cihaz çok güzelde 65.000 renk sıkıyor artık bu konuda bişeyler yapsalar herşey tamam da ekran işte düşünsenize quadcore işlemci 4 gb ram 2 gb ekran kartı 1 tb hdd 15" tüplü monitör ama ne yapalım güzel cihazlar
Biz fiyatını konuşuyoruz ama şu gerçekki Türkiyede muhatab bulamayacağız.
HTC nin sitesinde Türkiye yok. KVK veya diğer ithalatçılarda sağlam kar koydukları için 2.000 YTL li fiyatlar görebiliriz.
@ozzturkgem yine itiraz etmiş gibi olucam ama; kdv li fiyata ötv uygulamışsın, vergiden vergi alımışsın, tcell faturama baktım, ötv hesaplanırken ana paradan alınıyor. 1162 YTL lik bir ürüne %18 KDV ve %25 OTV eklenince 1661 YTL ediyor, 65 YTL kara geçtik
Şaka bir yana 2 ay içince çok şey değişir. HP, imate ve diğer PPC firmaları önce tanıtım yapıp ürünü 1 sene sonra çıkarmaya alışmıştı, 1 sene sonra zaten ürünün modası geçiyor. HTC ise 2 ay içinde ürünü piyasaya sürüyor, ben bu ürünü 2 ay içinde doğubankta göreceğimize inanıyorum, ama Türk satış sitelerinde 3 aydan önce zor görünüyor.
Yaptigimda bir hata yok, vergi hesaplanirken hatta birde kural var eger iki vergi aliniyorsa vergilerin alim siralamasi oyle bir sekilde aliniyor ki maksimum vergi olsun. Ayni gsm hatlarinin faturalari gibi once OIV sonra OIV li fiyat uzerinden KDV gibi, yada tersi miydi? Simdi tam hatirlamiyorum. Tabii bu firmalarin yaptiklari birseyde olabilir ama uygulamada boyle.
Zaten Pro da Nokia E90 gibi ayni profesyonel cozum isteyenler icin bir telefon once bende fiyata oha dedim hesaplarken ama sonra E90 nin fiyati aklima gelince demekki boyle oluyormus bu segmentin urunlerinin fiyatlari dedim. Ne diyeyim umarim cikisina yakin akillilip edip HTC urunun fiyatini dusurur yoksa yeni iPhone 3G ve yeni multitouch Nokia herseyi ezer gecerler. HTC de kucucuk satis rakamlari ile idare etmeye calisir.
malesef bu şekilde birşey yok verginin vergisi alınmaz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sqrm -- 30 Temmuz 2008; 8:35:23 >
Intel® Core™ 2 Duo T7500 ( 2.2 Ghz,800 Mhz FSB, 2 MB Cache, 64 bit )Intel® 9655PM Chipset, 512 MB nVIDIA® GF8600M GT 15.4" WXGA (1280 x 800 ) 4 GB DDR II 667 Mhz KINGSTON Bellek 160 GB 7200 RPM SATA VISTA® Ultimate TR 64 BIT İşletim sistemi
Maalesef Ingiltere cikis tarihi 13 Agustos 2008 de ve fiyati 524£ (524 Ingiliz sterlini: 524 Pound).
Diamond Mayis ta cikti su anda Agustos ve hala TR de piyasada degil, haftaya bekleniyormus (InsAllah ???). Bence HTC Pro Kasim-Aralik gibi cikabilir TR de. Bu urun adinda belli oldugu uzere HTC Touch Pro, fiyatida profosyonel olucaktir kanimca . Mesela E90 seviyesinde.
Bu arada iki adet HTC Touch Pro videosu var linklerde, ben cok begendim izleyin tavsiye ederim. Ilk linkte telefonun videosu ikincisinde kullanici arayuzunun videosu var:
Biz fiyatını konuşuyoruz ama şu gerçekki Türkiyede muhatab bulamayacağız.
HTC nin sitesinde Türkiye yok. KVK veya diğer ithalatçılarda sağlam kar koydukları için 2.000 YTL li fiyatlar görebiliriz.
@ozzturkgem yine itiraz etmiş gibi olucam ama; kdv li fiyata ötv uygulamışsın, vergiden vergi alımışsın, tcell faturama baktım, ötv hesaplanırken ana paradan alınıyor. 1162 YTL lik bir ürüne %18 KDV ve %25 OTV eklenince 1661 YTL ediyor, 65 YTL kara geçtik
Şaka bir yana 2 ay içince çok şey değişir. HP, imate ve diğer PPC firmaları önce tanıtım yapıp ürünü 1 sene sonra çıkarmaya alışmıştı, 1 sene sonra zaten ürünün modası geçiyor. HTC ise 2 ay içinde ürünü piyasaya sürüyor, ben bu ürünü 2 ay içinde doğubankta göreceğimize inanıyorum, ama Türk satış sitelerinde 3 aydan önce zor görünüyor.
Yaptigimda bir hata yok, vergi hesaplanirken hatta birde kural var eger iki vergi aliniyorsa vergilerin alim siralamasi oyle bir sekilde aliniyor ki maksimum vergi olsun. Ayni gsm hatlarinin faturalari gibi once OIV sonra OIV li fiyat uzerinden KDV gibi, yada tersi miydi? Simdi tam hatirlamiyorum. Tabii bu firmalarin yaptiklari birseyde olabilir ama uygulamada boyle.
Zaten Pro da Nokia E90 gibi ayni profesyonel cozum isteyenler icin bir telefon once bende fiyata oha dedim hesaplarken ama sonra E90 nin fiyati aklima gelince demekki boyle oluyormus bu segmentin urunlerinin fiyatlari dedim. Ne diyeyim umarim cikisina yakin akillilip edip HTC urunun fiyatini dusurur yoksa yeni iPhone 3G ve yeni multitouch Nokia herseyi ezer gecerler. HTC de kucucuk satis rakamlari ile idare etmeye calisir.
malesef bu şekilde birşey yok verginin vergisi alınmaz...
Ben kac senedir bu forumdayim bu hesaplama seklini de forumdan ogrendim. Siz boyle yazinca bende demekki yanlis ogrenmisim diye dusundum ama soyle bir link buldum, link kimindir dogrumudur bilmiyorum ama bana sanki verilen bilgiler dogru gibi geldi. Sizin aksi yonde bir kanitiniz ve bilginiz varsa lutfen paylasin:
Linkten bir alinti: "Bazı mal ve hizmetlerden aynı karakterli birden fazla vergi alınabiliyor. Bu durum ise mükerrer vergi alınıyor eleştirilerine neden oluyor. Bu vergilere örnek olarak KDV ve ÖTV'yi gösterebiliriz. ÖTV Kanunu'na ekli listelerde belirtilen mallardan hem ÖTV, hem de KDV alınıyor. Bu nedenle, malların fiyatları da anılan vergilerin miktarları kadar yükseliyor... Ayrıca, aynı mal üzerinden hem ÖTV, hem de KDV alınması bir yana, bir de, malın ÖTV'li bedeli üzerinden ayrıca KDV hesaplanıyor. Diğer bir ifade ile ÖTV'den KDV alınıyor. Yasal ama adil mi? 3065 sayılı KDV Kanunu'nun 24/b ve ÖTV Kanunu'nun 11. maddeleri gereğince, kanun kapsamındaki ürünler üzerinden hesaplanan ÖTV, bu ürünler üzerinden ayrıca hesaplanacak olan KDV'nin matrahına dahil bulunuyor. Çünkü, KDV matrahı, teslim veya ithal edilen malın bedeli ile birlikte vergi, resim, harç, pay, fon karşılığı gibi unsurları da kapsıyor. Dolayısıyla, yasal zorunluluk nedeniyle KDV, ÖTV'ye tabi ürünlerde mal bedeli ve ÖTV toplamı üzerinden ayrıca hesaplanıyor. Bu durum, mal teslimi ve ithalatından alınan bir vergi üzerinden aynı karakterli başka bir vergi (vergiden vergi) alınmasına ve dolayısıyla fiyatların ÖTV'nin KDV'si kadar daha artmasına neden oluyor. Örneğin, taşıt araçlarında ÖTV ve KDV oranları aşağıdaki gibi"
Bu arada iki adet HTC Touch Pro videosu var linklerde, ben cok begendim izleyin tavsiye ederim. Ilk linkte telefonun videosu ikincisinde kullanici arayuzunun videosu var:
1.de gördüm qwertz diye gidiyor klavye TRye gelirse değiştirirler mi
Degistirirler, mesela Fransizlar mutlaka AZERTY kullanirlar, review i yapan adam Alman yanilmiyorsam onun icin klavye Qwertz. Ingiltere, Amerika Turkiye vs vs. icin mutlaka qwerty olanida uretiyorlardir