22'' den 24'' e geçeyim mi ? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör

Fuckara99 -> 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (2 Haziran 2008; 19:50:48)

Selam arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce almış olduğum 2232bw monitörü satıp hp 24'' HD monitör almak istiyorum sizce arada çok hissedilir bir fark yaşarmıyım veya aldığıma değermi ? Kullanma amacaım xbox360 ve pc olacak belki ilerde ps3... şimdiden tşkler...

jnrgndz_798 -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (2 Haziran 2008; 20:07:45)

samsung tan sasmam[sm=icon_smile_approve.gif]

Vipracing -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (2 Haziran 2008; 21:11:07)

Monitör olarak : HP fotoğrafik renk doğruluğu& ekran performansı(panel tipi) olarak bahsettiğiniz Samsungdan daha iyi bir monitör.Ama iş oyuna gelince 2 inch boyut ve 1 üst seviye ekran çözünürlüğüne aradaki fiyat farkı değermi?Buna en iyi siz karar verebilirsiniz.

machiavelli -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (2 Haziran 2008; 21:30:58)

abicim bence 28leri bekle yada 32" lcd tv

emseth -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (2 Haziran 2008; 23:53:27)

quote:

Orjinalden alıntı: machiavelli

selam arkadaşım 28leri bekle demişsin herkes böyle söylüyor diye 28 Viewsonic i almadım daha üst modeli gelir diye şuan kullandığım monitör gitti gidicek zor görüyorum tam bir rezalet yeni 28 lerin nezaman geliceğini biliyormusun ?

Fuckara99 -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (3 Haziran 2008; 21:43:37)

arkadaşlar yorumlar için tşkler... vipracing abicim tşkler ama sende benq 24'' olunca konuşması kolay [:D] Ama malesef bu gün gittim HP w2408h modelini sipariş verdim yarın geliyo satılık 2232bw var. herkese tşkler..

helsloot -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (3 Haziran 2008; 22:16:33)

Almışken iyi birşey alsaydın keşke tn paneli satıp yine tn panel li bir monitör alıyorsun yanlış yapmışın bence

eros68 -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (3 Haziran 2008; 22:48:31)

th panelli olmayan hangi monitörler var?

cancanax -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (3 Haziran 2008; 23:25:43)

En doğru seçimi yapmışsın....Bende çok düşündüm aynı fiyata 28 viewsonic yada 24 hp idi...Ben bir sınıf daha üstün olduğunu düşündüm Hp yi seçtim...28" 71cm köşeden köşeye Hp ise 61 cm....Çok düşündüm masaüstünde 28 fazla olur dedim çünkü pc uygulamaları için de kullanacağım..Sadece oyun amaçlı olsa 28 ağır basabilirdi....Ps3 ümü bağlayıp kaçırdığım pc oyunlarınıda alıp bi 1-2 ay piyasadan silineceğim...Hp 24 harikadır emin ol doğru karar aklın kalmasın....Kısaca ben pc masamda pc kullanmak istiyorum 2 metre uzaktan değil ve 0.30 nokta aralığı yakından hissedilir o kadar büyük monitörde...(Kötülemiyorum vievsonic 28 hepsiburada da cardfinansa peşine 12 yoktu ondan biraz daha araştırayım dedim yoksa şimdiye çoktan gelmişti)

Fuckara99 -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (4 Haziran 2008; 0:33:59)

tşkler beyler yorumlar için ama emin oluun ki arada çooook fark var.. olmasa zaten almazdım...

дltuğ -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (4 Haziran 2008; 16:12:13)

Fiyat ne ?

Fuckara99 -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (4 Haziran 2008; 21:16:08)

Arkadaşlar monitörü almış bulunmaktayım w2408h HP monitör gerçekten kaliteli fakat renk ayarlarını yapmaya çalışıyorum şuan [:)]... Arkadaşlar şunu belirtmeliyim ki 28'' bence bunun yanında gerçekten büyük ama görüntü kalitesiz pikseller dağılma yapıyo yakından bakınca... Ama tabi kullanıcıya bağlı ee ben şimdi oyun ve oturduğum yerden film HD izleyecem için tartışmasız 1. sınıf monitör inşallah herkes istediği gibi monitör sahibi olur... yardımlar için tşkler..

Altuğ kardeşim ben 930 ytl nakit EXA dan aldım...

дltuğ -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (4 Haziran 2008; 22:34:29)

Hayırlı olsun da beni aşar 930 ytl..[sm=evillol.gif] Güle güle kullan..

Vipracing -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (5 Haziran 2008; 0:17:31)

Güle,güle kullanın bence şu anda piyasada satılan en iyi 24 inch monitörü almışsınız [:)] Apple 23 inch dahil hepsini kullandım/kullanıyorum dış kasa malezemesi dışında HP nin bu modeli bence Apple dan daha iyi.Çok memnun kalıcağınızı düşünüyorum.Hayırlısı ise bende kendime arkadaşıma aldığımız 30 inch HP den almayı düşünüyorum.
Not: Benq arızalandı malesef.
Not2: Piyasada satılan 28 ler monitör kalitesi ve panel tipi sizin 24 kadar iyi değil ek olarak piksel yoğunluğu az.
quote:

Orjinalden alıntı: Fuckara99

arkadaşlar yorumlar için tşkler... vipracing abicim tşkler ama sende benq 24'' olunca konuşması kolay [:D] Ama malesef bu gün gittim HP w2408h modelini sipariş verdim yarın geliyo satılık 2232bw var. herkese tşkler..

leventoz -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (5 Haziran 2008; 5:18:03)

gule gule kullan arkadasim, bence en iyi secimi yapmissin. 2 ay civari once ben de bir w2408h aldim ve sonuctan su anda birkac sikayet disinda gayet memnunum. keske yanlarindaki siyahlar bu kadar glossy olmasaydi diyorum arada, ama bunun disinda cok major sikayetim yok.

--L

No Limit -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (5 Haziran 2008; 9:57:38)

22" ile 24" arasında çok fazla bir fark algılayamazsın, bence gereksiz ama tabi senin bileceğin iş.

emy62 -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (7 Haziran 2008; 0:37:43)

quote:

Orjinalden alıntı: emseth

quote:

selam arkadaşım 28leri bekle demişsin herkes böyle söylüyor diye 28 Viewsonic i almadım daha üst modeli gelir diye şuan kullandığım monitör gitti gidicek zor görüyorum tam bir rezalet yeni 28 lerin nezaman geliceğini biliyormusun ?

http://www.idealisveris.net/asp/listgroup.asp?brand=VIEWSONIC&group=OEMMONLCD
buraya gelmiş 28" lik lcd

helsloot -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (7 Haziran 2008; 0:44:42)

quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Güle,güle kullanın bence şu anda piyasada satılan en iyi 24 inch monitörü almışsınız [:)] Apple 23 inch dahil hepsini kullandım/kullanıyorum dış kasa malezemesi dışında HP nin bu modeli bence Apple dan daha iyi.Çok memnun kalıcağınızı düşünüyorum.Hayırlısı ise bende kendime arkadaşıma aldığımız 30 inch HP den almayı düşünüyorum.
Not2: Piyasada satılan 28 ler monitör kalitesi ve panel tipi sizin 24 kadar iyi değil ek olarak piksel yoğunluğu az.
quote:

ips panelli bir monitör ile tn panelli bir monitörü nasıl aynı keseye koyuyorsunuz anlam veremedim , herkes parlak ekranın netliğine aldanıyor ama ips panelli bir monitörün renk skalası , görüş açısı , ve beyaz renkteki başarısı tn paneller ile karşılaştırılamaz hele hele son zamanlarda çıkan ve apple monitörlerde kullanılan H-ips panelli monitörlerin görüntü kalitesi inanılmaz kaliteli , bu iki monitörü önüme koysalar Hp'ye hiç bakmam bile

Plan-M -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (7 Haziran 2008; 1:10:41)

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

quote:

ips panelli bir monitör ile tn panelli bir monitörü nasıl aynı keseye koyuyorsunuz anlam veremedim , herkes parlak ekranın netliğine aldanıyor ama ips panelli bir monitörün renk skalası , görüş açısı , ve beyaz renkteki başarısı tn paneller ile karşılaştırılamaz hele hele son zamanlarda çıkan ve apple monitörlerde kullanılan H-ips panelli monitörlerin görüntü kalitesi inanılmaz kaliteli , bu iki monitörü önüme koysalar Hp'ye hiç bakmam bile

Peki ips panellerin fiyatı ve tepki süresi nasıl?

Vipracing -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (7 Haziran 2008; 1:36:20)

Merhaba,
Eğer benim yazımı kast ediyorsanız : Ben arkadaşın kullanım amacı ile ilgili olarak aldığı panele : Şu an alabileceği ne iyi panel bence yakıştırmasını yaptım. (HP w2408h) kullanım amacı ve fiyat performans başarımı şu an ülkemizde satılan 24 inch ölçüsündeki diğer rakiplere göre oldukça iyi.Hatta ekstra kaplaması sayesinde (Misal Benq da yok ve evet kimi yerde yansıtma vb gibi dezavantajları sayılabilsede genelde daha iyi performans verebiliyor bahsi geçen aplikasyonlar için) göze hoş gelen ' daha derin siyah&daha yüksek kontrast' eşleşmesi avantajları.Sonuçta her aplikasyon için 'Antiglare' şart değil hatta bazı yerlerde kişinin isteğine göre bu nedenlerden dolayıda avantaj bile sağlayabiliyor.Panel tipide yine bahsi geçen koşullar dahilinde fiyat performans başarımı göz önüne alındığından bir dezavantaj teşgil etmiyor.

Unutulmamalıdırki : İnsan gözü 'kontrast sever ve arar'.Bu bağlamda sevenleri olduğu gibi sevmeyenleride vardır.Bana göre bu aplikasyonlar için güzel bir seçim.

Apple'a gelince.Yıllardır Apple ürünlerini severek kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.Tabiki uğraştığım alanlardan birisi olan : Fotoğraf ve video editleme işlemlerinde kullandığım donanım markalarının başında geliyor Apple.Ama bildiğiniz gibi üst uç (high end) ürünlerin segmentine girmeden alabileceğiniz markalardan birisi olan Apple'ın yanında diğer markalarda yer almaktadır.Mesala : Apple'a panel veren LG(Philips) nin hemen hemen benzer spektifikasyonlarda HP ye verdiği paneller ile üretilen monitörler gibi.Ya'da Viewsonic,Nec,Philips vb gibi markaların ürettiği/tasarlayıp pazarladığı profesyonel seri monitörler gibi.
Fotoğrafik doğruluk isteniyor ise gönül rahatlığı ile : Arkadaşımızın kendi amacı doğrultusunda aldığı HP monitör yerine HP LP2465 inch monitörü Apple 23 inch ile karşılaştırabiliriz.Apple ın dış dizayn avantajını bir kenera bırakacak olur isek karşılaştırılabilinecek hemen her alanda bu 2 monitör ufak farklar ile birbirlerine eş değer görüntü performansı verebilirler.Aynı şey Apple 30 inch monitör ve HP LP3065 içide geçerli.Her iki markada yüksek spektifikasyonlara sahip paneller kullanıyorlar ve yüksek performans veriyorlar.Gerisi tamamen kullancı tercihi zira arada olmaz ise olmaz ya'da çok önemli belirleyici bir özellik/performans farkı yok.

Yoksa sırf panel tipi daha iyi diye(örnek) Eizo nun üst uç monitörlerini alıp oyun,filim vb gibi işlemlerde kullandığımızda kendisinden çok çok daha ucuz olan ve çok daha düşük seviye kabul edilen panellerden dahi kötü performans verdiğini rahatlıkla gözlemleyebiliriz.Bu durumda Eizo daha mı kötü monitör oluyor?Tabi ki hayır.İş renk doğruluğu&eşleştirmesi olunca Eizo yada benzeri 5000-6000 dolarlık bir monitör (Çok daha pahalılarıda var) 'farkını' açıkça belli eder.Zira tasarım ve başarım amacı budur.

emseth -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (8 Haziran 2008; 0:40:54)

ya arkadaşlar 1000 tl para ayırdırm 3 haftadır monitör alamıyorum 22" ile 24" arası bir monitöre ihtiyacım var Özellikle Bluray filmler izlenicek xbox ve grafik işleme bana ne önerirsiniz ??

viper17 -> Cevap: 22'' den 24'' e geçeyim mi ? (8 Haziran 2008; 1:36:41)

quote:

Orjinalden alıntı: emseth

quote:

Bence 42'' plazma en iyisi[;)][;)][;)][;)]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.4379883