evet arkadaşlar herkes fikrini paylaşsın ben enaz 2 sene encok 5 sene diyorum
Ben birşey diyemiyorum,TRT'ye ileti attım HD yayına geçmeyi düşünüyormusunuz diye,cevap bile vermediler,HD yayını şuan TRT verebilir ancak,onlarında umrunda değil.
arkadaslar, cok yakinda kanal d hd-smart üzerinden hd yayina basliyor. star sl maclarini hd verecekmis. dt ile gorustum onlarda show tv nin hd ye gecme hazirliklarinin oldugunu soylediler. Bence yeni uydunun yorungeye girmesiyle beraber bekledigimizden cok hizli bir gecis olacak, en azindan oyle umut ediyorum
Cl maçlarının HD olacağını söylemişlerdi canlı yayında fakat sanırım sadecde D smart tan HD verirler , Dt te star yine SD olur malesef ...
Bence yakın bir gelecekte büyük kanallar Hd ye geçecek çünkü kanal sahiplerinin Platformları var , buda Kutu satmak demek , ne kadar kutu o kadar para kazanmak demek ...
5 yıl sürmez fakat 2-3 yıl sürer ( belki daha da erken )
aslında HD yayın yapacak ama HD decoderi alıpta Yerli HD izlemeyi izin vermezler şimdi Show HD yayına gircek diyor kudrettürk sanırım SHOW HD digitürk plus ta izlenir sanırım türksat 2A yada 3A da vermez bence illaki aylık ücret ödeyeceğiz bence çok saçmaaa
pekii normal dijital uydular (recever)lar hd yayın yapan kanalları açacakmı gösterebilecekmi
hayır gösteremeyecek. Normal digital uydu cihazları bu yayınları değil göstermek sinyal bile alamıyorlar. Çünkü bu yayınlar dvbs2 olarak yayın yapıyorlar. Öncelikle dvbs2 destekli tuner lazım. Ayrıca normal digital uydu cihazları mpeg2 çözer. Hd yayınlar ise mpeg4 tür. Kaldıki bu mpeg4 ve dvbs2 çıkmadan hotbir uydusunda hd promo kanalı vardı. Bu kanal dvbs ve mpeg2 formatında yüksek çözünürlükte yayın yapıyordu. Digital uydu alıcılarında yalnızca ses geliyordu kanaldan. Görüntü yerine ise renklerin gökkuşağı gibi birbirine geçmiş hali sky star 2 gibi bilgisayara takılan dvbs kartları ile yayın izlenebiliyordu. Hotbirdde en son 4 transponder dvb yayını kapatıp dvbs2 yayına geçtiler. Artık onlardan normal digital cihazlara sinyal dahi gelmiyor.
Denemek için
Türsat 1C D-smart 11.145 H 5000 8/9 DVBS2 MPEG-4/HD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi next2012 -- 5 Haziran 2008; 11:45:19 >