Şimdi Ara

DH RENAULT KANGOO KULÜBÜ 62 kangocuyla yola devam ... (145. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.193
Cevap
29
Favori
595.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NEYSE YENİ BİRİ KAYIT OLURSA DEĞİŞTİRİZ karakahin MEMUNSUN ARABADAN KAÇ KM DE
  • motoru yeniledik. daha doğrusu yenilenmiş halde aldık 2700 km deydi.
    eski motor ise 164binde.
    arabamdan çok memnunum.
    yanlış hesaplamadıysam km de 160-165 arası yakıyor.
  • güle güle kullanın benim aracım işimden dolayı çok uzun yol yapıyo km yüksek ondan başka bende bi sıkıntı yok
  • allah kaza bela vermesin cümlemize :)
  • Teknode @
    Benim far tek parça yani ayrı sinyal falan yok.O sprey boyalara 30 lira istiyorlar burda.Transparan film yok diyolar en koyusu varmış onda da sinyal verdiğin falan görünmüyormuş.Vanmycing mi ne dediler bu delikli zımbırtılardan vardı bir yerde fiyatı çok fazla.Aracım beyaz sinyalleri ön/arka karartmak yani koyulaştırmak istiyorum.Ama karşıdan görülmeyecek kadar değil tabiki.Vizede sorun çıkartırlar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirei

    148 BİNDE 10 BİNLİK BAKIMI YAPDIRCAM 10 BİNLİK BAKIMIN MALİYETİ NE KADAR OLUR 138 BİNDE FİLİTRELER VE YAĞ DEĞİŞTİMİŞTİM 130 BİNDE TRİGER VE AĞIR BAKIM OLMUŞDUR .YİNE BİR UZUN YOLDAN SONRA ARACIMIN 90 KM HIZ SINIR AŞMAMK VE DEVİRLİ KULLANMAMK KAYDIYDA 130 KRŞ GÖRDÜM HAYIRLISIN HERKESE İYİ GÜNLER


    krei kardeş ßende 3-4 hafta önce yaptırdım 10 ßinLik ßakımı !.. özeLde yaptırdım, parçaLarı orjinaL aLdım usta değiştirdi, yakLaşık 190 tL. tuttu. motor yağı 10-40 castroL magnatech - 70 tL. hava fiLtresi 15 tL. cıvarı mazot fiLtresi 70 tL. işçiLik feLan 190 tL. gisi ßir şey tutmuştu !..

    ßakımdan sonra araca ßir de enjektör temizLeyici koydurttum !.. ama ondan sonra sanki yakıt sarfiyatı arttı gißi !.. şehir içi 180 krş. gißi ßir rakam gördüm !.. şehir içi uzun yoL karışık ortaLama 150 krş. yakıyordu !..

    senin 130 krş. gayet iyi ßir değer !.. eurodieseL şuan 2.66 tL. ama 3-4 gün önce 2.70 tL.idi !..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirei

    güle güle kullanın benim aracım işimden dolayı çok uzun yol yapıyo km yüksek ondan başka bende bi sıkıntı yok


    aminnnnnn !..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: türkyılmaz

    bora_feat kardeş öncelikle aracın hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.
    ben de bi anlam veremedim ancak agresif kullanımla bi alakası oldugunu sanmıyorum benim bi arkadaşımda volvo s 40 var o benden daha agresif kullanır arabayı bazende delirir yklenir frene 100 130 la falan giderken o aracta bişey olmadıysa benim aracta ard arda basmadan falan öle bişeyin olması imkansız. çünkü hiç yüklenmedim araca okadar. kıyamıyorum. ayrıca zaten servise gösterdim sadece sol arka tekr abs kapasitörü arızası var. bende devre dışı kalmaz diye düşündüm ve test ettim 50 km hızda panik fren uyguladım asfalt yolda ve direkt olarak kaydı normalde abs calışır vaziyette arac kaymıyo felaket bişekilde yıgılıp kalıyo sadece bi kaç kez o acı fren sesini 1 er saniye olarak 1 bilemedin 2 kez duyuyosun. ama son yaptıgım testte arıza ışıgı yanıyodu ve 50 km hızla gidiyordum frene panik fren uygulamamla 10 metre civarında kaymam bir oldu sonuçtan eminim benim korkum normal bi kullanımda arıza yapması değil zaten. biz ciftci oldugumuz için genelde dar asfalt köy yollarında kullanıyoruz ani bi durumda aynı arızayı yineler ve duramazsam sonuçlar felaket olabilir. hele ki şehirler arası yoldaysan abs siz ölüsün demektir kangooyla...

    arkadaşım seninle bu kango konusunu özel konuşmamız lazım sana sorucağım çok sorular var bu arada benim araç çok yakıyo bide kıl olduğum bi muhabbet var kangodan hevesimi kaçırdı nerdeyse aracı ilk aldığımda amortisör tablası bozuk çıktı mais ten parça gel sağ amortisör tablasını değiştirdiler şu anda araç 1700 km de daha bu gün aynı ses geldi ve yine sağ amortisör tablası değişecek 1700 km de 3 cü amortisör tablası dahası var benim arac yıkandıktan sonra yan sinyallerde su alıyodu değiştirdiler şimdi yie yıkamalarda bakıyorumda bu seferde arka bagaj kapağının üstündeki stop lambası su alıyo bunlar sorun deil garanti değiştirio burda renault servisinde 17 kişi çalışıo 11 i arkadaşım benim arabama bi farklı bakıolar ama araç full arıza ya ama bu güne kadar benim aracımda arıza lambası yanmadı bide şunuda söliyim sana bu araçlarda abs olmasına rağmen aniden frene bastığın an ilk tepki kayma yapıyo ve hemen abs geçiyo devreye garip bi fren sistemi var araçta ama araç çok güvenli aracı galeriden aldım aracı eve getiriken hemen dayadım ilk gazıma 180 e dayadım sağ saol sağ sol araç solluyorum bir sağ daha yaptım araç çıktı karşıma koydum ani frene 180 km hızla araba inceden bi dans etti yolda ama hemen toparladı kendini ama çok arıza çıkarır gibime geliyo bide yakıttı şu anda hesaplamam göre 200 binlira falan kango için fazla bu yakıt ama 130-140 yakması lazım




  • benzer arızalar hep. biraz hassas bir kulak birazda titiz bir kullanıcıyı soğutur gibi bu kangoo maalesef :(
  • Eski kasa Kangoo lar ile kıyaslarsanız yanılırsınız arkadaşlar.

    Yeni Kangooların elbetteki eskilere göre arıza çıkarma oranı daha fazla olacaktır.
    Ne kadar teknoloji okadar sıkıntı demek.

    Ne kadar sadelik okadar rahatlık.

    Kaleşnikof , G3 hesabı , kaleşnikofun adamı yaraladığı menzilden G3 tahtalıköye yollar. Ama kaleşnikofu kamyonun altına at bişey olmaz G3 ün yanında halı silkelemeye gelmez

    Tabi sadece bir benzetme okadarda değil elbette.

    Ben şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım Allaha şükür.
    Benim araçda Türkiyede satılan ilk 500 araçdan. Artık kaçıncısı bilemem.

    Aracın ABS leri çok iyi 3 kez çok ani adamın kıçında vurdum vuracam iyi durdu maşallah.
    Direksiyon kuş gibi elektirik destekli. Tepkileride çok güzel.
    Oyüzden dikkat edin araba çalışmazken direksiyon dönmesin. Olur ya biri lastiği düzeltiyim falan.

    200 kuruş yakma olayıda 4-5000km devir ondan sonra bakarsın
    Ha yine çok yakıyor dersen senin kullanımınla alakalıdır .

    Ben istanbul içi full depo ile 1100 km uzun yolda 90 - 110 km hile 1300km çok rahat görüyorum.
    Sadece ben değil yeni kangoo kullanan çoğu kişi bu değerleri yakalıyor.

    Daha 1700 km de bu kadar sıkıntı lambalara su falan senin şanssızlığın birazda.
    Benim araç 17500 oldu bu bahsettiklerinden hiçbiri başıma gelmedi.

    Ama elbetteki sorunlar çıkacaktır. Bende çıkmaz sende çıkar sende çıkmaz bende çıkar.

    Benim şu ana kadar tek sıkıntım torpido kapağı sadece arnavut kaldırımında ses yapıyordu
    Onuda çift taraflı bantla hallettim. 1 senedir ondanda ses seda yok.

    Herkese kazasız belasız sürüşler..




  • siz böyle anlatdıkça içim gidiyo bide ben alabilseydim yeni kangoo dan biraz zamana ve nakte ihtiyacım var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: historiyst_45

    Teknode @
    Benim far tek parça yani ayrı sinyal falan yok.O sprey boyalara 30 lira istiyorlar burda.Transparan film yok diyolar en koyusu varmış onda da sinyal verdiğin falan görünmüyormuş.Vanmycing mi ne dediler bu delikli zımbırtılardan vardı bir yerde fiyatı çok fazla.Aracım beyaz sinyalleri ön/arka karartmak yani koyulaştırmak istiyorum.Ama karşıdan görülmeyecek kadar değil tabiki.Vizede sorun çıkartırlar mı ?


    Sorun çıkarmı bilmiyorum ama şunu biliyorum ki caddelerde binlerce o halde araç var kendime soruyorum bunlar geçiyorda bizemi takıcak bu adamlar.
    Senin kangoo son kasadan önceki değil o zaman . O boya 25 lira ümraniye sanayide göztepe sanayide.Şimdi o dediğin bölgeleri karartırsın ama o zamanda çirkin olur.Ya tamamını yapacaksın yada hiç.Bence görüntü pek hoş olmaz.




  • İyi geceler. Yakın bir tarihte yeni kango alan veya bayilerden fiyat öğrenen varmı. Konya' da liste fiyatının altına inmedikleri gibi herhangibir hediyede yok diyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode
    Sorun çıkarmı bilmiyorum ama şunu biliyorum ki caddelerde binlerce o halde araç var kendime soruyorum bunlar geçiyorda bizemi takıcak bu adamlar.
    Senin kangoo son kasadan önceki değil o zaman . O boya 25 lira ümraniye sanayide göztepe sanayide.Şimdi o dediğin bölgeleri karartırsın ama o zamanda çirkin olur.Ya tamamını yapacaksın yada hiç.Bence görüntü pek hoş olmaz.

    2007 Ocak çıkışlı aracım.Hangi kasa bilemiyorum.Ama içleri siyah olan bazı modelleri görüyorum bazen çok hoşuma gidiyor.Hani şu gösterge çerçevelri falan krom gibi olanlar.Yetkili servis orjinal tekine 348 TL dedi
    Sanayide bi yerde sordum orjinali 200 çıkması da 140 dedi galiba yanlış hatırlamıyorsam.Şu anki farlarım tertemiz maşallah.Söküp çöpe atmak da günah olacak.Birisine falan satsam değiştirecem hemen.Boya işini de deneyip görecem bakalım.Samimi bir arkadaşım var oto boyacı.Yaparız gel dedi.Yarın bi gidip deneyecez inşallah ...




  • Çok hoş duruyor araçta güvenebilirsin bana.Boyaması zor değil kolay.Yalnız uzaktan hafif hafif püskürterek kat kat bekleyerek boyamanız lazım. Kolay gelsin.
    Benim araçla senin araç aynı model.Ya ben yanlış anlattım yada sen yanlış anladın.Farlarımız stoplarımız aynı seninle.
    Ben stoplardaki girintilerden bahsettim adam o yuzden zor olur demişti.Bana boyayı önerdiler.Sanırım tinerle istediğin zaman çıkarabiliyormuşsun.
  • Bugün sanayide boyacı arkadaşım boyadı.Hem ön hem arka sinyal kısımları ile 3.stop lambasını koyu füme/siyah yaptık.Çok hoş durdu.Arkalar hadi neyse önler çok harika oldu bence.Sanki ızgaranın devamı gibi durdu.Sinyallar gündüz bile çok rahatlıkla karşıdan görülebiliyor yani bir sıkıntı yok.İnşallah vizede falan bir sorun çıkmaz ...
    http://img268.imageshack.us/i/dsc04261s.jpg/[/simage]
    http://img11.imageshack.us/i/dsc04260h.jpg/[/simage]
    http://img268.imageshack.us/i/dsc04257n.jpg/[/simage]
    http://img233.imageshack.us/i/dsc04259n.jpg/[/simage]
    http://img230.imageshack.us/i/dsc04258k.jpg/[/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historiyst_45 -- 17 Eylül 2009; 19:04:19 >




  • Tüm Kango dostlarına hayırlı ramazanlar ve kazasız belasız sürüşler temenni ediyorum.Arkadaşlar siteye uzun zamandır bir şey yazmamış olmama rağmen sık sık siteye girerek yazmış olduğunuz yazıları takip ediyorum.Önemli bir aksaklık olarak gördüğüm bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim.Yeni kangoların stepne yatağı ile ilgili anlatacağım konu.Ben arabayı alalı 6 ay oldu.Geçen hafta içerisinde stepne lastiği görmek için yerinden çıkarttım.Lastiğin iç yanak yüzünde stepne taşıyıcı ızgara demirlerinin lastiğe zarar verdiğini yerinde tespit ettim.Durumu servise bildirdim resimleri çekildi şu an fabrikasından yeni lastik temin etmek için gerekli işlemler yapılma safhasında.Özellikle Yeni Kango kullanıcısı arkadaşlar sizde stepnenizi kontrol ederseniz benzer sorun sizdede var mı yazarsanız sevinirim.Benim düşünceme göre stepne yatağı olarak kullanılan demir çubuklardan oluşan ızgarada sorun var fabrikasyon bir sorun bence.Stepnenin resmini aşağıdaki linkte verdim bakabilirsiniz.
    http://img21.imageshack.us/i/080920094948.jpg/




  • @poyraz 1967

    Paylaşımın için teşekkürler. Bende bakacağım ilk fırsatta
    İşte bu şekilde hataları yanlışları yapsınlarda düzeltseler ne güzel oluyor.

    Latiğin yenisini veriyorlarsa sıkıntını halletmiş olursun biraz gevşeltmekle gevşeltince eğer ses yaparsada araya bez tarzı birşey hallolmayacak bir sorun değil neyseki.
    --------------
    Kangoo fiyatları konusunda da ben her fırsatta söylüyorum
    Kesinlikle liste fiyatından almayın indirim yok diye birşey yok.

    Birşey daha söylemek isterim.

    Yeni Kangoo alacak arkadaşlar eğer araçlarınızı binek kullanacaksanız bence tabi bu benim görüşüm
    üstündeki 5 adet continentali iade edip yerine 205 taban michelin alın
    Fiyat farkı isterlersede bence değer. fiyat farkıda olsun olsun 200 - 250 TL olur.
    Micheline sıcak bakmıyorsanızda 205 taban kesinlikle alın derim
    Ben ilk değişimde bunu yapacağım.

    Tabi kışı sert geçen yerlerdeki arkadaşlar için 195 taban daha idealdir.

    Ben lastikleri değişecektim hemde fiyat farkı vermeden ama aracı yola çıkacağım günün akşamında ancak teslim edebildikleri için benim iş yatmıştı.




  • Eski kasalarında stepnesinde bu sorun vardı.Bende bakmadım yedek lastiğe,servis ziyaretinde kontrol ettiririm bende.

     DH RENAULT KANGOO  KULÜBÜ 62 kangocuyla yola devam ...
  • Selam kangoocular!
    Memnuniyetimi sizlerle paylaşmak istedim.Birkaç ay önce komşumuzun 2008 model kangoosuyla 3gün içinde Sakarya-Konya-Sinop-Sakarya yaptık.Yaklaşık 2000km'lik bir yolculuktu.Ve 3'te 2sinde araç tam doluydu.Hatta Konya-Sinop yolculuğunda öğrenci evimi taşıdık,arka koltuklar yatık tıklım tıklım yüklü geldik.Kangoo,doblo,caddy vs. tarzı ticari sevmeyen birisiydim ama bu yolculuklardan sonra düşüncelerim çok değişti.Araç en üst donanıma sahipti,örnek vermek gerekirse yağmur,far,park sensörleri,otomatik klima vs.mevcuttu.O kadar yol yaptık çok az yorgunluk hissettik.Araç gerçekten çok konforlu.Uzun yolda güvenli,motoru kuvvetli.Yüklüyken bile taviz vermiyor.Yakıtı da çok ekonomikti.Şu an tam değerleri veremeyeceğim ama çok düşüktü.Kliması da bir harika.Çok teknolojik bir araç gerçekten.Yeni kasaların tipi de çok güzel,içi de.Onca eşyamı taşıdı o da ayrı bir konu.Benim saygımı ve beğenimi kazandı her yönüyle.Tüm bunlara nazarlık olarak yolda kısa farımız patlamış,hava yeni karardığından farkedemedik bile patladığını polis durdurana kadar.farları çok kuvvetli gerçekten o durumda bile çok problem teşkil etmiyordu.Yedek ampül da yokmuş arabada.İşgüzar polisler hemen yabancı plakayı görünce ceza yazdılar.Biraz rüşvet ister tavırları vardı,beklediğini yapmadık ceza yazmasına birşey demedik.Ertesi gün iki adet aldık yedek ampül reno servisinden sadece 10liraya.İşçilik vs. alınmadı.(Kendi arabamızın(ford fiesta) 2dk'lık tek far ampülü değişimine her zaman gittiğimiz servis utanmadan 7.5lira işçilik aldı bunu da yazayım yeri gelmişken.Lamba fiyatı 7.5lira,7.5lira da işçilik alıyor utanmazlar.)
    Bu arada mutlaka yedek ampül taşıyın arabanızda hatta iki tane alın 10liraya bulunsun.

    Kısacası Kangoo gerçekten iyi bir araç.Çok iyi bir tercih yapmışsınız,güle güle kullanın,kazasız-belasız günler.




  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.