Diğer bir konuda evrakları verirken piyade, jandarma, denizci...vs. gruplardan seçebiliyormuşuz. Dikkate alınıyormu bilmiyorum. Doğrumu onuda bilmiyorum. Yarın evrakları vereceğim. Dikkat etmem gerekn birşey varmı?
Ben son muayeneyi olurken bana 2 adet form doldurttular..Daha öncede yazmıştım bunu orda komando olmak istiyormusun jandarma vb. ve uzun mu kısamı istiyorsun şeklinde seçenekler vardı.. Hava civa bi formdu sanırım çünkü genel olarak birçoğu böyle form doldurmamış..
ben böyle bi form doldurdum sanırım ama bana komando olmak istiyormusun sağ gözünü kapatabiliyormusun gibi sorular vardı ama öyle sınıfını belli edecek sorular yoktu
7 günün sonunda askeriz... Ben sınavların açıklandığı zamanki heyecanı merak ediyorum. Kimimiz sevinerek, kimimiz istediği olmadığı için biraz hüzünlede olsa y6azacak, astek... kd.. şuraya buraya.. Güzel olucak :D Ben %99.9999999999901 le kısa dönemim bu konuda pek stersim yok ondan rahatım
Günaydın tertipler yaa boşverin kısa mı uzun mu çıkar muhabbetini hepımızın hakkında hayırlısı ne ise o olsun...bu bankamatik olayına bi çözum bulalım dedeler hangı bankaların atm leri var genellıkle yardımcı olunda ona gore bızde kart cıkartalım bence onemli bir konu bu herkezın dedıgı fazla nakıt yanında bulundurma oluyor sanırım oyakbankın satılmasından sonra akbankla anlasmıs askerıye demıslerdi oncekı sayfadada bi yedek subay arkadasımız zıraatten alıyoruz artık maaşları demıs....?
levserdem; oyak bank ın atm sinden başka atm yok askeriyede. Yanlız kardeşimin anlattığına göre zaten oraya ilk gittiğin gün oyak bank yetkilileri de oradaymış ve 20 YTL karşılığında sana hesap açıp kartını birliğine yolluyorlarmış (fiyat dışarıda da aynı bu arada) Zaten bu paranın bir kısmı da hesabında duruyor. Bir de akıllı kart uygulaması varmış. Kantine para verip o karta yükletip gerektiğinde o karttan harcıyormuşsun.
levserdem; oyak bank ın atm sinden başka atm yok askeriyede. Yanlız kardeşimin anlattığına göre zaten oraya ilk gittiğin gün oyak bank yetkilileri de oradaymış ve 20 YTL karşılığında sana hesap açıp kartını birliğine yolluyorlarmış (fiyat dışarıda da aynı bu arada) Zaten bu paranın bir kısmı da hesabında duruyor. Bir de akıllı kart uygulaması varmış. Kantine para verip o karta yükletip gerektiğinde o karttan harcıyormuşsun.
Evet oyakbank satılmadan önce askeriye maaşlarını oyakbanktan alıyordu ve hemen hemen tüm birliklerin içersinde sadece oyakbank atm leri vardı ancak satıldıktan sonra akbank ile anlaşıldı ve maaşlar akbanka yatmaya başladı ancak birlik içersindeki atm lerin durumu nedir bilemiyorum,ben iş bankasından hesap açtırmıştım yanıma aşağı yukarı acemilik süresi boyunca yetecek kadarda para almıştım içerde çekemessem diye sizde öyle yapabilirsiniz yada zaten ilk hafta sonu uzun dönemlerden yada sizin gibi kısa dönemlerden güvendiğiniz birine kartınızı verip sizin adınıza para çekmesini isteyebilrisiniz,hesap açma olayı her yerde olmuyor misal bize urfada böyle bir uygulama olmamıştı maaşlar direk elden veriliyordu zaten hepi topu 20-30 milyon bişeydi akıllı kartta yine her yerde yok benim duyduğum bildiğim ankarada ve iskenderunda var diye biliyorum oda oraya giden arkadaşlarımın anlattıklarından belki başka yerlerdede vardır ama urfada bizim orda yoktu ben bizzat kendim kantinciydim ve biz cash nakit parayla çalışıyoduk