Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
DVi-HDMİ-22" Paradoksu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> DVi-HDMİ-22" Paradoksu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
EX38

3 Haziran 2008; 15:50:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bende Philips 22" HD Ready destekli-HDMI çıkışlı bir lcd var ben geçenlerde HDMI-DVI dönüştürücü kullanarak HDMI kablosuyla bağlamıştım ama görüntü çamur gibi olmuştu.şimdi bende tekrar Analog a döndüm görüntü gayet net çözünürlük 1680*1050..HD filmleri falan rahatlıkla izliyorum sizce Dönüştürücü olmadan direk DVI kablosu alıpta HD3870 e bağlayayım yoksa başka HDMI kablosumu alayım?acaba arıza hdmi kablosundamıydı.pek anlayamadım lcd ekranım HD peki ben neden hala vga kullanıyorum çokmu kayıp olur analogda DVI bağlamakla HDMI bağlama arasında ne gibi bir görüntü farkı olur bide hdmi aynı anda ses iletiyo diyolar yav biz iyide sesi zaten ses kartından dinlemiyozmu ekran kartıyla sesin ne alakası var lütfen beni aydınlatın

İNTEL Core2 Quad Q9450(2.66)45nm PENRYN GIGABYTE X48-DQ6 1600FSB ANAKART -OCZ 2GB RAM-ATİ HD3870 512MB GDDR4 EKRAN KARTI PHİLİPS HD-Ready LCD 22" 220XW8FB LCD MONİTÖR-OCZ 500WATT PSU-MAXTOR 1TB 32MB SATA2 7200RPM HARDDİSK -CREATIVE X-FI XTREME AUDIO SES KARTI
ahmetkep

3 Haziran 2008; 16:13:35 

yaşadığınız sorun dönüştürücü aparatta olabilir.direk ekran kartından monitöre DVI DVI bağlayın.
HDMI ile DVI arasında fark yoktur.ikiside dijital sinyaller kullanmaktadır.Vga ile DVI arasındada fark vardır . ama böyle bir imkanınız varken lütfen VGA kullanmayın.

Gigabyte GA-N650SLI-DS4L ,e2220 Dual Core 2.4 ,(3,0 Ghz ) 2 GB Kingston 800 mhz. , Sparkle 8800 GT 512 mb. ,320 GB Maxtor HDD , LG DVD Writer ,Thermaltake 470 watt ,20.1" İnca Wide Screen LCD DVI, Creative 4+1 Hoparlör ,Vista Home Premium SP1 32 bit..
EX38

3 Haziran 2008; 16:18:15 

çok sağolun bide hdmi sesle görüntüyü bir aktarıyor diyolar sanki ses kartının orda görevi neyse??DVI bağlantı ile HDMI arasında fark yok sanırım sonuçta her iki bağlantı tipiylede HD filmleri izliyebiliyorum ama HD görüntüsü tam uygun olmuyor o yüzden HDMI ile aynı kaliteyi verebilen ve hiçbir dönüştürücüye gerek olmayan DVI bağlamalıyım zaten ekran kartıda DVI çıkışlı

İNTEL Core2 Quad Q9450(2.66)45nm PENRYN GIGABYTE X48-DQ6 1600FSB ANAKART -OCZ 2GB RAM-ATİ HD3870 512MB GDDR4 EKRAN KARTI PHİLİPS HD-Ready LCD 22" 220XW8FB LCD MONİTÖR-OCZ 500WATT PSU-MAXTOR 1TB 32MB SATA2 7200RPM HARDDİSK -CREATIVE X-FI XTREME AUDIO SES KARTI
hunter06

5 Haziran 2008; 11:26:16 

ekran kartındaki DVİ çıkışını HDMİ ya çeviren küçük çeviriciler var(6,5 ytl) onlada deneyebilirsin

söz gümüş , sükut altın .
E2180@3.1 ghz günlük/2*1 kingston/palit 8600gt sonic+/gigabyte p35 ds3l/250 gb seagate 16 mb/HP W2207H /asus ta9a1
keremali69

5 Haziran 2008; 13:17:09 

Herkese selamlar,yeni başlık açmadan bende buradan sormak istedim.Bugün Philips 200CW8FB lcd monitör aldım.Yarın teslim edilecek.Monitörün özellliklerinde DVI-D bağlantı seçeneği var.Ekran kartımında Dvı çıkışı var.Kutu içeriğine baktuğımda Vga kablosu var diyor.Bu kablo Dvı bağlantı yapma kablosumudur?Yoksa ayrıca kablo mu almak zorundayım.Eğer kablo almak zorundaysam bana kaliteli bir Dvı bağlantı kablosu önerirmisiniz?Birde benim aldığımda Dvı-d bağlantı seçeneği var.Bazı monitörlerde Dvı-I şeklinde bir bağlantı seçeneği var.Bu ikisinin farkı nedir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremali69 -- 5 Haziran 2008; 13:15:50 >

mygeee

5 Haziran 2008; 15:39:48 

merhabalar,
ben de DVI özellikli bir lcd alma arzusundayım ve tamamen iyi kalitede film izlemek amacım.Monitör olarak
223 BW modelini belirledim ve bu modelde DVI-D özelliği var.Ben bu monitörde DVI kalitesinde film izleyebilmek için bir DVD player almak istiyorum.DVI çıkışlı player lar mevcut mudur.Önerebileceğiniz modeller nedir.Bir de lcd monitöre,direk dvı kablosuyla player ı bağlayabilir miyiz,yoksa bir TV Box gerekir mi?
Saygılar..

gimmeluck

5 Haziran 2008; 21:11:58 

dvi cikisli bir dvd player modeli bilmiyorum.
ama lcd monitor alip sadece dvd playerdan film izlemek neden?
pc de kullanmayacak misiniz?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
mygeee

5 Haziran 2008; 21:22:19 

Evet pc de kullanacam,fakat çok ahımşahım bir pc im yok.İyi film seyretmek için player istiyorum.Bu playerlardan dijital çıkış almanın bir yolu yok mu acaba?
Ya da bilgisayarıma dvi çıkışlı bir ekran kartı alıp da filmi bilg. dan izlesem daha mı iyi görüntü alırım acaba?
Bilg.sayar işlemcim sempron,DVi çıkışlı iyi bir kart,sorun çıkarmadan uyum sağlayabilir mi makineye??
İlginiz ve cevaplarınız için çok tşk ler..Esenlikler..

mygeee

6 Haziran 2008; 1:55:21 

Hdmi çıkışlı bir DVD oynatıcı alıp,HDMI-DVI çevirici ile direkt monitörün DVI girişine girsek,çalışır mı?Yani TV box kullanmadan lcd monitöre DVD player bağlamak için böyle bir yöntem mümkün mü?hem de tvbox ın aksine dijital giriş(lcd ye)..

edobur

6 Haziran 2008; 3:04:04 

Siz tv box ı yanlış anlamışsınız sanırım. Tv box, bilgisayar olmadan lcd den tv tv izlemek içindir.Sizin yapmanız gereken hdmi çıkışlı bir dvd player alıp, onun hdmi çıkışına hdmi-dvi adaptörü takarak lcdye dvi-dvi kablo ile bağlantı yapmanızdır. Bunun çalışıp çalışmayacağını aldığınız yerde veya deneme izni alarak evde yapabilirsiniz. Aynı lcd de tv de izlemek isterseniz o zaman tv box almanız gerekir.Eğer alacaksanı tercihinizi yüksek çözünürlük detekleyen modellerden yana kullanın.

Amd Athlon 64 X2 5200, ECS A780GM-A, 2 GB Veritech DDR2 800 Mhz , 250 GB ST3250410AS 16 MB SATA2 NCQ, ASUS 2014L1T 20X DVD-RW SATA , Asus TA9A1 350 WATT
gimmeluck

6 Haziran 2008; 13:51:21 

HDMI-DVI çevirici ile direkt monitörün DVI girişine girilse mantiken calisir gibi geliyor ama denemeden bu ise girismeyin.

yine de bana dvd player almak pek mantikli gelmiyor.
maden pc niz de var, yeni bir ekran karti alin(dvd player fiyatina)atinin HD modellerinden birini alin. bazi modellerde dogrudan hdmi bile var.
boylece hem lcd tvnizde film izlersiniz hem de pc nizde ekran kartini kullanmis olursunuz ayrica.

PC boardu AGP mi? boyleyse bile,
bildigim kadariyla atinin agp HD2400 veya 2600 filan modellerinden agp olan vardi, bi de ustune hdmi`lisindan bulursaniz tamamdir. !!

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> DVi-HDMİ-22" Paradoksu Sayfa: [1]
Buraya git: