Yazdıkları cevap şunlardan ibaret: * Adsl ile web yayını ancak 10-15 kişiye yapabilirsin. * Metro ethernet ile yapabilirsin. * Şu adsl hattı ile yapman çok zor. * Bilgisayarın sürekli açık kalacak. * Sabit ip olması lazım
Yukardaki gibi cevaplar yazacaksanız zahmet etmeyin kendinize... Sadece nasıl yapılacağını yazın... sadece bilgisayarda ve modemde ne gibi ayarları yapmam lazım... Çünkü yayın max 3 kişiye yapılacak.... Gereksiz cevaplar ve bilgiler vermeyin... Sadece ama sadece yapılacak adımları yazın.... Daha önceden biryerde bulmuştum bundan 3 yıl önce yapıyordum şimdi unuttum
Modem markası: Airties İşletim sistemi Xp Professional (İİS Kurulu ve aktif) PC Local ip: 192.168.2.2
Yardımlar için şimdiden teşekkürler....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemre_ -- 4 Haziran 2008; 13:13:12 >
1. Dünyadaki ilk N82 ekranı patlatan benim 2. Vista ile N82 güncellemesi yapan yine benim 3. Telefonu kayıt dışı olan yine benim 4. Sinirlendiğimde hırçınlaşan işte o benim 5. Çalışmadığı halde cebinde iki telefon taşıyan kişide benim 6. Yüksek özellikli bilgisayarı olmasına karşın oyun oynamayan yine benim 7. N82 cihazını v30.0.0.019 sürümü kullanan ilk Türk'te benim. Dünyada sayılıyız zaten. Çünkü nokia N82 için v30 sürümünü geri çekti...
Dyndns.org a üye oluyoruz. Oradan bir domain seçiyoruz kendimize göre.Sonra windows için olan client programını indiriyoruz ki ipmiz değişse bile domainle ulaşılabilelim.iis yi bilmiyorum.Fakat önerim php geliştirmek için kullanılan hepsi bir arada gelen programları kullanmak.Önerim vertigodur.Vertigo nun son versiyonunu indiriyoruz ve çalıştırıyoruz.Sonra browserımızdan localhost yazıp enter a basınca eğer karşımıza bir sayfa geliyorsa vertigo çalışıyor demektir.Tabi bu arada dyndns in programına da açmış olalım.Sonra modem ayarlarını kurcalayıp port yönlendirmeyi buluyoruz.Ve dışarından 80. porta gelen bağlantıları 192.168.2.2 ye iletmesini söylüyoruz.Bu arada bilgisayarınızın local ipsini statik yapmanızı öneririm.Sonra www.whatismyip.com dan ipmizi öğreniyoruz.Daha sonra www.anonymouse.org sitesine giriyor ve kutuya whatismyip adresinden aldığımız ipmizi girip enterliyoruz.Eğer karşımıza localhost yazınca çıkan sayfa geliyorsa bir sorun yok demektir.En sonunda www.anonymouse.org a dynds den aldığımız domaini girip enterliyoruz.Eğer sayfa yine açılıyorsa client programımız da çalışıyor demektir.
Bunları denerken firewall ları kapatmanızı öneririm.
Olayın akış şeması böyle.Taklıdığınız yerleri sorun, açıklayalım.Fakat, önceden çıkardığınız yanıtlar doğrudur.3 kişide sorun olmaz fakat işi abartmamak gerekir.
Yarı Türkçe yarı İngilizce sözcüklerden ve anlatım bozukluklarından dolayı özür dilerim.Hızlı yazmam gerekti.
Bilgisayardan Web Yayını derken neyi kastediyorsun yani bilgisayarda olan film dizi klip gibi yayınları, web cam ini falan internet üzerinden canlı yayınlayacak bişey mi demek istiyorsun...
eğer onu diyorsan o kolay...
İntel Core 2 Duo 2,50 / Düzey: 2 Önbellek 6 MB / 2048 MB RAM / 250 GB HDD 15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen / NVIDIA® GeForce™ 8400M GS 256 MB (en çok 1023 MB) Tümleşik Parmak İzi Okuyucusu / Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam / HP Mobile Uzaktan Kumanda
Öncelikle windows xp ile bilgisayarınızdan web yayını yapamazsınız. Bunun için öncelikle windows 2003 server veya linux server işletim sistemlerine ihtiyacınız var.
yüklenmesi gereken yazılımlar : 2003 server için
DNS Server ( site tanımlamaları için. örneğin xxx.com gibi )
IIS ( Web yayını için. Apache de olabilir )
FTP server . Localde olacağınızdan doğrudan dosyaları gönderebilirsiniz. gerekli olmayabilir.
mail kullanılacaksa mail server.
Statik ip gerekli.
Windows xp üzerinden bunu yapamazsınız. Ayrıca windows xp 'deki iis kısıtlı bir sürümdür. Yanlış hatırlamıyorsam 5-10 kullanıcı anca bağlanabiliyor. Oysa 2003 'serverda böyle bir kısıtlama yok. ADSL ile web yayını yapmak akıl karı değil ama telkomun quiknet erişimi varsa gayet iyi yapılır.
Aslında quiknet varsa basit bir pc toplayın. misal celeron tabanlı, 80 gb hdd filan. hatta ikinci elden çok da ucuza bulabilirsiniz. üstüne linux kurun ve yayını kolayca başlatın. Ama değim gibi adsl için hiç başlamayın. Bir şirket benden istedi. İlla sitesini kendinde barındıracakmış. Yaptım. Ama site sürekli yavaş geldi. Artı adsl 'de yaşanan kesintiler de cabası.
Dyndns.org a üye oluyoruz. Oradan bir domain seçiyoruz kendimize göre.Sonra windows için olan client programını indiriyoruz ki ipmiz değişse bile domainle ulaşılabilelim.iis yi bilmiyorum.Fakat önerim php geliştirmek için kullanılan hepsi bir arada gelen programları kullanmak.Önerim vertigodur.Vertigo nun son versiyonunu indiriyoruz ve çalıştırıyoruz.Sonra browserımızdan localhost yazıp enter a basınca eğer karşımıza bir sayfa geliyorsa vertigo çalışıyor demektir.Tabi bu arada dyndns in programına da açmış olalım.Sonra modem ayarlarını kurcalayıp port yönlendirmeyi buluyoruz.Ve dışarından 80. porta gelen bağlantıları 192.168.2.2 ye iletmesini söylüyoruz.Bu arada bilgisayarınızın local ipsini statik yapmanızı öneririm.Sonra www.whatismyip.com dan ipmizi öğreniyoruz.Daha sonra www.anonymouse.org sitesine giriyor ve kutuya whatismyip adresinden aldığımız ipmizi girip enterliyoruz.Eğer karşımıza localhost yazınca çıkan sayfa geliyorsa bir sorun yok demektir.En sonunda www.anonymouse.org a dynds den aldığımız domaini girip enterliyoruz.Eğer sayfa yine açılıyorsa client programımız da çalışıyor demektir.
Bunları denerken firewall ları kapatmanızı öneririm.
Olayın akış şeması böyle.Taklıdığınız yerleri sorun, açıklayalım.Fakat, önceden çıkardığınız yanıtlar doğrudur.3 kişide sorun olmaz fakat işi abartmamak gerekir.
Yarı Türkçe yarı İngilizce sözcüklerden ve anlatım bozukluklarından dolayı özür dilerim.Hızlı yazmam gerekti.
hımmm... demekki ben güvenlik duvarı ayarı yapmadım :D çünkü dediklerini birebir uygulamıştım... ip statik olduğundan ek programlara ihtiyaç duymuyordum... Güvenlik duvarı ayarlarını düzenleyip bir deneyeyim bakalım çalışıyormu :)) sağolasın bilgiler için...
Arkadaşlar XP Professional üzerinden yayın yapılamaz diye birşey yok... daha önce yaptım ve sağlıklı çalışıyordu... zaten soruda belirttim max 3 kişiye yayın yapılacak... bunun için yeterlidir ve günde 2-3 saat yayını olacağından hat ve işletim sistemi konusunda sorunum yok... bir deneme yapayım elimdeki pc ile sonra asıl işlem yapılacak pcde denemeye geçerim :D
1. Dünyadaki ilk N82 ekranı patlatan benim 2. Vista ile N82 güncellemesi yapan yine benim 3. Telefonu kayıt dışı olan yine benim 4. Sinirlendiğimde hırçınlaşan işte o benim 5. Çalışmadığı halde cebinde iki telefon taşıyan kişide benim 6. Yüksek özellikli bilgisayarı olmasına karşın oyun oynamayan yine benim 7. N82 cihazını v30.0.0.019 sürümü kullanan ilk Türk'te benim. Dünyada sayılıyız zaten. Çünkü nokia N82 için v30 sürümünü geri çekti...
Peki web yayını değil de,doğrudan IPye erişim içim XP yeterli midir? Yani router'dan NAT ayarları gerekli biçimde yapıldığında,portlar sorunsuz açıldığında, X bilgisayarından \\benimipadresim yazıldığında doğrudan ağ erişimi sözkonusu olabilir mi?
Evet direkt ip erişimi yapılabilir.Yani rotuer in yönlendirdiği ip ye ulaşılabilir.
Ben de evde linux server ile bir sürü deneme yaptığım için konuları az çok biliyorum. Centos Webmin uğraşıyoruz.Yazın da ip yi statikleyip domain yönlendirmeyi deneyeceğim.Reverse dns olayını yapıp mail atmak da ikinci amacım. Bı konularda bilginiz varsa anlatırsanız çok sevinirim
Hocam söylesene statik diye.Dydns den bir girdim yazının yarısı o zaten.
localhost yazınca ulaşabiliyor musunuz?
@hikmetg
Dediklerinize katılıyorum.XP den server falan olmaz.Zaten adamlar boşuna çıkartmamış server sürümünü.Arkadaş 3-4 kişi dediği için amatör kullanımlarda idare eder diye düşünüyorum.
tamamdır sorunum güvenlik duvarı ayarıymış... çok teşekkür ederim... 90alper90
bu konudaki amacım bir bilgiyi direkt olarak bilgisayar üzerinden gösterebilmek... maksat güvenlik kamerasına dışardan şifreyi bilen kişi tarafından ulaşması... doğal olarak ipyi ve şifreyi bilen gireceği için xp yeterli... boşuna bilgisayara server yüklemeye gerek yok :)) en azından amatörce paylaşım yapacklar için güzel bir döküm oldu... benim gibi siteleri araştırıp gereksiz cevaplar bulmalarındansa yazıyı okuyup yapmaları güzel olacak.... tekrardan sağolun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemre_ -- 4 Haziran 2008; 13:12:48 >
evde profesyonel bişeyler yapmak istiyorsan ghdsl(8 tane ip veriyor upload=download) alıp windows server 2003 veya istegin bir linux sürümünü yapılandır...
en kısa en beleş yoldan bişeyler istiyorsan windows xp, 98 yada herne kullaniyorsan onun üzerine appache2triad(php + mysql + phpmyadmin) gibi paket yazılımlardan birini kurup dynamic dns kullan....