Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
E6750 OC Denemesi ve 3dMark06 Skorundaki Düşüş

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> İşlemci >> E6750 OC Denemesi ve 3dMark06 Skorundaki Düşüş Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
awallabilla

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 2:14:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar..Başlıkta da belirttiğim gibi oc denemesi sonucunda 3dmark06 skorumda belirgin bir düşüş oldu ve ben açıkçası sebebi nedir anlayamadım..Oc hususunda çok tecrübeli de sayılmam bu yüzden sizlere danışmaya karar verdim..Sistemimin tüm bileşenleri sistem panelimde 'new system' başlığı altında yazılıdır..

Sistemin oc suz hali, skor ve değerler(ramler 5-5-5-18 FSB/DRAM 5:6 800mhz)
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

Sistemin oc lu hali, skor ve değerler(ramler 5-5-5-15 FSB/DRAM 1:1 850mhz)

Ekran kartıyla ilgili (sapphire hd 3870 256bit çift slot) sadece 2 değişiklik yaptım;
1) Biostan robust graphics booster özelliğini Turbo olarak ayarladım..Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla bu özellik oyunlarda çok az miktarda performans artışı sağlıyormuş..
2) Yine biostan Pciexpress frekansını 100 olarak ayarladım ve pci-e voltajını +0.2 artırdım..

Sizce bu düşüşün sebebi ne olabilir? Nerede yanlış yapıyorum? Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awallabilla -- 5 Haziran 2008; 2:31:06 >

AttilaTheHun

5 Haziran 2008; 16:47:50 

O/c ile alakalı olduğunu sanmıyorum.Ekran kartının yazılımıyla alakalı bir problem bence.İşlemci o/c etmişsin.Cpu puanın artmış.Sorun yok. Driver sorunu değilse o biostan turbo ya getirdiğin şey yüzündendir

Maximus Formula-Q6600 3.6ghz+Zalman 9700-Asus EN7950 512mb 550/1400@630/1600-1TB Maxtor+500 GB Samsung Sata2 16mb-2x2 Crucial DDR2 800@1050 (5-5-5-15)-19" Samsung 997MB-Lian Li PC007-Tagan 600W-[EK Supreme Acetal-Eheim Compact2000-Alphacool NexXxoS HC240-LE]
awallabilla

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Haziran 2008; 23:20:24 

quote:

Orjinalden alıntı: AttilaTheHun

O/c ile alakalı olduğunu sanmıyorum.Ekran kartının yazılımıyla alakalı bir problem bence.İşlemci o/c etmişsin.Cpu puanın artmış.Sorun yok. Driver sorunu değilse o biostan turbo ya getirdiğin şey yüzündendir

3 testte de aynı display driver kullanıldı..Aşağıda vereceğim 3. test öncesinde ise robust graphics booster eski haline getirildi(auto) ve pci-e voltajı normal değere çekildi fakat değişen bir şey yok..

Düşüşün sebebi başka neler olabilir? Yorumlarınızı bekliyorum..

awallabilla

Sisteme Gözat

6 Haziran 2008; 23:32:51 

Güncel

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> İşlemci >> E6750 OC Denemesi ve 3dMark06 Skorundaki Düşüş Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 07 / GlobTek Standı
CeBIT 07 / GlobTek Standı Digiframe, ATP ve Navia markaları
AMD Spider Platformu Lansmanı
AMD Spider Platformu Lansmanı : AMD Türkiye Genel Müdürü Bahadır Erbaş ile Röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar