x2 3600 alıp idareten yeni işlemciler ucuzlayana kadar oc li kullanmak istiyorum. bu yüzden günlük kullanımı stabil sorun yaratmayacak bir anakart arıyorum. Bu şekilde kullananlar varsa anakart önerilerini alabilir miyim? stabiltesi yönünden Abit'i düşünüyorum şahsen.
bende şu anda asus m2npv-mx anakart mevcut fakat üzerindeki 3500+ işlemciyi bile 2.5 gh yapmayı başaramadı. voltaj ayarları mevcut değil. bunu satıp yenisini almayı ve sistemi yenilemeyi düşünüyorum. o yüzden anakartı iyi olsun diye düşünüyorum. o/c olayında sorun yaşamayacağım bir anakart olmalı.
+ sli ya da cf düşünmediğim için tek slot yeterli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZİkriTalan -- 3 Haziran 2008; 11:15:37 >
şimdik şöyle; x2 3600 alacağım diğerlerini ekran kartı dahil eski sitemimden devam ettireceğim. bunun yanına bir anakart arıyorum. 150 YTL ye kadar verebilirim. ileride işlemciyi değiştireceğim için ileriye dönük olmalı ve o/c problemi yaşanmayacak bir anakart olsun istiyorum. yani x2 3600'ü günlük 2.6 da kullanbileceğim bir anakart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZİkriTalan -- 3 Haziran 2008; 11:32:53 >
dediğim gibi AMd chipsetli anakartları tercih ederseniz OC konusunda daha ileriye gidersiniz... elinizdeki anakartlar 2.6 yı görmek bi hayli zor zaten. OC açısından pek başarılı olmadığını duymuştum... eğer ileriye dönükten kastınız yeni çıkan phenom X4 ve X3 leri de kapsıyorsa mecburen 770 ya da 780Gden aşağı düşmemeniz gerekicek... 780G anakartların arasında da yine Biostar ı tercih ederim... 770, 790X ve 790FX lerei tam bilmiyorum ama zaten 790Xve790FX pahalıdır sadece MSI ın 790X li k9a2 si var 150 ytl dolaylarında...
sadece oc ye deilde ileri model ekran artı ve cpu lara yatırım amaçlı ve düzgün oc olabilen bi mode alma sizin sorununuzu asgari 6 aylık süre için çözecektir
x2 3600 ün o/c başarımı beni tatmin edebilecek düzeyde sanırım. Bunun üzerinde daha sonra muhtemelen yıl başına doğru ya phenom ya da yeni bir işlemci alabilirim. şu an için o/c kapasitesi güzel sorun yaşamayacağım bir anakart arıyorum. Kullananlar mutlaka vardır. elimdeki anakarttan ötürü tekrar böyle bir hata yapmak istemiyorum. resmen takoz şöyle en azından tatminkar bir sevide o/c ye el vermeli.
AMD platformunda düşük ve orta seviyede Biostar ın T serisine güvenebilirsin hocam. ben overclock menüsünün ciddi bir kısmını hiç kullanmadım daha o derece fazla seçenek sunuyor ayrıca kısmen katı kapasitör kullanıyor ki bu da dayanıklılık demek... asus bu seviyede pek başarılı değil ne yazık ki. en ala chipseti kullansa bile iş çkaramıyor(690G li kartından biliyorum) onun dışında ECS , Biostar , Gigabyte markalarının 780G li anakartlarının furumda video ve kullanıcı incelemeleri mevcut...açıkçası benim tercihim Biostar TA-690G kullanmış biri olarak yine Biostar TA-780G olurdu...
AMD platformunda düşük ve orta seviyede Biostar ın T serisine güvenebilirsin hocam. ben overclock menüsünün ciddi bir kısmını hiç kullanmadım daha o derece fazla seçenek sunuyor ayrıca kısmen katı kapasitör kullanıyor ki bu da dayanıklılık demek... asus bu seviyede pek başarılı değil ne yazık ki. en ala chipseti kullansa bile iş çkaramıyor(690G li kartından biliyorum) onun dışında ECS , Biostar , Gigabyte markalarının 780G li anakartlarının furumda video ve kullanıcı incelemeleri mevcut...açıkçası benim tercihim Biostar TA-690G kullanmış biri olarak yine Biostar TA-780G olurdu...
@aootahca ya katılıyorum, biostar 690g serisi oldukça iyi oc olan bi seridi.hala önerilebilecek bi anakart aslında.elindkei işlemciyi daha uzun süre kullanacak olsaydın tavsiye edilebilirdi, fiyatıda bayağ düşmüştü.
şu anda senin ihtiyaçlarını karşılayacak model 780g ler ve biostar 780g oldukça iyi bi anakart. uygun fiyatı ve daha üst model olması nedeniyle