Şimdi Ara

Friends (1994-2004) #RIPMatthewPerry (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.530
Cevap
21
Favori
133.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sitenin birindeki friends'i anlatan bir yazı güzel anlatmışlar.

    Friends… Bir Efsane… En çok güldüren… Güldüren ve mutlu eden… Karakterleriyle aranızda özel bir bağ kurabilmeyi başaran… İzlemeye başlayınca bölümler ardı ardına gelen ve sonsuza dek sürse izlenebilecekmiş hissi veren… Bitmesinden korkularak idareli izlenen… Son bölümüyle birlikte insanı hüzne gark eden… Ve sonra tekrar tekrar izlenen ve yine de güldüren bir efsane.

    Friends, 1994-2004 yılları arasında 10 sezon olarak yayınlanmış, NewYork’ta yaşayan üçü erkek, üçü kadın, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamlarını konu alan bir dizi.

    Dizinin ifade ettiği anlamın kelimelerdeki karşılığını bulabilmek oldukça zor. Rachel Green (Jennifer Aniston), Monica Geller (Courteney Cox), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), Chandler Bing (Matthew Perry) ve Ross Geller (David Schwimmer). Dizinin anlamı bu karakterlerin samimiyetinde saklı belki de. Şimdi bir bölüm daha çekseler, herhangi bir konu dahi olmasa ve sadece Central Perk’de oturup konuşsalar, izlemeye bile kıyamayacağım bir bölüm olur. Sanıyorum ki aslolan karakterlerin varlığı…


    Esprileri zekice ve gülmekten kırıp geçiren bir düzeyde, esprilerin karakterlere uyumu ise muhteşem, romantik ve drama yönü merakımızı besliyor, oyunculuklar ise birinci sınıf.

    Yine de bazı yan etkiler gösterebilen bir dizi. Önceleri friends izleyen arkadaşlarınızla espri ile atışmaya başlamak; sonraları ise Chandler sendromuna kapılarak etrafınızdakilere zekice ama alaycı ve garip espriler yapmak, muhatabınızın anlamsız bakışlarına rağmen kendinizden emin umarsızca devam etmek olası yan etkilerinden biri.

    Birçok ünlüyü konuk eden dizi, Ursula ile Mad About You dizisine sebep ilişkisiyle; Joey ile Joey dizisine sonuç ilişkisiyle bağlı. Uzatmayalım. Janice’in o cırtlak sesiyle ‘Oh! My! God!’ deyişini bile özledik. Tekrar tekrar izlemekten öte çözüm yok…




  • sabah gazetesinin arşivine girdim de oradaki bazı haberleri ekleyeyim dedim.

    'FRIENDS' TELEVİZYON TARİHİNİN EN PAHALI DİZİSİ OLDU

    30 dakika karşılığında9 milyon $ alacaklar

    ÜLKEMİZDE de yayınlanan Amerikan televizyonlarının en çok izlenen dizisi Friends, gelecek yılki onuncu sezon için bölüm başına 9 milyon dolarlık (yaklaşık 14.4 trilyon lira) bir anlaşma imzaladı. New York'ta yaşayan üç kız, üç erkek altı arkadaşın hikayesinin anlatıldığı dizi, NBC kanalıyla yaptığı bu anlaşma sayesinde tüm zamanların rekorunu kırarak televizyonların en pahalı dizisi oldu. Yeni anlaşmaya göre dizinin başrol oyuncuları Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer bölüm başına 1 milyon dolar alacak. Hollywood'un gözde isimlerinden Brad Pitt'in eşi olan Jennifer Aniston'ın, kısa süre önce dizide oynamak yerine çocuk yapmak istediğini söylemesi ve Courtney Cox'un David Arquette ile evlenmesi, dizinin biteceği söylentilerini kuvvetlendirmişti. DIŞ HABERLER



    AMERİKALILAR'IN EN SEVDİĞİ DİZİ

    Türkiye'de de sevilerek izlenen 'Friends' geçtiğimiz ay düzenlenen Amerikan televizyon sektörünün en önemli ödülü olan Emmy Ödülleri Töreni'nde en iyi komedi dizisi seçildi.




  • Efsane dizi milyonları sokağa döktü

    Televizyonculuk tarihine adını yazan ve milyonlarca kişiyi ekran başına kilitleyen Amerikan dizisi Friends, finalini yaptı. Mutlu sonla biten dizinin final bölümünü Amerika'da 50 milyon kişi izledi. Artık bir televizyon efsanesi haline gelen dizinin final bölümünü toplu halde seyretmek isteyenler için New York'un Times Meydanı'nda dev ekran kuruldu. Oyuncularının bölüm başına 1 milyon dolar aldığı diziye, NBC televizyonu 3 saatini ayırdı. Dizi son bölümüyle yayınlandığı NBC televizyonuna tam 70 milyon dolar kazandırdı. Final bölümüne reklam vermek isteyenler 30 saniye için 2 milyon dolar para ödedi. Dizinin son bölümünden önceki reklam geliri ise sadece 1 milyon dolardı.

    DVD'Sİ ÇIKACAK
    Yapım şirketi Warner Bros ise dizinin son bölümünü DVD haline getirmeyi planladığını açıkladı. DVD'de dizinin kamera arkası görüntüleri de yer alacak.




  • yanlış hatırlamıyorsam 231 bölümdü. baştan sona iki defa izledim şuan 3. seferi izliyorum. nekadar izlesemde bıkmıyorum.son bölümden sonra ilk bölümü izlerkende fark edebileceğiniz gibi adamlar bu diziyle yaşlanmışlar. özellikle joey ilk bölümlerde çocuk gibi daha
    insanın ruhuna işliyor bittiği zaman üzülüyor insan, sanki boşlukda gibi hissediyor.ne kadar izlesemde bıkmayacağım bir dizi
    keşke bir 10 sezon daha olsaymış sıkılmadan izlerdim
  • dvd leri çoktan çıktı da... işte..malesef bizde tek tük 5-6 bölümün dvd leri var 30 ytl fiyatları ile hem de altyazısz..
    DP den uncut çevirilerde başlamış tekrar baştan izleyeceğim diziyi..
    Hatta daha da ileri gidip yurtdişindaki müthiş dvd setini alabilirim paraya kıyıp..Nasılsa ingilizce yi bir gün öğreneceğiz değil mi .
  • uncut kısımlar dvdriplerde var. ben bütün bölümleri o dvd'lerin rip şekliyle izledim.

    altyazı yoktu ama anlıyordum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

    uncut kısımlar dvdriplerde var. ben bütün bölümleri o dvd'lerin rip şekliyle izledim.

    altyazı yoktu ama anlıyordum.


    Bende uncut ripleri izledim altyazıları mevcut değildi ama bi süre sonra konuşmalarını anlamaya başlıyosun zaten, neden bahsettiklerini falan çözüyosun. Çok güzel bi diziydi




  • ben konyada bir yere sormuştum ilk 6 sezon dvd'leri var demişti 60 lira demişti iste yarın getirsinler demişti ama hemen ayrılmam gerekiyordu oradan. büyük kentlerde aransa bulunur tahminim. çalışma hayatına bi gireyim ilk işim friends'in tüm sezon dvdlerini almak olacak.


    total video converetr programının altyazıları videoya kaydetme özelliği var sınırsız interneti olan bir arkadaşa indirdip altyazılarını ayarlayıp cdye atıyorduk ama çocuk askere gitti ( çocuk askere giderken en çok friends'in finalini göremediğine üzülüyordu valla ) 9. sezonda. gerisini kendim halledeceğim artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koobee24 -- 31 Mart 2009; 16:37:56 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eyoruk

    dvd leri çoktan çıktı da... işte..malesef bizde tek tük 5-6 bölümün dvd leri var 30 ytl fiyatları ile hem de altyazısz..
    DP den uncut çevirilerde başlamış tekrar baştan izleyeceğim diziyi..
    Hatta daha da ileri gidip yurtdişindaki müthiş dvd setini alabilirim paraya kıyıp..Nasılsa ingilizce yi bir gün öğreneceğiz değil mi .


    abi valla şu ingilizceyi sırf altyazıları okurken friends elemanlarının mimiklerini kaçırmamak için öğrenmek istiyorum valla. tam manasıyla bir öğrensem de sadece yüzlerine bakarak izlesem süper olacak.
  • eskiden HD olsaymış keşke
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koobee24

    ben konyada bir yere sormuştum ilk 6 sezon dvd'leri var demişti 60 lira demişti iste yarın getirsinler demişti ama hemen ayrılmam gerekiyordu oradan. büyük kentlerde aransa bulunur tahminim. çalışma hayatına bi gireyim ilk işim friends'in tüm sezon dvdlerini almak olacak.



    Tek tük çıktı zaten bizde..Bazı sezonların bütün bölümleri yoktu mesela.. Bazı sezonlar çıkmamıştı bile.
    Şöyle çıktı bizde ;
    http://www.hepsiburada.com/search.aspx?sText=Friends
    Yine görülebilr bu dvd ler ara da bir yerde..Mesela Megavizyonun kapanmayan şubelerinde görebilirisiniz..Ama fiyat 25-30 arası..Üstelik TR alt yok..Ben de doğal olarak bu dvd lerin hepsini almaya isteyeceim için toplarsak bayağı bayağı yüksek rakam çıkacaktır..Onun yerine yurtdişindaki seti alırım daha ucuza gelir hem de daha kaliteli olur
    İşte bahsettiğim setler ::
    Ara ara indirime düştüğü de oluyor..
    http://www.amazon.com/Friends-One-All-Seasons-Limited/dp/B000AM4PBS/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1238595202&sr=1-2
    http://www.amazon.co.uk/Friends-Complete-1-10-Discs-design/dp/B000WIF4KG/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1238595610&sr=1-2
    http://www.amazon.co.uk/Friends-Complete-Season-1-10-Disc/dp/B0002WYRSM/ref=pd_cp_d_h__0_img?pf_rd_p=212521591&pf_rd_s=center-41&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B000WIF4KG&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0EBAJMD0N7S9CZT1EVSF
    http://www.amazon.de/Friends-Superbox-Staffeln-bis-DVDs/dp/B000AFV7R0/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1238595676&sr=8-1




  • bu friends'in imdb puanına da sinir oluyorum 8.9 ya. 9'un üzerinde o kadar çok dizi var ki. mesela Himym'a 8.8 bing bang theory'ye 8.7 vermişler. onları severek izlerim ama dağlar kadar fark var ama bunlara göre 0,1 ancak. bir de amerikalılar için çok önemlidir friends amerika ortalaması 8.7. jennifer aniston oynuyor diye mi düşük veriyorlar ya da angelina jolie brad pitt fanları çok mu iyi çalışıyor bilmiyorum ama çok düşük friends için bu rakam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

    eskiden HD olsaymış keşke

    aslında bende istiyorum tekrardan hd olarak indirmeyi.. ta 70 lerden kalma filmlerin bile hd si var..muhtemelen bu dizininde hd si cıkacaktır diyorum....
  • IMDB olmadık filmlere dizilere garip puanlar veriyor. Genel olarak ülkelerin anlayışına bağlı gibi.


    Benim için 10 üzerinden 11 yani.
  • çok güzel bir yazı. finalden bir kaç gün sonra yapılmış.



    Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Joey, Chandler. Televizyon tarihinin en çok seyredilen, ABD'de gerçek anlamda gürültü koparan, son bölümü 50 milyon kişi tarafından izlenen, onlarca ödül alan, oyuncularının bölüm başına 1 milyon dolar kazandığı Friends'in unutulmayacak karakterleri. Geçen hafta bizde de son bölümü yayınlanan dizinin bu kadar başarılı olmasında oyuncularının gerçek hayatta da arkadaş olmasının etkisi var. 20'lerinde başladıkları dizide beraber ünlü olan, birbirlerine her konuda destek veren oyuncular, dizinin son bölümü çekilirken gözyaşlarını tutamamışlar.





    Courteney Cox Arquette (Monica Geller Bing)

    Favori bölümü: Dördüncü sezondan Embriyolu Bölüm. (Kızlar ve erkekler arasında unutulmaz bir yarışma düzenleniyor. Kızlar kazanırsa, erkekler evdeki horoz ve ördeği gönderecekler, erkekler kazanırsa Monica'nın evine taşınacaklar.)

    "Bu bölüm sayesinde hem kendi karakterim, hem de diğerlerinin karakteri hakkında daha çok şey öğrendim. Monica'yı en çok başkalarıyla rekabete girdiği zaman oynamayı seviyorum. Çünkü Monica'nın sınırları yok. O bölümde de epey ciddi bir iddiaya girmişlerdi. Monica kazanacağından o kadar emindi ki, dairesini ortaya koydu. Fakat sonuçta kaybeden o oldu."

    Son bölüm: "Çok kötüydü, çok üzücüydü ve çok güzeldi. Kevin Bright (yönetmen ve prodüktör) her bölümden sonra yaptığı gibi 'Evet, bu bölüm de sona erdi,' dediği zaman ağladım."

    Bölüm başına 1 milyon dolar almanın en kötü tarafı: "Hiçbir yanı kötü değil. Yani aslında yarısının vergiye gitmesi. Ama neyse ki diğer yarısını alabiliyorsun."





    Matthew Perry (Chandler Bing)

    Favori bölümü: Birinci sezondan Elektrik Kesintili Bölüm. (Tüm şehri kapsayan elektrik kesintisi sırasında Chandler, bir ATM kulübesinde Victoria's Secret mankeni Jill Goodacre ile mahsur kalıyor. Diğerleri de Monica'nın evinde birbirlerine sırlarını ifşa ediyorlar.)

    "O bölümün en ilginç yanı, replikleri daha önceden kaydetmiş olmamızdı, sadece ağzımı oynatmam gerekiyordu. Karşımda Jill Goodacre gibi bir bomba varken bu pek de zor olmadı. Bir ara çikletimi tükürdüğümü ve çikletin duvara yapıştığını hatırlıyorum. Utanç ve korkudan donakalmak benim fikrimdi. Yapımcıların hoşuna gitti ve sahne o şekilde kaldı. O gecenin en güzel taraflarından biri de diğerlerini izleme şansını bulmamdı. Beş harika oyuncunun inanılmaz bir iş çıkardığına şahit oldum."

    Son bölüm: "Ağlamamak için kendinizi zor tutarsınız ya, işte beş saat boyunca o durumdaydım. 10 yıl boyunca çok iyi bir iş çıkarmış olmamızın sevinci ile hayatımızın en büyük tecrübesinin sona eriyor olmasının üzüntüsü bir aradaydı."

    Altınızın gerçekten arkadaş olup olmadığı en son en zaman soruldu? "Dün."

    Bölüm başına 1 milyon dolar almanın en kötü tarafı: "Bir de üstüne sevdiğin işi yaptığın için kendini suçlu hissetmek."





    Jennifer Aniston (Rachel Green)

    Favori bölümü: Sekizinci sezondan Rachel'ın Bebeğinin Olduğu Bölüm. (I ve II). (Rachel, Emma'yı doğuruyor ve Joey de yanlışlıkla Rachel'a evlenme teklif ediyor.)

    "Çok etkileyici bir bölümdü, ayrıca çok da eğlenceliydi. Hastane odasına Maggie Wheeler'ın (Janice) girmesi harikaydı. Schwimmer'la oynarken çok eğleniyorum. Hiç doğum yapmadığım için o sahne benim için bir sınav gibiydi. Doğumdan sonraki 'Bir bebeğim var ama Ross yok,' üzüntüsünü yansıtmak da epey zordu. Ama sonuçtan çok memnunum."

    Son bölüm: "Çekimlerde genelde şöyleyizdir: 'Akşam 8'e kadar biter mi? Çıkınca bir şeyler yapalım mı?' filan. Bu sefer uzatmak için elimizden geleni yaptık. Yapımcılar gelip 'Tamam bu sahne oldu,' dedikleri zaman 'Nasıl yani, emin misiniz? Tekrar çekmemize gerek yok mu?' diyorduk. Ve son sahne çekildiğinde ahh! Nasıl anlatabileceğimi bile bilmiyorum, sadece kocaman bir 'ah!'

    Bölüm başına 1 milyon dolar almanın en kötü tarafı: "Aklınıza kötü bir taraf geliyorsa bana da söyleyin."





    David Schwimmer (Ross Geller)

    Favori bölümü: İkinci sezondan Mezuniyet Balosu Kasedi. (Bir kaset sayesinde lise günlerine dönüyorlar.)

    "Benim için o bölüm tarihin ta kendisi. Ross ve Rachel arasındaki ilişkinin temellerini gösteriyor. O yaşta inanılmaz komik gözüküyoruz. Özellikle Monica'nın aşırı şişman olması, benim Afro saçlarım ve bıyıklarım. Bir de dizide şimdiye kadar duyduğum en iyi diyalog o bölümdedir. Kasedi seyrederlerken Monica'nın ne kadar şişman olduğu ortaya çıkıyor. Monica 'Ama kamera 10 kilo fazla gösteriyor,' dediğinde Chandler'ın

    cevabı: 'Peki seni çeken kaç kamera var?'"

    Son bölüm: "Sete çıkmadan önce içeride birbirimize sarılırız. Bunu son defa yapacağımızı biliyor olmak gerçekten çok çok üzücüydü. Çekime başlamadan önce seyirciler bizi dakikalarca alkışladı. Hepimiz ağlamaya başladık ve tekrar makyaja girmemiz gerekti."

    Bölüm başına 1 milyon dolar almanın en kötü tarafı: "Ne kadar kazandığımıza ilişkin sorular."





    Lisa Kudrow (Phoebe Buffay)

    Favori bölümü: Beşinci sezondan Yüzüncü Bölüm. (Phoebe bu bölümde üçüz doğuruyor.) "Dizide Ross- Rachel hikâyesi, Monica- Chandler hikâyesi ve Joey -Chandler hikâyesi vardı, ama Phoebe hiçbir zaman ana hikâyenin yönünü değiştirecek bir konumda olmadı. Dolayısıyla büyük bir rolü olması güzeldi."

    Son bölüm: "Bu kadar çok ağladığımı hatırlamıyorum. Tabii ki Courteney, Jennifer, Matt, Matthew ve David'le istediğim zaman görüşebilirim ama yine de hiçbiri Monica, Rachel, Joey, Chandler ve Ross olmayacak. Onları bir daha göremeyeceğim."

    Bölüm başına 1 milyon dolar almanın en kötü tarafı: "En kötü tarafı nedir biliyor musunuz? Bunu yaptık bile."





    Matt LeBlanc (Joey Tribbiani)

    Favori bölümü: Embriyolu Bölüm. "Karakterlerin yarışmayı kazanmak için geçmişlerinden yararlanmasını izlemek çok eğlenceliydi. Bir sürü detay ortaya çıktı. Diğer oyuncularla hiçbir alıp veremediğim yok, ama sadece altımız bir arada olduğumuz zaman çekilen sahneler en iyileri oluyor."

    Son bölüm: "Şanslıydım çünkü Central Perk'de çekilen son sahnede rolüm vardı. Matthew Perry'nin gelip kanepeye oturduğunu ve 'Bana da bu sahnede bir rol verir misiniz?' dediğini hatırlıyorum. Lisa ve Jennifer'a eğilip 'Farkında mısınız, bu burada çektiğimiz son sahne,' dedim. İkisi de ağlamaya başladı. Tekrar makyaj odasına dönmek zorunda kaldık. Son bölümde, hayatımın en üzücü ve en harika anlarını geçirdim. Bu, surata bir yumruk yerken bir de öpücük almak gibi bir şey. Tuhaf bir his, nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum."

    Bölüm başına 1 milyon dolar almanın en kötü tarafı: "Rakama bakıyorsun ve 'Tanrım bu gerçek mi? Bir baskı hatası olmalı, ondalık virgülü kesinlikle yanlış yerde,' diyorsun."




  • çok güzel dizi. benim favori bölümüm yok aslında alayı mükemmel çünkü.

    10. sezonun sonları ama en güzel bölümler.
  • genelin en sevdiği bölüm ev için kapıştıkları bölüm olmuş. ama bence o bölüm çok eğlenceliydi ama david'in de dediği gibi lise videosunu izledikleri an çok özel. hele ross 'ı gösterdiği an gülmekten koptum ha.
  • şu kamera arkalarının da altyazıları olsaymış keşke. youtube'da blooperslar 2-3 milyonlarda hep. güzel kareler var. inşallah bir friends sever yapar bunu ama videolara da sağlıklı bir şekilde ulaşmak lzım.
  • ellen degeneres'in yarınki bölümü galiba friends'in phoebe'si lisa kudrow var. tam emin değilim belli olmuyor e2ye başka bölüm de koyabilirler belki ama phoebe'li bölümü koyma ihtimalleri yüksek. bakacağım bi. onun için de friends central perk seti hazırlamışlar eminim güzel olmuştur.
  • http://www.youtube.com/watch?v=qHdr_Bi8-VQ&feature=related


    çok güzel yapmışlar I'll Be There For You farklı bir versiyon.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koobee24 -- 8 Nisan 2009; 17:17:21 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.