW-2014L1T DVD-RAM LightScribe 20x8x16 DVD-RW-48x32x48 CD-RW
¤ ASUS TA-951 (FSP 400W) ATX-400PNF Sessiz ATX/Micro ATX-4xUSB, 1xFan, IEEE
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Depolama >> $$ Harddiskim Bozuldu ACİL YARDIM $$ Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
HIS HD3870 ICEQ3 Turbo@980MHz
HISin hız aşırtılmış olarak gelen HD3870inin sınırlarını zorluyoruz.
Foxconn A7DA-S (790GX) anakart
AMDnin hamarat yonga seti 790GX, Foxconnun ellerinde

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir