|
Penryn -> Su Soğutma düşüncem var.Fikirlerize ihtiyacım var (2 Haziran 2008; 1:32:10)
|
Arkadaşlar bende su soğutma yapmayı düşünüyorum.Firebal daki ürünlerden birini düşünüyorum. Aklımda öncelikle bu var : http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=custom2 Bunda vga bloğuda var. Radyatör: Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 Sıvı: Alphacola - 1L UV-Kırmızı Fan: Cooltek 120MM Sessiz Mavi Ledli Kasa Fanı Hortum: 13-18 mm hortum Pompa: Eheim 600 litre İşlemci bloğu: Alphacool NexXxoS X² Bold HIGHFLOW Sockel 775 VGA Bloğu: Alphacool GP2-07B Rakor: G1/4-1/2 Rakor Kelepçe: Plastik sıkıştırmalı kelepçe 2. seçenek : http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=custom4 Radyatör: 240mm Nexxxos ProII Rev.2 Sıvı: Alphacola transparan mavi Fan: Alphacool Fan2 Hortum: 10-13mm transparan Pompa: Laing DDC Ultra agb 12V İşlemci bloğu: Nexxxos HP Pro LGA 775 Rakor: G1/4-1/2 Birde yeni ekran kartı alacağım(şuan x550 xt var 1 gb gecube 3870 x2 arızalanınca mecbur aldım ) ve muhtemelen HD 4870 olabilir.Yada Nvidia nın yeni serilerinden biride.Sadece işlemci ve kartı soğutacağım.Kuzey ve güney köprüsüne ellemeyeceğim.P-35 DQ6 nın bakır soğutucusu yeterince soğuk kalmasını sağlıyor. Bu iki sette bulunan pompalar yeterli midir ? Genelde 1000 lik tavsiye ediliyor bunlar 600 lük.Sonra tabi ses durumları nasıl ? 240 lık radyatörler yeter diye düşünüyorum.Bende şuan zalman 9700 var.E7200 ile 3,99 çalışıyor.Şuan pc 2 gündür kapatmadım.Full açık.Antalya gibi sıcak bir yerde gerekli diye düşünüyorum.Pc nin olduğu odada klimada yok.Oda güney-doğu bakıyor ve akşama kadar güneş alıyor artık gerisini siz düşünün.Bugün baya kastırdım ve 55-60 derece arasında full load da kaldı.Şuan 40 derece. Aslında odaya klima alsam sorun kökten mi çözülür diyom ama su soğutma da düşünüyoum uzun süredir.Geçen sene E6750 vardı.Max 38 derce görmüştüm ama 2,66 dan 3,33 çıkmıştı yani 600 mhz o-c olmuştu.Tabi şimdiki 2,53 ten 3,99 olunca daha farklı olduğunun farkındayım. Tabi şu da var.İlla set almak zorunda değiliz.Ama tabi fiyat uygunluğu açısından öle düşündüm.Ama fiyatı hemen hemen aynı olacaksa set de almayabilirim. Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
|
|
|
|