Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon

universteli -> Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 11:21:16)

Blu-Ray ve HD-DVD den sonra RED-RAY

Format savaşını henüz kazanan Blu-Ray’in karşısına bu kez çok ciddi bir rakip geliyor: Red-Ray
Blu-ray’den sonra şimdi de Red-Ray
Blu-ray ve HD DVD formatları arasında süren savaşı bundan aylar önce Blu-ray kazanmıştı. Toshiba, bu yenilgiden fazla bir kaybı olmadığını söylese de, Toshiba’nın HD DVD için ciddi bir yatırımı sözkonusuydu.Blu-ray cihazları evlere yavaş yavaş girerken, teknoloji meraklıları daha şimdiden Blu-ray’in gelecekteki varisini tartışıyor: Red-Ray.

HD’nin ötesinde, Red-Ray cihazlarıyla ileride 4096×2048 piksel görüntü desteği elde edilebilecek.

Blu-ray cihazları için sıklıkla ‘beyond HD’ yani ‘HD’nin ötesinde’ tabiri kulanıllır ve bu şekilde pazarlanır. Bunun nedenini merak ettiniz mi? Aslında bu tanımlama doğru değil. High Definition (HD) yani yüksek çözünürlük 720p, 1080i ve 1080p çözünürlükleri şeklinde tanımlanır. Oysa Blu-ray sadece zaten 1080p’ye ulaşabilmektedir. O halde Blu-ray, kendisini nasıl HD formatının ötesinde görebiliyor?

HD’nin ötesine geçebilmek için, çözünürlük standartlarını oldukça yukarıya çekmek gerekiyor. 4096×2048 piksel görüntü deesteğiyle Red-Ray bunu başarmış gibi görünüyor.
SD ve Compact Flash kartlardan görüntü oynatmayı Blu-Ray ve HD DVD playerlar desteklemiyordu. Red-Ray player’da ise böyle bir sorun sözkonusu değil.

Red-Ray’in 2009′un sonlarına doğru çıkacağı konuşuluyor ancak Red-Ray player’ın fiyatının oldukça yüksek olacağını söylemek yanlış olmaz.

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/476070/A6BBC00CBC804AC7934E985CD0495C66.jpg[/image]

universteli -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 11:40:24)

işte red ray tanıtım toplantısından bir kare

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/476070/751E26A3BD854A9D867ADF03D996EEF7.jpg[/image]

red ray den bir kare

[image]local://upfiles/476070/751E26A3BD854A9D867ADF03D996EEF7.jpg[/image]

[image]local://upfiles/476070/71B304A4B5B648DC8CBA8A77A44CF3A8.jpg[/image]

sporcu42 -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 12:01:01)

ibrahim tatlıses'in dediği gibi ... "ÇÜŞ BU NE LAAA ?"

Thai-Fun -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 12:08:03)

Tüm LCD ve Plazma larımız çöpe....[8D][8D]

uguretes -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 12:59:10)

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

toshiba boşu boşuna HDDVD ye dur dememiş erkadaş adamlar akıllı mı akıllı........

TOSHIBA her işi braktı SEDtv te ağırlık veriyor bilginiz olsun ...

TOSHIBA TURKİYE GENEL MÜDÜRÜ AYTAÇ BİTERİN BİREBİR AĞZINDAN DUYDUM

teme -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 13:32:51)

Benim CRT ci arkdaşlara gün doğdu, bak red ray çıkmış senin plazma elinde patlayacak diyalogları gelişir şimdi [8D]

Şunu ilave edeyim, çıkacağınız çözünürlüğün kullandığınız medya ile alakası yoktur, isterseniz 700 mb lık cd yede 1080p yada üstü görüntü kaydedersiniz. Sadece depolama alanı yetersiz olduğu için kullanımı pratik olmaz o kadar...

engineer97s -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 13:45:22)

Zor iş! [sm=s15.gif]

Çıkan her yeni teknoloji öyle kolay kolay yaygınlaşamıyor maalesef!
3G telefonlar yıllardır satılır ama hala daha ortada bunu destekleyen operatör yok!
Bu teknoloji de şimdilik fanteziden öteye gidemez(bana göre)!

margornn -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 14:09:43)

Ayrıca isminin red ray olması imkansız, bu gibi gerçek isimlerle patent alınamıyor, sony de blue yerine blu kullandı bu yüzden[sm=s18.gif]

caution -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 14:28:43)

quote:

Orjinalden alıntı: uguretes

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

toshiba boşu boşuna HDDVD ye dur dememiş erkadaş adamlar akıllı mı akıllı........

TOSHIBA her işi braktı SEDtv te ağırlık veriyor bilginiz olsun ...

TOSHIBA TURKİYE GENEL MÜDÜRÜ AYTAÇ BİTERİN BİREBİR AĞZINDAN DUYDUM

toshibanın neden yuksek fiyat politikası izlediginide sorsaydınız...

ufukman -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 14:58:00)

4096×2048 çözünürlük 40" panel çıksında bakarız..

http://www.red.com/nab/red_ray

glaxi -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 19:06:07)

3g nin yaygınlaşmama nedeni numara tasınabilirliginin olmayısı, bu konuyla alakası yok.

görünen o ki RedRAY(RR) piyasayı toz duman edecek gibi... [8D]

proffesor -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 19:18:56)

Red ray mi o da ne çöpe atın...

Blackray geliyor black rayy.. blaray...

9999*19999

JuneSUN -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 21:00:22)

herşey güzelde sony blu ray kaynağı ile önde gelen bütün film şirketleriyle anlaşma sağladı. red ray ile hangi film şirketlerinin hangi filmleri bu çözünürlükte izlenecek. bence riplenmiş film dışında hiç bir film uzun bir süre izlenemeyecek. arkadaşım başlıkta espri yapmış bence çöpe atmayın[:)]

jnrgndz_798 -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (5 Haziran 2008; 21:04:10)

dostum kac gb destek saglıyomus bu redray

Thai-Fun -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (6 Haziran 2008; 9:10:27)

ibrahim de ne özlü sözler söylüyor ama breh brehh !!

quote:

Orjinalden alıntı: sporcu42

ibrahim tatlıses'in dediği gibi ... "ÇÜŞ BU NE LAAA ?"

bigmaster077 -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (6 Haziran 2008; 15:04:27)

arkadaşlar,
sevgili universiteli'nin eklediği bu güzel haberlerden elbette istifade edeceğiz. Ancak abartmaya gerek yok. bunlar gibi ne araştırmalar yapılıyor elektronik dünyasında. ancak halka inemiyor.

biliyorsunuz belki blu-ray , hard disk teknolojilerindeki ilerlemelerden dolayı belki de son cd teknolojisi bile olabilir. ayrıca blu-ray'in şu anda 4 katmanda 100gb 'ye ulaştığı da biliniyor. ancak henüz bunlar bile kullanılmıyor.
bence başlığın gazına gelmeyelim.

universteli -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (6 Haziran 2008; 17:55:27)

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

arkadaşlar,
sevgili universiteli'nin eklediği bu güzel haberlerden elbette istifade edeceğiz. Ancak abartmaya gerek yok. bunlar gibi ne araştırmalar yapılıyor elektronik dünyasında. ancak halka inemiyor.

biliyorsunuz belki blu-ray , hard disk teknolojilerindeki ilerlemelerden dolayı belki de son cd teknolojisi bile olabilir. ayrıca blu-ray'in şu anda 4 katmanda 100gb 'ye ulaştığı da biliniyor. ancak henüz bunlar bile kullanılmıyor.

sevgili dostum ben başlığı tabiki espiri mahiyetinde attım.yahu daha blu ray piyasa da yok diyebilirim. bir filmi 55 ytl,o da her film değil.tr seçeneği yok.fakat bu tür haberleri vermemdeki maksat ileriyi görmek ve ileride bizleri nelerin beklediğini bilmek.ultra hd,240 hz lik lcd,sed,lazer ve daha sayamayacağım kadar çok haberleri vermemdeki maksat işte buydu.biz bunların bi kısmını şu an,bi kısmını kısa zaman sonra,bi kısmını ise ileri ki yıllarda kullanacağız.işte bu olayda böyle bir şey.şu an yok ama ileride mutlaka olacak. Saygılar

bigmaster077 -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (6 Haziran 2008; 18:19:46)

haklısın dostum.

quote:

Orjinalden alıntı: universteli

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

arkadaşlar,

sevgili dostum ben başlığı tabiki espiri mahiyetinde attım.yahu daha blu ray piyasa da yok diyebilirim. bir filmi 55 ytl,o da her film değil.tr seçeneği yok.fakat bu tür haberleri vermemdeki maksat ileriyi görmek ve ileride bizleri nelerin beklediğini bilmek.ultra hd,240 hz lik lcd,sed,lazer ve daha sayamayacağım kadar çok haberleri vermemdeki maksat işte buydu.biz bunların bi kısmını şu an,bi kısmını kısa zaman sonra,bi kısmını ise ileri ki yıllarda kullanacağız.işte bu olayda böyle bir şey.şu an yok ama ileride mutlaka olacak. Saygılar

murat-i- -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (6 Haziran 2008; 20:34:41)

bu ne ya kafam karıştı red ray ne işe yarar bu.Kutu çirkin bir şeye benzemiyor.

kayake -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (7 Haziran 2008; 0:23:03)

quote:

Orjinalden alıntı: teme

Benim CRT ci arkdaşlara gün doğdu, bak red ray çıkmış senin plazma elinde patlayacak diyalogları gelişir şimdi [8D]

Şunu ilave edeyim, çıkacağınız çözünürlüğün kullandığınız medya ile alakası yoktur, isterseniz 700 mb lık cd yede 1080p yada üstü görüntü kaydedersiniz. Sadece depolama alanı yetersiz olduğu için kullanımı pratik olmaz o kadar...

yanlış bilgi bu,

medyayı cd'ye kaydetmek ve cd'den okumak arasında fark vardır, yazdınız diye aynı performansta okuyacaksınız ve kaliteli bir görüntü alacaksınız diye birşey yok.

burada yapılmaya çalışılan ışının dalga boyunu küçültmek ve daha fazla bilgiyi sabit alana yazmak, bunu yaparkende bant genişliğini artırarak oluşacak veri aktarımını en rahat şekilde yapmak.

1080p lik kaydettiğiniz medyayı cd'den hard diskinize atmadan kullanmanız pek mümkün değil, hatta yavaş bir hdd ile o bile mümkün değil.

lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.[:'(]

C.R.U.I.S.E.R -> Cevap: Blu Ray Mi ? Artık Çöpe Atın Yeni Kral "RED RAY" (7 Haziran 2008; 1:12:56)

Sineme endüstrisine iyi gider. Biz gıccı gıruk ottuzikinç elsidi tivileri bile alamiyoz.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.421875