Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Sony

_Dilemma_ -> Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Haziran 2008; 17:26:59)

Arkadaşlar gold online dan peşin 2900 e aldım.Almayı düşünen veya ilgilenen arkadaşlarımın sorularını yanıtlamaya calışıcam.

bilgeolun -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Haziran 2008; 18:47:45)

Hayirli olsun ama pahali degil mi?
daha bugun bu gruptaki modellere bakmistik.

ardicli2000 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Haziran 2008; 21:08:43)

hocam yanılmıyorsam ekran kartı 8400 değil mi performansı nasıl merak ediyorum da...

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Haziran 2008; 21:44:59)

quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

Hayirli olsun ama pahali degil mi?
daha bugun bu gruptaki modellere bakmistik.

Dostum gold da %20 indirim vardı aksine ucuz diger sitelerde fiyatları inceleyebilrisiniz.Ortalama 3.700,600,500 civarı.Sony shopdada 3.200 e düşdüler en son.****i incelemedim açıkcası güvenemedim garantiden ötürü.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Haziran 2008; 21:48:51)

quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

hocam yanılmıyorsam ekran kartı 8400 değil mi performansı nasıl merak ediyorum da...

Ekran kartı 8600 gs dostum oyunlarla pek ilgilenmiyorum artık ama 7600 gt ayarında bir kart diye duymusdum.direct 10 var.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (9 Haziran 2008; 20:07:36)

Arkadaşlar ekran kartımın driverını güncellemek istiyorum.Geforce 8600 gs,Nvidia'nın sitesine girdim ama pek bişey anlamadım,nereleri seçmem gerektiği konusunda.Benimkinin sürümü 101.28.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (10 Haziran 2008; 20:07:13)

Yardımcı olacak kimse yokmu notebook unun ekran kartı diriverinı daha önce güncellemiş olan herhangi kimse?

sokrates94 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (14 Haziran 2008; 12:59:40)

kardeş ben de alacağım onu birkaç gün içerisinde genel izlenimlerin neler laptop hakkında kısaca yazarsan memnun olurum

ozi54 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (14 Haziran 2008; 14:07:24)

akadaslar ben forma yeni üye oldum..elimde asus var.merak ettigim su tek lambalı vaioların ekranı nasıl..benim için önemli olan görüs açıları ..ekrana saga sola , yukarı asagı baktıgımızda siyahlasma oluyor mu ...simdiden tesekkürler.

istengeldimyorgunum -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (14 Haziran 2008; 22:10:18)

tek lambalıların diğerlerinden pek farkı yok. siyahlaşma olur.

aspirin8 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (20 Haziran 2008; 14:50:26)

Asus da iyi bir ürün yalnız Sony'nin tek lamba görüntüsü ile bile bir tutmayalım lütfen! 90.000:1 kontrast muhteşem görüntüsü ve diyaznı.... Ayrıca Sony de ki ses kalitesiyle de karşılaştırmayalım. Marka düşkünü olarak görmeyin beni, Sony kullanmaya başlayınca arada ki farklı bariz anlayacaksın.

istengeldimyorgunum -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (20 Haziran 2008; 17:04:54)

Sony FZ serileri ses seviyesinin düşüklüğü ile meşhur bir seri. Bence ses kalitesinin iyi olduğunu söylemek doğru değil.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (20 Haziran 2008; 20:22:55)

quote:

Orjinalden alıntı: istengeldimyorgunum

Sony FZ serileri ses seviyesinin düşüklüğü ile meşhur bir seri. Bence ses kalitesinin iyi olduğunu söylemek doğru değil.

Bence söyle diebiliriz ses kalitesi digerleriyle benzer yani bir artısıda , bir eksiside yok bu ikinici fz makinam digeri fz 11m ydi genel izlenimim bu.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (20 Haziran 2008; 20:25:26)

quote:

Orjinalden alıntı: aspirin8

Asus da iyi bir ürün yalnız Sony'nin tek lamba görüntüsü ile bile bir tutmayalım lütfen! 90.000:1 kontrast muhteşem görüntüsü ve diyaznı.... Ayrıca Sony de ki ses kalitesiyle de karşılaştırmayalım. Marka düşkünü olarak görmeyin beni, Sony kullanmaya başlayınca arada ki farklı bariz anlayacaksın.

Bu konudada kesinlikle sony nin tek lambalarının digerlerine oranla cok daha iyi oldugunu söyleyebilirim.Çift lamba zaten tarifi olmayan bir güzellikde.

Canawar_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (22 Haziran 2008; 9:39:58)

selam arkadaşım hayırlı olsun bence çok iyi bi fiyata almışsın benim bi kaç sorum war pil ömrü nasıl nekadar gidiyor çalışma sesi fanı falan çok ses çıkarıyormu bide tabi ekran kartının performansını merak ediyorum bide genel olarak biraz anlatırsan

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (23 Haziran 2008; 0:21:09)

Benim sorumda Canawar_'la aynı olcak..
pil ömrü en uzun neakdar gidiyor?
Fan sesinden bahsediliyor,gece sessizlikte kullancağım için kişisel fikrinizce kafa ütüleyecek kadar ses çıkarıyor mu?

Birde sesi az denilmiş,3-4 yerden inceleme imkanım oldu,ses seviye olarak iyi yani küçümsenecek seviyede değil,ve kalite olarak tartışlmaz seviyede..

performansı nasıl,yani harddisk 4200 RPM,yani herhangi işlm sırasında ağırlık yaşıyormusunuz?

Şimdiden Teşekkürler

longbeach -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (23 Haziran 2008; 9:57:26)

2gb ramlimi 4gb ramli fiyatımı.?bnada biraz pahalı geldi.yanılmıyorsam ****de 2700 küsürdü 2gb ramle.

Elessar60 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (23 Haziran 2008; 18:53:35)

Bence avrupa modellerinde ist bilişimin fiyatlarını pek önemsemeyin... Avrupa modelleri genelde ellerinde yok ama fiyatlar ucuz görünüyo.

Canawar_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (23 Haziran 2008; 22:27:41)

arkadaşım sorularınızı alabilirim diye başlık açıp hiç birşey yazmiyosun cewap vermiyiceklerse kitlesinler bu konuyu...

ozi54 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (23 Haziran 2008; 22:55:53)

bugün teknosada (adapazarındaki )fz 31 i inceleme sansım oldu.görüntü kalitesi pek fark göremedim (belki ısıktan filan anlayamamıs olabilirim ).ama sunu söyleyeyim toshiba a210-199 un görüs acıları bile daha iyi.(bunun bir acıklaması olmalı )..fz 31e cesitli acılardan baktım baya bir görüntü kaybı oldu.yani kafanı kıpırasan ekran kararıyor. [:-] .anlayamadıgım 900 dolarlık bilgisayarın ekranı nsıl olurda 2 milyarlık bilgisayaınkinden iyi olur ? aynı sey asus içinde gecerli.film izlerken bilgisayarın konumunu sürekli deiştiriyoz..... off[8|].

istengeldimyorgunum -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (24 Haziran 2008; 0:05:46)

Ben aylardır bu sony'leri araştırıyorum. tek lambaların ekranında bi numara yok bence.

ozi54 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (24 Haziran 2008; 0:09:07)

ben bir numara var demedim [:)]

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (24 Haziran 2008; 18:23:59)

quote:

Orjinalden alıntı: Canawar_

arkadaşım sorularınızı alabilirim diye başlık açıp hiç birşey yazmiyosun cewap vermiyiceklerse kitlesinler bu konuyu...

Öncelikle sana cevap veriyim dostum takdir edersinki her daim bilgisayar basında olamıyorum,oldugumu zamanlarda mutlaka foruma girip cevap vermeye calısıyorum.Ortamı germe istersen,ayrıca illa benim direk gelip konusmama gerek yok sanırım kendi aranızdada fikir alısverişi yapabilir, baska fz 31 z kullanıcısı arkadaslarıda bu konuya cekebiliriz diye düşünüyorum.Her neyse bütün soruları cevaplıyım şimdi.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (24 Haziran 2008; 18:32:21)

quote:

selam arkadaşım hayırlı olsun bence çok iyi bi fiyata almışsın benim bi kaç sorum war pil ömrü nasıl nekadar gidiyor çalışma sesi fanı falan çok ses çıkarıyormu bide tabi ekran kartının performansını merak ediyorum bide genel olarak biraz anlatırsan

Arkadasım pil ömrü yüksek performansda 2 saate yakın gidiyor , bu süre güç tasarrufunda cok fazla olmamak kaydıyla ortalama yarım saat 45 dakika arasında artıs gösteriyor.
Makinada söylenenlerin aksine hiç ses yok arkadaslar ne bir fan sesi, nede hdd sesi inanın daha evvel fz 11m kullandım fan sesi ve özellikle hdd den gelen tıkır tıkır sesler sinirimi bozardı cok ama fz 31 z de gece sadece laptopun calısdıgı bir ortamda dahi fan sesi duyamadım ben ancak kulagınızı dayamanız lazım illa ses duymak istiyorsanız.
Ekran kartına gelince arkadaslar oyun oynayan bir insan degilim ama bence bu konuda diger 8600 gs lerin performansı neyse buda odur.Onları arasdırmak lazım diye düşünüyorum.bu konuda cok fazla yardımcı olamıcam üzgünüm.
Makina genel olarak cok gösterişli, yani kullanılan malzeme mesala diger laptoplardan cok daha kaliteli geliyor insana,ekranı harkuleda arkadaslar gercekden yorumsuz.
Performansı cok cok iyi herhangi bir kitlenme donma vesaire asla yapmıyor,cok sorunsuz bir makina gercekden,kamerası cok iyi gene arkadaslar cok net ve akıcı su ana kadar gördügüm en iyi laptop kamerası gönül rahatlıgıyla söyleyebilirim bunuda.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (24 Haziran 2008; 18:35:56)

quote:

Orjinalden alıntı: longbeach

2gb ramlimi 4gb ramli fiyatımı.?bnada biraz pahalı geldi.yanılmıyorsam ****de 2700 küsürdü 2gb ramle.

Benim aldıgım 4 gb modeli arkadasım sony eurasa garantili fiyatı.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (24 Haziran 2008; 18:38:09)

quote:

Ben aylardır bu sony'leri araştırıyorum. tek lambaların ekranında bi numara yok bence.

Dedigim gibi daha evvel fz 11m tek lambalı kullandım arkdaslar asla onuda hafife almayın,bence diger laptoplardan cok daha iyiyde genede.

ali25 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (27 Haziran 2008; 14:28:32)

quote:

Orjinalden alıntı: _Dilemma_

quote:

Dedigim gibi daha evvel fz 11m tek lambalı kullandım arkdaslar asla onuda hafife almayın,bence diger laptoplardan cok daha iyiyde genede.

dilemma katılıyorum bende 11m kullandım pıyasadakı cogu laptopdan kalıtelı ekranı var
ama suda bır gercek cift lamba super bır sey [;)]

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (30 Haziran 2008; 13:44:31)

Sakarya'daki alışveriş merkezinde 4 VAIO FZ serisii de inceledim,tek lambalı olanlar bence gzüel,yani ama çift lambalı olanlar tartışılmaz bile,arkadan ışık vurduğu halde ekranı görmekte zorlanmıyorsunuz...
Dilemma,cevabın için teşekküler,ben en fazla 2 saat gittiğini duymuştum ama hoşuma gitti :)
Fan sesini bende duyamadım ama Club VAIO olsun,her yerde şikayet ediliyor,acaba benmi şanslıyım yoksa makinesi ses çıkaranlar mi şanssız anlamadım!!!

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (30 Haziran 2008; 19:36:45)

quote:

Orjinalden alıntı: serhat_katliam

Sakarya'daki alışveriş merkezinde 4 VAIO FZ serisii de inceledim,tek lambalı olanlar bence gzüel,yani ama çift lambalı olanlar tartışılmaz bile,arkadan ışık vurduğu halde ekranı görmekte zorlanmıyorsunuz...
Dilemma,cevabın için teşekküler,ben en fazla 2 saat gittiğini duymuştum ama hoşuma gitti :)
Fan sesini bende duyamadım ama Club VAIO olsun,her yerde şikayet ediliyor,acaba benmi şanslıyım yoksa makinesi ses çıkaranlar mi şanssız anlamadım!!!

Dostum bence bir de fazla abartılıyor yani, öyle düşünüyorum fan dedigin calısır,calısınca ses cıkarırı yani ne istiyorlar anlamadımki,ama asla duymadım ben bi tek dvd takdıgım ilk anda okurken güclü üflüyo 1 -2 saniye onu duydum fanla ilgili.

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (1 Temmuz 2008; 3:20:35)

Bilmiyorum,heryerde 70 derece işlemci ısısı,60 derece ekran kartı çekirdeği ısısı deniliyor...
fan sürekli çalışyıor,yav soğutmak için çalışıyorda bukadar ısınmazki yani...benim pc'de buluyor 8 senelik pc,çok 80 dereceyi gördü ama çalışıyor hala...
ama ses olarak bişey duymadım,düşünüyorum,ses göreceli kavramdır,ama nasıl duyuluyor onuda anlamadım yani benim pc'min sesini duysalar kafayı yerler herhalde [;)]
cevabın için teşekkürler =)

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (1 Temmuz 2008; 20:21:15)

Bir sorum daha olucak...

Hoparlörden ses çıkışı nasıl sence,yüksek mi yani? Yüksekten kastım,VAIO başında iş yaparken fln rahat duyulabilcek seviyede mi?

ali25 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (1 Temmuz 2008; 21:13:41)

ses cıkısı yuksek degıl. seslı ortamlarda nerdeyse duyulmuyor malasef.ben kulaklıkla kullanıyorum

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Temmuz 2008; 6:28:15)

quote:

Orjinalden alıntı: ali25

ses cıkısı yuksek degıl. seslı ortamlarda nerdeyse duyulmuyor malasef.ben kulaklıkla kullanıyorum

Ben gayet rahat duyuyorum,ses cıkışı yeterli heleki notebook basındayken fazlasıyla yeterli,göreceli bir konu oldugunuda unutmamak gerekiyor,beklentiyede bağlı biraz.

ali25 -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Temmuz 2008; 12:47:10)

tabıkı sana katılıyorum dilemma. ama bana yeterlı gelmıyor malasef

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Temmuz 2008; 19:51:25)

quote:

Orjinalden alıntı: ali25

tabıkı sana katılıyorum dilemma. ama bana yeterlı gelmıyor malasef

DFX programını tavsiye edebilirim sana,sesi berraklasdırıyor ve yükseltiyor dostum.

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (2 Temmuz 2008; 22:20:30)

bu programı açarmısınız biraz? nasıl yani,ne işe yarar fln tam olarak?

Hopralör olarak BAktıklarımda kalabalıkta sesi iyi duyuluyordu media center'dan...

Canawar_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (3 Temmuz 2008; 19:51:38)

bu fz31z çift lamba teknolojinemi sahip ?

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (3 Temmuz 2008; 20:39:13)

quote:

bu fz31z çift lamba teknolojinemi sahip ?

evet sahip dostum.

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (3 Temmuz 2008; 20:53:03)

Serhat dfx programı hakkında internetten cok rahat bilgi toplayabilirsin.[&:]

diplexer -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (4 Temmuz 2008; 0:34:56)

Merhabalar Arkadaşlar ,

Ben de FZ490NEB modelini kullanıyorum , çift lamba teknolojisi var cidden çok iyi ; çift lamba şöyle açıklandı bana lcd nin alt ve üstünde olmak üzere 2 lamba var.Şöyle düşün ki tek lamba olunca aydınlatma yükü lambayı yani dolayısıyla bataryayı etkiliyor ; ama çift lamba olunca bir elin nesi iki elin sesi hesabı yükü 2 ye bölmüş oluyorlar ve bataryayı da zorlamıyorlar.Bundan dolayı bataryanın da ömrü uzuyor , lambaların da [&:]
Ayrıca ekranda da yansıma olmuyor , mesela projeksiyon satınalmak istediğinde sana ortamın çok aydınlık olup olmadığını sorarlar mesafeyi yansıtacağın yer ile ışığın odaya geliş yönü v.s. sorulur.Bunun sebebi de projeksiyon parlaklığının dışarıdan gelen ışıktan fazla olması durumunda görüntü belirsizlikten uzak , net olur.FZ ekranlarının bu parlaklığı sayesinde de yansımalar v.s. olmuyor [&:]

Ben de DFX programını tavsiye ederim ses konusunda...

istengeldimyorgunum -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (4 Temmuz 2008; 8:19:17)

Çift lamba daha çok güç harcıyor. Fakat görüntü kalitesi çok iyi.

okvnoe -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (4 Temmuz 2008; 16:39:01)

Marka ACER
Ürün Kodu AS5920G-933G32MN

PENRYN INTEL CORE 2 DUO T9300
2.5 GHz
800 MHz
6MB
3 GB
DDR2
320 Gb
512 Mb Paylaşımsız(1024mb TurboCache)
NVIDIA
GF 8600 M GT
15.4 " WXGA High Brightness(220 nit)
WXGA CrystalBrite 8ms
1280*800
DVD±RW Double Layer
BlueTooth
Kamera
Wireless
Kart Okuyucu HDMI , HDCP
Win Vista Premium Tr
3 kg
4 USB - VGA - IEEE 1394

SONY
Ürün Kodu FZ31Z

PENRYN INTEL CORE 2 DUO T8300
2.4 GHz
800 MHz
3MB
4096MB
DDR2
300 Gb
256 Mb
NVIDIA
GF 8600
15.4 " X-BLACK
WXGA
1280*800
DVD SUPER MULTI Blu-ray Disc(tm) Drive
BlueTooth
Kamera
Kart Okuyucu
Wireless
Win Vista Premium Tr ENG
2.8 KG
3 USB - VGA - IEEE 1394 TV OUT HDMI

ARKADAŞIM HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİN? İKİSİ DE AYNI GİBİ GÖZÜKÜYOR NEREDEYSE ANCAK ARALARINDA FİYAT OLARAK BİRAZ FARK VAR..ACABA BU FARK YALNIZCA MARKADAN MI KAYNAKLANIYOR YOKSA DAHA DETAYLI ÖZELLİKLER Mİ MEVCUT? BİLGİSAYARDAN İLERİ KULLANICI DÜZEYİNDE ANLADIGIMI SÖYLEYEMEM,ÖZELLİKLERİNE BAKINCA AYNI GİBİ GELİYOR BANA..İKİSİNDEN BİRİNİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM,YARDIMCI OLABİLİR MİSİN? HATTA BİLEN HERKES YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM..

[sm=s18.gif]

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (4 Temmuz 2008; 20:15:07)

ACER'ın artıları ;

-işlemcisi daha güçlü
-ekran kartı daha iyi
-hardisk boyutu daha fazla

VAIO'nun Artıları ;

-Bluray disk yazma ve okuma özelliği
-Kendisine has cift lamba teknolojisi(Muhteşem bir ekran)
-Daha hafif(2.8kg.)

Dostum olay bundan ibaret eksiklerim varsa arkadaşlarda tamamlasın.

Ben oyun oynamam diyorsan eğer hiç düşünme VAIO'yu al.Oynarım diyorsan eğer o zaman seçimini gözden geçir.Ama sunu unutma bir kere VAIO kullanırsan kalitesine,ekranına,sorunsuzluguna,teknik servis anlayısına,karizmasına hayran kalır ve bir daha asla kolay kolay vazgeçemessin.[&:]

okvnoe -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (4 Temmuz 2008; 22:06:50)

arkadaşı çok teşekkürler..oyun oynamak asıl niyetim:) yalnız şöyle birşey de var ki,bir arkadaşım bana bazı dizüstü bilgisayarların ormat attıktan sonra yavaşladıgını ancak sony serisinde bunun olmadıgını söyledi..ayrıca o da teknik servis gibi özelliklerden bahsetti..tüm kullanıcıların söyledigi ekran konusuna deginmiyorum,televizyonu bile bilgisayardan izle dedi bana:) yalnız aradaki fiyat farkı (vaio en düşük 2800 e buldum,vatan bilgisayarda 3600,acer ise 2300 civarında) ayrıca acer'da 6MB vaio'da 3MB olan şey tam olarak nedir onu da bir anlatabilir misin? hani ram'in üstünde yazan:) istersen bilgileri aldıgım sitenin adresini de verebilrim..cevabın için tekrar teşekkürler,bekledigimden daha açıklayıcı ve ilgiliydi..yeni cevabıını da dört gözle bekliyorum:)[:)]

_Dilemma_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (5 Temmuz 2008; 20:44:31)

Dostum oyunsa asıl niyetin acer mutlaka daha güclü ayarlarda daha sorunsuz oyun oynamanı saglayacakdır.Ekran kartı daha güçlü olduğu için.Ama sunuda bil sony deki 8600 gs ekran kartıda asla kötü degildir,aksine iyi bir ekran kartıdır.Bu birazda senin oyunu hangi ayarlarda tatmin olarak oynucak olmanlada alakalı bir durum.
Onun dışında 6 mb ve 3 mb olan sey önbellek yüklemesidir,sayfaların daha hızlı acılması için diye biliyorum yanlısım varsa arkadaslarım düzeltsin.Acer bu konuda yine daha avantajlı.İşlemicinin daha iyi olmasından ötürü.
Formattan sonra yavaslamama konusuda,sacma olmus inanma öyle seylere.Böyle seyler artı yada eksi olamaz yani.Gereksiz bişey[&:]

Ve son olarak kalite her zaman pahalıdır arkadasım,haksızmıyım?Sadece sony için gecerli bir durum degil bu yani.

okvnoe -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (5 Temmuz 2008; 23:03:00)

çok teşekkürler arkadaşım..zaten şu sıralar araştırdıkça aklım sony den başka ürünlere kaymaya bşladı,forumda gereken yerlerde de konu açtım,inşallah bilen arkadaşlar yardımcı olurlar..şu an iki ürün arasıdayın (yazdıgım acer ve asus m51sn) aralarındaki fark asus'da GF N9500 GS 512 MB ekran kartı var ancak 2bg dd2 iki ram mevcut,hangisi daha önemli kararsız kaldım,ekran kartı mı yoksa ram mı?yani ram arasındaki fark ekran kartı için gözardı edilebilir mi? yoksa ram 2gb kalsa yeterli olur da asus mu alsam daha iyi olur ekran kartı açısından..bu konuda bir bilgin varsa söylemen iyi olur,tabi okuyan diger arkadaşlar da cevap yazarlarsa çok iyi olur..cevabın için de teşekkür ederim,çok yardımcı oluyorsun..

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (6 Temmuz 2008; 0:52:42)

Ben herzaman ram derim ama şöyle bi durum var,ramleri sonradan kendin ekleyeiblirsin,o yüzden akrar senin,ekran kartı iyi olanı al ,ramleri kaldırıosa kendin ekle derim [;)]

TuVNeRa -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (6 Temmuz 2008; 2:29:14)

Notebooklarda değişmeyen veya çok zor olan parçalar işlemci ve ekran kartıdır. Önceliği bunlara vermelisin. Daha sonra harddisk gelir.
En rahat takılabilen parça ise ram dir. O yüzden ram miktarını gözardı edebilirsin.

okvnoe -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (6 Temmuz 2008; 4:07:01)

sehat_katliam ve tuvnera arkadaşlara çok teşekkür ederim..fikirlerimin netleşmesine yardımcı oldunuz..şunu da sorman istiyorum,acaba gf 9500m gs ile gf 8600M gt ekran kartları arasında güç olarak önemli fark var mı? bazı sitelerde araştırma yaptım ve önemli bir performans farkı olmadıgını gördüm diyebilirim..9500m gs daha az ısınıyor ve daha sessiz çalışıyormuş,ve dogru hatırlıyorsam 65nm teknojisi mevcuttu ki bu ne kadar önemli bilmiyorum,ögreten birisi çıkarsa çok iyi olur açıkçası[:)] bununla beraber iki ekran kartı da 512 mb,yani görünürde aynı gibi..isterseniz asus m51sn ve acer 5920g nin tüm özelliklerini yazabilirim,böylece daha rahat yardımcı olabilirsiniz????

Canawar_ -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (6 Temmuz 2008; 12:09:13)

dun bi kaç vaio inceleme fırsatim oldu ama bu modeli hiç bi yerde göremedim dier fz modelleride fena değil yani vede buna göre baya bi ucuz acaba arasındaki farklardan dolayı en az 1500 ytl fazla vermeğe değermi değiyosa hangi özelliklerinden dolayı?

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (6 Temmuz 2008; 15:24:16)

Bilgim kadarıyla önbellekleri fln farklı oluyor ekran kartlarında,9000 serisi al derim hiç düşünmeden,sonuç oalrak daha yeni teknolojiler kullanılıyor,laptoplarda zaten ısıyı uzaklaştırmak problemdir,bu yüzden az ısınan işlemci ve ekran kartı herzaman tavsiyemdir ;)
Performans farkı 8*** serisinde 3 sertifika destekliosa 9*** serisinde 5 sertifika destekler diye düşün ;)

quote:

Orjinalden alıntı: okvnoe

sehat_katliam ve tuvnera arkadaşlara çok teşekkür ederim..fikirlerimin netleşmesine yardımcı oldunuz..şunu da sorman istiyorum,acaba gf 9500m gs ile gf 8600M gt ekran kartları arasında güç olarak önemli fark var mı? bazı sitelerde araştırma yaptım ve önemli bir performans farkı olmadıgını gördüm diyebilirim..9500m gs daha az ısınıyor ve daha sessiz çalışıyormuş,ve dogru hatırlıyorsam 65nm teknojisi mevcuttu ki bu ne kadar önemli bilmiyorum,ögreten birisi çıkarsa çok iyi olur açıkçası[:)] bununla beraber iki ekran kartı da 512 mb,yani görünürde aynı gibi..isterseniz asus m51sn ve acer 5920g nin tüm özelliklerini yazabilirim,böylece daha rahat yardımcı olabilirsiniz????

legend_player -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (23 Temmuz 2008; 16:11:38)

**** Orjinal Sony Türkiye garantisi veriyormu.

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (23 Temmuz 2008; 22:43:05)

**** SONY orjinal garantisi vermiyor,kendi bünyesindeki teknik servisinde hizmet ve garanti veriyor...

Arkadaşın biri yukarıda az ısınan ekran kartı demiş,bir laptop için en büyük sorun ısıyı uzaklaşıtrmaktır,o yüzden işlemci ekran kartı ne kadar az ısınır ve batarya nekadar dışarda olursa oakdar faydalıdır

jiwago -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (30 Temmuz 2008; 21:16:47)

benimde FZ31 E var Xp yuklemek istiyorum elinizde Xp dirver olarak ne varsa paylasırsanız sevinirim benim modelle uyusacagını ümit ediyorum

serhat_katliam -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (30 Temmuz 2008; 21:46:44)

VAIO'nun XP'ye downgrade'i bulunmuyor ne yazıkki FZ serisinde...
Nette bulunuyor ama sistem performansıın artmasını bekleyen çoğu kişi daha ağır sistemle karşılaşıyor,bu nedenle Vista'yla devam etmeniz önerebilceğim bi yaklaşım...

jiwago -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (30 Temmuz 2008; 22:01:44)

quote:

Orjinalden alıntı: serhat_katliam

VAIO'nun XP'ye downgrade'i bulunmuyor ne yazıkki FZ serisinde...
Nette bulunuyor ama sistem performansıın artmasını bekleyen çoğu kişi daha ağır sistemle karşılaşıyor,bu nedenle Vista'yla devam etmeniz önerebilceğim bi yaklaşım...

kotu haber ama elciye zeval olmaz ,lnet olsun vstanın ciktigi gune

kahramankahraman -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (16 Ağustos 2008; 0:27:35)

quote:

Orjinalden alıntı: okvnoe

herk iki ekran kartı da aynı seviyede. test sonucları da yaklaşık aynıdır. 9600gs 8500gt nin biraz süslenmiş halidir.
9500gs 3dmark testlerinde 8500gt den %5-10 arası geride. sadece 3dmark2006 testinde %10 filan önde. bunu düşünerek 9500gs daha iyi diyebiliriz.

gforce kartlarda model numaralarından ziyade öncelikle sonlarındaki GS GT GTX yazılarına bak.

ayrıca aşağıdaki link notebook ekran kartlarının perforsmanları hakkında sana çok detaylı bi bilgi verecektir.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

arifomer -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (26 Ağustos 2008; 13:11:49)

Dostum hayırlı olsun bende de fz31m var mouse içine sanırım bişeyler kaçmış tuşlar zor basıyor. nasıl halledebilirim ?

ybartin -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (4 Eylül 2008; 16:56:38)

arkadaşlar FZ31Z MODEL in recovery bölümü silindi.acaba recovery dvd si olsa olurmu oluyorsa sizden yardım bekliyorum.şimdiden teşk.

onnitelik -> Cevap: Sony Vaio VGN-FZ31Z aldım arkadaşlar sorularınızı alabilirim. (20 Eylül 2008; 14:47:06)

yaa bu modeli nerden bulabilirim istanbulbilişimde her zaman olduğu gibi model yok aradım sordum...fiyat olarak 3000ytl nin üzerinde her yerde..??

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1