Şimdi Ara

## Computex 2008: Gigabyte ve Foxconn'dan X58 Çipsetli Anakartlar ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Computex 2008: Gigabyte ve Foxconn'dan X58 Çipsetli Anakartlar ##


    Söz konusu anakartlar olduğunu Computex'e Intel'in yeni çipseti P45'in damga vuracağını söyleyebiliriz. Firmanın kullanıma sunmak üzere olduğu yeni yonga seti LGA775 formundaki işlemcilere yönelik olarak hazırlanan iddia sahibi son çözüm olmasının yanı sıra anakart üreticileri de P45'e yönelik olarak hem X48'e göre daha ucuz hemde performans noktasında X48'den çokta geri olmamasından ötürü (test sonuçları durumu doğrulayacak) ciddi yatırım yapmış durumdalar.

    P45'e yönelik olarak bu hareketlilik devam ederken fuarda şaşırtıcı biçimde çok sayıda anakart üreticisi Intel'in X58 çipsetini esas alan anakartlarını (early sample - erken örnek) da gün ışığına çıkardılar. Bilindiği üzere X58 çipseti Intel tarafından yeni nesil Nehalem mimarisini esas alan Bloomfield kod adlı ve dört çekirdekli performans işlemcilerine yönelik olarak hazırlanıyor. Tabi X58'in önem arz eden başka yönleri de var. Zira çipset Intel'in bellek kontrol birimine sahip olmayan ilk çözümlerinden biri durumda. Çünkü daha önceki pek çok haberimizde de belirttiğimiz üzere başta bellek kontrolcüsü olmak üzere PCIe kontrolü gibi temel bazı detaylar kuzey köprüsünden alınarak işlemciye dahil edilecek.

    Bu sebeplerden ötürü iş yükü az olan X58'in Intel'in en az ısınan performans odaklı çipseti olabileceği de iddia ediliyor. X58'e yönelik olarak anakart sergileyen firmalardan ikisi sektörün en büyüklerinden Gigabyte ve Foxconn oldu. Her iki anakartın ortak özelliği LGA1366 formundaki işlemcilere destek verebilmelerinin yanı sıra çok sayıda PCIe X16 slotu ile desteklenmiş olmaları gösterilebilir. Zira X58, Crossfire desteğinin yanı sıra Quad-Crossfire kurulumuna da olanak tanıyacak gibi görünüyor. Gigabyte'ın GA-36-S Extreme kod adlı yeni modeli katı kapasitörleri ve pasif soğutucusu ile dikkat çekerken firmanın performans segmentinde yer alan ve ısı aktarım boruları kullanmayan ilk modeli olabilir. Tabi bu durum resmi ortaya çıkan örneğe ait. Yoksa önümüzde yaklaşık 6 aylık bir süreç var ve Gigabyte muhtemelen anakartı daha da geliştiricektir. Anakartın ayrıca 12 fazlı güç tasarımına sahip olduğu belirtiliyor.

     ## Computex 2008: Gigabyte ve Foxconn'dan X58 Çipsetli Anakartlar ##


    Gigabyte'ın yanı sıra Foxconn'un da X58 çipsetli anakartı ortaya çıktı. En azından görsel anlamda ısı iletim borularınında etkisi ile en etkileyici X58 tasarımlarından birinin fuar dahilinde Foxconn cephesinde sergilendiğini söyleyebilmek mümkün. Renaissance kod adını taşıyan anakart üzerinde Quad-Crossfire yapılanması için dört adet PCIe X16 slot uyer alıyor. Foxconn Renaissance ayrıca katı kapasitörler ile de donatılmış durumda. Anakartlar ile ilgili detaylar geldikçe bildirmeye devam edeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 3 Haziran 2008; 10:09:15 >







  • Bu kartların ram slotları halen ddr2 galiba baksanıza. Niçin 6 tane ram slotu yok!
    3kanal ddr3 daha tam oturmadı galiba.

    Birde bu yeni işlemci soketi pek değişmemiş galiba. (Şekil olarak)

    Az ısınma çok iyi gelişme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzetguntalaz -- 3 Haziran 2008; 10:24:03 >
  • içimden bi ses bunların cok güç çekeceğini sölüyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: izzetguntalaz

    Bu kartların ram slotları halen ddr2 galiba baksanıza. Niçin 6 tane ram slotu yok!
    3kanal ddr3 daha tam oturmadı galiba.

    Birde bu yeni işlemci soketi pek değişmemiş galiba. (Şekil olarak)

    Az ısınma çok iyi gelişme

    ram slotları 6 tane de öndeki plaket yüzünden gözükmüyor tam
  • Anakartlar DDR3. Üsttekinde 5. slot gözükebiliyor, alttakinde de üsttekine benzer slot mimarisinden ötürü 6 slot olduğu kanısına varılabilir.
  • vay vay vay güzelll ama fiyatları ne oalcakki bunların...
  • bu kartların çok iyi sonuçları cıkaracağını düşünüyorum ama bakalım cıksın
  • nehalem geliyor oley
  • bu anakartlarda bir zamanlar asus'un 975x kartı vardı p5wd2-e pre. 65nm işlem. desteği dediler cpular ortada yokken. Sadece d 9xx serilerini destekledi e2xxx serilerini dahi desteklemedi.Bu kartlarda cpular ortada yokken çıktılar sanırım çok az bir uyumluluk verecekler tüketiciyi kısıtlıyacaklar.Ben şahsen p5wd2-e prem. ile takıldım kaldım. o sıralar 400 küsüre almıştım. Birde bu ankartlar ve bu cpular çıktı ama performansı ölçmek için oc yapmaya çalışsak o da kısıtlı kalacak.Çünkü daha bu cpulara uyum veren soğutucuların dahi haberleri çıkmadı.
  • Anakartları hamile bırakma tasarımı devam ediyor.En azından anakartın altında yerleştirilen bir X şekilli plaka dahil edilmesini bekliyordum. Uzun vadede nasıl sorunlar açtığının farkında değilmidir İntel mühendisleri acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigdede

    vay vay vay güzelll ama fiyatları ne oalcakki bunların...

    cok
  • işlemci soğutucuları nasıl olacak acaba
  • Giga soğutma için 2 adet sinki yeterli gördüğüne göre hakikaten az ısınacak gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.