Şimdi Ara

Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.530
Cevap
21
Favori
133.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WISDOM kullanıcısına yanıt
    Eyw hocam saolasın bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce bitirdim bu harika diziyi. Çok dizi izlemişimdir fakat komedi türü sayısı azdır bunların içinden. Ancak Friends'in hiçbir zaman sadece komedi olduğunu düşünmüyorum, çok daha fazlası. Kahkaha attırma sayısının über olduğunu elbette ki söyleyemem lâkin Friends'i beğenenlerin söylediği şey değildir bu. Bir kere insanların bu kadar çok sevmesinin başlıca nedeni bu dizinin samimi olmasıdır. İzlediğiniz karakterlerden ziyade onlarla birlikte cafe'ye giden, onlarla şükran gününü geçiren bir arkadaş oluyorsunuz. Bunun yanında dizinin sıklıkla başvurduğu drama tadı da ayrı bir sarıyor izleyiciyi. O sıkı dostluğun yanında getirdiği çelişkiler, sürüncemeler bize çok iyi ulaşıyor.

    Dizinin en önemli özelliği karakterlerin komikliklerini mimik, durum ve tavırlardan alıyor olmasıydı. Bir anlık verdikleri reaksiyon insanı kırıp geçirebiliyor. Özellikle de Ross Geller'ın bunu inanılmaz şekilde yaptığını söylemek gerek. Bunun yanında getirilen yan karakterler senaryoya çok iyi enjekte edilmiş. Bunlardan hatrı sayılır kısmı da ünlü isimlerden oluşunca seyir zevkine inanılmaz etkisi oluyor tabii ki. Ara ara verilen flashbackler var ve bunlar son derece absürd. Zaten izlediğiniz zaman boyunca keşke daha fazla olsaydı dediğiniz dönüşler çok olacaktır. Eğlenceli bölüm sayısı yüksek. Önemle söylüyorum ki eğer hoşunuza giden bölüm varsa mutlaka not edin ve üzgün zamanlarınızda açıp izleyin. Kasvetinize antidepresanların değil de Friends'in etkisinin ne denli yüksek olduğunu göreceksiniz.

    Friends hakkında çok fazla bilgi var. Bunları çeşitli yerlerden okursunuz ya da okumuşsunuzdur. Alışılagelmiş şeyleri yazıp iyice sıkan bir yazı yazmak istemiyorum.http://www.imdb.com/title/tt0108778/trivia yoluyla bilgi edinebilirsiniz en derin şekliyle. Dizinin içeriğine inmek istiyorum şimdi..





    Dizinin ilk sezonlarda diyalog açısından kısır olduğu düşüncesine katılmıyorum. Fakat senaristler, karakterlere ısınınca hiç korkmadan açılıp rahatça bir şeyler üretebiliyorlar. Önce karakterleri bir analiz edeyim;

    Ross Geller • Paleontoloji profesörü olmasıyla aslında mesleki bakımdan en marjinali olduğunu söylemek zor olmaz. Öyledir ya bilim insanı arkadaşlar tarafından hep sıkıcı, gereksiz bilgileri sıkıştıran tip olarak görülür. Ross'ın dizi boyunca sadece 'dinozorcu' etiketini yemesinin en büyük özelliği de buydu. Zeki bir insan olması bunu avantajlı kılsa da en iyi dostu Chandler gibi büyük bir özgüven eksikliği sebebiyle en önemlisi de karşı cinse bu zekayı gösteremedi hiçbir zaman. Yaptığı başarısız evlilikleriyle ve boşanmalarıla sıkça ti'ye alındı onca sezon. Hele ki 8 yıl boyunca bir lezbiyenle olması da onun aslında ne kadar saf biri olduğunu gösteriyor. Tipik bir aşk adamıdır aslında Ross fakat hiçbir zaman doğru seçimleri yapamaz. Oradan oraya sürüklenir. Ama izleyicinin de bildiği, her insanın ilk aşkı gibi onun da ilk aşkı Rachel ile aslında her zaman birlikteydiler.

    Aile yaşantısı boyunca küçüklüğünden beri hep poh pohlanan biri. Her ne kadar Monica'yla iki kardeş gibi görünseler de aileleri tarafından Ross, hep el üstünde tutulan çocuktur. Dikkat edersiniz böyle yetişen çocuklarda da inanılmaz özgüven eksikliği vardır. Tam tersi ailesinin güvenini kazanamamış Monica'da da mükemmel bir başarı hırsı ve azmi vardır. Aynı oranda ilişkilerde de baş tacı bir kadın rolü. Çocukken de inanılmaz derece karşı cins gibi davranıp annesi kuaföre gideceği sırada pipisini bacaklarının arasına alıp onu da götürmesini isteyen bir çocuk. Ayrıca eklembacaklılardan korkan bir karakterdir her ne kadar bize yansıtılmasa da.. Bu karakterin en önemli özelliği bana göre boş bakışları ve önceden söylemek istediği şeyin tam tersini söyleyip daha sonradan başını eğip ''evet aslında istiyorum'' diyen bir edası olmasıydı. Mimikleriyle en başarılı karakteri Friends'in bana göre. Yani;



    Ross'ı biraz olsun anlamak için izleyebilirsiniz.



    Bana göre en iyi sahnelerden biri olan deri pantolon mağdurluğu

    Rachel Green • Estetiksiz haliyle bile aşifte olabilmeyi başarmış nadide insan. Jennifer Aniston gibi bir oyuncu tarafından canlandırılması da fevkalade. Rachel karakterinin dizi içinde kırıp geçirdiği bir durum olmamasına rağmen Jennifer karşısındaki oyuncuyu yükselten bir aktris olduğu için bunu pek görmüyoruz. Zaten Ross ve Joey gibi karakterlerle sık sık sürüncemeler yaşadığı için bu durumu pek hissetmedik. Chandler ile de iki kere flasback yoluyla gördüğümüz gibi yakınlaşmışlardır. Hatta Rachel, cafe bir bar halindeyken Chandler ile sevişmiş ve o sevişmeyi unutamadan araba kullanmak zorunda kalmıştır.

    Kalite kötü ama linkte görüldüğü gibidir.



    Eğer Rachel bu insanların arasına gelmeseydi hayatının devamını diğer iki kardeşi gibi geçiriyor olacaktı. Rachel'ın sosyal hayata adapte olması, kendi ayaklarının üzerinde durabilme yetisini kazanması onu gerçek bir Friends karakteri yaptı. Fakat dikkat etmişsinizdir hangi olay olursa olsun Rachel eski hayatından bir şey taşır ki, o da bencilliğidir. Her şeye sahip olmak istemesi, beğendiği şeyden başka güzel bir şeyi kabul etmemesi bu yüzdendir. Ross ile birlikte olacakları gerçeği dizinin en başından verilmiş, karakterler çeşitli maceralarından sonra son sezonda tekrar bir araya gelmiştir. Dizi boyunca en çok dikkat çeken şeyi ise göğüs uçlarıdır.

    Chandler Bing • Dizinin 'bana göre' en komik, varyantasyonlu karakteri. Hem geçmişi hem de olaylara karşı yaptığı çeşitli şakalarıyla. Chandler karakteri daha önce bir homoseksüel rolüne uygun görülmüş ancak daha sonra bu değişmiş. Dizinin başında Chandler'ın verdiği gay havası muhabbeti de o yüzden. Bu karakter hakkında sanırım hayatım boyunca anlamayacağım şeylerden bir tanesi bu karakterin 4. sezondan sonra neden bu denli ezik, pısırık, alaya alınan bir tip haline getirildiği. Çünkü diziyi fazla uzun aralıklarla değil kısa zamanlı izledim ve dikkat ettiğim en önemli şey buydu. Başta esprileri ince sayılan, aynı zamanda son derece yine ezik bir karakterken birden adamı çok fazla iticileştirdiler. Komedinin en büyük yanı yaratılan rol biçimlerinin eksikliklerinden faydalanmaktır. Böyle bir terslik olunca da benim hoşuma gitmedi. Yani Monica'nın aslında Londra'da Joey'e gideceği, her yerde sürekli Richard'ın altındaymışçasına hava katılması fazla tezat geliyor. Bu karakteri bu kadar farklılaştırmaya gerek yoktu.

    Phoebe ile geçmişi en derin karakterdir ayrıca. Babasının ilginç bir şekilde kılık değiştirmesi, farklılaşması aslında Chandler'ın esprilerinin bir savunma mekanizması olarak kullanılmasında etkili. Ayrıca Friends içinde tek sigara içen kişi. Bu denli ezik, bozuk bir aile yaşantısının getirdiği şeylerle de bu hali almış. Ross'ın annesini öpmüşlüğü de vardır. Kendisi de Joey'in 7 tane kız kardeşinden birini öpüp hangisi olduğunu hatırlamamıştır. Ayrıca Joey'e bir yamuk daha yapmış ve Kathy ile işi pişirmiştir. Hem Ross hem de Joey'nin kendisini en yakın arkadaşı olarak görmeleri onun ne kadar çekici bir insan olduğunu aslında bize anlatır.

    Yaşadığı en garip, komik şeylerden bir tanesi Joey'nin gittiği terziye gidip ölçü alınırken tacize uğramasıdır. İşin enteresan tarafı bu durumu Joey'nin biliyor ve zaten öyle yapılıyor diyerek bir olayı daha anlamamasıdır;



    En eğlenceli kısımlardan bir tanesi de Monica ile beraber olduklarını gizledikleri sırada yemekte bunu bir anlığına unutup Monica'yı öpmesi ve ardından anlaşılmasın diye Rachel, Phoebe'yi öpmesidir;



    Aynı durumdan dolayı birbirlerinin bildiklerini düşündükleri için Phoebe ile yaşadığı durum da harikadır.

    Part 1;



    Part 2;



    Monica Geller • Kontrol manyağı, obsesyon saplantılı, hırs yumağı, tiz sesli, dominant hatun kişisi. Ergenlik döneminde aşırı kilolu olması onu biraz erkek fatma yapıyor aslında. Fakat dizideki bana göre en seksi karakteri. Tabii ki bunda Courteney Cox'ın payı büyük. Ailesi tarafından hep dışlanmış olsa da belki de aradığı her şeyi Chandler'da bulan biri. Artı olarak Monica'da onun gibi, kendini ezik hissediyor. Restourantta ilk çalışmaya başladığı sırada kimseye söz geçirememesi ve Rachel'ın annesine yapmadığı şey için bile özür yalvarışları bu halini gösterir nitelikte... Diziyi izlerken bile onların arasında bir şey olmasını beklemiştim ki öyle de oldu. Dizi içindeki ilk cümlemde bahsettiğim özellikleri onu sempatik ve gülünç yapıyor, komik değil. Ancak flashback zamanları için aynı şeyi söyleyemem harika güldürüyordu o halleri. İzlediğim zaman zarfı boyunca en çok üzüldüğüm olay ise Monica ve Chandler'ın çocukları olmayacağı ihtimaliydi. Evlat edinerek bu sorunu ortadan kaldırdılar neyse ki.

    Diziyi izlerken bir şey dikkatimi çekti. Bir sahnede Monica diye oturtulanın alakası bile olmadığı gerçeği;

    Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry
    Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry


    istemsiz 15 saniye güldürmüştü beni.



    şu sahnesi de çok komiktir.

    Ek olarak geçmişte Chandler'ın parmağını götürmüştür.

    En meşhur sahnelerinden birisi de seven, seven seven!!



    Joey Tribbiani • Kültürsüz, çapkın, gerizekalı, yemek düşkünü, samimi. Her olaya Fransız kalmasıyla meşhurdur tek kelimeyle. Hatta şu an hatırladım Dutch'ın hangi millete ait etnikte insanlar olduklarını bile bilememişti;



    Tabii tüm bu özellikler onu Joey yapan şeyler. Tam anlamıyla dost canlısıdır. Bu kadar sevimli, saf bir karakter fazla göremeyiz dizi tarihi boyunca. Bir dönem boyunca Chandler onun neredeyse babası gibidir. Parasını o verir, sevgisini verir, üzülmesini hiçbir zaman istemez. Birlikte ördek ve tavuk beslemişlerdir. Bunların dışında Joey çeşitli şeylerle hayallerinde hep lezbiyen sahnelerini barındıran biri. Arkadaşlarına bunun için film senaryosu gibi gösterip bir diyalog hazırlamışlığı bile vardı. Ayrıca ben bu kadar yemek düşkünü birini görmedim komedi dizisinde lan. Yere düşmüş makarnayı alır tabağına koyar, kızla çıkar tabağına dokundurmaz, bir hindiyi yer, Rachel'ın yaptığı sığır etli tatlıyı beğenerek yer bu neyin kafasıdır oğlum? Alem adamsın Joey. Kendisimi hep Phoebe ile düşünürdüm fakat Rachel'la yakınlaştırdılar. Sonu ilişki bakımından havada kalan tek karakter.

    Aynı bir paragrafı da sırf ''how u doin'' için açıyorum bak. Bir soru cümlesi bu kadar komik telaffuz edilemez. Diziyi izleyenler de eminim ondan sonra tekrarlamıştır bunu, en azından ban yaptım. Önce bir onu vereyim;



    - Ross ile hoşlandıkları kızı tavlamaya çalışacaklardır ve yemek için bir üst limit koymaya karar verirler Joey'nin maddi durumu iyi olmadığı için.

    Joey: 6 $ nasıl?
    Ross: Ben 100 $ gibi düşünmüştüm.
    Joey: Peki, bana 94 $ borç verir misin?

    Bak bu karakterin nasıl olduğunu sadece bu diyalogdan bile anlayabilir herkes.

    Phoebe Buffay • Friends'in en şuursuzu. Böyle olması da doğal. Geçmişi en ağır, kötü olan da Phoebe'dir zaten. Annesi intihar edip, babası hapise giriyor. Hayatının hatrı sayılır kısmı sokaklarda geçiyor ve yetmiyor hırsızlık bile yapıyor. Hatta içlerinden birisinde Ross'ı soyuyor. Bunun dışında ilk sezonlarda bariz köylüdür

    Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry


    Oradan oraya savrulan, yaptığı hareketlerle kırıp geçiren son derece sempatik bir hanım kızımız. Ayrıca yaptığı güzide bestelerle eminim herkesi kendine hayran bıraktı. Onun için bir kez daha smelly cat lütfen;



    Nedense yaptığı evliliği de bu savrulma gibi görüyorum. Tam Phoebe'nin o dengesiz tavırlarına uygun olarak düşünülmüş. Monica'nın düğünü ne kadar karakteriyle uygunsa Phoebe'nin düğünü de öyle oldu bana göre.

    Tüm bunlara ek olarak güzide bulduğum bir diyalogu var ki dillere destandır;

    Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry





    Her şeyiyle harika bir diziydi. Ne onları unutmak mümkün olacak ne de bundan sonra mutlu olmak için açacağım güzide bölümlerini.

    Thank u dear friends.

    Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 7 Ocak 2015; 14:00:04 >




  • Dokuzuncu sezondayım. Hiç izleyesim gelmiyor.
  • Diziyi 3 kere bitirmiş biri olarak hocam yorumunuzu keyifle okudum. Diğer dizi yorumlarınızıda beğeniyodum zaten yanıltmadınız

    Kısaca noktasına virgülüne katılıyorum
  • Karakter degisimleri hakkinda


    chandler'in ezik yapilmasi kadar joey'nin aptallastirilmasi da cok sinir bozucuydu. Senaristler ilerledikce karakterler daha da keskinlesti ve boyle anlamsiz degisikliklere yol acildi. Joey ilk sezonlarda bence tam kivamindaydi. Akilli ama fakir bir italyan gonul adami.

    Hatta joey o kadar akilli ki kadin-erkek iliskileri kavramina friendzone'u kazandirmistir ilk sezonda ross'a rachel hakkinda "arkadas bolgesinin baskanisin" demisti. Ilk sezon da 1994'te oldugu icin biraz arastirdim ve ogrendim ki friendzone kelimesini yaratan joey, kavramin kullanildigi ilk yer bu dizi yani.

    http://en.m.wikipedia.org/wiki/Friend_zone (+popular culture)




  • @Francis J. Underwood, Teşekkür ederim düşüncelerin için hocam. Benim izleyeceğim baya dizi var bitsin efsanelerin tekrarını yapacağım aynı şekilde.

    @Droogie, Hocam Joey'nin değişimden bahsetmişsin fakat;


    Bahsettiğim terzi Chandler'ı taciz ederken onun bunun normal olduğunu düşünmesi,
    Al Pacino'nun kıçına dublörlük yapacağı için havalara uçması,
    Ve videosunu verdiğim gibi Dutch'ın hangi etnikte insanlar olduğunu bilmemesi zaten Joey'i en başından beri salak yapıyor. En azından ben böyle düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frier90



    şu bölüm beni diziye bağlayan bölümdür. bu bölümü izledikten sonra diziyi izleyip bitirme kararı almıştım friends'in beni en etkileyen bölümüdür o yüzden




  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam zevkle okudum katılıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratsen87

    quote:

    Orijinalden alıntı: frier90



    şu bölüm beni diziye bağlayan bölümdür. bu bölümü izledikten sonra diziyi izleyip bitirme kararı almıştım friends'in beni en etkileyen bölümüdür o yüzden

    hocam hangi sezon kaçıncı bölüm spoiler olabilir diye izlemedim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: calderon7


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratsen87

    quote:

    Orijinalden alıntı: frier90



    şu bölüm beni diziye bağlayan bölümdür. bu bölümü izledikten sonra diziyi izleyip bitirme kararı almıştım friends'in beni en etkileyen bölümüdür o yüzden

    hocam hangi sezon kaçıncı bölüm spoiler olabilir diye izlemedim :)

    1. sezonun ilk bölümlerinden




  • quote:

    Orijinalden alıntı: calderon7


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratsen87

    quote:

    Orijinalden alıntı: frier90



    şu bölüm beni diziye bağlayan bölümdür. bu bölümü izledikten sonra diziyi izleyip bitirme kararı almıştım friends'in beni en etkileyen bölümüdür o yüzden

    hocam hangi sezon kaçıncı bölüm spoiler olabilir diye izlemedim :)

    1. sezon 7. bölüm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ali12345

    Extra larda ben 10 sezondaki tüm çekim hatalarını izlemiştim yaklaşık 1 saatlik bir videoydu.Başka extraları var mı?

    Yaklaşık 8 gb'lık bir extra dosyası var hocam ben size pm atayım torrent linkini
    @Atatürk'ün Askeri o zaman iyi seyirler şimdiden. geröi sadece friends değil bayağı bir geniş arşivi var dizi film kıskandım valla

    Bana da pm atar misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: calderon7


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratsen87

    quote:

    Orijinalden alıntı: frier90



    şu bölüm beni diziye bağlayan bölümdür. bu bölümü izledikten sonra diziyi izleyip bitirme kararı almıştım friends'in beni en etkileyen bölümüdür o yüzden

    hocam hangi sezon kaçıncı bölüm spoiler olabilir diye izlemedim :)

    Hocam yanlis olabilir 1. Sezon 7 bolum diye hatirliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mukemmelll

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joey izleyen var mı? Forumda doğru düzgün bir konu bulamadım, indirdim başlıyorum ben.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    Joey izleyen var mı? Forumda doğru düzgün bir konu bulamadım, indirdim başlıyorum ben.

    Bir ara bende başlayacaktım, baktım sağda solda pek ilgi görmemiş ve bilgi filan yok erteledim bir süre hala da başlamış değilim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naděje

    quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    Joey izleyen var mı? Forumda doğru düzgün bir konu bulamadım, indirdim başlıyorum ben.

    Bir ara bende başlayacaktım, baktım sağda solda pek ilgi görmemiş ve bilgi filan yok erteledim bir süre hala da başlamış değilim

    Evet pek olumlu yorumlar yok ama bunun sebebi Friends'le karşılaştırılması herhalde, beklenti çok yüksek olunca böyle hayal kırıklığı oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WISDOM -- 16 Ocak 2015; 21:32:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    quote:

    Orijinalden alıntı: Naděje

    quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    Joey izleyen var mı? Forumda doğru düzgün bir konu bulamadım, indirdim başlıyorum ben.

    Bir ara bende başlayacaktım, baktım sağda solda pek ilgi görmemiş ve bilgi filan yok erteledim bir süre hala da başlamış değilim

    Evet pek olumlu yorumlar yok ama bunun sebebi Friends'le karşılaştırılması herhalde, beklenti çok yüksek olunca böyle hayal kırıklığı oldu.

    joey hatrına izlenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani


    quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    quote:

    Orijinalden alıntı: Naděje

    quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    Joey izleyen var mı? Forumda doğru düzgün bir konu bulamadım, indirdim başlıyorum ben.

    Bir ara bende başlayacaktım, baktım sağda solda pek ilgi görmemiş ve bilgi filan yok erteledim bir süre hala da başlamış değilim

    Evet pek olumlu yorumlar yok ama bunun sebebi Friends'le karşılaştırılması herhalde, beklenti çok yüksek olunca böyle hayal kırıklığı oldu.

    joey hatrına izlenir




    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM


    quote:

    Orijinalden alıntı: Joey Tribbiani


    quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    quote:

    Orijinalden alıntı: Naděje

    quote:

    Orijinalden alıntı: WISDOM

    Joey izleyen var mı? Forumda doğru düzgün bir konu bulamadım, indirdim başlıyorum ben.

    Bir ara bende başlayacaktım, baktım sağda solda pek ilgi görmemiş ve bilgi filan yok erteledim bir süre hala da başlamış değilim

    Evet pek olumlu yorumlar yok ama bunun sebebi Friends'le karşılaştırılması herhalde, beklenti çok yüksek olunca böyle hayal kırıklığı oldu.

    joey hatrına izlenir





    her seferinde güldürmesi normal mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.