Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PANASONİC BD 30 BLU RAY PLAYER İNCELEME

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> PANASONİC BD 30 BLU RAY PLAYER İNCELEME Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
semsal01

5 Haziran 2008; 8:31:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar istek üzerine ayrı bir başlık açarak incelemeyi bilgilerinize sunuyorum.

Öncelikle ps3 de kullandığım ve detaylarına hakim olduğum için rahatlıkla karşılaştırma yapabildiğimi belirtmek isterim.

Blu ray: Karayip Korsanları 3 ve Destinys Child Live in Atlanta

Blu ray Player: Panasonic dmp-bd30 V ps3

ps3 herkes bildiği için detaya girmiyorum. Bendeki ps3 en son
güncellemeleri yapılmış ve olabilecek en iyi kondisyonda idi onu belirtebilirim.

bd30 a gelince çok kaliteli bir yapısı var. Paketi bugüne kadar gördüğüm
en büyük kutu ama player son derece zarif ve kutuya göre küçük.

Çalıştırdığımda ilk dikkatimi çeken şey neredeyse ölüm sessizliğinde çalışması idi, ps3 den
sonra baya ilginç oldu benim içim.
Ayrıca sd kart yuvası ve bununla avchd oynatma özelliği de bulunmakta.
Ayrıca kumandası IR olduğu için universal kumanda ile kullanabilmek güzel bir duygu.
(ps3 bildiğiniz gibi bluetooth lu)
bd 30 oldukça hızlı bir makine hd dvd ye göre süper bir hızı var ama ps3 ten biraz daha yavaş.
Sadece ucuz hdmi kabloda sanki bir hafifçe merdivenleşme ile karşılaştım,
bende hd dvd kullandığım kaliteli hdmi kabloyu kullandım sorun ortadan kalktı.
hdmi da pahalı kabloya bende karşıyım ama gerçek böyle cereyan etti.
panele bd30 u bağladığımda 1080p/24 yazılarını gördüm.

Karşılaştırma.

1-bd 30 24 p de gerçekten farkedilir bir fark yaratıyor, ps3 de bu yumuşaklıkta değil gibi geldi bana.
2-bd 30 uncompressed PCM seslerde ps3 kadar başarılı değil. Ancak dolby digital EX te de bd 30
çok daha başarılı.
3-bd 30 da bir 3 boyutluluk ve derinlik hissi var, ps3 daha düz bir görüntü veriyor. Bu gerçekten ciddi fark yaratıyor.
4-bd 30 da müdahele edilecek bir çok ayar var, kontrastan tutun, gamma ya, dnr ye kadar
buda görüntüyü ps3 den daha az kumlu ve pürüzsüz, istediğiniz formata getirme olanağı tanıyor insana.
Yani kumlanma bd 30 da, ps3 e göre çok daha az.
5-Gelelim up scale olayına, bd 30; hem ps3 den hemde ep 30 dan daha iyi
bir up scale yapıyor ki bu beni çok şaşırttı. Özellikle sd dvd deki derinlik hissi müthiş.
(ps3 up scale olayı q91 e göre söylenmiştir)

Şimdilik bu kadar, en güzel günlerde sağlık, mutluluk ve arızasız seyirler dileğimle.

Thai-Fun

5 Haziran 2008; 10:35:00 

dostum,
BD30 sahiden çok güzel cihaz, dizayn ile özellik noktasında birlikte bu kadar güzel cihaz yok..
Bir zamanlar SAMSUNG un kart okuyuculu BLU-RAY player ının 2500 ytl gibi rakamlara satıldığını hatırlayınca SD kart okuyan bu cihaz bu fiyata harika..
Yokmuuu SAMSUNG BDP-P1400 alan çok iyi cihazdır

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
semsal01

5 Haziran 2008; 10:58:17 

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

dostum,
BD30 sahiden çok güzel cihaz, dizayn ile özellik noktasında birlikte bu kadar güzel cihaz yok..
Bir zamanlar SAMSUNG un kart okuyuculu BLU-RAY player ının 2500 ytl gibi rakamlara satıldığını hatırlayınca SD kart okuyan bu cihaz bu fiyata harika..
Yokmuuu SAMSUNG BDP-P1400 alan çok iyi cihazdır

rg206

5 Haziran 2008; 12:14:51 

Ben geldiğinde BD50 alacam

Bu arada Semsal01, BD 30 hayırlı olsun,
versiyonu kontrol ettin mi? bu cihazda epey update yaptılar, özellikle yeni ses formatlarında decode ve bitstream
özellikleri eklediler

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 5 Haziran 2008; 12:16:55 >

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
Thai-Fun

5 Haziran 2008; 12:20:47 

bence aradaki fark fiyat olarak hakettiğinden az.. bd30 daha dengeli fiyata sahip bd50 uçuk hala biraz..
bak fiyata..

http://www.ekonomikticaret.com/Product.aspx?_pId=2217004&_catId=5062

quote:

Orjinalden alıntı: rg206

versiyonu kontrol ettin mi? bu cihazda epey update yaptılar, özellikle yeni ses formatlarında decode ve bitstream
özellikleri eklediler

selamlar

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
rg206

5 Haziran 2008; 12:48:53 

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

bence aradaki fark fiyat olarak hakettiğinden az.. bd30 daha dengeli fiyata sahip bd50 uçuk hala biraz..
bak fiyata..

http://www.ekonomikticaret.com/Product.aspx?_pId=2217004&_catId=5062

quote:

özellikleri eklediler

selamlar

Evet şu anda BD50'nin Avrupa fiyatı 550-600 Euro aralığında ama bu ilk çıkış fiyatı. Zaman içinde ve bize gelinceye kadar fiyatı düşer, yanılmıyorsam BD 30'un ilk çıkış fiyatı, BD50 'den daha fazla idi, şimdi çok ucuzlamış, aynı şeyi BD50 için de olursa yıl sonuna doğru Türkiye'de 400-500 YTL civarı alabiliriz sanırım.
BD player'lar yeni teknoloji geliştirme ve eklemelerine rağmen ilk jenerasyonlara göre gün geçtikçe göreceli olarak fiyatları düşüyor biliyorsun

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rg206 -- 5 Haziran 2008; 12:47:39 >

Harman/Kardon AVR 5550 - Fr:Jamo Clasic 8, C:Jamo 150,SR:JBL TLX130,SB:Jamo s150 SW: WHARFEDALE 10A - PHILIPS 42PF9966/10 - SONY SACD XB770 QS - TEAC DV 3800 - SONY PS-LX22 Turntable - TOSHİBA HD E1
Bağlantılar: Fronts:RS Profesionel Bi-Wiring/Hama banana - C,SR,SB:Hama 1,50mm. - SW: Acoustic Resarch - Coaksiel/Optic Digital: Acoustic Resarch - 5.1 SACD: Stinger - S-Video:Thomson - SCART/RGB:Thomson
a.arslan

5 Haziran 2008; 14:44:53 

semsal01, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler . Bende BD-30 un ağabeyi BD-10 Blu-Ray oynatıcı var. Ama bu cihazın testini ve yeni yazılımlarını bir türlü bulamadım.

mkp

5 Haziran 2008; 16:46:52 

Sayın a.arslan,

bu mesajdaki linklere bakabilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_18842214/mpage_8/key_/tm.htm#22109776,

Selamlar

semsal01

6 Haziran 2008; 8:50:25 

quote:

özellikleri eklediler

selamlar

İyi dilekler için teşekkürler. Aldığım gün en son versiyonu yükledim.
Ama en son versiyondaki yenilikler açıklamasını bulamadım.
Bulduğum yerde açmadı.
Sen eklenen özelliklerin biliyorsan söylersen iyi olur.
Bu arada bd 50 de görüntü işleme açısında hiç bir fark yok.
Farklar;
-BD 2.0
-onboard hd format decod laması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 6 Haziran 2008; 8:50:21 >

rg206

6 Haziran 2008; 18:51:42 

Evet Semsal01, önemli fark yeni nesil ses formatlarını(DTSHDMA da dahil) player da decode etmesi.
başkaca ufak farklar da var ama en önemlisi tüm ses formatlarını decode etmesi. Sanırım BD30 DTSHDMA dışında diğer formatları decode edebiliyor yanlış hatırlamıyorsam.

BD 30 - BD 50 karşılaştırması için, arkadaşlar aşağıdaki linke bakabilirler

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/287749/module/general/compare/products/displayResult.html?p=DMP-BD50&p=DMP-BD30EG-K

quote:

Orjinalden alıntı: semsal01

quote:

özellikleri eklediler

selamlar

İyi dilekler için teşekkürler. Aldığım gün en son versiyonu yükledim.
Ama en son versiyondaki yenilikler açıklamasını bulamadım.
Bulduğum yerde açmadı.
Sen eklenen özelliklerin biliyorsan söylersen iyi olur.
Bu arada bd 50 de görüntü işleme açısında hiç bir fark yok.
Farklar;
-BD 2.0
-onboard hd format decod laması.

ATASEHİR-DOGUBANK

6 Haziran 2008; 19:47:58 

merhaba arkadaşlar bd-30 ürününü isterseniz 650 ytl peşin 699 taksitli olur daha fazla bilgi almak isteyen pm atsın

Thai-Fun

6 Haziran 2008; 20:39:13