Asus VW222S, vistada refresh rate 1680x1050 de 60hz in üstüne çıkmıyor. garip olan ise aynı monitör xp de 1680x1050 de 75hz kadar çıkıyor. Ekran kartım Ati x1600pro 512mb agp. Vista altında ekran yenileme hızını 1680x1050 de 75hz nasıl çıkartabilirim? Bildiğim kadarıyla bu monitör 1680x1050 de 75hz çalışıyor. ben mi yanlış biliyorum yoksa sorun nedir. ati sürücüleri güncel. fikri olan var mıdır?
evet xp de 75hz de çalışıyor. ancak belki bunda da vista destekli muhabbeti filan vardır. baz ekranlarda vista uyumlu diyor. bunda olmadığı için olabilir. ya varya çok saçma salak işler yani bu microsoftun yaptığı. bi işletim sistemi yapıolar millete bir sürü yangın çıkartıyorlar. ben geçmedim vistaya ve daha en az 2 sene geçmem gibi geliyo
Intel Core2 Duo E6600 (TT Big Typhoon) 2.4Ghz@3.4Ghz// Gigabyte P965-DS3 // Sapphire X1800GTO 500-1000Mhz@600-1200Mhz // 2x1GB 800MHZ hi-level //2x160GB SataII Seagate NCQ // Feel Tornado F5 550watt// LG DL DVD Writer // LG CD Writer // Samsung 226BW+Asus VW222S // Compaq Evo N800v notebook Nikon D80 + Sigma-17-70/2.8-4.5 DC MACRO + Sigma 70-300 F/4-5. 6 Dg Apo Macro + Nikon AF Nikkor 50mm f/1.8D + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro AF+Nikon SB800+LowePro Computrekker AW+Lowepro Nowa5
monitör vistada non plug and play görünüyor. asusun sitesinde vista için driverları var fakat x64 vistada sp1 de kurulmuyor hata veriyor. kurulsada gene aynı 60hz üstüne çıkmıyor. 1,5 yıl önce aldığım asus mm19se bile plug an play olarak görünüyor. nasıl iştir anlamış değilim. gerçi vista 32 bitte denemedim. monitörü alacak arkadaşlara ek bir bilgi vistada 75hz e çıkmıyor monitör malesef.1650x1050 60hz ötesi yok yani.
Doğru. Driver'ı yüklediğim halde hala 60hz. Ama bir parça iyileşme var gibi. Yada gözüme öyle geliyor. Bu 60hz olayını yazıcam maille Asus'a. Belki sonraki driver da çözerler.
Arkadaşlar sorunun çözümünü buldum. Örnek verdiğim shot'ı laptopımda winxp de aldım ama vistada da aynı. Resimde görüldüğü gibi ekran kartının ayarlarından özel çözünürlükleri yönet kısmına giriyor ve istediğimiz çözünürlüğü ve tazeleme hızını yazıyoruz. Sonra uygula diyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken Asus vw222 nin desteklediği çözünürlük olan 1680x1050 seçmek ve tazeleme hızı olarak 75 seçmektir. Monitörünüzün kaldıramayacağı bir değerde ekran kararacak, uygula demediğiniz için geri eski ayarlara dönecektir. Test butonu bu deneme içindir. Buna dikkat ettikten sonra korkulacak birşey yok. Şu kadarını söyliyeyim 75hz ve 60hz arasında büyük fark var. Özellikle benim gibi titreşime karşı hassas bir bünyeniz varsa mutlaka 75hz e ayarlayın monitörünüzü. Gerek görüntü kalitesi, gerekse göz sağlığı açısından önemli bir konu.
Edit: SS alırken dikey çözünürlük değerini 150 yazmışım yanlışlıkla. 22'' için bu değer 1050 olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 5 Haziran 2008; 23:16:12 >
ahh benim ekran kartı ati x1600pro caralyst de var benzer ayarlar fakat ordanda ayarlanmıyor malesef. 1680x1050 60hz in üstüne çıkmıyor catalyst de. xp de bende sorun olmuyor, direk 75hz çıkıyor listede. direk ayarlayabiliyorm.
bu arada imzandaki sistemi gördüm bende yeni bir sistem toplayacağım. anakartı gigabyte seçmişsin. ben MSI neo veya platinum almayı düşünüyorum .P35 Platinum veya P35 Neo2-FR . işlemci ntel Q6600 core to quad alıcam. birde ekran kartında msi seçmişsin. ben asus almayı düşünüyordum. şahsi fikirlerini almak isterim. birde therlmaltake 430watt psu var sanırım bu sistemi kaldırmaz. kaç wattlık gerekli böyle bir sistem için.
Anakart için seçimim geleceğe yönelik stabil bir kart almaktı. Gigabyte ın bu modeli bana uygun geldi. Bütçe sorunu yoksa Neo platinumlarda güzeldir. Ben çok fazla hız aşırtma işlerine girmediğim için standart çözümler yetiyor. Birde MSI anakart yakmıştım bir kez, o zamandan kalma bir soğukluk var MSI anakartlarla. Diğer yandan ekran kartlarını beğenirim. Bu bendeki 8800gt oc modeli. Yani fabrikadan hız aşırtmalı olarak geliyor. İyi bir soğutucusu var ve performansından çok memnunum. Ekran kartı için Asus'a yüksek paralar ödemeni önermem. 8800gt deyince akla ilk gelecek markalar MSI Oc, Gigabyte(zalman soğutmalı modeli), Zotac ve Palit dir. Bu markaların performansı yüksek, iyi soğutmaya sahip modellerini gayet uygun fiyatlara bulabilirsin. Asus'a fazladan para verme hiç benceThermaltake 430watt gerçek çıkış verdiği için sistemini çalıştırabilir. Ama yinede en az 500watt gerçek çıkış veren bir psu daha iyi olacaktır. Zaten 8800gt için tavsiye edilen psu en az 450watt.
önerilerin için çok teşekkürler. ekran kartı + anakart ikisinide msi alayım o zaman. gerçi hala bir kararsızlık var anakartta msi nı alsam gigabyte. ama msi anakart ,msi ekran kartı güzel bir ikili olur galiba :)