Arkadaşlar dün akşam Asus marka P5B anakartımın biosunu uçurdum..Makina hiç açılmıyor.Ürün Garanti kapsamında.Asus anakartları Çizgi Elektroniğin getirdiğini bildiğim için firmanın teknik servisini aradım.Telefonu açan arkadaşa durumu izah ettim.İstemeden biosu uçurduğumu söyledim.Arkadaşın dediği şu oldu... Anakartınız eğer bizden( Çizgi Elektronik) alındı ise Garantisi OLSADA OLMASADA biz ücret almadan 10 dk yükler size teslim ederiz.. Bir sevindim ama sevincim yarım kaldı. Çünkü anakartın seri nosundan bakınca Boğaziçiye ait olduğunu anladım.Bende aynı şekilde Boğaziçini aradım.Telefonu açan arkadaşa da olayı aynı şekilde anlattım.
Ürün garanti dışı dedi hemen..Siz uçurmuşsunuz.Garantiye girmez..Dedim tamam ya parasıyla yaptıralım ne zaman alırım anakartı diyom valla hiç belli olmaz 1 hafta da olabilir diyor.Ya 10 dk lık iş bu..Ücretini de ödeyecem üstelik. Kaldı ki ben anakartı arızasının ne olduğunu bilmiyorum birden kapandı desem eminim garantiden yapılacak ama uzun sürecek..Benimde beklemeye tahammülüm yok..
hocam senin olayhına benzer olay bana da olmuştu şöle özetliyim.bende isim vermiyim asus commando anakart aldım ve anakartın içinden aparatı eksik çıktı iaade etmek istedim aldıgım yere bana kontrol etseydin alamayız dediler bende hemen çizgi ile irtibata geçtim..çizgi süper bir şekilde benimle ilgilendi ve bana siz merak etmeyin anakartınız 2 gün içinde sıfırı ile değiştirilecektir.adamlar aparatı bile göndermediler direk değiştirdiler....
yani sende bu olayı hiç uğraşma adamların sana dediği cümleleri şikayet olarak yaz ve çizgi elektroniğe söle.sen anakartını çizgiye yolla kesinlikle ilgileneceklerdir üstelik ücretsiz...geçmiş olsun.
iyide o anakartlarda crashfree bios sistemi yokmu ?
anakart dvd sini takıp başlatmayı denese sistemini bir...
ayrıca evet çizgi müşterileri konusunda oldukça dikkatli..iyi hizmet veriyorlar....
Dostum makina hiç açılmıyor...Yani 0 görüntü...
Bu arada arkadaşlar anakartı Boğaziçi yerine kardeşim Çizgi Elektroniğe götürmüş hemen ilgilenip en güncel biosu yazıp çalışır vaziyette teslim etmişler.Çizgi Elektroniğe sonsuz teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinkcrow7 -- 4 Haziran 2008; 12:49:37 >
Çizgi Elektronik , zaten gerek kaliteli hizmet anlayışıyla gerekse böyle konulardaki duyarlılığı ve amatör ruhu(!) ile övgü ve tebrikleri hakediyor. Umarım tüm dağıtımcılarımız bu tip konuların önemini iyice anlar ve Çizgi'yi örnek alır.
"AMD Athlon64 3700+ SanDiego @ FX-55 superPi=27sn" "ASUS A8V Rev2.0" "2GB Mushkin Xp4000 Blackline DDR500 (2,5-3-3-5)" "512MB ATI Radeon X1950PRO" "19"Samsung 932B\Plus" "250GB Samsung SATAII" "PSU Hiper Type-M 580W CrossFire certificated by ATI""Cooling system by ARCTIC COOLING"
ben de sis650 chipli eski bir asus anakart vardı çizgi garantili, bende yeni makineyi toplarken yine Ati 690G chipsetli Asus aldım ama bu çizgi garantili degil demekki bogazici garantiliymiş
Arkadaşlar ben de Asus p5w-dh vardı.Ve çizgi çıkışlıydı.Biaralar problem yaşadım.servise gönderdim (kargo ücreti onlar karşıladı) 1 hafta olmadan ürünü yapıp geri gönderdiler.Ben şok olmuştum. Birde boğaziçinden çıkışlı asus moniötürüm vardı.Üründe sorun yaşadım.Servisle görüşüp gönderinceye kadar ki- almadılar- canım çıktı.Attığım onlarca maile bir kere tenezzül edip cevap yazmadılar.Telefonlarımı bağlamadılar.Kesinlikle nefret ettiğim, kendini çok bişey zanneden, sevmediğim ,ukala ve küstah bir firma
O günden sonra asus marka bir ürün alacağım zaman kesinlikle çizgi çıkışlı olup olmadığına bakıyorum
Çizginin üstüne teknik servis ve müşteri memnuniyeti tanınmam.Garantisi bitse bile eğer onlardan çıkmışsa ürünle ilgileniyorlar.
----Hitechbilisim--- bütün ürünler çizgi garantili Serhat Beyi herkez bılır zaten musterılerıne olan 10 numara ılgısını bende kısa bır sey anlatayım.Hitechbilsimden aldıgım Asus striker II formula anakartımın kuzey koprusunu tutan 3 tane kucuk plastık yaylı seyler kırılmıstı halıyle sogutucu havada duruyordu hemen tel actım cızgı elektronıge durumu anlattım urunun serı nosu ıstedıler hemen soyledım dedı bırazdan o tutuculardan 6 tane gonderıyorum 3 gun ıcınde elınızde olur aradan 3 gun gectı kargo geldı ucret yok tabı aldım taktım tas gıbı kullanıyorum senın anakart en az 20 gun sonra gelır dostum neyse buda bır ders olur sana bundan sonra nerden ne alacagını bılırsın.
Bu bir gercekki boğaziçi bir ürünü çok cabuk garanti dışı bırakıyor.Yani sanırım fazla ilgilenmiyorlar.Çoğu arkadaşım bundan şikayetci...Ayrıca Bir pc parcasını garanti için teknik servisine yolladıgımız da normalde çizgi dısındaki butun firmalar 30 gün bekletirler.Fakat Çizgi en gec 1 haftada teslim eder.
Bu arada arkadaşım çizgielektronik ile tekrar konuşarak anakartını onlara yollayabilirsin.Bence Sorun etmeden kabul ediceklerdir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 17 Haziran 2008; 10:47:24 >
Küçük bilgisayar masalarında kasayı koymak için dar kapalı bir bölme olur ya, kasayı oraya koyup uzunca süre oyun oynadıktan sonra kapanmış. Yakınım beni çağırdı ve baktığımda güç kaynağının girişi anakartın girişinide kendisine yakmış olduğunu gördüm. Ciddi kömür gibiydi. Asus anakart modelini hatırlayamadım güç kaynağıyla vatana götürdük. Benim pek ümidim yoktu kullanıcı hatası derler kesin demiştim. Çizgi sağolsun bir kaç gün içinde yanan kısmı yenileyip vermiş ancak 1 hafta sonra da güç kaynağının kullanıcı hatasından dolayı yapılmadığını gördüm. O günden sonra Asus kullanırım alternatif modellere bile bakmadan.