Donaným Haber Forum
Ana Sayfa | Kayýt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hýz Aþýrtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarým | Fotoðraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Þikayet listesi | Uyarý listesi | Nick iþlemleri
Cevap: Çizgi Elektronik ve Boğaziçi arasındaki fark

Ýlgili konularý bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanýcýlar: hiç
  Basýlabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donaným / Hardware] >> Dahili Bileþenler >> Anakart >> Cevap: Çizgi Elektronik ve BoÄŸaziçi arasındaki fark Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5   sonraki >   >>
Giriþ
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
TIGER35
Uzaklaþtýrýlmýþ
¥ gün kaldý.

24 Haziran 2008; 18:37:55 
Bu mesajla ilgili þikayetinizi bu icon a týklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: SkyStar37
Ben ne bogazici calışanıyım nede hayranıyım. forumum üyelik tarihimi kontrol ederseniz görürsünüz. Bu topicle forum üyeliğim başlamışda değil. Asıl bu tip boş konuşanlara sormak lazım cizginin hangi departmanında çalıştıklarını yada ne şekilde bir organik bağları olduklarını.

Bogazicinin eski garanti belgelerinde 2 yıl yazdığı doğru, ama yenilerinde 3 yıl yazıyor. İspat isteyen gider bir mağazaya ürünü alır bakar. Bir de cizgi garantili ürünlere bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Hirotaro bogazicini kötülüyorsun ama elinde de boğazici garantili ürün de eksik olmuyor. Bu ne biçim çelişki.

Ben sadece 3 yıl boyunca her ürünüme destek aldığımı onarım yapılmadığında da iade konusunda bana yardımcı olunduğunu söylüyorum sadece, aynı desteği cizgiden görmediğimi de belirttim. Başkalarına ayrı muamele yapıyorlarsa onu bilemem.

Çizginin de böyle ayak oyunları tipi reklamlara ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum. çizgiyle bağı var diye itham ettiğin insanlar, yıllardır bu forumdalar ve diğer topiclerine bakmayı akıl edebilirsen çizgi, hatta asus dışında pek çok ürün kullandıklarını da görürdün.

Bu topicte eski üye olmayıp da boğaziçini savunan herkesin niye iyi hizmet almayı başardığı da açık: Mrperformance, boğaziçi izmir bölge müdürlüğünün bir üstündeki katta çalışıyor, o serviste hobi işlerini bile yaptırabilir doğal olarak. MrPerformance, bunu niye belirtmiyorsun?
Pkart, sanki bir müşteriymiş gibi yazmış ama zaten Boğaziçinin çalışanı. diğer nicki de selcukkayalı.
Diğerlerinin neredeyse tamamı yeni üye ve tüm mesajları ya bu topicte, ya da boğaziçi menşeli diğer ürünlerde. Görüldüğü üzere bu topicte Boğaziçini savunabilecek tek bir gerçek müşteri yok. Olay bu kadar açık yani.

Türkiye'de yasal garanti süresi 2 yıldır, ömür boyu garanti 7 yıldır.
asus firması, kendi ürünlerine 3 yıl garanti veriyor, evga 10 yıl, elektrolux 20 yıl veriyor ama, bu ürünlere 25.ayda keyfi olarak garanti vermeyi kestiklerinde yasal olarak bir hakka sahip olamıyoruz. Yani varsa bile 2 yıldan fazla garanti veya 7 yıldan fazla bir ömür boyu garanti, bu tamamen güvene dayanan bir garantidir ve firma açısından bağlayıcılığı yoktur.

ayrıca 3.yıl garantisini istemiyoruz, 8 aylık üründe bile garanti şartlarını yerine getirmiyor.

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi TIGER35 -- 24 Haziran 2008; 19:03:30 >
SkyStar37

25 Haziran 2008; 11:21:22 

Hirotaro arkadaşım,
Sanki ben forumda cizgi 2, bogazici 3 yıl garantili garanti belgesi veriyor diye bir yazı yazmışımda beni çürütmüşsün gibi bir olaya kapılmışsın. ben cizginin 2+1 ine takıldığımı kutunun dışında 3 yıl yazmasına rağmen bunun etik olmadığını söyledim. Benimle kişisel ispat çabası yerine bu olayın üzerine gitseydin belki her iki distribütörde doğru yolu bulabilirdi. Senin de Asus kullanıcılarına bir katkın olurdu. Bu çağrımı yineliyorum. Asus anakart ve ekran kartlarında garanti 3 yıldır. 2 veya 2+1 diye bir şeyi kabul etmiyorum. İsterdim ki Asus Tr yöneticileri de bu foruma yazıp bu muammaya bir son versinler.

Tiger35 belirttiğin insanları bu kadar yakından tanıdığına göre sen de bir zamanlar onlarla iç içeydin. Ben yazdıklarından eski bir bogazici çalışanı olduğun intibakına kapıldım her nedense. Ama senin katılım zamanında başka bir muamma. Millete laf söyleyeceğine önce kendine bak. Koyun keçi misali. Belirttiğin kişiler gibi sende fakesin bana göre.
qzwxec
bogazici ile p4v8x-x'lerle bu kodar sorun yaşamışsın ve gidip tekrar aynı firmanın garantisi altında p5n-e sli almışsın. Ben baştan beri bu duyarsızlığımıza meydan okuyorum. Ya firmadan ağzın yandıydsa neden gidip tekrar aynı firmanın malını alıyoruz. Benim mantığıma ters bunlar. Kendi kendimizi küçük düşürüyoruz gibi geliyor.

İntikam çığlıklarının yeri değil bu forum. İnsanlara katkı yapmamız gerekir diye düşünüyorum.

saygılar....

qzwxec

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 12:48:11 

quote:

Orjinalden alýntý: SkyStar37
Bogazicinin eski garanti belgelerinde 2 yýl yazdýðý doðru, ama yenilerinde 3 yýl yazýyor. Ýspat isteyen gider bir maðazaya ürünü alýr bakar. Bir de cizgi garantili ürünlere bakarsanýz ne demek istediðimi anlarsýnýz

quote:

Sanki ben forumda cizgi 2, bogazici 3 yýl garantili garanti belgesi veriyor diye bir yazý yazmýþýmda beni çürütmüþsün gibi bir olaya kapýlmýþsýn. ben cizginin 2+1 ine takýldýðýmý kutunun dýþýnda 3 yýl yazmasýna raðmen bunun etik olmadýðýný söyledim.

Aynen öyle yazmýþsýn, kývýrmanýn anlamý yok.

quote:

Tiger35 belirttiðin insanlarý bu kadar yakýndan tanýdýðýna göre sen de bir zamanlar onlarla iç içeydin. Ben yazdýklarýndan eski bir bogazici çalýþaný olduðun intibakýna kapýldým her nedense. Ama senin katýlým zamanýnda baþka bir muamma. Millete laf söyleyeceðine önce kendine bak. Koyun keçi misali. Belirttiðin kiþiler gibi sende fakesin bana göre.
qzwxec
bogazici ile p4v8x-x'lerle bu kodar sorun yaþamýþsýn ve gidip tekrar ayný firmanýn garantisi altýnda p5n-e sli almýþsýn. Ben baþtan beri bu duyarsýzlýðýmýza meydan okuyorum. Ya firmadan aðzýn yandýydsa neden gidip tekrar ayný firmanýn malýný alýyoruz. Benim mantýðýma ters bunlar. Kendi kendimizi küçük düþürüyoruz gibi geliyor.

TIGER35 benim, banlý olduðum sürede açtýðým hesap. cookieler nedeniyle evdeki makinadan týger diye girmiþim.

Bilgisayarcý deðilim, uzak yakýn bu sektörle ilgim yok. Boðaziçi veya çizgiden birebir tanýdýðým hiç kimse yoktur. Sadece forumlarý falan dikkatli takip ederim ki bu þahýslar hakkýnda bilgi sahibi oluyorum.

gidip ayný firmanýn ürünlerini almak ise tercih ettiðim bir durum deðildi. Asus P4V8X-X anakartýn sorunu için Çizgiden "baþka bir distribütörün garanti süresinde ancak yazýlýmsal olarak müdahalede bulunabiliriz, ama bir þekilde garanti dýþý kaldýysa elimizden geleni yaparýz, bize yollayýn. Bunun için herhangi bir ücret ve kargo masrafý ödemeyeceksiniz" dedikleri günden bu yana Çizgi'ye güvenmiþimdir. P4V8X-X anakarttan toplam 3 tane ayný anda aldým. p5n-e slinin çizgi olaný stoklarda olmadýðý için boðaziçi aldým. Asus Striker Extreme anakartý ise ikinci el satýcýnýn çizgi garantili demesi ve anakart fiyatýnýn çok uygun olmasý nedeniyle aldým.

Bu arada 3 yýl garanti meselesi, asus tayvanýn verdiði garantidir ve TRde veya baþka yerde geçerliliði yoktur. Firmalarýn zorunluluðu 2 yýldýr, ömür boyu diye belirtilen ürünlerde 7 yýldýr. Ki Çizgi, garanti süresi dýþýnda da ücretsiz hizmet veriyor.

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi qzwxec -- 25 Haziran 2008; 12:54:22 >

SkyStar37

25 Haziran 2008; 14:30:30 

Tiger35 veya herkimsen,
Forumları iyi takip ettiğini yazmışsın. boş laf bunlar. alıntı yaptığın yazıyı ben ne zaman ve neye istinaden yazmışım. önce forumu başından sonuna kadar oku, ondan sonra kimin kıvırdığına bırakta forum takipcileri karar versin. Neye hizmet ediyorsunuz ciddi ciddi onu merak etmeye başladım. Bana destek olacağınıza bu yorumlarınıza kargalar bile güler.

Ben ispatsız hiç bir yorumda bulunmuyorum. Ama sizin neden bu kadar cizgiyi kollanmak durumunda kaldığınıza da anlam veremiyorum. Ben her iki distribütör için aynı yorumu yapıyorum. Kutunun dışında 3 yıl diye yazıyor, bu taiwanda geçerli gibi aptalca bir yoruma katılmamam da mümkün değil. Bu düpedüz aldatmadır. Kanunen de yasal değildir. Tüketici kanununa bakarsan cevabını da alırsın. O zaman kutunun üzerindeki 3 yıl yazan yere 2 yıl diye etiket yapıştırmak zorundalar. Bu tüketiciyi yanılmaktır. Bogazici bunun farkına geç de olsa vardı. aynı hassasiyeti cizgiden de bekliyorum.

Ya 3 yıl garanti versinler yada kutunun üzerine de 2+1 veya ne isterlerse onu yazsınlar.

Lütfen arkadaşlar kimsenin burada avukatlığını yapmayalım. Bu forum üzerinden tüketiciye ne sağlarız onun peşinde olalım.

saygılar.....

qzwxec

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 17:20:06 

quote:

Tiger35 veya herkimsen,
Forumlarý iyi takip ettiðini yazmýþsýn. boþ laf bunlar. alýntý yaptýðýn yazýyý ben ne zaman ve neye istinaden yazmýþým. önce forumu baþýndan sonuna kadar oku, ondan sonra kimin kývýrdýðýna býrakta forum takipcileri karar versin. Neye hizmet ediyorsunuz ciddi ciddi onu merak etmeye baþladým. Bana destek olacaðýnýza bu yorumlarýnýza kargalar bile güler.
Ben ispatsýz hiç bir yorumda bulunmuyorum. Ama sizin neden bu kadar cizgiyi kollanmak durumunda kaldýðýnýza da anlam veremiyorum. Ben her iki distribütör için ayný yorumu yapýyorum. Kutunun dýþýnda 3 yýl diye yazýyor, bu taiwanda geçerli gibi aptalca bir yoruma katýlmamam da mümkün deðil. Bu düpedüz aldatmadýr. Kanunen de yasal deðildir. Tüketici kanununa bakarsan cevabýný da alýrsýn. O zaman kutunun üzerindeki 3 yýl yazan yere 2 yýl diye etiket yapýþtýrmak zorundalar. Bu tüketiciyi yanýlmaktýr. Bogazici bunun farkýna geç de olsa vardý. ayný hassasiyeti cizgiden de bekliyorum.
Ya 3 yýl garanti versinler yada kutunun üzerine de 2+1 veya ne isterlerse onu yazsýnlar.
Lütfen arkadaþlar kimsenin burada avukatlýðýný yapmayalým. Bu forum üzerinden tüketiciye ne saðlarýz onun peþinde olalým.
saygýlar.....

Arkadaþým çizgiyi savunmuyorum. sadece çizgi üzerine düþeni yapýyor diyorum veya yapmadýðýna rastlamadým duymadým.

benim iddiam, boðaziçi, yükümlülüklerini yerine getirmiyor ve bunu ispat da ediyorum.

kutu, Türkiyede üretilmiyor, dolayýsýyla sýrf türkiyeye kimse özel kutu tasarlamaz. Kutu üzerinde yazýlan Türkçe dýþýndaki ibareler de yasa kapsamýna girmez. Garanti belgesinde açýkça 2 yýl yazýyor, ortada yasadýþý bir durum yok. sadece senin boðaziçine ithaf ettiðin 3 yýl garanti meselesi var. "Boðaziçinin yeni garanti kartlarýnda 3 yýl garanti var" demiþsin, ispat et.

SkyStar37

25 Haziran 2008; 18:00:51 

Buyur şimdi ne diyeceksin.
Tüketici kanunlarını Bilmiyorsun bari insanları yanıltma. Ürünlere türkçe kullanma kılavuzu ekleyenler, kutuları da değiştirebilirler. Değiştiremiyorlarsa üzerine 2 yıl garanti siye etiket yapıştırırlar. Hakkatten boş konuşuyorsun.

Bir de bir şey ispatlamışsın gibi beni ispata davet ediyorsun.

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ve yanlış bildiği halde insanları yanlış yönlendirmek bence ayıptır.

Ufaltýlmýþ ön izleme resmi

Ekteki dosya (3)

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi SkyStar37 -- 25 Haziran 2008; 18:01:57 >

MrPerFormance

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 18:18:19 

qzwxec (TİGER35) bu resimlerden sonra yüzündeki ifadeyi merak ediyorum bu 1.
Benim nerde çalıştığımı ben burda belirtmemişim o kadar yazdığım mesajlara baktım bulamadım. Burda belirtmemişsem csg forumda belirtmişimdir. Benimle ilgili bu bilgiye nereden ulaştınız merak ediyorum. Ulaştığınız bilgi doğru bunu inkar etmiyorum. Ama "hobi işleri" şeklindeki itamlar çok ters tabirlerdir. Bu konuşmalar çok ters şeylere neden olabilir bunu bilin.

((UÐUR))

Bu kullanýcýnýn bu kategori altýndaki blog mesajlarýna git Bu kullanýcýnýn DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Haziran 2008; 0:01:21 

BOÐAZÝÇÝ: ile ilgili hiç iyi bir aným yok

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi ((UÐUR)) -- 30 Haziran 2008; 0:03:56 >

єтiкєтє gєяєк уσк єѕкiℓєя тαηýя вєηi
SkyStar37

26 Haziran 2008; 9:48:52 

Arkadaşım okumuşsun helal olsun sana. Ama sanırım size Türkiye yasalarını değil padagonya yasalarını okutmuşlar.
İspatı sen istedin. İnsanlarla burada alay eder gibi konuşuyorsun. Hakaretler ediyorsun. Okumuşsun adam olmuşsun, haksızlıkla karşılaşmışsın. Hakkını yasal yollarla arama gereği duymamışsın. Sadece boş konuşuyorsun. 4 kez sorun yaşamışsın ilgili firmayla neden tüketici mahkemesine bir yazı vermedin. Hakkını aramadın şu ana kadar. Zor mu geldi. Kimseye hiç birşeyi ispatlamak zorunda da değilsin. Ana kimseye de hakaret edemezsin. Sanırım okulda size bunu öğretmemişler.

Uğur kardeşim sana verilen cevabı araştırdın mı, ürünü sattığın arkadaşa üst model ile upgrade yapılmış mı. Eğer yapılmışsa demekki sana karşı özel bir kıllıkları olmuş diye düşünürüm. Sana yapılmayanı başkasına gık çıkarmadan yapmışlarsa, sende kendinde bir sorun varmı istersen bir özeleştiri yap.

Neyse bu forumu daha önce terk etmem gerekirdi. Çünkü muhabbet serviyesi yerlerde sürünmeye başladı.
Artık daha fazla yorum yapmayacağım. Forum yöneticilerinden de rica ediyorum account'umu silsinler. Şeytan dürtüyor çünkü cevap vermekten kendimi alamıyorum. Bu saatten sonra her türlü hakaretinize devam edebilirsiniz. Ama ben yokum karşınızda bir ayna olduğunu varsayın ona göre atıp tutun.

Ağır konuşmuşsam ilgililerden şahsım adına özür dilerim. Ama olayı bu boyuta bu şahıslar taşıdı.

Tekrar saygılar ve hoşçakalın.

MrPerFormance

Sisteme Gözat

26 Haziran 2008; 19:01:01 

Skystar35 sen kendini boşa yorma. Bu gin şirket için pc aldık. Garanti süresi aklıma geldi. Anakart boğaziçi garantili ve garanti kağıdında 3 yıl yazıyor. Birileri yeni çıkan anakartlarda olabileceğini yazıyor. ama anakart p35 çipsetli. P35 çipsetlerde çıkalı çok olduğuna göre o kadar yeni değil.