Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
5+1 / 5.1

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> 5+1 / 5.1 Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
EL NiNo

4 Haziran 2008; 13:51:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar muhakkat cevabı vardır ama ben tam anlamıyla bulamadım veya anlıyamadım.
5+1 ve 5.1 ses sistemlari arasındaki farkı sade bir şekilde açıklayabilecek varmı.Çünkü bu konuladan fazla anlamıyorum.
Evime sinema sistemi almak istiyorum,toshiba SD-360 dvix'im var.Şu anda pahalı bir şey alacak durumum yok.Beni şimdilik idare etsin yeter.
Ama bu 5+1,5.1 hep kafamı karışıtıryor.Bu konuda bana 1-2 cümle ile yardımcı olursanız sevinirim.

Konuşarak kendini ifade edebiliyorsan ,en mutlu sensin.
KillForYou!

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

14 Haziran 2008; 2:44:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sorulan soruya vereceğiniz yanıtınız varsa yanıt verin, yoksa kirlilik yaratmayın.Lütfen.

Sorunun yanıtına gelince.5+1 ile 5.1 farklı şeylerdir.5+1 denilen setlerde ses aslen stereo yani iki kanallı beslenir.Ses 5 hoparlör ve 1 sub dan duyarsın ama bu setlerde olay iki kanallı sesin 5 hoparlör ve 1 sub a bölünmesinden ibarettir.
5.1 de ise eğer kaynağınız stereo ise olay 5+1 deki gibidir.Ama kaynağınız yani izlediğiniz film. müzik veya oyun 5.1 ise siz sesi 5 ayrı kanal ve 1 sub dan ayrı ayrı alırsınız.Solunuzdan geçen arabanın sesi önce ön sol hoprlörde yüksek şiddetli, arka hoparlörlerde alçak şiddette olacaktır.Araba yanınızdan geçtikçe ses de arka hoparlörede gittikçe şiddetlenecek ön hoparlörde de şiddetini gittikçe azaltacaktır.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> 5+1 / 5.1 Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zotac AMP 8800GT 512MB video
Yeni fiyat performans lideri ekran kartı 8800GT
Chenbro 61163 kasa
Uygun fiyatli fakat fonksiyonel bir kasa mi ariyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar