Merhaba, bir çok farklı medyada farklı tiplerde ses formatları var. Benim merak ettiğim bunlardan hangileri daha kaliteli? Örneğin, çok eski bir format olmasına rağmen dolby digital benim evimde filmlerde dinlediğim en güçlü ve temiz sesi sunuyor. mkvlerin görüntüsü dvd lerden çok daha ileride olmasına rağmen, dvdlerdeki dolby digital kodlanmış sese karşılık mkvlerdeki prologic 2 veya neo:6 malesef dolby digital in gerisinde kalıyor. Bu sesler gerçekten d.digitalden daha mı kötüdür yoksa ses codec i ayarlarında bazı ayarlarla durum değişebilir? (başka bir başlıkta da incelenebilir.) dts-hd veya dolby true hd, lpcm kodlaması içeren sesleri dinleyen arkadaşlar, fark çok mu abartılı bir şekilde görülüyor. Asıl sormak istediğim, evde lpcm i açıp izleyeceğim bir film dolby digital ses kodlaması içeren dvd den çok büyük bir fark içeriyor mu? Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim..
prologic kısmısı zaten sanal bir hadise onun için dolby digital veya dts ile kıyaslamak mümkün değil.ama yeni dts hd dolby true hd dinlemediğim için aradaki farkı şuan ortaya koyamam.Ama şu varki hala sinemalarda bile kullanılan ses sistemi çözümü dolby digital olmasının sorunun cevabına büyük ölçüde katkıda bulunur diye düşünüyorum.
mkv ve divx riplerdeki audio kaydı piyasadaki bütün surround orjinal dvdlerden kötüdür, bir kıyaslama olarak ripleri almayarak karşılaştırmaya başlamanız lazım.
Yeri değil gerçi ama bende madem bu formatlar açıldı şunu sormak istiyorum,
Lossless kayıtlar oluyor ape, cue şeklinde işte bunları ancak CD ye yazınca DVD playerdan okutunca çalıyor hani falan, ben bu tipte olduğunu iddia eden bir kaç kayıt çekip yazdım ancak çok fark göremedim, deneyen gören var mıdır?