|
sidekick -> Cevap: LG HT 903TA (12 Ekim 2008; 2:08:24)
|
903TA modelini Vatan computerden aldım. Avea patlıcan üyelerine %18 KDV indirimi yapıyorlardı bende 503 yerine bunu aldım. ilk başta çok hoşlanmadım, iade etmeyi bile düşündüm. Ama sonra biraz kurcalayınca sevmeye başladım. Ses kalitesi çok tatminkar. Aparmanda yaşadığım için çok açamıyorum. bazı filmlerde neden arka hoparlörlerden ses gelmiyor diye yazmış bir arkadaş. Çünkü izlediğin filmler 2.1 ses sistemine göre riplenmiş. (divx'ler için) Eğer 5ch ses kodlu bir film bulursan geldiğini göreceksin. Display tuşuna basında çıkan infoda sesin kaç kanal olduğu yazılı. DVD'ler için VSM butonuna basıp Movie seçeneğini seçiyorum, süper ses veriyor. altyazı büyüklükleri fena değil, ama fontların arası biraz dar olsa güzel olurmuş. narrow bir font kullansalardı keşke. Ben Xsub ile altyazıları istediğim fontta filme gömüp izliyorum daha başarılı. altyazıların konuşma metinlerinde sözcük kaydırma yapamıyor. mesala Normalde olması gereken: - ne zaman geleceksin? - Bilemiyorum! şöyle çıkıyor: - ne zaman geleceksin? - Bilemiyorum! Ama dediğim gibi ben bunu Xsub kullanarak aştım. Divx altyazılarda ilk başta türkçe karakter desteği yoktu. Subtitle tuşuna 3sn basılı tutunca codepage seçeneği geliyor. Oradan 1254ü seçince artık türkçe karakter çıkıyor. USB ve data dvd'lerinde gıcık bir şey var. Ana menude 3 ayrı kategori oluşturuyor. Photo, Audio, Movie Her film izleyişimde Movie seçip sonra filmi seçmek zorunda kalıyorum. Browser ekranında 3 kategori aynı anda görünmüyor. Widescreen filmlerde panscan yapamıyor. Menuden tv biçimini 4:3 veya 16:9 seçsemde farketmiyor. Televizyonum 40" Vestel LCD. Alttan ve üstten siyah alanlar çıkıyor. Kenarlardan kesip ekrana oturması içiin panscan i menuden seçsemde yapamıyor. Bunun yerine şu şekilde yaptım. Browser ekranındayken Pause tuşuna sürekli basılı tuttum. Ekran PAL modundan NTSC ye geçti. Görüntü widescreen tv için daha güzel oldu. En azından boşluklar epeyce kapandı. Zoom tuşu kumandada yok. Ama eminimki başka bir modelin kumandasından denesek çalışacak. DVD filmleri için ANGLE SEARCH gibi tuşlar da yok kumandada. Radiosu çok iyi. RDS özelliği ile POWER FM yazısı görünebiliyor. 16 tane kanal kaydedebiliyor. Digiturk'ün ses çıkışını cihazın optik girişine bağladım çok kaliteli ses aldım. Digiturk+ kullanıyorum. HDMI çıkışını cihazın HDMI girişine bağladım ama görüntü yeşilimsi bir renk ile çıktı. kablom bozuk ta olabilir. PAX TURK arkadaşın gönderdiği yazılımı atmadım. Benimkiyle aynı versiyon çıktı. Versiyon bilgisini şu şekilde öğreniyoruz. Setup menüsüne gidin ve setupta iken 16:9 ekran ayarı üzerine gelin ama seçmeyin, kumandadan 1,3,9,7,1,3,9 tuşlayın ve ENTER tuşuna basın. Micom ver: 080402k yazan yer versiyon bilgisidir. Bu 26.05.2008 de çıkan yazılım. 23.7.2008 de 0807021versiyonlu bir yazılım çıkmış. LG den isteyecem bakalım.
|
|
|
|