Çizgi ve boðaziçi 2 firmada bence iyidir ama aralarýndaki fark boðaziçi yasal hakký olan 1 aylýk servis sürecini sonuna kadar kullanmayý sever(2 kere anakart gönderdim 2 sindede 1 ay bekledim ama sonuçta sorunum halloldu o yüzden boðaziçini kötüleyemem) ama çizgiye gönderdiðim ürünün 2 gün içinde tamir edlip geldiðini biliyorum.
aynen bende ürünleri ayakta beklerken 5 dk da tamir ettiler 2 anakartýmý saolsunlar 5 dk sürdü eprom deiþmesi yanan transistör deiþimi idi
arkadaþlar çoðu firmayý yakýnen tanýrým çoðu servisleride boðaziçi þurda 5-10kiþinin kötülemesi ile biþey olmaz herkes sorun yaþar her firma ile bu doðal ama bir þekilde boðaziçi ürünü tamir eder birkere cpu pýnlerini bord tabanýndakini kýrmak eðmek kullanýcý hatasý+kondansatör patlamasý çipset yanýðý da öyle bios uçmasý duruma göre deðiþir ama kullanýcý hatasý belli oluyor ondada yani her firma kullanýcý hatasýný yapma zorunluluðu yok boðaziçi sadece 1hafta deðil en geç 15-20günde ürünü tamir eder yollar sonuçda yollar ama kargoda yaþanan sorunlarda kargoyu muhatap alýn ne siz nede ithalatçý firma sorumlu deðil bence inþ sorununuz düzelir
birbirinizi kýrmadan ve sataþmadan daha sakin þekilde topiðin yürümesi tek dileðim
Öncelikle bir çoðunuz yaþýný baþýný almýþ insanlarsýnýz. yaptýklarýnýz yazdýklarýnýz yüz kýzartýcý cinsten. bu kadar insan var çizgi elktroniði savunan. hani nerde çizgi elektronik yetkilileri, neden cevap yazmýyorlar buraya. sonuçta bu baþlýk iki firmayýda baz alýyor. Hergün çizgi forumda sorulara cevap yazýyorum ama orda bile bu konu hakkýnda biþeyden bahsedilmiyor ve bende kimsenin tadý kaçmasýn diye onlara bildirmiyorum. Oranýn yetkilileride muhtemelen bu konuyu biliyorlardýr. eminimki sadece sizin bu yazdýklarýnýza gülüyorlardýr. ne kadar çocukca amötörce diye.
Boðaziçi bilgisayardan tek istediðim biþey var. oda son kullanýcýyla daha iyi iletiþim için resmi sitelerine bir forum sitesi eklemeleridir. Hem insanlar sorunlarýna kendileri yanýt bulabilirler hemde teknik servis yardýmý alabilirler. ben çok zor bir destek olduðunu düþünmüyorum.
Burda,yazýlanlarý okuduktan sonra huzursuz olmadým desem yalan olur.Anakartým þu an boðaziçi teknik serviste.Göndereli 10 gün fln. oldu.Ama burada yazýlanlarýn aksine ,bir terslik olmadan saðlam þekilde elime ulaþacaðýný umuyorum..
Öncelikle bir çoðunuz yaþýný baþýný almýþ insanlarsýnýz. yaptýklarýnýz yazdýklarýnýz yüz kýzartýcý cinsten. bu kadar insan var çizgi elktroniði savunan. hani nerde çizgi elektronik yetkilileri, neden cevap yazmýyorlar buraya. sonuçta bu baþlýk iki firmayýda baz alýyor. Hergün çizgi forumda sorulara cevap yazýyorum ama orda bile bu konu hakkýnda biþeyden bahsedilmiyor ve bende kimsenin tadý kaçmasýn diye onlara bildirmiyorum. Oranýn yetkilileride muhtemelen bu konuyu biliyorlardýr. eminimki sadece sizin bu yazdýklarýnýza gülüyorlardýr. ne kadar çocukca amötörce diye.
Boðaziçi bilgisayardan tek istediðim biþey var. oda son kullanýcýyla daha iyi iletiþim için resmi sitelerine bir forum sitesi eklemeleridir. Hem insanlar sorunlarýna kendileri yanýt bulabilirler hemde teknik servis yardýmý alabilirler. ben çok zor bir destek olduðunu düþünmüyorum.
Bu topicte þimdiye kadar sizden duyduðum en olumlu ve yapýcý kelimeler.
Burda,yazýlanlarý okuduktan sonra huzursuz olmadým desem yalan olur.Anakartým þu an boðaziçi teknik serviste.Göndereli 10 gün fln. oldu.Ama burada yazýlanlarýn aksine ,bir terslik olmadan saðlam þekilde elime ulaþacaðýný umuyorum..
Ýnþallah dediðiniz gibi kazasýz belasýz bir þekilde ürününüze kavuþursunuz.
Ben hiç birseyi savunmuyorum. Bogazici onlarý savunduðum için beni ödüllendirir mi bilemem. [ Sadece beni ikna etmeniz ve saflarýnýza katmanýz için ispat istiyorum. Burada Bogazici'ne atýp tutuyorsun, forumun diðer sayfasýnda Bogazicinin getirdiði ramleri duyunca aðzýn ayrýlýyor. Neye ve niçin hizmet ettiðinizi öðrenmekten baþka bir amacým yok. Kimseye de terbiyesizlik ettiðim yok.
Bir tane post umda Boðaziçini yeren tek bir kelime göster ben kendimi banlayacaðým forumdan ..
Terbiyesizliði yapan sensinki, herkesi ayn kefeye koyuyorsun ...
Sen neye veya kime hizmet ediyorsun onu açýkla bence ...
Bana para verseler senin yaptýðýný yapmam , ne Boðaziçi nede Çizgi Elektronik babamýn oðlu ..
Ayrýca herkesi kendin gibi sanýyorsun , birgisayarla ilgili göreceðim hiçbirþey aðzýmýn sularýnýn akmasýna sebep olamaz...
Ýnsanýn bazý þeylere doymuþ olmasý lazým , bunun rütbeyle ne alakasý var , çok postun yüksek rütbe ile ödüllendirildiði bir forumda hangi rütbe nekadar saygýdeðer olabilir ?
Ne yarbaylar görüyoruz , bi boktan haberi yok , öyle güzel konuþup, terbiyesiyle , ahlakýyla , bilgisiyle nice yüksek rütbelilere ders olabilecek 40-50 post luk insanlar var forumda ...
Senin insanlara nasýl baktýðýn zaten rütbe anlayýþýndan belli , burasý asker ocaðýmýki insanlara rütbesine göre davranacaðýz...
Sen sadece kanýt isterim kanýt demekle bir baþarý elde ettiðini sanan gazeteci kýlýklý birisin arkadaþým .. Adam 2 yýl önce yaþamýþ bir sorun , çözememiþ , bunalmýþ , sinirlenmiþ kaldýrýp çörüne çöpüne kadar atmýþ o parçayla alakal herþeyi..
Sense kanýtt kanýt deyip duruyorsun .. Söyle patronlarýna , maaþýndan kesinti yapsýnlar, yeterince iyi deðilsin yaptýðýn iþte , ancak 2-3 post savunabilirsin firmaný bu kafayla ..
Arkadaþlar 06.06.2008 tarihinde aþaðýda yazýlý olan maili aldým.Açýkçasý þaþýrdým.Sizlerlede paylaþmamda bir sakýnca olmadýðýný düþünüyorum...
Merhaba; Donaným haber isimli forum sitesindeki firmamýz ve teknik servisimiz adýna açtýðýnýz konu baþlýðýný ve kiþilerin cevaplarýný inceledim.
Konu ile ilgili olarak firmamýz hakkýndaki düþünceleriniz konusunda bir yanlýþ anlaþýlma olduðu katindeyim.
Kullanýcýnýn Bios update uygulamasý sýrýasýnda eðer yanlýþ bios versiyonu ( anakarta ait olmayan ) yüklemesi durumu haricinde anakartýn açýlmamasý anakart üzerinde baþka sorunlarýn da olabileceðini gösteririr. Bu durumunda arýzanýn tespiti için anakartýn detaylý bir teknik testte tabi tutulmasý gerekir. Her ne sebebiyetten olursa olsun bu durum firmamýz anlayýþý içerisinde garanti kapsamý dýþýnda deðerlendirlmez. Çünkü zaten sürekli olarak son teknolojide bios versiyonlarý mutlaka üretici firmalar tarafýndan karþýlaþýlan uyumsuzluklar ve yeni çýkan iþlemcilerin desteði açýsýndan yenilenmektedir. Ayrýca da anakart ile birlikte kullanýcýnýn bu iþlemi rahatlýkla yapabilmesi adýna Asus driver cd’leri içerisinde de Windows/dos ortamýnda update için software bulunmaktadýr. Ve ürünlerin son güncel bioslara update edilmesi de her zaman önerilir.
Firmamýzla yapmýþ olduðunu beyan ettiðiniz telefon görüþmesinde size bios update’ine neden ihtiyaç duyduðunuz sorusu mutlaka sorulmuþtur. Ürün ile ilgili yayýnlanan bios versiyonlarýnda eðer karþýlaþtýðýný beyan ettiðiniz bir arýza detayý yok ise ürünü servise göndermeniz istenmiþ olmasý, arýzanýn tespiti açýsýndan talep edilmesi de doðaldýr.
Fakat sizde hak vereceðiniz üzere servise gelen ürünlerinde belirli bir sýra ile iþleme alýnmasý ve her müþteriye ayný hassasiyet ile yaklaþýlmasý da etik bir durumdur.
Yoksa belirttiðiniz gibi sadece bios update iþlemi 1 dk. Bile süre almayan bir iþlem olup, böyle bir durumda bizlerde müþterinin beklemesi taraftarý olamayýz. Ayrýca bu gibi durumlarda genelikle müþteriden ürün istenmez mail yolu ile adres bilgileri talep edilerek ayný gün içerisinde ( kargo saati dýþýnda deðilse ) programlanmýþ eprom gönderilir. Bu yöndeki yaklaþýmýmýzýn kanýtý olarak size geçen hafta içerisinde destek verdiðimiz 2 müþterimizin maillerini ekte gönderiyorum. ( bu müþterilerin ürünlerininde ayrýca garanti süreleri de dolmuþ, müþterilerden herhangi bir ücret de talep edilmemiþtir. )
Ayrýca Bios update’i için sizden herhangi bir ücret talebinin de olmasý mümkün deðildir. Firmamýz kullanýcý kaynaklý fiziksel hasar nedeniyle oluþmuþ arýzalarda bile öncelikle müþteri memnuniyetini esas alarak ücretsiz onarým desteði vermektedir ki g.dýþý geri iade ancak bu gibi durumlarda onarýmýn mümkün olmadýðý hallerde uygulanýr.
Ayrýca firmamýz garantisi altýndaki herhangi bir ürün ile sýkýntýnýz mevcut ise direkt benimle mail yolu ile görüþebilirsiniz.
Engin KARAKUÞ Boðaziçi Bilg. Tic. ve San. A.Þ. Teknik Servis Þefi Cendereyolu No : 26 Ayazaða / Ýstanbul 0212 331 10 00 / 1418
alýntýdaki ismi geçen ENGÝN beyle yüzyüze görüþtüm
asus striker anakartýmý yapmak için çok uðraþtýlar ve deðim yerinde ise bence beceriksizler. Tam 3 ay onlarla yüzyüze uðraþmak zorunda kaldým
< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi ((UÐUR)) -- 29 Haziran 2008; 23:58:26 >
Çöp bile almazmýsýn kardeþim. o zaman sen bundan sonra asus ürünleri alma çünkü piyasadaki birçok asus ürününü boðaziçi ülkeye sokuyor.kullanýlan amd iþlemciler bile boðaziçinin. hatta sizin aþaðýladýðýnýz o boðaziçi master daðýtýcý seçilmiþti amd ürünleri için. sakýn yanlýþ anlaþýlmasýn ben boðaziçi taraftarý deðilim. ben iki firmadanda memnunum. ama boðaziçini bu denli eleþtirmeniz yanlýþ. eðer bir eksik yönünü görüyorsanýz sizden ricam lütfen istediklerinizi yazýnýz. elebetki onlarda kendinde eksik olan yönlerini giderecektir.