1 mbit kullanıcısıyım ve inş yakında evdeki pc sayısı 2 ye çıkacak 1 pcden ben cs 1.6 online oynarken diğer pc den abim çeşitli download işlemleri yaparsa bu durum cs de ping sorunu yaratabilir mi ?? ya da bu sorunu nasıl aşabilirim?? önerilerinizi ve yardımlarınızı beklerim... (ağ kurulumu hakkında da çeşitli bilgiler verebilirseniz çok sevinirim ) saygılar...
download ping degerlerini kötü yönde etkileyebilir modeminizde qos(quality of service)[öncelik] özelliği warsa counter oynucağınız bilgisayar qos ataryarak baglantıyı daha verimli kullanbilirsiniz...
download ping degerlerini kötü yönde etkileyebilir modeminizde qos(quality of service)[öncelik] özelliği warsa counter oynucağınız bilgisayar qos ataryarak baglantıyı daha verimli kullanbilirsiniz...
Airties RT-111 adsl modem kullanmaktayım bu modemde qos özelliğinin olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ?? (airties ın sitesinden baktığım kadarıyla böyle bir özellik yok görünüyor) ve o özellik olmadığı zaman ne kadar bir etkisi olur lag olmadan oynayabilir miyim acaba ?? onu da belirtebilirseniz çok sevinirim saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymm -- 4 Haziran 2008; 21:18:52 >
Qos servisi sesli iletişimde işe yarıyor olması lazım, oyundaki ping değerine artı bir etkisi olacağını sanmıyorum ki diğer pc den yapılan download işlemi pingi oldukça yükseltecektir.
Qos servisi sesli iletişimde işe yarıyor olması lazım, oyundaki ping değerine artı bir etkisi olacağını sanmıyorum ki diğer pc den yapılan download işlemi pingi oldukça yükseltecektir.
cevabın için çok tşk ederim bilgilerinle konuya açıklık getirdin
peki 2 pc ile sorunsuz olarak net işlemlerini gerçekleştirmek için en ekonomik şekilde neler yapmayalım??? (ek bir donanım , kablonet e geçiş , hız arttırımı vs ...) lütfen önerilerinizi ve yardımlarınız eksik etmeyin diyerekten yeni cevaplar bekliyorum
4 mb bağlantıda alsanız diğer pc download sınırlaması olmadan dosya indirmeye devam ettiği sürece pinginiz yükselecektir. Ama kullanılan download programları ile indirme limiti belirlenirse o zaman sizde rahat rahat oyununuzu oynayabilirsiniz. Yani 1 mb bağlantınız var ise download sınırı olarak 20 Kb belirlerseniz siz oyun oynarken sorun olmaz. Ben CS oynamadığım için tam bilemeyeceğim ama COD oynarken cl_maxpacket 100 komutu ile veri alışverişini maksimuma getiriyordum ki pingim yüksek olsada lag olmadan rahat oynayabileyim. CS de böyle bir komut var ise eğer onuda kullanmanız iyi olacaktır.
çok açıklayıcı ve güzel anlattın gerçekten saolasın
csde de o tür ayarlar mevcut onu halledebilirim sanırım peki son olarak bu sınırı belirlemek için hangi download programının kullanılması gerekmekte acaba ?? (flashget , DAP falan mı acaba ?) bi de modem veya pc üzerinden herhangi yapılacak bi ayarla netle ilgili herşeyde (download ve upload) bu sınırı getirme durumu olabilir mi?? çünkü o 20kb lığı kullanacak kişi genelde ogame tarzı bi oyun oynuor ve müzik falan indirior flashget falan anlamaz yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonymm -- 5 Haziran 2008; 20:29:56 >