|
ekorender -> Cevap: Q6600 ram ilişkisi (gigabyte anakart) (3 Haziran 2008; 18:42:24)
|
quote:
Orjinalden alıntı: borealatis arkadaşlar tekrar o/c yapmaya karar verdim gerekirse cpu ya fan alıcam fakat 3.0 ghz e çıkmam lazım en azından....sistem bir türlü çıkamıyor..devamlı hata devamlı hata açılıyor donuyor kalıyor o siyah ekranda voltaj maksimum ne kadar verim nelerin voltajını artırmam lazım oradaki açılması için? yani voltajını artırmam gereken şeyler neler söylermisiniz... Arkadaşım fanla falan alakası yok işin. Fan ancak sistem ısısı çok artarsa o zaman önemli olur. Ancak 3.0 ghz hızda kasa havalandırman iyi ise ekstra fan almana gerek yok bu işlemcide. Şimdi ram ayarlarını 5-5-5-15 yap, Ramlere 0.1 yada 0.2 voltaj ver (Ama ramlerin nedir, iyi midir kötümüdür bilemiyorum, asgari iyi bir sistem aldığını sanıyorum.Bu ayarlarda da ramlerin zorlanmaması lazım.) Ram çarpanını senin sistemde 4:5 yap. fsb'yi 333 mhz, Cpu'yada auto voltaj vermeyin, Mevcut CPU voltajından 0.05 arttırın. (Stok voltajı anakartın göstermesi lazım, Her işlemcide farklıdır bu nedenle şu değer diyemiyorum.) Bu şekilde açılması lazım. Ancak anakartınız çok iyi değilse biraz daha voltaj vermeniz gerekebilir cpu'ya( Gerçi voltaj vermeden de 3.0'a çıkanlar var ancak madem sizinki çıkmıyor o zaman vereceksiniz) Eğer yine olmaz ise http://forum.donanimhaber.com/m_22460774/tm.htm bu başlıktaki yönergeleri izleyin.
|
|
|
|