Bende Philips 22" HD Ready destekli-HDMI çıkışlı bir lcd var ben geçenlerde HDMI-DVI dönüştürücü kullanarak HDMI kablosuyla bağlamıştım ama görüntü çamur gibi olmuştu.şimdi bende tekrar Analog a döndüm görüntü gayet net çözünürlük 1680*1050..HD filmleri falan rahatlıkla izliyorum sizce Dönüştürücü olmadan direk DVI kablosu alıpta HD3870 e bağlayayım yoksa başka HDMI kablosumu alayım?acaba arıza hdmi kablosundamıydı.pek anlayamadım lcd ekranım HD peki ben neden hala vga kullanıyorum çokmu kayıp olur analogda DVI bağlamakla HDMI bağlama arasında ne gibi bir görüntü farkı olur bide hdmi aynı anda ses iletiyo diyolar yav biz iyide sesi zaten ses kartından dinlemiyozmu ekran kartıyla sesin ne alakası var lütfen beni aydınlatın
yaşadığınız sorun dönüştürücü aparatta olabilir.direk ekran kartından monitöre DVI DVI bağlayın. HDMI ile DVI arasında fark yoktur.ikiside dijital sinyaller kullanmaktadır.Vga ile DVI arasındada fark vardır . ama böyle bir imkanınız varken lütfen VGA kullanmayın.
çok sağolun bide hdmi sesle görüntüyü bir aktarıyor diyolar sanki ses kartının orda görevi neyse??DVI bağlantı ile HDMI arasında fark yok sanırım sonuçta her iki bağlantı tipiylede HD filmleri izliyebiliyorum ama HD görüntüsü tam uygun olmuyor o yüzden HDMI ile aynı kaliteyi verebilen ve hiçbir dönüştürücüye gerek olmayan DVI bağlamalıyım zaten ekran kartıda DVI çıkışlı
Herkese selamlar,yeni başlık açmadan bende buradan sormak istedim.Bugün Philips 200CW8FB lcd monitör aldım.Yarın teslim edilecek.Monitörün özellliklerinde DVI-D bağlantı seçeneği var.Ekran kartımında Dvı çıkışı var.Kutu içeriğine baktuğımda Vga kablosu var diyor.Bu kablo Dvı bağlantı yapma kablosumudur?Yoksa ayrıca kablo mu almak zorundayım.Eğer kablo almak zorundaysam bana kaliteli bir Dvı bağlantı kablosu önerirmisiniz?Birde benim aldığımda Dvı-d bağlantı seçeneği var.Bazı monitörlerde Dvı-I şeklinde bir bağlantı seçeneği var.Bu ikisinin farkı nedir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremali69 -- 5 Haziran 2008; 13:15:50 >
merhabalar, ben de DVI özellikli bir lcd alma arzusundayım ve tamamen iyi kalitede film izlemek amacım.Monitör olarak 223 BW modelini belirledim ve bu modelde DVI-D özelliği var.Ben bu monitörde DVI kalitesinde film izleyebilmek için bir DVD player almak istiyorum.DVI çıkışlı player lar mevcut mudur.Önerebileceğiniz modeller nedir.Bir de lcd monitöre,direk dvı kablosuyla player ı bağlayabilir miyiz,yoksa bir TV Box gerekir mi? Saygılar..
Evet pc de kullanacam,fakat çok ahımşahım bir pc im yok.İyi film seyretmek için player istiyorum.Bu playerlardan dijital çıkış almanın bir yolu yok mu acaba? Ya da bilgisayarıma dvi çıkışlı bir ekran kartı alıp da filmi bilg. dan izlesem daha mı iyi görüntü alırım acaba? Bilg.sayar işlemcim sempron,DVi çıkışlı iyi bir kart,sorun çıkarmadan uyum sağlayabilir mi makineye?? İlginiz ve cevaplarınız için çok tşk ler..Esenlikler..
Hdmi çıkışlı bir DVD oynatıcı alıp,HDMI-DVI çevirici ile direkt monitörün DVI girişine girsek,çalışır mı?Yani TV box kullanmadan lcd monitöre DVD player bağlamak için böyle bir yöntem mümkün mü?hem de tvbox ın aksine dijital giriş(lcd ye)..
Siz tv box ı yanlış anlamışsınız sanırım. Tv box, bilgisayar olmadan lcd den tv tv izlemek içindir.Sizin yapmanız gereken hdmi çıkışlı bir dvd player alıp, onun hdmi çıkışına hdmi-dvi adaptörü takarak lcdye dvi-dvi kablo ile bağlantı yapmanızdır. Bunun çalışıp çalışmayacağını aldığınız yerde veya deneme izni alarak evde yapabilirsiniz. Aynı lcd de tv de izlemek isterseniz o zaman tv box almanız gerekir.Eğer alacaksanı tercihinizi yüksek çözünürlük detekleyen modellerden yana kullanın.
HDMI-DVI çevirici ile direkt monitörün DVI girişine girilse mantiken calisir gibi geliyor ama denemeden bu ise girismeyin.
yine de bana dvd player almak pek mantikli gelmiyor. maden pc niz de var, yeni bir ekran karti alin(dvd player fiyatina)atinin HD modellerinden birini alin. bazi modellerde dogrudan hdmi bile var. boylece hem lcd tvnizde film izlersiniz hem de pc nizde ekran kartini kullanmis olursunuz ayrica.
PC boardu AGP mi? boyleyse bile, bildigim kadariyla atinin agp HD2400 veya 2600 filan modellerinden agp olan vardi, bi de ustune hdmi`lisindan bulursaniz tamamdir. !!