İşin doğrusu ben beceremiyorum klavyede minicik tuşlarla. Hani alırım elime iki elimle döşenirim yazıları sanıyorsan yok öyle birşey.
Aldığınız cihazdaki klavye zaten ENG -Q dolayısıyla Türkçe karakter yok. Yurtdışından gelmiş dizüstüler gibi Turkçe-Q'ya çevirip etiketle tuşların üstüne harf yapıştıramıyacağına göre( evet onu da yaptım vaktinde) . Kalacaksın mailin ortasında "ğ" neredeydi "ü" neredeydi diye.
Sanal klavyede daha rahatım ben. Al eline kalemini, tık tık yaz. Ama bu klavye işi bence kişiden kişiye değişir. İsterseniz önce bir klavyeli PPC'de dene rahat edip edemeyeceğinizi hemen anlarsınız.
Ama her zaman söylediğim sözü bir kere daha söyleyeceğim. Sizin ihtiyaçlarınız neler? Aldığınız cihazla ne yapacaksınız? Nelere ihtiyacınız varsa listesini yapın sonra bakın telefonun özelliklerine hangisi uygunsa alın.
Ya da benim yaptığım gibi yapın. Önce ikinci el bir PPC cihazı alın, orta seviyede çok para vermeden. Orasını burasını kurcalamayı, bozmayı-tekrar yapmayı, kendinize uygun şekilde kişiselleştirmeyi öğrenin. Bakın bakalım ne nasılmış ve sizin ihtiyacınız olan özellikler nelermiş. Çıkan sonuca göre girin piyasaya alın istediğiniz cihazı.
1. Pil ömrü için yapacak birşey yok en iyi dayananı 4 gün olsun ( Benim cihazım). Ekran parlaklığını ayarlarsınızwi-fi de açık bırakmazsınızbluetooth'u araba dışında açmazsınızgps ' işin bitince kapatırsınız, overclock diye tutturmazsınız. İşte size 4 gün yetecek pil. Zaten işyerine gidince bilgisayarınıza bağlayacaksınız senkronizasyondu data transferiydi. Orada şarj oluyor.
2. Tasarım için birşey diyemem. Herkesin zevki kendine. Mesela bence Cruise çok çirkin. ^ 3. Kamera için görüşümü daha önce açıkladım. Asla Fotoğraf makinası ile aynı olamaz, beklentinizi megapixellerle ölçmeyin. 800.000 pixellik kameram 5 MPlik fotoğraf makinamdan daha iyi fotoğraf çekiyor. OBJEKTİF- LENS VS.VS. bunlar PPC'lerde hiçbirzaman kamera veya fotoğraf makinaları gibi olmayacak.
4. GPS gücü tamamına yakınında aynıdır. SIRFSTAR 20 kanallı uydu alıcı. PND alacak olsanız SIRFSTAR III ün hangisi vs. teknik sorularına girelim ama PPC'lerde bir fark olduğunu sanmam.
İyisi mi bir JAMIN, K-JAM ya da HTCnini 300-400 YTL'yi geçmeyen bir modelini alıp biraz kurcalayın . Sonra süreç sizi zaten HTC ürünlerinden birine yöneltecektir.
En stabil ve dayanıklı cihazlar I-mate markalı olanlar bence. Acemiliğinizi bunlardan biriyle veya HTC nin eskilerinden biriyle atlatın.