Şimdi Ara

## Computex 2008: Toshiba'dan AMD'nin Puma Platformunu Kullanan Yeni Dizüstü Bilgisayar ##

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Computex 2008: Toshiba'dan AMD'nin Puma Platformunu Kullanan Yeni Dizüstü Bilgisayar ##


    Intel'in Centrino 2 hamlesine AMD ise yeni nesil Puma platformunu duyurarak yanıt vermeye hazırlanıyor. AMD'nin yeni nesil mobil platformu olan Puma, geliştirilmiş mobil işlemciler, özellikleri ve performansı ile dikkat çeken entegre grafik işlemcisi ve kablosuz iletişim detaylarıyla dikkat çekiyor. HyperTransport 3.0 teknolojisi başta olmak üzere geliştirilmiş detaylarıla dikkat çeken çift çekirdekli ve Griffin kod adlı Turion X2 Ultra serisi yeni mobil işlemcilerin güç verdiği Puma platformunun ana unsurunu ise RS780M adlı 780G çipsetinin mobil versiyonu oluşturuyor. Yeni yonga seti beraberinde getirdiği Radeon HD 3200 entegre grafik işlemcisi ile dizüstü bilgisayarları DirectX 10 destkli, yüksek tanımlı videolara yönelik olarak donanımsal hızlandırma yapabilen ve oyunları belli ayar seviyelerinde oynatabilen yeni IGP ile tanıştırmayı hedefleyen AMD'nin Puma platformuna yönelik bir hamle de dizüstü bilgisayar dünyasının lider oyuncularından biri olan Toshiba'dan geliyor. Computex 2008 dahilinde Toshiba, Dynabook serisi dahilinde Puma tabanlı yeni modelini görücüye çıkarıyor. Yeni dizüstü bilgisayar üzerinde 2.3GHz'de görev yapan çift çekirdekli ve ZM-84 kod adlı Turion X2 Ultra işlemcisi yer alıyor. 2GB sistem belleği ile donatılan Toshiba'nın yeni Dynabook modeli tasarımıyla da dikkat çekecek gibi görünüyor. AMD-ATi'nin belirttiğimiz üzere HD 3200 entegre grafik işlemcisini kullanan sistem Windows Vista'nın performans testi WEI'dan 3.8 puan aldığı belirtiliyor. Toshiba'nın yeni modeliyle ilgili olarak şu an için fiyat ve piyasa giriş tarihi hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

     ## Computex 2008: Toshiba'dan AMD'nin Puma Platformunu Kullanan Yeni Dizüstü Bilgisayar ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 3 Haziran 2008; 8:07:55 >







  • Bazen 2 gb bellek bile vistada şişiyor,yani artık 2 gb olayı tarihe karışacak bence.İşlmciler güzel.
  • güsel amd canlan birazz biz sadeece fiyat değil performans istiyoz
  • Çok güzel bir tasarıma sahip
  • İşlemci yeterince hızlı değil gibi sanki.

    Yıllardır AMD kullanırım ama artık intel 'e işlemci konusunda sempatim arttı.

    Ancak onboard chipset konusunda ise amd inanılmaz başarılı.

    690G onboard ekran kartı kullanıyorum. 4800+ işlemcim. Anakart her oyunu oynattı bu güne kadar. Bir üst modelini tahmin dahi edemiyorum. Eğer amd işlemci fiyatını chipset fiyatını da makul tutarsa ki tutabilir inanılmaz işler yapar. ama pahalıdıdan satmaya kalkarsa bir halt yapamaz.
  • bu cok iyi oldu amd yonunde bı amd cı olarakk bu notebokk un fıyatıda uygun olursa kacırmam:D
  • işlemci tek başına yeterli olmayabilir ama eksiklerini çipsetle kapatması başarılı ve uygun fiyatlı çözümler yaratacaktır... hatta düşünüorumda display port teknolojisi uygulanmış bi mobo inanılmaz bi başarı sağlayabilir
  • amd bu puma işine ciddi olarak sarılıyor ama işlemçi konusunda iyi olması gerek!!!
  • Baya iyi gözüküyo onboard ekran kartıyla 3.8 almış çok iyi bence bide fiyatları güzel oldumu mükemmel olur benim hemen msi ex610 u satmam lazım
  • amd veya gpu değilde ben laptopa bitiim çok şık duruyor, ülkemizin prejtiji olduğunu söyleyen bir pc firmasının ürettiği laptopları gördükden sonra bu laptop 10 yıl sonra hazırlanıp bu güne geri dönmüş gibi duruyor.

    bence o firmanın yeni sloganı şu olmalı
    c...r türkiyenin yüzkarası
  • işlemci olarakta ole ahım sahım bir fark yokki arkadaslar masaustundeki x2 lere ht3 ekleyin ole bişi işte

    intelin 300mhz fln onunde ise amd aynı basarımı sunuyor.

    işlemcinin intele gore + ları bile olur memory bandwich de fpu da fln laptoplara gore ii bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.