Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Gaz Destekli Su Soğutma Sistemi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Gaz Destekli Su Soğutma Sistemi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Serlilo

Sisteme Gözat

2 Haziran 2008; 13:25:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Su sebillerinde kullanılan 134a gaz kullanan küçük kompresörlerden bir tane var elimde bununla
su soğutma sistemindeki suyu soğutarak radyatör kullanmasam, borularda ve blokta terleme yapar mı terlemeye engel olmak için ne çeşit bir izolasyon yapmak gerekir. Veya terleme yapmadan soğutmak için oda sıcaklığının en fazla kaç derece altına inebilirim?

|FOX|-Eraser
Confusion

2 Haziran 2008; 14:12:26 

buna "waterchiller" deniyor!!!!
forumda çok sayıda konu var bunun üzerine

"POWER OVERWHELMING
PAIN EVER LASTING
DESIRES NEVER ENDING!!!"
StrangerXT

2 Haziran 2008; 14:17:29 

tahmini olarak, bağıl nemi de göz önünde bulundurarak 8 ila 15 derece civarı inebilirsin oda sıcaklığının altına (yalıtım olmadan).

ingilizcen varsa waterchiller diye aratabilirsin google da , oldukça fazla bilgi var.
forumda açılan konular da var

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..

Artık foruma girmiyorum.. ya da uzun aralıklarla giriyorum diyelim..
Serlilo

Sisteme Gözat

2 Haziran 2008; 14:55:30 

Hortum yalıtımı sorun değil kendim kolayca hallederim polietilen boru ile fakat blok yalıtımı için ne kullanabilirim nasıl çözerim ? Blok işini biraz araştırıp maliyeti de çıkarınca ciddi olarak denemeyi düşünüyorum.

|FOX|-Eraser
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

2 Haziran 2008; 15:20:09 

bloğun işlemciye temas eden kısımları haricinde açık havayla temas eden metal yüzeylerini neopren gibi bir maddeyle kapatmalısın.İşlemciye değen yerinde zaten problem oluşmaz.Ayrıca işlemci soketinin etrafını da oyun hamuruyla veya çok yumuşak silgilerle biraz kaplarsanız tadından yenmez.Uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz.

5C'nin altına inmedikçe ciddi anlamda terleme olmuyor,daha doğrusu oluyor ama hissedilebilir nem olarak kalıyor,5C gibi bir değerin altında damla damla birikmeye başlıyor,işte o tehlikeli.

Hortum izolasyonu zaten basit,neopren silindirlerden felan geçirseniz yeter...

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

StrangerXT

2 Haziran 2008; 15:20:29 

blok yalıtımı için dielektik macun ile önce işlemci soketinin içini doldurman lazım. daha sonra soket çevresi için closed cell neopren kullanman gerek. anakartın arkasını da önce ufak bir katman oje, daha sonra yalıtkan macun, en üstüne de yine neopren ile yalıt.

basınçlı kutularda satılan köpükler var, işlemci bloğunun hortumları takılı haldeyken bir kutuya koyup sıkı bir şekilde bu köpükle yalıtabilirsin, yada uygun parçalarda neopren kullanabilirsin yine

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir..

Artık foruma girmiyorum.. ya da uzun aralıklarla giriyorum diyelim..
Serlilo

Sisteme Gözat

2 Haziran 2008; 15:53:20 

İşlemci bloğunun alt kısmına 1,5mm O ring kanalı açtırıp 2mm O ring conta taksam contanın içinde kalan kısıma thermal macun dışında kalan kısımı da izole etsem anakarta hiç bulaşmadan terleme işi hallolur mu? Zaten eksi derecelere inmeyi düşünmüyorum örneğin ortam sıcaklığı 25º iken işlemcim 10º - 15º arasında sabit kalsa yeterli olur.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serlilo -- 2 Haziran 2008; 15:55:57 >

|FOX|-Eraser
DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

2 Haziran 2008; 16:31:26 

10-15 derece için yalıtıma gerek yok hocam,hem de 25C sıcaklıkta bir ortamdaysa...
Direkt bağlayın ve kullanın...O contasıyla felan uğraşmayın.

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

Serlilo

Sisteme Gözat

2 Haziran 2008; 19:27:34 

Cevaplar için teşekkürler. Üzerinde biraz daha araştırma yaptıktan sonra başlayabilirim. Oto klima işiyle uğraşan bir tanıdığım var hafta içi ona uğrayacağım onun da önereceği şeyler olabilir.

|FOX|-Eraser
@yKuN

2 Haziran 2008; 20:44:21 

Sebiller genelde 1/10 1/12 lik kompresörlerden oluşuyor. Bu kadar küçük bir kompresörle işlemciyi sabit bir ısıda tutacağınızı düşünmüyorum...

Yağmurlu bir günde görmüştüm seni, üstünde çubuklu formalar vardı, bir anda tutuldum aşık oldum ben, hayatın anlamı SİYAH BEYAZdı...

mehmet328

Sisteme Gözat

3 Haziran 2008; 2:55:26 

oda sıcaklığım şu an 23 derece
benim waterboxun sıvısı 10 derece düşünce yawaş yavaş terlemeye başlıyor borular
terlemeyi önlemek için klima borusu kılıfı geçir cpu yu yalıt hamur silgi ve neopren kaplamayla tamam dır eğer fazla aşağı derecelere inersen işlemcinin arka yüzünüde yalıt

SATILIK PROFÖSYÖNEL Deniz AKVARYUMU

EN:1.65 YÜKSEKLİK:70 DERİNLİK:60 TOPLAM 850 LT MOBİLYALI SUMP SİSTEMLİ,üstten taşma ,ışıklandırma sistemli- DEĞERİNDE Kİ ELEKTRONİK EŞYALARLA TAKAS OLUR.
Serlilo

Sisteme Gözat

3 Haziran 2008; 15:39:38 

quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

Sebiller genelde 1/10 1/12 lik kompresörlerden oluşuyor. Bu kadar küçük bir kompresörle işlemciyi sabit bir ısıda tutacağınızı düşünmüyorum...

Demişsiniz, şimdiki su soğutma sistemimde 240 lik radyatörün fanlarını kapatıp 120 lik radyatörün fanı ile bile sabit ısıda tutulabiliyor. Su sebilinden çıkan kompresörün sebildeki su haznesini rezervuar olara kullanarak radyatörden daha iyi iş çıkaracağını düşünüyorum.

|FOX|-Eraser
@yKuN

3 Haziran 2008; 16:49:48