hard reseti başardım en sonunda :) şimdi herşeyi yeniden yüklemek zorunda kalacagım. ama olsun telefonun düzgün ekranına kavuşmak güzel:) şu sprite back uptan keşke daha önce haberim olsaydı.neyse ders oldu.:)reason usta performans tiyolarını yeniden yapacagım :) ama bu sefer senin dedigin gibi ama Performances " kısmındaki "File system cache size" değerini " 327678 yapılamıyor dogrudan, orda autodan 8 mb a kadar olan degerler vardı hatırladıgım kadarıyla farklı rakam yazılamıyordu ama Cache belleği arttırmak için; "HKLM\System\Storagemanager\Fatfs" klasörünü açalım ve "Cachesize" değerini "32768" olarak değiştirelim... bunu yaptıgımızda ilk dedigin degişiyordu ama sonuncusu gibi ,ilk yazdıgın gibi olmuyor 32768 oluyor ,327678 olmuyor .yaptıgımda tekrar bakacagım ama öyleydi :) bir sorun yok dimi degerlerin aynı olması gerekmiyormu?
Sana bir sorum olacaktı. Bende cumartesi günü bu cihazdan alacağım bir tane. Şuan iPhone kullanıyorum :) Sence sıkıntı yaşarmıyım? iPhone'umu özler miyim?
Aslında benim için en vazgeçilmez iki özellik var, biri e-postalar, diğeri GPS. Sırf GPS olmadığından ötürü iPhone'dan kurtulmak istiyorum ayrıca sıkıldım, değişiklik iyi olur diye düşünüyorum. Senin önerin tavsiyen nedir acaba? Sence sıkıntı yaşar mıyım diamond'da ?
yo hayır bozulmadı daha dogrusu ben yanlış işlemler yaptım makine açılmadı.başta yazılan performans degerlernden farklı degerler yazınca makine kilitleniyor ona göre yapmayın.
Sana bir sorum olacaktı. Bende cumartesi günü bu cihazdan alacağım bir tane. Şuan iPhone kullanıyorum :) Sence sıkıntı yaşarmıyım? iPhone'umu özler miyim?
Aslında benim için en vazgeçilmez iki özellik var, biri e-postalar, diğeri GPS. Sırf GPS olmadığından ötürü iPhone'dan kurtulmak istiyorum ayrıca sıkıldım, değişiklik iyi olur diye düşünüyorum. Senin önerin tavsiyen nedir acaba? Sence sıkıntı yaşar mıyım diamond'da ?
Teşekkürler
İlk aldığında sıkıntı yaşayacağın kesin... Onu baştan söyleyeyim.. İncelemeyi okuduysan zaten orda belirttim..
En önemli şey cihazdan beklentin nedir..?? Eğer GPS düşünüyorsan araç şarjını ve cihazı araç camına tutturacak aparatını (henüz diamond'a özel markalı olarak çıkmadı) mutlaka almalısın..
WinMobile tamamen farklı bir platform.. Uzunca bir süre acemiliğini yaşayabilirsin.. Ama arkasındaki proğram desteği her türlü sıkıntıya rağmen değiyor.. Ama eğer bu geniş proğram arşivi dikkatini çekmiyorsa ya da ihtiyacın yoksa win mobile seni mutsuz edecektir..
Ama apple'ın meşhur "WOW Factor" diye bir kavramı vardır ya... İşte Diamond'un "wow factor" u hem birinci hem de ikinci nesil iphone'dan daha yüksek bence..
Mail kullanımı da tamamen arabirimle ilgili bir durum.. Arabirime alışırsan sıkıntı olmaz.. ama Iphone'da klavye açıkken ekranda gördüğün yazı alanıyla diamond'da gördüğün yazı alanı çok farklı olacak.. Iphone'nun 3.5" lik ekranı bu konuda avantajlı ... ama çözünürlükte de diamond avantajlı..
Iphone'mu ?? Diamond'mu ?? sorusuna bir cevap vermek çok zor.. Mümkün olduğunca araştırarak kendin karar vermelisin..
Bende bu güzel cihazın fiyatı konusunda birşey söylemek istiyorum... Dün Amerikadan sipariş ettim ayın 20 sinde gelecek umarım. Herşey dahil 924 YTL ye denk geldi. iPhone a baktım Amerika da 2 yıllık operatör antlaşması ile beraber 299 USD a 8 gb iPhone 3G satıyor Apple. 11 Temmuz da yayında :)
Bende bu güzel cihazın fiyatı konusunda birşey söylemek istiyorum... Dün Amerikadan sipariş ettim ayın 20 sinde gelecek umarım. Herşey dahil 924 YTL ye denk geldi. iPhone a baktım Amerika da 2 yıllık operatör antlaşması ile beraber 299 USD a 8 gb iPhone 3G satıyor Apple. 11 Temmuz da yayında :)
Teşekkürler Valla bende şu an N95 8gb var, şöle söleyim, GPS i doğru düzgün çalışmıyor uyduları zor buluyor ve kolay kaybediyor, kamerası SONY lerin 3.2 MP leri kadar iyi değil. Pil ömrü az, veee beni bezdiren en büyük özelliği kalın olması, bütün kot pantolanlarımda iz yaptı resmen bende aman ya ne uğraşıcam deyip aldım, birazda Windowsun haspasını yiyeyim dedim bakalım ne olacak
arkadaslar GPS baglantısı hakkında Araba ıcerısınde hareket halındeyken denedıgım baglantıyı sıze yazmak ıstedım.
Cold start da ( yanı uzun bır sure kapalı kaldıktan sonra Gps ı actıgınızda ) ( Quick GPS yazılımı var yanı AGPS calısıyor her zaman ) uydulara baglantım sadece 7 - 10 sn surmekte bu arac trafıkte takılı oldugu zaman
hareket halınde bu sure 10 - 16 sn ye cıkmakta. ve uydu baglantısını neredeyse hıc kaybetmemekte. tomtom 6 ıle uydu ayarlarından kontrol ederek uzun bır sure yok aldım sokak aralarında bıle an az 4 uydu ıle haberlestı ve sınyalı hıc kaybetmedı aynı sokakta N95 de sureklı hatalar ve baglantı kopmaları yasamaktaydım.
Hot start suresı ıse ne durumda olursa olsun benım cıhazımda 5-7 sn surdu ve baglantı hemen gerceklestı.
Arkadaşlar bekleme modu nasıl acaba cihazın?.. Yani iPhone'daki gibi cihazın üzerinde bir tuş ile tuş kilidini aktif edip cihazı bekleme moduna alabiliyormuyuz, veya bu tuş aynı zamanda kapama görevi de görüyor mu uzun basınca.. Yoksa bazı cihazlar gibi kapanma gibi bir olay mevcut değil mi?..
Daha çok bekleme modunu merak ediyorum, tuş kilidi için iPhone türü bir kısayol var mı, yoksa nasıl kilide geçiyor..?
Arkadaşlar bekleme modu nasıl acaba cihazın?.. Yani iPhone'daki gibi cihazın üzerinde bir tuş ile tuş kilidini aktif edip cihazı bekleme moduna alabiliyormuyuz, veya bu tuş aynı zamanda kapama görevi de görüyor mu uzun basınca.. Yoksa bazı cihazlar gibi kapanma gibi bir olay mevcut değil mi?..
Daha çok bekleme modunu merak ediyorum, tuş kilidi için iPhone türü bir kısayol var mı, yoksa nasıl kilide geçiyor..?
IPhone gibi telefonun uzerinden bir beklemeye alma tusu mevcut ve Iphone daki gibi hem beklemeye alma icin hemde cihazi kapatip acmak icin bu tusu kullaniyorsun.
Uzun süre basılı tutunca da (3-5sn) tam kapatma için seçenek çıkıyor..
arkadaslar GPS baglantısı hakkında Araba ıcerısınde hareket halındeyken denedıgım baglantıyı sıze yazmak ıstedım.
Cold start da ( yanı uzun bır sure kapalı kaldıktan sonra Gps ı actıgınızda ) ( Quick GPS yazılımı var yanı AGPS calısıyor her zaman ) uydulara baglantım sadece 7 - 10 sn surmekte bu arac trafıkte takılı oldugu zaman
hareket halınde bu sure 10 - 16 sn ye cıkmakta. ve uydu baglantısını neredeyse hıc kaybetmemekte. tomtom 6 ıle uydu ayarlarından kontrol ederek uzun bır sure yok aldım sokak aralarında bıle an az 4 uydu ıle haberlestı ve sınyalı hıc kaybetmedı aynı sokakta N95 de sureklı hatalar ve baglantı kopmaları yasamaktaydım.
Hot start suresı ıse ne durumda olursa olsun benım cıhazımda 5-7 sn surdu ve baglantı hemen gerceklestı.
Bunu benden önce test ettiğin için sağol... Reis-i Eagles'ın sorusuda cevaplanmış oldu böylece..
Kapalı mekanlar içinde şunu söyleyeyim: Touch Cruise'da kapalı mekanlarda uyduları hiç görmezdi.. Ama diamond'u eğer tek katlı binalarda cam kenarlarında flaan açarsam bağlantı kuruyor ve pozisyon tespiti yapabiliyor.. Tabi GPS'in kapalı mekanlar için zaten kullanılmadığını düşünürsek, kapalı mekanlarda GPS performansı diye bir kavrama veya bağlantı hızını ölçmeye de gerek yok...