Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Asus M2N-X NF520 çok ilgin bi sorun ??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Asus M2N-X NF520 çok ilgin bi sorun ?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
n-geen

5 Haziran 2008; 4:18:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar benim pc de çok acayip bi sorun var...Anakart kaynaklı olup...oyunlarda bi süre sonra kısa süreli takılmalar oluyor...Mesela Assassins Creed oyununa giriyorum işte loading yapıp bölüm açılıyor bi kaç dakika oynadıktan sonra fps 30 civarı iken birden 4-5 civar oluyor dehşet...takılıyor ve 10 saniye sürüyor sonra yine 30 fps... Sorun ekran kartındada değil çünkü başka bilgisayara takıp denedim sorun yok ve farklı olarak kendi pcimde takılı O/C yaptım ve standart şekilde oynadım sorunda hiç bi değişme olmadı...faklı yollar denedim anakartın ısındığını düşünerek işlemcinin çaprazına doğru bi fan üfletiyorum kingstone ram lerin alt tarafına doğru çevirdim fanı ve oyunlara girdim test ettim sorun daha geç ortaya çıkmaya başladı...1-2 dakka içinde takılırken bu sefer 15-20 aralıklarla takılmaya başladı Ramlarle alakası yok çünkü onlara doğru üflettim sorun eskisi gibi oldu...Anakartta bi yerde ısı algılayıcısı var fakat nerede bilmiyorum oyun oynarken belirli bi sıcaklığa çıktığında anında takılıyor ve çok can sıkıcı bi durum...buyrun fotoğrafta çektim bakın isterseniz...ayrıca anakartın ısı algılayıcısının yerini bilen birisi varsa söyleyebilr mi fotoğrafta koyuyorum...

anakartın çıplak görüntüsü:

Buda benim koyduğum fanın görüntüsü (kırmızı oklar havanın çıkış yerini gösteriyor)

Anakarttaki ısınan yerler havayı üflettiğim kısım burası (kırmızı okların olduğu yer)

Sorun benim ömrümü yedi bitirdi arkadaşlar kafayı yemek üzereyim lütfen zamanınız varsa yardım edebilir misiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n-geen -- 5 Haziran 2008; 6:18:05 >

n-geen

5 Haziran 2008; 16:23:42 

Arkadaşlar; aranızda bana yardım edebilecek birisi yok mu ??

usb2.0

5 Haziran 2008; 16:36:56 

tüm sistemi detaylı yazsan iyi olur..böyle bir yere varılmaz..kendin yazmış kendin yorumlamışsın

n-geen

5 Haziran 2008; 21:24:52 

sistem şöyle arkadaşım umarım yardımcı olur:

+Asus M2N-X nForce520 anakart
+AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2
+Sapphire X1950GT 512 mb
+Kingston 800mhz 2x1gb
+Samsung 320gb

usb2.0

5 Haziran 2008; 23:16:12 

en gerekli şeyi yazmamışsın..psu nedir?..yetersiz psu ların parçaların fazla ısınmasına neden olduğu bilinir..o yüzden soruyorum

n-geen

5 Haziran 2008; 23:46:01 

PSU 400 watt Aopen marka ??

usb2.0

5 Haziran 2008; 23:59:25 

peak 400 ise sistemine az gelebilir ama kesin değil tabiki...aslında denemek için emaneten birde 500watt lık bir psu bulabilsen iyi olur..fanı direk olarak chipsetin üstüne üfletip denedinmi..sonuçta chipsette fazla ısınıyor olabilir...aslında yük altında yada takılmaya başladığı yerdeki sıcaklıkları buraya yazarsan bir fikir verebilir...cpu,anakart(system olarakta geçebilir)ve vga sıcaklıklarını yazarsan iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 5 Haziran 2008; 23:59:49 >

gazilim

6 Haziran 2008; 0:24:33 

Sorunu çözmek için bios güncellemesi yaptınız mı?

İNTEL E8400 3.0@4.05 ZALMAN 9700NT- GIGABYTE Ex38 DS4- KINGSTON HYPERX 2*1GB 1066MHZ- PALIT 7600GT SONIC- SEAGATE 3250410AS, SAMSUNG 750GB HDD,SSAMSUNG 19 961BF LCD- Sound Blaster X-Fi platinum fatal1ty champion ses kartı - LOGITECH Z 5500 SPEAKER- ss2 tv kartı- GP 550W PSU-
n-geen

6 Haziran 2008; 10:19:33 

FAnı tam olarak Fotoğraftaki işaretli yerlere üffettiğimde takılma aralığı uzuyor 15-20 dakikada bir takılıyor...onun haricindeki yerlere üflettiğimde hiç bi şey değişmiyor yine 1-2 dakikada bir takıldığını tespit ettim:
Bu arada yük altındaki sıcaklıklar şöyle (oyun oynarken sistemin takıldığı zamanlarda Alt+Tab yapıp o an ki gördüğüm sıcaklıklar):
Cpu:55C
Gpu:64C
Hdd:38C
Anakart:41C

Ayrıca Bios Güncelleştirmesi Hiç Yapmadım
Bios Sürümü şöyle (dxdiag taki yazan kısım)
06/27/07 10:49:01 Ver: 08.00.12

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n-geen -- 6 Haziran 2008; 12:50:18 >

usb2.0

6 Haziran 2008; 12:32:19 

sıcaklıklar yüksek değil..arkadaşın önerdiği gibi bios güncellemesi deneyebilirsin..asus cd lerinde windows altında güncelleme için program olur

n-geen

6 Haziran 2008; 20:46:10 

Bios Güncelleştirmesi yaptım fakat sorun yine devam ediyor sıcaklıktan dolayı takılıyor.Direkt olarak anakartın üstündeki ısı algılayıcıya doğru fanı üfletsem sorun belki çözülebilr yada vga küçük ram soğutucularına takılan alüminyum soğutuculardan yapıştırıp sıcaklığı daha alt seviyelere çekebilirim ama brilerinin ısı algılayıcının tam olarak nerede olduğunu söylemesi gerek?? ilk resimde kabaca gösterebilirsiniz ben tarifle bulabilirim ?? Teşekkür ediyorum tekrardan..

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Asus M2N-X NF520 çok ilgin bi sorun ?? Sayfa: [1]
Buraya git: