Arkadaşlar bu sabajh itibarı ile turksat da sinyal yok diyor ama hotbird de sinyal var ve gayet iyi çalışıyor cihazım next 2000 cı plus acaba sorun neden kaynaklanıyor ne yapmam gerekir önerileriniz nelerdir
1. kablo çıkmış olabilir 2. switch in Türksat lnb sini bağladığın portu arıza yapmış olabilir. 4 lü switch kullanıyorsan başka bir portunu dene. Fakat bu durumda cihazdanda uydu ayarları bölümünden diseq switch ayarını değiştirmen gerekecek. diesq switch a , b, c, d veya 1,2,3,4 şeklindedir. 3. Türksat çanağın dönmüş olabilir. 4. Türksat lnb si arıza yapmış olabilir. Hotbird lnb si ile değiştirip kontrol edebilirsin. 5. Cihazın uydu ayarları ile birisi oynamış olabilir. diseq switchi değiştirmiş olabilir.
Çok iyi açıklamışsın çok teşekkür ederim emeğine sağlık ilk iş çatıya çıkıp kablo mu yerinden çıkmış çanakmı dönmüş bakmak lazım kumandaya baktım problem yoktu diğer arızları da sırayla yoklıyacam artı tekrar teşekür ederim
aynı şey benim cihazdada oldu..ne yapacağım bilemiyorum
Ben sorunumu hallettim yujarıdan gelen kablonun üstüne halı sermişler terasdakiler kabloda lnb den çıkmış yukarı çıkıp yerine taktım iş halloldu buradan herkese teşekkür ederim umarım seninkide benim arıza gibi basit birşeydir de hemen halledersin