anakartım p4x400db 512+512+250( 400mhz) ram takılı ekran kartı sapphire x1650 agp 8x şu an ısınma sorunu yaşadığım için ekran kartının fanını değiştircem.
istiyorumki 2 tane de kasa fanı alayımda içini iyice soğutayım. şu an güç kaynağı fanı hafif sıcak üflüyor. güç kaynağındanda bi bağlantı kablosu boşta duruyor 2 fanı buna bağlıyabilirmiyim? bağlarsam güç kaynağı kaldırırmı, kasanın arkasında 2 fanlık vida delikli yer var sice alt alta orayamı takayım yada yandan kapağı kesip orayamı koyayım. sizce nasıl yapayım.
anakartım 50 derecede çok zorlanıyor gibi geliyor önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
anakartım p4x400db 512+512+250( 400mhz) ram takılı ekran kartı sapphire x1650 agp 8x şu an ısınma sorunu yaşadığım için ekran kartının fanını değiştircem.
istiyorumki 2 tane de kasa fanı alayımda içini iyice soğutayım. şu an güç kaynağı fanı hafif sıcak üflüyor. güç kaynağındanda bi bağlantı kablosu boşta duruyor 2 fanı buna bağlıyabilirmiyim? bağlarsam güç kaynağı kaldırırmı, kasanın arkasında 2 fanlık vida delikli yer var sice alt alta orayamı takayım yada yandan kapağı kesip orayamı koyayım. sizce nasıl yapayım.
anakartım 50 derecede çok zorlanıyor gibi geliyor önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
ARkadasım onerım arkadakı 2 adet fan yerıne egzos olcak sekılde havayı ıcerden dısarıya atıcak sekılde yerlestır Ayrıca bıldıgım kadarıyla sapphirenin fanları sıcaklıga gore degısmıyor sabıt %26 cıvarında bıde yukle ati tools ondan da ekran kartı fanını %70 e falan cek tahmnımde ekran kartında ısınma sorunu kalmayacaktır ayrıca takıcagın eksoz fanlarında etkısı baya gorulur yan tarafa gelınce kesmene falan gerek yok ama kapak kapalı kalsın air duck varsa ıslemcı fanına denk gelen boru onu fanın ustune yaklastır eger boyutu el verıyosa ustune gecır kapat kapagı sımdılık bunları bı uygula bakalım sorun cozulcekmı olmassa psu asırı zorlanıyodur voltajlar dengesızlık yarattıgından bole bı sorunda olmus olabılır ozmanda min 350 w lık gercek bı psu almanda fayda var
egsoz dediğin hani 2 fanı ters cevırıp öle koyayım dimi dısarı dogru donsun dıye ? arkadsta gordum de kasanın yanında fıltre gıbı bsıe avr hava alması için bend eöle mi yapsam dediğin air ducktu anlamadım yapamam o kadar
fanlar sıyah classic fanlardan olsa olurmu heryere uyumlu
Fanlar fazla guc istemiyor.
kaldiir herhalde guc kaynagin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [DMC] -- 4 Haziran 2008; 19:01:13 >
Arkadasım fan devrı %74 te demek.Benım eskı sıstemdede aynı ekran kartı vardı aynı fan devrınde 55 derece cıvarlarındaydı.Sogutucu sipariş etmişsen geri dönüşü yok ozman sogutucun geldıgınde ekran kartı sogutucusunu sok garantisi gidicek ama unutma sonrasında pastayı falan temızle gpu işlemcisinden sonra mx-2 as-5 türü bi macun uygula cok az ve homojen bır mıktarda.umarım ekran kartın normal sewıyelere donucektır Ama keske sogutucuyu sıparıs etmeden once 2 tane eksoz fanı taksaydın kasaya ben baya farkeder dıye dusunuyorum cunku.Fan konusunada gelınce sıyah klasık farketmez ya fanın ustunde oklar olcak oklar arka tarafa bakıcak sekılde takarsın yada ok falan yoksa ılk once tak havayı nereye ufluyorsa fanın o tarafı arkaya gelsın.Yanı havayı ıcerden dısarı versın. Ayrıca air duck her kasada bulunmayabılıor ama aırduck varsa eger kasada bence airduck yerine oraya uyucak bır fan tak cunku anakart 50 derece yuksek bır rakam bu durumda belkıde cpu 65 derece cıvarlarında Toparlamak gerekırse ılk once eksoz fanları tak sonrasında kasa ıcı havalandırmaya dıkkat et kabloları toparlamaya calıs kenarlara falan ıt hava akımını kesmesin eger sogutucuyu henuz sıparıs etmedıysen ılk bı eksoz fanları uygula sıcaklıklara bırdaha bak Eger kafana takılan bırsey olursa sorabılırsın ARkadasım kolay gelsın
Bende de TUL X1650 XT var. fan hızını %33 e düşürdüm. Sıcaklık masaüstü 45, oyun max 62-63 derece. 70 dereceyede %59 fan hızı koydum ama crysiste çok nadir çıkıyor %59 a 1 dakika sonra tekrar düşüyor %33'e.
-ilk olarak eksoz fanları uygula sıcaklıklara bak ne alemde -olmadı ekran kartı sogutucusunu kaliteli bi termal macunla ekran kartına tak sıcaklıkları dene -Ama MAdem ekran kartı sogutucusnu sıparıs etmıssın ekran kartına tak sogutucuyu eksoz fanlarıda uygula eger kasa onunde hdd lerin onundede fan yerı varsa orayada dısardan ıcerıye cekecek sekılde fan tak sonra tekrardan dön buraya xD
Arkadasım fan devrı %74 te demek.Benım eskı sıstemdede aynı ekran kartı vardı aynı fan devrınde 55 derece cıvarlarındaydı.Sogutucu sipariş etmişsen geri dönüşü yok ozman sogutucun geldıgınde ekran kartı sogutucusunu sok garantisi gidicek ama unutma sonrasında pastayı falan temızle gpu işlemcisinden sonra mx-2 as-5 türü bi macun uygula cok az ve homojen bır mıktarda.umarım ekran kartın normal sewıyelere donucektır Ama keske sogutucuyu sıparıs etmeden once 2 tane eksoz fanı taksaydın kasaya ben baya farkeder dıye dusunuyorum cunku.Fan konusunada gelınce sıyah klasık farketmez ya fanın ustunde oklar olcak oklar arka tarafa bakıcak sekılde takarsın yada ok falan yoksa ılk once tak havayı nereye ufluyorsa fanın o tarafı arkaya gelsın.Yanı havayı ıcerden dısarı versın. Ayrıca air duck her kasada bulunmayabılıor ama aırduck varsa eger kasada bence airduck yerine oraya uyucak bır fan tak cunku anakart 50 derece yuksek bır rakam bu durumda belkıde cpu 65 derece cıvarlarında Toparlamak gerekırse ılk once eksoz fanları tak sonrasında kasa ıcı havalandırmaya dıkkat et kabloları toparlamaya calıs kenarlara falan ıt hava akımını kesmesin eger sogutucuyu henuz sıparıs etmedıysen ılk bı eksoz fanları uygula sıcaklıklara bırdaha bak Eger kafana takılan bırsey olursa sorabılırsın ARkadasım kolay gelsın
önerilerin için saol kardeş ekran kartının fanını sıpariş ettım ama olsun daha iyi olmazmı yınede kardeş düşürür, bide 2 tane fan alıyım 2 sinide arkadan ve dışarı dogrumu vereyım sogutma iyi olursa belki overclock yaparım.
ekleme; tmm kardeş yarın gıdıp catalcaya pc cılerı dolasayım :D
önerilerin için saol kardeş ekran kartının fanını sıpariş ettım ama olsun daha iyi olmazmı yınede kardeş düşürür, bide 2 tane fan alıyım 2 sinide arkadan ve dışarı dogrumu vereyım sogutma iyi olursa belki overclock yaparım.
ekleme; tmm kardeş yarın gıdıp catalcaya pc cılerı dolasayım :D
Yok kardes o ekran kartı fanı zaten f/p urunu kesınlıkle farkını gorursun. Aslında kasanın marka ve modelını verseydık daha ıı olurdu.ama hard disklerin takıldıgı yerın ordada fan delıgı vardır buyuk ıhtımal orayada ıcerıye dogru hava verıcek bır fan takarsan anakartın sıcaklıgını bı nebze daha dusurebılırsın.cunku 50 yuksek bı derece anakart ıcın. -Dediğin gibi kasa fanlarını al arka tarafa tak dısarı vercek sekılde sonrasında ekran kartı sogutucusunu uygula.Insallah farkını gorursun
tmm kardeş dediğin gibi yapıcam kargodan mail geldi yarın gelicekmıs bende fan alayım birazdan resim eklıycem kasa ıcnden sen bana tarif et cunku en onemlisi seninde dediğin gibi anakart sogutursam ona bğlı herşey zaten hepsi fark görücektir.
cok cnım sıkkın bu durumdan ayagımdan ameliyat oldum 2 aydır evde yatıyorum yeni yürümeye basladım bari oyun oynıyım diyorum onuda yapamıyorum.
KArdeş Herşeyden önce geçmiş olsun.Ameliyatın için Şimdi ben sana tarif ediyim Bak o arkadakı delıklı yere 2 tane 8 cm lık fan olur gıbıme gelıyo -sımdı 2 tane 8 cm lık fan al havayı dısarı verıcek sekılde monte et arka tarafa -KAsa içindeki kablolara biraz çeki düzende verirsen iyi olur misal ide kablolarını falan katla bantla yada bosluklar varsa aralara falan sıkıştır yani önemli olan ekran kartı ve cpu nun çevresini boğmasınlar. -Hard diskin oldugu yerin altındada fan yeri varsa eğer orayada bitane fan takabilirsin havayı içeriye vercek bi şekilde -Son olarakta kasanın yan kapagında işlemcinin hava alabileceği delikler yok kullanırkende şu yaz günleri yan kapagı kapatma acık kalsın sıcaklıkların bı mıktar dusucektır Bunları yaptıgın takdırde sorunun cozumlenır gıbıme gelıyo bıde ekran kartı sogutucusunu taktıgında mis gibi olur Hadin sana kolay gelsin.xD Eger kafana takılan bısey olursa sorabılırsın arkadasım.Tşk ler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derhce -- 4 Haziran 2008; 21:26:23 >