Arkadaslar GPS konusunda belki biraz aydinlatabilirim oncelikle GPS ve A-GPS birbirini tamamliyan iki teknoloji bu cigazlarin icerisine GPS sinyallerini algilamak icin anten yerlestirildigi zaman uygun yazilim yuklenmesi sartiyla (IGO, TOMTOM vs..) ABD ye ait uzayda mevcut 32 kadar uydudan o anda en az 3 unun dunyaya gonderdigi sinyalleri almak kaydiyla harita uzerinde dogru pozisyonunuzu gorebilirsiniz bu standart GPS isleyisi fakat yon gostericek programinizi ilk actiginizda anten devreye girer ve sinyal aramaya baslar gunun saatine gore uydularin tam poziyonlarini bilmedigi icin ilk uydu bulma islemi uzun surer bazen zayif sinyalde 5-10 dk arasi eger makinanizin A-GPS destegi varsa ve GSM operatorunuz hizmeti veriyosa siz makinaniz otomatik olarak belli araliklarla uydu pozisyonlarini sorgular bu sayede yon bulmak icin programinizi calistirdiginizda cok kisa sure icinde pozisyonunuzu bulabilirsiniz ayni seliklde makinaniz her internet agina baglandigindada bu poziyon guncelleme islemini internetten gerceklestirir.
bu makinadaki IGO problemine gelince aslinda bu makinaya ozel bir durum degil IGO-mio ile ilgili WM6.1 in bir sorunu var guvenlikle ilgili bir kayak kodundan oldugunu okumustum zamanla bu sorun cozulucektir eski WM6.0'a sahip makinalarda WM6.1'e yukseltince ayni sorunu yasiyor.
Teşekkürler oldukça aydınlatıcı olmuş.
EBAY'den nasıl alım yapıyorsunuz? TR girişlerinde gümrüğe falan takılmıyor mu? Ya da nakliye ücreti falan verilmiyor mu? Veriliyorsa ne kadar civarlarında? Aynı şekilde, ingiltere'den -örneğin Clove'dan- alım yapılırsa bunlar gümrüğe takılır mı? Bu konuda mevzuatı bilen var mı?
Cihaz gerçekten de çok güzel görünüyor. Benim de aklımdaki sorular, - pil ömrü?, - harici hafıza kartının olmamasından dolayı kullanım zorluğu olur mu ve 4Gb yeter mi acaba? - A-GPS ile GPS arasında kullanım açısından farklılıklar nedir? - ebook ve pdf okuma tecrübeleriniz nedir?
Sanırım bu ve Raphael diğer telefonların fiyatlarını da aşağıya çekecektir. Bir de Raphael ile ilgili kullanıcı yorumları gelirse çok süper olacak :))
HP 614C özellikleriyle (gerçi bazı sıkıntıları da olduğu forumlarda bahsediliyor) göz doldururken HTC'nin son atağı gerçekten başarılı olmuşa benziyor.
quote:
Orjinalden alıntı: selectra
Güle güle kullanın arkadaşlar.Benim diamond 20 Haziranda geliyor.Ben 750 dolara ebaydan aldım.yanında kılıfı+ekran koruyucu+araç şarzı ve tutacağı ile birlikte.Birde jabra bt8810 ile birlikte geliyor.Sıkıntıları sağolsun DH den öğreniyorum.Şarz olayını araç şarzı ve yedek pille halledeceğim.Birşey öğrenmek istiyorum.3.5mm girişi sadece kulaklık içinmi şart.Eksik olarak görülüyor.Bluetooth kulaklıkla halledilmiyormu.Ayrıca jabrabt8810 ile hem çift telefona bağlanabiliyorsun.hemde müzik dinlenebiliyor diye biliyorum.Türkiyede jabra 250 Ytl civarında.Ebay da 50 ytl.Fikrinizi öğrenebilirmiyim.Teşekkürler
ben cihazı Ebaydan direkt almadım.Amerikan bir akrabam aldı.Kendi yanında getireceği için kaydını yaptıracak.herhangi bir gümrük parası vermeyecek diye biliyorum..
Buralardayım, testler sürüyor... Proğramlarla ilgili bu akşama güncel bilgileri ileteceğim..
Pil süresi testlerim sürüyor.. Ama asıl yapmak istediğim test standart kullanımla ne kadar gideceğinin testini henüz yapamıyorum malum.. Cihazı her dakika kurcalıyorum.. Şu haliyle 1 gün bile gitmiyor tabi onu söyleyim.. Ama 1500mAh'lık pil de olsa bu kadar kurcalamaya dayanmaz zaten..
ÖNEMLİ BİLGİ :
İngiltereye yapılacak ilk parti Diamond'ların dağıtımı durdurulmuş.. Daha doğrusu 10 gün ertelenmiş.. HTC' açıklamasında "Son anda farkedilen bir sorundan kaynaklanan Software Update" yapıldıktan sonra dağıtımın başlanacağını söylüyor.. Çok büyük ihtimalle Touch Flo 3D'nin optimizasyonudur Yapsınlar..
Yeter ki donanımsal mesele olmasın.. Yeni rom veya patch'i en geç 1 gün sonra buluruz nasılsa.. Ayrıca ben mevcut haliyle bile memmunum şu anda.. Acemiliği atalı çok oldu...
Benim cihazın üretim tarihi o kadar ilginç ki bu arada... ---- 25.5.2008 ---- Hiç bu kadar taze teknoloji kullanmamıştım...
Reason cihazın hayırlı olsun...... arkadaşlar avrupa satış fiyatı 550€ haberiniz olsun 1075 ytl günümüz kuruyla 1000$ deniliyor Türkiyede Tükiyeden alacak olan arkadaşların beklemesini tavsiye ederim.
merhaba arkadaşlar diamonda dün tom tom ve garmin yükledim.(daha önce söyledigim gibi i-go çalışmamıştı)ikiside sorunsuz çalıştılar .mutluyum artık:) tomtomun haritaları yeterli olmadıgı için sadece gezinti modunda inceledim bugün.uyduyla baglantı kurması ve yer belirlemesi konusunda bir sorun yok.garmin ise hem haritaları çok iyi hemde baglantı konusunda bir problem yaşamadım.belirtiyim adrese güzelce götürdü.i-go 2006 plusa alışmıştım ama garmin onun yerini alacak gibi görünüyor.bugün bol bol resim çektim kamerası autofocus ve gerçekten iyi.touch cruise ile aynı oldugunu biliyorum ama touch cruisedan sanki daha iyiymiş gibi geldi .pil konusuna gelince ne yazıkki çok büyük handicap.sabah full sarjlı haldeydi.sarjı akşam 5 te bitti arabamda sarj etmek zorunda kaldım .bütün gün ugraştım gerçi, içinde teeter isimli bir oyun var, bence muhteşem sanırım içindeki g sensorden yararlanıyor oyun içinde.ve teeterın çok büyük pil sarfiyatı yaptıgını düşünüyorum.söyledigim gibi film oynatımı için tcpmp programını çalıştıramamıştım.bugün başka programları denemeye çalışacagım.reason arkadaş corecodec yeni sürümü çıktı yazmış, bulabilirmiyim bilmiyorum.kılıf ve ekran koruyucusuna ihtiyaç var.bulursanız banada alın lütfen bende sizden alırım:)iyi günler dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drcrunch -- 6 Haziran 2008; 18:10:07 >