Iphone 3G yi niye dışladınız? Evet özellik olarak Diamond veya Omnia'nın hatta N95 in yanında solda sıfır kalır. Ama ne bileyim. Acaip bi çekicilik var o telefonda.
Bu diamond un kullanımıda aynı iphone gibi mi? Kalem mi kullanılıyor yoksa parmak mı?
Arkadaşım iPhone yı dışlamak olarak algılamayın..Bu benım tercıhım..Her işlev sımdı aşagı yukarı yenı nesılde paralı..Yerleşık bır sımkart okuyucu yok.MMS yok vıdeo cekım ı yok..Ayrı bır satın alınan programla çalıştıracaksınız.Hala kamera 2 mgp sel.vs.Evet HTC DIMAOND kalem veparmakla kullanılıyor..Yınede takdır tercıh sızın...
Dediğim gibi özellikler umurumda değil. Özellikler azıcık umurumda olsa idi 1250 YTL verip Iphone alacağıma N95 alırdım. Benim tek derdim kullanım. Siz eski bir Iphone kullanıcısı olarak Iphoneun dokunmatik ekranı ile Diamond'un dokunmatik ekranını karşılaştırabilir misiniz? Sizce hangisi daha kolay ve kullanışlı?
Eger ozellikler cok onemli degilse bu durumda iphone tavsiye ederim ben size. iphone'da kalem kullanma olayi yok sadece parmaklarinizla kullaniyorsunuz cihazi ve Diamond'a gore cok daha kolay ve hassas bir kullanimi var ve cihaz cok dolu olmadigindan normal olarak daha hizli calisiyor. Bende onceden iphone kullandigim icin bu yorumu rahatlikla yapabiliyorum.
rom yükleyip sonuçları bizimle paylaşan üyelere teşekkür ederim, benim gibi telefonu sadece kutusundan çıkartmayı bilenler için gayet yardımcı olan bu açıklamaların önü hiç kesilmez umarım. Ben mesajların iletim raporu olayının olup olmadığını gerçekten merak etmeye başladım, ne yaptıysam bulamadım ve varsa bulan zahmet olmayıp açıklarsa çok iyi olacak açımdan, eksik hissetmeye başladım kendimi, saolun.
Eger ozellikler cok onemli degilse bu durumda iphone tavsiye ederim ben size. iphone'da kalem kullanma olayi yok sadece parmaklarinizla kullaniyorsunuz cihazi ve Diamond'a gore cok daha kolay ve hassas bir kullanimi var ve cihaz cok dolu olmadigindan normal olarak daha hizli calisiyor. Bende onceden iphone kullandigim icin bu yorumu rahatlikla yapabiliyorum.
Peki internette sörf yapmak hangisinde daha kolay? (mesela iphone'da kopyala yapıştır olayı olmaması gerçekten canımı çok sıkıyor) Ayrıca video oynatma kalitesi hangisinin daha iyi? Son olarak Diamond'u sıfır ve garantili satan yer var mı TR de? Fiyatları ne civarda? İnternette biraz araştırdım bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yankee_ -- 13 Temmuz 2008; 14:32:08 >
Peki internette sörf yapmak hangisinde daha kolay? (mesela iphone'da kopyala yapıştır olayı olmaması gerçekten canımı çok sıkıyor) Ayrıca video oynatma kalitesi hangisinin daha iyi? Son olarak Diamond'u sıfır ve garantili satan yer var mı TR de? Fiyatları ne civarda? İnternette biraz araştırdım bulamadım.
Internette sadece sorf yapacaksan, iphone daha iyi diyebilirim, cok daha hizli aciyor sayfalari ve sayfa icinde gezerken, sayfayi kaydirirken cok daha hizli gecisleri var. Ama dedigin gibi sadece sorf icin, normal browser ile birak kopyala yapistir olmamasini, actigin sitedeki resimleri bile direk kaydedemiyorsun. Bunun icin 3rd party programlar var ama kullanimi zor. Iphone un internet browser'i ile download yapamiyorsun. Ama flash icerikleri cok guzel goruntuluyor.
Video oynatma kalitesi bence ikisinde de oldukca basarili, ancak iphone ekrani biraz daha genis oldugu icin izlemek daha keyifli olabilir. iphone'da sadece mp4,mov uzantili videolari izleyebilirken, pocket pc de istedigin her formatta video'yu goruntuleyebilirsin bunuda unutmamak lazim elbette
Diamond henuz sifir ve garatili olarak Turkiye'de satisa cikmadi, benim edindigim bilgiye gorede Temmuz sonunda 1400 YTL'ye yakin bir fiyat ile cikmasi bekleniyor. Asagidaki linktende bakabilirsin. http://www.acilpda.com/diamond.html
rom yükleyip sonuçları bizimle paylaşan üyelere teşekkür ederim, benim gibi telefonu sadece kutusundan çıkartmayı bilenler için gayet yardımcı olan bu açıklamaların önü hiç kesilmez umarım. Ben mesajların iletim raporu olayının olup olmadığını gerçekten merak etmeye başladım, ne yaptıysam bulamadım ve varsa bulan zahmet olmayıp açıklarsa çok iyi olacak açımdan, eksik hissetmeye başladım kendimi, saolun.
Iletim raporu var, nereden yapildigini hemen tarif edeyim.
Mesajlar bolumune girin, sonra All Messages'e tiklayin. Sonra sirasi ile Menu > Tools > Options 'a tiklayin. Acilan pencerede * SMS \ MMS'e tiklayin. Burada Request delivery notifications 'u isaretlerseniz bundan sonra iletim raporu gelecektir
beyler sanırım bir sorun var telefonda veya bende activesync ile veya internal storage ile telefona ne müzık nede video atabiliyorum. attığım müzik veya videolar telefon bilgisayara baglı iken bılgısayarda gorunuyor ama telefonun ıcınde bir turlu bulamıyorum. sadece 1 video bulabıldım onuda açmadı ztn.. yardım edermisiniz?? nasıl müzik veya video yukleyebilirim telefona
Iletim raporu var, nereden yapildigini hemen tarif edeyim.
Mesajlar bolumune girin, sonra All Messages'e tiklayin. Sonra sirasi ile Menu > Tools > Options 'a tiklayin. Acilan pencerede * SMS \ MMS'e tiklayin. Burada Request delivery notifications 'u isaretlerseniz bundan sonra iletim raporu gelecektir
Beklenen gruptan (Diamond Project Team) çok iddialı bir Rom çıktı... XDA developers'da baya bir haraketlilik var şu sıralar..
Birkaç saate kadar denemesini yapıp yorumlarımı yazacağım..
Yeni bir Rom yüklemeye hazırlansanız iyi olur gibi..
Reason gecenin ilerleyen saatlerinden beri bu rom'u kullaniyor, bakalim geldiginde yorumlari ne sekilde olacak. Ben xda-developers'i takip ediyorum bir yandan, bu rom'da bazi buglar ile karsilasan olmus, ornegin Today ekraninda GSM yazisi soldaki tarihin ustune geliyormus zaman zaman, o yuzden cogu kisi kaldirmak zorunda kalmis yaziyi, saatin yaninda ki AM / PM saatle bitisik gorunuyormus. http://img139.imageshack.us/my.php?image=screen01dq8.png Yerel zaman ayarlari yaparken Regional Settings altinda kendi dilinizi sectiginizde onu kabul etmiyormus. Simdilik dikkatimi ceken bunlar. Diamond Project Team'in cikardigi ilk rom bu, kisa bir sure sonra buglarin duzeltigi yeni bir versiyon cikarirlar sanirim. Belkide onu beklemekte fayda var.
beyler sanırım bir sorun var telefonda veya bende activesync ile veya internal storage ile telefona ne müzık nede video atabiliyorum. attığım müzik veya videolar telefon bilgisayara baglı iken bılgısayarda gorunuyor ama telefonun ıcınde bir turlu bulamıyorum. sadece 1 video bulabıldım onuda açmadı ztn.. yardım edermisiniz?? nasıl müzik veya video yukleyebilirim telefona
Data kablosunu bagliyorsun, PC uzerinden Internal Storage'a normal kopyala/yapistir metodu ile bir mp3 atiyorsun ve pocket pc uzerinden File Explorer ile Internal storage'de attigin yere bakiyorsun ve mp3 yok orada oyle mi?
İlk Yorumum : Kesinlikle en hızlı Rom.. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.. Bu rom'daki asıl hız farkını WM6.1 arabirimine çıktığınız ekranlarda görüyorsunuz.. Yani TF3D'de bepe'nin rom'u da çok tatmin edici performans veriyor.. Ama dediğim gibi WM6.1 standart ekranlarında sanki cihaz overclock edilmiş gibi çalışıyor.. özellikle Erişim hızlarınde bariz artış var gibi..
Birkaç bug var ... ki bunlardan zaten painkiller004 bahsetmiş.. Tam olarak söylediği durumlar... Benim AVEA logosu ile tarih üstüste biniyor.. Saati değiştirmişler.. Saat'de iki bug var.. Birincisi Home Screen'e dönünce saat çok kısa bir an 10:00 gösterip asıl saate dönüyor.. Bir de 24 formatına ayarlıyken dahi "AM" "PM" simglerini gösteriyor.. Bunlar çok önemli değil.. Bunların haricinde de bir bug'a ben rastlamadım..
Memory Leakage ile ilgili olarak bir değişiklik yok.. Yani kullanılan hafıza miktarı yine mütemadiyen artıyor.. Ama ilerleyen saatlerde bi kiltlenme, perf. kaybı vs.. yaşanmıyor..
Benim kararım bir süre daha beklemede kalıp bepe'nin yeni Rom'unu denemek ve buglardan arındırılmış "DPT (Diamond Project Team)" sürümünü görüp ondan sonra karar vermek.. ki bunların her ikisi de birkaç gün içinde olacak... İnceleme de Rom Update ile ilgili güncellemeyi ve önerimi ancak ondan sonra yapabilirim.. Şu anda bEpE Premium 0.54 ile devam...
Ama yeni rom'un tasarımı ile ilgili fikriniz olsun diye görmeyenlere birkaç ekran görüntüsü verelim... Ben orjinal saati daha çok beğendiğimi söylemeliyim.. Ama Rom'u çıktığından beri kuıllananlar arasında buna alıştıklarını daha hoş göründüğünü söyleyenlerde var.. Tablarda da gördüğünüz gibi farklı bir tasarım ve herbirine farklı bir renk ataması yapmışlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reason -- 13 Temmuz 2008; 16:18:42 >
Data kablosunu bagliyorsun, PC uzerinden Internal Storage'a normal kopyala/yapistir metodu ile bir mp3 atiyorsun ve pocket pc uzerinden File Explorer ile Internal storage'de attigin yere bakiyorsun ve mp3 yok orada oyle mi?
dostum fıle explorer dan acınca ıcınde gozukuyor fakat photos ve videos a girince albumlerın hepsıne bakıyorum ordan bulamıyorum.ayrıca , file explorer da ınternal storage yapınca bir sürü okunamaz simgeler cıkıyor. ne silebiliyorum ne acabılıyorum. garmin bılgısayardada yedek bulunsun diye ınt storageyı bılgısayara copy paste yaptım. bu hal aldı. http://img137.imageshack.us/img137/6643/dsc00399fm9.jpg http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc00399fm9.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmazobakan -- 13 Temmuz 2008; 16:18:52 >
Internal Storage'de bir sorun var.. Tüm gerekli dosyaların yedeğini alıp format atmanızı öneririm.. Format içinde settings içinde "clear storage" seçeneğini kullanabilirsiniz.. (yanlış hatırlamıyorsam...) Dosya sisteminde bir problem var gibi..
Yoksa ben video'lar için "video", mp3'ler için "mp3" diye iki klasörüm var... Activesync'den de, "Disc Drive mode" dan da sorunsuz şekilde tüm dosyaları kopyalayabiliyorum.. Büyük boyutlu dosyalar için "Disc Drive mode" kullanıyorum..