Şimdi Ara

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
998
Cevap
4
Favori
66.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hangi kağıdı almalıyım Lord Westside

    ayrıca bendewww.freecovers.net i tavsiye ederim cdcovers da bulamadığım bi çok coverı buldum üyelik istiyor ama değiyor :)
  • kağıt cinsinin adını tam bilmiyorum ama araştırırım...kağıdı kendin alıcaksan eğer tekmar a bir bak derim ben ordan almıştım birkez 50 lik paketler halinde satılıyordu..şuan varmı bilemiyorum...ama matbaalarda o kağıttan var...kuşe kağıdın bir cinsi oluyor..o yüzden normal printerdan çıktı alamıyorsun çünkü hem baskı tutmuyor renkler dağılıyor hemde kurumuyor..bizzat denedim...
  • tekmarın sitesinde bulamadım. ismini bulursan buraya yazarmısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lord Westside


    quote:

    Orjinalden alıntı: Eh®imeN

    @@@Lord Westside

    Al sende Bir HDD , takıl bizim takıma

    Maxell Fan olmuşsun sen , taraf tutuyorsun

    Dipnot : Emeğe SayGı.


    Renklerimiz bağlıyız evelallah..Futbolda sarı kırmızı, DVD de altın rengi...

    Bu hafta alıcam HDD leri..marka tavsiyeniz varmı..araştırma safhasındayım şuan..bir tavsiyede sizden alayım efenim...

    alttaki mesajları okumadan heycanlandım hemen cevap vereyim dedim burdan aldıgım tavsiyelere uydum western digital hdd aldım hiç ısınma problemi veya takılma falan karşılaşmadım kullanmak için herhangi bi driver falanda kurmanıza gerek yok lost,prison break,heroes,24 gibi diziler içine + olarak film arşivim var ben 350 gb aldım ve hala 90 gb a yakın boş alanım var 5-6 ay olmuştur alalı daha hiç bi problemle karşılaşmadım.




  • güzel bir konu olmuş teşekkür ederim işime yaradı
  • harici hdd almak aslında dvd'den daha iyi filmler hemen elinin altından oluyor , aralarında daha kolay gezebiliyorsun.dvd tak çıkar derdi yok ancak bozulursa ben naparım diye de insan düşünmeden edemiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lord Westside

    kağıt cinsinin adını tam bilmiyorum ama araştırırım...kağıdı kendin alıcaksan eğer tekmar a bir bak derim ben ordan almıştım birkez 50 lik paketler halinde satılıyordu..şuan varmı bilemiyorum...ama matbaalarda o kağıttan var...kuşe kağıdın bir cinsi oluyor..o yüzden normal printerdan çıktı alamıyorsun çünkü hem baskı tutmuyor renkler dağılıyor hemde kurumuyor..bizzat denedim...


    Aman hocam imzaya dikkat , ben yaklaşık iki yıl önce aynı sözleri yazdım imza kısmına ve sınırsız uzaklaştırma aldım ... :) Gözüme takıldı ,aklıma geldi bir anda komik ya o günlerde de gülsem mi sinirlensem mi kararsızlık içindeydim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Habana -- 11 Temmuz 2008; 21:07:45 >




  • Verbatim printable özellikli dvd ye filmi yazdırıyorum.
    Sonra dvd üzerine printerdan baskı yapıyorum.
    Filmin coverını yazdırıyorum.
    Dvd kutusuna koyuyorum.

    orjinalden farksız oluyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashinsoft -- 13 Temmuz 2008; 0:38:31 >
  • bencede konu güzel

    arkadaşlar bende kendi çapımda rşiv yapıyorum

    şu anda herhalde 200 kutu dvd ye ulaştım. Divx film ve dizi

    Ben şöyle yapıyorum, iomega dvd lere divxleri yazıyorum ve kutuluyorum. Kutularım çift dvd'lik kaliteli kutulardan. Kutuladıktan sonrada üzeri yazılabilir kağıttan rulo bantlardan aldım, onun üzerine dvd'kutusunun sırtına gelecek şekilde numara yazıyorum kutunun ön yüzüne ise kutunun içerisindeki filmleri vs yazıyorum

    BU iş için ayrı kitaplık dahi aldım ve kutularımı sıraladım, ama görüntü çok hoş olmadı. Siyah siyah kutular ve üzerilerinde numaralar.

    bende şöyle düşündüm her kutunun üzerine içindeki filmlerden birinin renkli kapanını kağanını geçireceğim ve kutunun sırtının alt kısmna doğruda küçük bir etiket ile numarasını yzacağım. Ama raftaki görüntü güzel olsun.

    BU konuda acaba bu sorunu kendim çözsem (yazıcım var) kağıt ve kartuşi gerekli

    30+30 ytl kagıt + 30+30 kartuşlar =120 ytl lazım minimum ve açıkçası basmam gereken 200 dvd kapağı olunca bu bütçe yeterli olur mu bilmiyorum.

    Sizce ne yapmalıyım?

    Selamlar




  • ıspanak

    Sana birkaç öneri yapayım o zaman..

    --Öncelikle DVD kaplarını siyah değil şeffaf renk al daha hoş olur görünüm açısından..
    --Copycenterlardan yada matbaalardan "Parlak Kuşe" kağıt satın al çünkü orjinal dvd lerde kullanılan kağıt bu cins..
    --http://www.cdcovers.cc/covers sitesinde istediğin filmin cover ını indir..
    --daha sonra gene copycenterlara yada matbaalara kuşe kağıtlarla coverlerı ver ve orda bastır...birebir orjinal gibi olacaktır...

    kendim evde neden basmıyorum diyorsan şu yüzden olmaz...
    1.si renkli kartuş dayandıramazsın..o kartuşlara harcıycağın paranın 5 e 1 iyle matbaada zaten bastırırsın
    2.si kuşe kağıda kendi printerından çıktı alamazsın.çünkü hem renk tutmaz hemde kurumaz dağılır baskı..

    sormak istediğin başka bişey olursa yazabilirsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eh®imeN

    Kaliteli DVD Markaları olarak Verbatimden vazgeçmeyin Maxell vs yalan.

    DMS'yi kötü gruba almışsın arşivimi DVD'lere atarken neredeyse yarısı DMS idi hiçbirindede sorun yaşamadım.

    Ama Arşiv için tabiki Verbatim 1 numaradır.

    500 GB Arşivi olan biri için DVD'de saklamak çok mantıklı gelmiyor bana onları bir yere sığdırmak , dizmek vs herşey sorun.

    Bu HDD Bozulur Arşivler gider muhabbetide çok saçma.

    Adam gibi Muhafaza edildikten sonra Hiçbir HDD'e bişe olmaz.500 GB'dan Yukarısı zaten büyük oluyor o kadar büyük bir eşyayıda düşürmeyiverin , düzgün kullanın.

    Not : Bir kere Arşiv yapmaya başlarsanız , bırakamassınız.


    Verbatim gerçekten çok kaliteli. Maxell kullanmadım. TDK da çok kaliteli ama çok pahalı. Ben de Verbatim tercih ediyorum ama hayati önemi olan datalar için TDK kullanırım.

    DMS aslında Fiyat/Performans oranı en iyi olan marka ama şöyle bir gıcıklığı var. Piyasada orjinalden çok sahtesi mevcut. DMS leri DMS bayilerinden almak lazım. Beşiktaş Sinan Paşa'da ve Mecdiyeköy'de bayileri vardı. Bir rivayete göre de DMS in üreticisi değişmiş artık eskisi kadar kaliteli değilmiş. Çamur atma olabilir.

    Philips'in CD leri hem pahalı hem çok iyi değildi. DVD lerini hiç kullanmadım.


    FLY ve Princo (Bunun da sahtesi mevcuut) uzak durulması gereken markalar değiller ama 3 kuruş daha fazla verip Verbatim almak varken Princo almam ben.

    Hyundai gerçekten rezil birşey.

    DVD ler konusunda benim bildiklerim bu kadar fakat DVD yazma konusunda inanılan bir yanlışı düzeltmekte fayda var. DVD yazma hızının DVD nin ömrü ile hiç bir alakası yok. Sadece bir datayı sabit diskden değil de başka bir medyadan yazıyorsanız ve bu medya biraz sorunluysa yakma olasılığınız artar. 16X hızıyla FLY DVD ye 4 sene önce yazdığım ve hoyrat kullandığım Mp3 lerim hala canavar gibi çalışır.

    DVD de arşiv yapmak gerçekten hammallık çok uzun süredir(teşbihte hata olmaz kimse üstüne alınmasın) Yazması ayrı dert saklaması başka bi dert.

    Blue-Ray Filmler resmen Türkiye de artık. Bir film firmasının ön görüsüne göre de 2 yıl içinde BD formatı Türkiyede oturacak.
    Şimdilik 500GB (net olarak 465) lık harici HDD ler en mantıklı seçenek olarak görünüyor. 2 yıl sonra 5TB lık disklerin yaygınlaşacağını düşünüyorum.




  • Hyundai aslında güzeldi ancak 12x leri çıktıktan sonra rezil bir marka oldu.Bende 25 tane Hyundai var 8x ve sorunsuz yazdırdım.Ancak 12x leri hep sorunlu çıktı ve daha da almadım.Sonra sürekli Verbatim almaya başladım.Onda da şöyle bir kaza yaşadım.
    Geçen iş çıkışında maltepe carreforur dan 50 lik Verbatim +R aldım.Şimdiye kadar -R aldım ve hiç sorun yaşamamıştım.Bunda Ashampoo 7 ile yazdırdım ancak yazdım dediği halde yazamadı ve gitti 1 tane.Sonra nero 6 ile yazdırdım.O da aynı şekilde yandı gitti.Dedim acaba arızalımı bunlar.Geri götürdüm.Onlar içinden 1 tane aldı ve Nero 7 ile sorunsuz yazdırdı.Mecburen geri aldım malı.Eve geldim.Nero 8 indirdim ve kurdum.Sonra bismillah çekerek 1 tane yazdırdım ve sorunsuz yazdı.Sonra devamı geldi.Yani +R leri sadece Nero 8 ile yazdırabildim.Nero yu hiç sevmezdim ve kullanmıyordum ama mecburen geri döndüm.Nero 8 sorunsuz yazdırdı çok şükür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 13 Temmuz 2008; 16:51:08 >
  • ya benim aklıma takıldı benim de harddiskler fullendi çekmeye başladım da Memorex kullanıyorum ayrıca çok iyi muhafaza ediyorum problem çıkarmaz dimi

    bu arada ben yıllardır 16x veya 8x hızında yazarım (genelde 8x) benim açımdan filmlerde ses kaymasına falan nerdeyse hiç sebebiyet vermedi (sadece kutsal damacanada olmuştu ama bilgisayarda da sorunlumuydu hatırlamıyorum) ama mutlaka 4x yazmışsınız ne gibi farklar olacaktır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 13 Temmuz 2008; 21:07:21 >
  • Memorexle ilgili benim görüşlerim olumludur hocam...iyi markadır...

    diğer konuda ise

    --kullandığın dvd kalitesizse yüksek hızda yazarken dvd nin yanma ihtimali vardır..
    --dvd rw ın iyi bir marka değilse yada miladını doldurmaya başlamışsa ya dvd yi yakarsın yada düzgün çektiini sanırsın ama izlediğinde ses ve görüntü kaymaları görürsün...

    oyüzden 4x en garantisi en fazla 5 dk daha fazla süreni alır ama işin garanti olur...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BrooklynZU

    Hyundai aslında güzeldi ancak 12x leri çıktıktan sonra rezil bir marka oldu.Bende 25 tane Hyundai var 8x ve sorunsuz yazdırdım.Ancak 12x leri hep sorunlu çıktı ve daha da almadım.Sonra sürekli Verbatim almaya başladım.Onda da şöyle bir kaza yaşadım.
    Geçen iş çıkışında maltepe carreforur dan 50 lik Verbatim +R aldım.Şimdiye kadar -R aldım ve hiç sorun yaşamamıştım.Bunda Ashampoo 7 ile yazdırdım ancak yazdım dediği halde yazamadı ve gitti 1 tane.Sonra nero 6 ile yazdırdım.O da aynı şekilde yandı gitti.Dedim acaba arızalımı bunlar.Geri götürdüm.Onlar içinden 1 tane aldı ve Nero 7 ile sorunsuz yazdırdı.Mecburen geri aldım malı.Eve geldim.Nero 8 indirdim ve kurdum.Sonra bismillah çekerek 1 tane yazdırdım ve sorunsuz yazdı.Sonra devamı geldi.Yani +R leri sadece Nero 8 ile yazdırabildim.Nero yu hiç sevmezdim ve kullanmıyordum ama mecburen geri döndüm.Nero 8 sorunsuz yazdırdı çok şükür.



    Nero dan şaşmamak da fayda var tabi. Ben de Verbatim kullanıyorum ama -R. 16X ile hiç sorun yaşamadım Nero 6 ile.




  • Nero nun da 6 sürümü çok iyi olduğu halde ilk defa böyle birşeyle karşılaştım.Ashampoo şimdiye kadar tık demedi o da şaştı.Bundan sonra problem çıkmadıkça Nero 8 ile yoluma devam edeceğim.3 dvd gitti ona yanarım.Neyse sonuç olarak diğerlerinin sağlam çıkmasına sevindim.20 tane üst üste yazdırdım birşey olmadı.Arşivimi yedekledim(sadece filmleri).Kalanlara da yedeklemediğim 1500 kadar albümü sığdırmaya açlışacağım.AAC formatına çeviriyorum az yer tutsun diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 14 Temmuz 2008; 1:23:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lord Westside

    Memorexle ilgili benim görüşlerim olumludur hocam...iyi markadır...

    diğer konuda ise

    --kullandığın dvd kalitesizse yüksek hızda yazarken dvd nin yanma ihtimali vardır..
    --dvd rw ın iyi bir marka değilse yada miladını doldurmaya başlamışsa ya dvd yi yakarsın yada düzgün çektiini sanırsın ama izlediğinde ses ve görüntü kaymaları görürsün...

    oyüzden 4x en garantisi en fazla 5 dk daha fazla süreni alır ama işin garanti olur...

    ya şu anda bilgisayarım bozulduğu için evden giremediğim için abimin şirketten çekiyorum patron yeni almış bilgisayarı o yüzden yenidir sanırım dvd-rw
  • güzel çalışma, faydalı bir konu. bende bir süre önce başladım arşiv yapmaya. şuan yaklaşık 400 tane film var harddiskimde. bende ilk başlarda dvd 'ye yazıyordum ama hem uğraştırıyor hemde film izlemek istediğim zaman dvd'yi bulmak için vakit harcıyordum (çanta olmadığı için). keza birde optiği sürekli çalıştırıyor. geçenlerde 500'lük bir hdd alıp bütün arşivi aktardım dvd'lerden. sanırım yeni bi tane daha alıcam hdd, konser kayıtları falanda olunca hdd doldu malesef bu arada benim yaptığım bir şey var arşiv yaparken; film dosyasısına filmin poster'ini/cover'ını ve imdb'deki safyasını kaydederim. hem benzer isimli filmler için karışıklık olmuyor hemde filmi hatırlamakta yardımcı oluyor




  • Şu linkteki DVD-RW aletini almayı düşünüyorum sizce almalı mıyım?

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17&productid=bd97898
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrtbrc6378

    Şu linkteki DVD-RW aletini almayı düşünüyorum sizce almalı mıyım?

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=17&productid=bd97898

    Alabilirsiniz ; zira DVD-RW lar arasında artık öyle ahım şahım farklar kalmadı




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.