Kule Soğutucunun fanı hangi tarafa ? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma

cucuko -> Kule Soğutucunun fanı hangi tarafa ? (2 Haziran 2008; 3:02:45)

Slm,
kule tipi ve üzerinde fan olan bir soğutucum var, bunun fanı ramlara doğru mu yoksa ekran kartı tarafına doğrumu bakacak ? Soğutucu bloğun arkasında 2 adet 80 lik egzos fan var.Yukarıda ise 12 lik P.S fanı var.Önde ise OCZ ram cooler var.

Gamlı Baykuş -> Cevap: Kule Soğutucunun fanı hangi tarafa ? (2 Haziran 2008; 11:48:29)

fan kasanın ön tarafına bakacak

cucuko -> Cevap: Kule Soğutucunun fanı hangi tarafa ? (2 Haziran 2008; 12:00:37)

quote:

Orjinalden alıntı: denizg

Soğutucunun fanı kasanın ön tarafına bakıyor ama onun önün de ocz ram cooler ın fanları var...Bu yokken sıcaklık 2-3 derece daha azdı.Acaba çevirsem mi fanı aşağı ekran kartı tarafına doğru diye düşünüyorum

Gamlı Baykuş -> Cevap: Kule Soğutucunun fanı hangi tarafa ? (2 Haziran 2008; 12:08:47)

quote:

Orjinalden alıntı: cucuko

quote:

Soğutucunun fanı kasanın ön tarafına bakıyor ama onun önün de ocz ram cooler ın fanları var...Bu yokken sıcaklık 2-3 derece daha azdı.Acaba çevirsem mi fanı aşağı ekran kartı tarafına doğru diye düşünüyorum

sıcak hava yukarı çıkar.fanın aldığı hava sıcak olabilir.ama benim fanda aşaıya bakıyor.(ramlerle çakıştı)genede memmunum

cucuko -> Cevap: Kule Soğutucunun fanı hangi tarafa ? (2 Haziran 2008; 12:16:09)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cucuko

quote:

sıcak hava yukarı çıkar.fanın aldığı hava sıcak olabilir.ama benim fanda aşaıya bakıyor.(ramlerle çakıştı)genede memmunum

Aynen..benimki de ocz ram cooler ın fanı ile çakıştı ...Aşağı çevirip bir bakayım ne fark olacak...Üşeniyorum sökmeye yoksa çoktan denerdim

Temren -> Cevap: Kule Soğutucunun fanı hangi tarafa ? (2 Haziran 2008; 13:10:06)

bende de ramlere dönük kule tipi bir soğutucu var. Ve aynı şekilde ram'lerin üzerinde termalright'ın bir soğutucusu mevcut. Oradan sıcak hava alıyor olabilir ama sonuçta cpu daha fazla ısı üretiliyor ve bunun kasadan atılması lazım. O yüzden her halükarda havanın kasa dışına atılması daha önemli. Ramlere çevirmenizi salık verirm

DiabloXT -> Cevap: Kule Soğutucunun fanı hangi tarafa ? (2 Haziran 2008; 15:25:31)

Fanın hava üfürdüğü kısım eksoz fanlara doğru baksın...Yani üste veya kasanın arka kısmına artık o kasanın tasarımına göre değişir...

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.125