Şimdi Ara

Motor Temizliğine Dünyaları Vermeyin , Kendiniz Yapın. Fotoğraflarla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
14.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Efendim selamlar tüm arkadaşlara yine çok ilginç bir topicle karşınızdayım gece gece hiç üşenmedim açayım dedim bugün boş günümdü ne yapsam ne yapsam diye düşünüyordum dedim arabayla uğraşayım motoru temizlemeye karar verdim. Öncelikle söylemek isterimki bu işi yapmak için milyonlar harcamak aslında çok akıl karı değil eğer eliniz bu tip işlere yatkınsa sizde yapabilirsiniz hoş ufak tefek sıyrıklar olabilir fakat erkek adamız o kadarcık olacak artık ki ben dikkat etmedim edilirse eminim çok daha iyş sonuçlar çıkacaktır ortaya. Derseniz ben aracımla uğraşamam param var vereyim yapsınlar siz bilirsiniz ben öyle yapıyordum ama böylesi inanın çok daha zevkliymiş ve emeğin karşılığını görmek mutlu ediyor insanı uğraştığınız zaman dilimi içerisinde rahatlıyorsunuz. Şimdi gelelim malzemelere ..

2 adet temiz ( mümkünse pakedi yeni açılmış ) toz ve pürüz bırakmayan bez.
    1 adet WD 40 Silikon spreyi
    1 adet nemli temiz bez.
    1 adet motoru pis kaputu açılmış kurbanlık koyun gibi bekleyen araba : )

Şimdi uygulamayı yapmadan evvel neyin ne işe yaradığı konusunda aydınlatma yapayım , WD 40 dediğimiz sprey çok kuvvetli yağ sökücü silikonlu bir spreydir aman dikkat edin yağlı vıcık vıcık bir kimyasaldır oranıza buranıza kaçmasın aksi takdirde bol suyla yıkayıp doktorunuza başvurun ve mümkünse işlemi eldiven aracılığı ile yapın benim gibi yarım saat elinizden yağlı kiri çıkartmak için uğraşmayın. Devam ediyoruz efendim , wd 40 dediğimiz olayı yanımıza alıyoruz , bezleri temiz bir şekilde yanımıza koyuyoruz. Aracın motorunun orta sıcaklıkta olması işimizi kolaylaştıracaktır bunun için aracınızla bir işinizi halledin döndüğünüzde soğumaya bırakın , orta sıcaklığa ulaşacaktır aksi takdirde eliniz yanabilir. Açın kaputu , ve WD40 adlı spreyi başlayın motora boca etmeye. Aman dikkat edin motor çok sıcak olmasın ve herhangi bir elektrik devresi açık olmasın kontak kapalı anahtar yuvasında olmasın ki olası kıvılcım ve elektrik sorunlarına karşı tedbir olsun çünkü wd40 aşırı yanıcı bir madde hemen tutuşup alev alabilir buna çok dikkat edin. Motorun heryerine sıktıktan sonra belli bir müddet ağır kirlerin çıkması için bekletin hatta kaputu kapayın. Bu sırada motorun hava filtresi ve bazı sökülebilir parçalarını söküp işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Kirin ağırlığına göre yaklaşık olarak yarım saat sürmeden kaputu açıp temiz bezin bir tanesi ile tüm motoru temizlemeye başlayın. Temizlenene kadar bu işlemi uygulayın daha sonra bir posta daha wd 40 sürüp bir bezle daha temizleme işlemi yapabilirsiniz .

Ekstradan motorlar için bakım yağları var dilerseniz onlardan da kullanabilirsiniz . WD40 denilen spreyi benzincilerden temin edebilirsiniz ufak olanı 5 lira gibi cüzzi bir ücreti vardı bir motor yıkama için ben 1 şişe kullandım bu sizin motorunuzun büyüklüğü ve kablo teferuhatınıza göre değişiklik gösterebilir. Yapılan işlem ve uygulamalar kendi sorumluluğunuzdadır . Başınıza gelecek maddi veya fiziksel hasarlardan ben ve forum sorumlu tutulamaz.

Kolay Gelsin.

Bunlarda uygulamadan fotoğraflar .. Aynı kareyi yakalayamamıştım idare edersiniz :

ÖNCESİ

SONRASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 3 Haziran 2008; 2:07:06 >

• Vallaha motor süper olmuş ben daha önce motor temizleyici sprey kullanmıştım çok iş görmüştü fakat WD-40 ile sadece kapağı sildim onunda kötü tarafı sonrasında çok toz topluyor.

Eline sağlık güzel olmuş..

Benimde finaller bitince böyle kendime uğraşlar üretiyorum.

motor degilde sigara kokusundan kurtulmak lazım cok fena sigara kokuyo yaa

Ben de aynı işi kendim yapıyorum. WD-40 yerine Arexon'un Engine Cleaner adlı ürünü var, onu kullanırım...

Bu da 19 aylık motor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 3 Haziran 2008; 7:47:31 >

• bizim burda biri var motora hertürlü arabayı ,dizel benzinli farketmez açıyo motor kaputunu önce bir tazikli su sonra bir fırça sonra bidaha tazikli miss miss sonra çalıştır arabayı motor ısınınca tabi kuruyoda tertemiz oluyo ne derece doğru bilmiyorum ama bir adam sürekli böyle yaptıryor 3 senedir hiç birşey olmadı
    Bu uygulama için ne yapsam diye düşünme derdinden sayende kurtulmuş olduk teşekkürler

Orjinalden alıntı: yengeç kazım

bizim burda biri var motora hertürlü arabayı ,dizel benzinli farketmez açıyo motor kaputunu önce bir tazikli su sonra bir fırça sonra bidaha tazikli miss miss sonra çalıştır arabayı motor ısınınca tabi kuruyoda tertemiz oluyo ne derece doğru bilmiyorum ama bir adam sürekli böyle yaptıryor 3 senedir hiç birşey olmadı

Filtre girişi, beyin gibi hassas yerleri kapatırsan niye olmasın ama çoğu servis bile tırsıyor motor yıkamaya...

ABS Beyni arıza vermişti. Beyini soktuler ıcı sudan dolayı oksitlenme yapmıştı.

İş yeri sahibi ile aracn sahibi birbirlerine girdiler. Yıkamacı yaptırmayı kabul etmıstı sonra noldu bılmıyorum..

Yıkatmak kesınlıkle cok sakat..
  • bende 2 kere yıkattım bişey olmadı ama o 3 senedir yıkatan adamında hiç bir şey yok arabasıda mazda 3 benzinli adeta alışmış motor suya hani benzinlilerde ateşleme bujisi var dizellerde ısıtma bujisi olduğu için benzinliler biraz daha hassasmış tabi elektronik arabalar ne olucağı belli olmuyo ama bir kerede ticari bir vw gelmişti arabanın motoru çamur,kirden ne nerde olduğu belli olmuyodu böyle bir durumdada bez filan uğraştırır temizlerde tazikli su filan daha iyi çıkarıyo
  • İşte forumun bize verdiği yararlı bilgilerden birisi daha. İlk fırsatta deneyeceğim. Çok teşekkürler...
  • Yusuf gerçekten iyi bir konuya değinmişsin,

Araba kuaförlerinin sayısı oldukça arttı ve gerçekten çok aşırı fiyatlara

küçük şeyleri yapar oldular.

Biraz kendimiz dikkat edersek bakarsak, kendimizde yapabiliriz.

Orjinalden alıntı: irf@n

Eline sağlık...

Ben de aynı işi kendim yapıyorum. WD-40 yerine Arexon'un Engine Cleaner adlı ürünü var, onu kullanırım...

Bu da 19 aylık motor...

Bu temizliği sağlamak için ne kadar uğraştın? Spreyin tamamını kullandın mı? Nasıl uyguladın? çok temiz olmuş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 3 Haziran 2008; 10:02:09 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.