Arkadaşlar laptop ve TV arasında bağlantı kurmak istiyorum.Teknosa'daki adama sordum, o da eğer tv'de S-Video girişi varsa iki ucu buna uygun bir kablo alarak bağlantı kurabileceğimi söyledi ancak almaya gittiğim elektrikçi sesi aktarmak için başka bir aparata ihtiyacım olacağını söyledi. TV'de S-Video ve Scart girişleri var. Laptop'da oynattığım bir filmi TV'den hem ses hem görüntü alacak şekilde izlemek için yapmam ve almam gerekenler nelerdir? Bir de mümkünse foto koyabilirseniz çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar laptop ve TV arasında bağlantı kurmak istiyorum.Teknosa'daki adama sordum, o da eğer tv'de S-Video girişi varsa iki ucu buna uygun bir kablo alarak bağlantı kurabileceğimi söyledi ancak almaya gittiğim elektrikçi sesi aktarmak için başka bir aparata ihtiyacım olacağını söyledi. TV'de S-Video ve Scart girişleri var. Laptop'da oynattığım bir filmi TV'den hem ses hem görüntü alacak şekilde izlemek için yapmam ve almam gerekenler nelerdir? Bir de mümkünse foto koyabilirseniz çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.
tv nizde anladığım kadarıyla ses girişi yok,dolayısıyla laptopunuzun ses çıkışını amfiye bağlayarak ancak sesi alabilirsiniz.yani tv'den ses alamazsınız.
tv nizde anladığım kadarıyla ses girişi yok,dolayısıyla laptopunuzun ses çıkışını amfiye bağlayarak ancak sesi alabilirsiniz.yani tv'den ses alamazsınız.
Mert hocam
Eğer televizyon çok eski değilse tüm yeni tüplü televizyonlarda scart girişi vardır. Hatta bazılarında RCA girişleri de olabilir. Bu iki girişten de televizyona ses aktarılabilir.
Scart girişlerinden 2, 4 ve 6. pinleri ses girişleri için kullanılır.
Eğer televizyon LCD ise zaten scart, RCA, hdmi girişlerinden birini kullanabilir.
TV LCD değil.Çok eski olmayan Sony marka CRT ve giriş olarak da S-Video ve Scart girişleri var.
O zaman alttakine benzer bir konnektör ile bağlantı yapabilirsin. Konnektörde görmüş olduğun beyaz ve kırmızı girişler ses girişleridir.
Bağlantı yapman için gerekli olan kablo alttaki gibidir. Stereo ucu (yeşil) bilgisayarının kulaklık çıkışına diğer RCA uçlarını (kırmızı+beyaz) ise üstteki scart konnektörün kırmızı ve beyaz girişlerine takacaksın.
Merhabalar, TV nizin yanında veya ön tarafında S-VIDEO ve RCA (Kırmızı - Beyaz) bağlantılar mevcut ise notebookunuzdan ses ve görüntü aktarabilirsiniz ancak analog bir görüntü verebilirisiniz, ses stereo olacaktır. Ses kablosunun bir tarafı 3.5 mm diğer tarafı RCA (Kırmızı - Beyaz) dır
Bu arada farkettim, sen sadece ses değil görüntü de aktarmak istiyorsun. Görüntü aktarmak için de genellikle notebooklarda 7 pin s-video çıkışı kullanılır. Alttaki fotoğraftada gördüğün gibi 7 pin s-video kablosunu ilk fotoğrafta verdiğim scart konnektörün sarı girişine bağlayacaksın.
laptopumda S-Video çıkışı var. Televizyonumda scart girişi var. S video(4 pinli ) kablosu ve scart adaptörü kullanarak görüntü aktarmayı başaramadım. Bu iş bu kadar zormu , yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
lakiska çok teşekkür ederim,ihtiyacım olan bilgiyi aldım.en kısa zamanda bir elektrikçiye gidip bu iki kabloyu ve adaptörü bulmaya çalışacağım.evet hem ses hem görüntü aktarmak istiyorum, S-Video bağlantısı ve bir ucu yeşil diğer ucu kırmızı-siyah olan kablo ile scart dönüştürücüsü alacağım.peki bunların oratalama maliyeti nedir bana?
lakiska çok teşekkür ederim,ihtiyacım olan bilgiyi aldım.en kısa zamanda bir elektrikçiye gidip bu iki kabloyu ve adaptörü bulmaya çalışacağım.evet hem ses hem görüntü aktarmak istiyorum, S-Video bağlantısı ve bir ucu yeşil diğer ucu kırmızı-siyah olan kablo ile scart dönüştürücüsü alacağım.peki bunların oratalama maliyeti nedir bana?
Hocam toplam maliyeti max. 10-15 ytl civarı olur. Eğer ankarasaysan konya sokakta veya bimel de bulabilirsin.
laptopumda S-Video çıkışı var. Televizyonumda scart girişi var. S video(4 pinli ) kablosu ve scart adaptörü kullanarak görüntü aktarmayı başaramadım. Bu iş bu kadar zormu , yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Hocam malesef iş kabloları bağlamakla bitmiyor. Denetim masasının görüntü özellikleri içinden de ikinci monitörü aktif etmelisiniz.
verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.Görüntüyü aktardım. Görüntü siyah beyaz ve ses gitmiyor. televizyonum 1998 model Grundig Scart girişi var, fakat S-Video yu desteklemiyor olabilir mi?
verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.Görüntüyü aktardım. Görüntü siyah beyaz ve ses gitmiyor. televizyonum 1998 model Grundig Scart girişi var, fakat S-Video yu desteklemiyor olabilir mi?
Hocam ses aktarmak için notebook'unuzun kulaklık çıkışını kullanabilirsiniz.
Görüntü aktarımı için alttakine benzer bir adaptör kullanbilirsiniz. Belki elinizdeki s-video kablosu arızalıdır. Görmeden bir şey söylemek pek mümkün değil.