Ram - 2*1 Gb twinmos 800mhz ama ilerde bi 2 gb daha alıp 4 gb yapabilirim
Harddisk - 250 gb yada 500 gb
1 dvd-wr
1 dvd-rom
ekran kartı olarakat axle 9800gtx alacam
Anakart benim dışımda alındğı için karar verme şansım olmadı ve gürdüğünüz üzere "MSI P31 NEO-F 1333MHz DDR2 LGA775" oldu.ben anakartın sistem üzerindeki etkisinden fazla anlamıyorum.ama amacım iyi bir sistem yapıp uzun süreli kullanmak ve zaten bütün parçalar buna yönelik... kasa ve psu olarakta cooler master rc-690 alacaktım psusuyla birlikte ama sistemine yetmez tavsiyesi alınca ve uzun süreli bi sistem düşündüğüm için ondada " Lian-Li PC-007 FB Plus II kasa" ve 600 watt olarak ya "OCZ STEALTHXSTREAM 600W SLI" yada "FSP EPSILON 600W" düşünüyorum.ve bu tercih maddi olarak biraz etkiledi.o yüzden tekrar para harcayasım yok ama şu anakart kafama takıldı.hani herşey tamamda anakart olmadı gibime geliyor.ve dediğim gibi çokta bilgili değilim nasıl etkilediği hakkında.acaba bana bu anakartın yeterli olup olmadığını biraz açıklayabilir mi? gerçekten yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler...
5 Haziran 2008; 14:33:17
MSI P31 Neo-F 1333MHz DDR2 LGA775 Anakart Intel Core2 Quad, Core2 Extreme, Core2 Duo, Pentium 4, Pentium D, Pentium XE/Celeron D işlemcileri destekler 1333/1066/800 MHz FSB destekler INTEL P31 Chipsetli 4 Memory slotu 4GB maksimum bellek kapasitesi DDR2 800/667 MHz 1 PCI-E 16X , 1 PCI-E 1X , 3 PCI slotu 8 adet USB girişi Gb Lan 4 SATA2, 1 IDE 1 Seri port 8 Ch. Audio 3 yıl garanti
anakartının ozeLLikLeri bu.4 gb ram destekLiyor.o/c yapmayacaksan bi sorun yasayacagini sanmiyorum.İçin rahat oLsunda rc 690 neden yeterLi degiL demisLer anLamadım
kardeş çok sağol açıklaman için.peki mesala aşağı yukarı parçaların bilgisayarın çalışmasına etkisini biliyorum ama bide bana kısaca anakartın ne şekilde etkilediğini yazabilir misin? mesala ben bu anakarttan daha bi anakart alsam bana avantajları neler olur?ona göre bende anakartı değiştirip değiştirmemeye karar vereceğimde...
rc-690 konusunda kafam öyle karıştıki anlatamam sana.yetmez diyende yeten diyende çok fazla bana.bende artık madem ileriyi düşünüyorum daha iyi bi şey alayım diye lian li ve 600 watta yöneldim.inşallah yalnış bi tercih yapmamışımdır...
kardeş çok sağolda oraya iki saat bu konulardan çok anlamadığımı birazda açıklama yapabilip yapamayacağınıda yazdım.isim yazmaktan öteye bi kaç bişeyde söylesen acaba?? yoksa bi anlamı kalmıyor yazdığının...
5 Haziran 2008; 21:27:33
quote:
Orjinalden alıntı: maxi_rocker
kardeş çok sağol açıklaman için.peki mesala aşağı yukarı parçaların bilgisayarın çalışmasına etkisini biliyorum ama bide bana kısaca anakartın ne şekilde etkilediğini yazabilir misin? mesala ben bu anakarttan daha bi anakart alsam bana avantajları neler olur?ona göre bende anakartı değiştirip değiştirmemeye karar vereceğimde...
rc-690 konusunda kafam öyle karıştıki anlatamam sana.yetmez diyende yeten diyende çok fazla bana.bende artık madem ileriyi düşünüyorum daha iyi bi şey alayım diye lian li ve 600 watta yöneldim.inşallah yalnış bi tercih yapmamışımdır...
kasa konusunda hata yapmamıssın.Da biLe ii oLmus kafan rahat oLur.AnakartLar her kesime hitap eder.MeseLa overclock icin iyi sogutmaLı oLanLar.2 adet PCI express sLotu oLanLar.Raid ozeLLigi oLanLar vs vs yani sen nasiL bisi istiosan ona göre aLırsın.Sen hic birini kuLLanmadıgın icin yani benim gibi isini gorur canını sıkma
kasa konusunda hata yapmamıssın.Da biLe ii oLmus kafan rahat oLur.AnakartLar her kesime hitap eder.MeseLa overclock icin iyi sogutmaLı oLanLar.2 adet PCI express sLotu oLanLar.Raid ozeLLigi oLanLar vs vs yani sen nasiL bisi istiosan ona göre aLırsın.Sen hic birini kuLLanmadıgın icin yani benim gibi isini gorur canını sıkma
anladım kardeş yani bu özelliklerin hiçbirini kullanmazsam eğer bana bi performans kaybı yaratırmı yaratmaz mı?benim cevabını aradığım asıl soru buydu aslında?olur mu??
anakartta dikkat edilen bikaç nokta var aslında egzersayz arkadaşın dediği gibi... benim ilgilendiğim özelliklerin başında fsb hız potansiyeli gelir mesela. gigabyte kartlar bu yönden çok iyi. orta seviye kartları bile 1600 fsb ye izin veriyo tabi overclol ile daha yukarılara çıkmak mümkün. kısacası senin msi bence yeterli tek ekran kartı kullanacaksan. ayrıca ben de coolermaster rc-690 aldım ve benim imzamdaki sistemi kaldırıyodu ama en ufak bi overclock da kaldırmıyodu. rc-690 güzel bi kasa al bence olmadı psu sunu değiştirirsin