|
baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (3 Haziran 2008; 10:21:48)
|
quote:
Orjinalden alıntı: Qenzo0 quote:
Orjinalden alıntı: baha40n quote:
Orjinalden alıntı: Qenzo0 dün gece saat 5 sıralarinda bende 2 aydir kullandigim iphone a ilk defa restore yapmak zorunda kaldim , hersey iyi guzelde butun rehberim gitti , simport ile simdekileri yukledim tekrar onlarda acayip düzensiz cok buyuk zaman kaybi olacak yani onlari duzeltmesi , bu telefonu sync edince rehber kişilerini de almio mu bilgisayara itunes ya Arkadaşlarımız hep bir konuyu gözden kaçırıyor, gözardı ediyorlar.Belki de görmemezlikten geliyorlar ama bu da onlara pahalıya patlıyor :( Tabiri caiz se Bektaşilik yapıyoruz :) bi yere kadar okuyup, diğer yerleri okumuyoruz.Ya da işimize gelen yerleri okurken ,diğer önemli yerleri okumuyoruz.Aslında tüm konular birbiriyle bağlantılı onu kavrayamıyorlar.BU tamamen komplike bir uygulamadır. Her şey birbirinin içindedir.Mesela,Restore edip her şeye eskiden kaldığın yerden başlayamıyorsun.Neden? Çünkü Backup alman gerekiyor. Telefon rehberini,mp3 ve video'larını,Resimleri vs.Bunları hazırlamazsanız Restore yapmak size pahalıya malolur :( Bi kere Backup nasıl alınır? hangi programlar kullanılır? Nasıl tekrar geriye dönüşüm sağlanır? Bunlar hep yazıldı çizildi ve hala yeni arkadaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz ki bi yanlış yapmasınlar diye. IPhone'u olan kimse biraz teknoloji'ye meraklı olur,olması lazım.Çünkü bunu her zaman birilerine götürüp baktırmak,arızasını gidermek gerçekten çok zahmetlidir.Bunu öğreneceğiz başka yolu yok :) Gelelim size arkadaşım :) Backup almanın dedik ya çeşitli yolları var.Backup yazsan arama motoruna,bununla ilgili bir sürü konu gelecek.Hatta benim imzamdaki linke tıklarsan orada da teferruatlı bir şekilde nasıl yapılır bu işlem görürsün.Bence biraz okuyalım ve birazcık bilgi sahibi olalım.Bu her zaman lazım olacak size. Takıldığın yerlerde sor,yardımcı oluruz.Kimseye cevap vermeme gibi bir lüksümüz yok.Forumdaşlık bunu gerektirir :) Hadi kolay gelsin? İlk sorularını hemen alalım o zaman :) telefonun hassas oldugunu bildigimden öle onume gelen uygulamayi yuklemiyodum , dün gece saat 4.5 - 5 sıralarinda installera bakim dedim recent packages a 2-3 tane uygulama birden yukledim ve telefon kitlendi elma da kaldi hiç bi sekilde geri donduremedim bu saatten sonra nasil backup alicam. hic bi sekilde müdahale edemedim telefona. sadece rehberimin backupu yoktu neden bilmiyorum gözümden kacmiş. resimlerim mp3lerim hiçbirine bişe olmadi ki olamazda zaten itunes onlari sync edince otomatik kaydedio degisiklikleri veya fazlaliklari , mxtubedeki videolari onemsemedigim icin salladim. ayrica iphone'u olan kimse teknolojiye merakli olur demişsin de. telefonu aldigim telefoncuya bile gidip ben gosterdim programlar vs nasil yuklenir unlock nasil yapilir , sadece insan kendi basina gelmez zannediyo ama mutlaka gelio. forumda mesaj yazmiyorum diye okumuyo degilim , her gün en az 2 kere bakiyorum kim ne yazmiş ne sorunu var vs.. hemen önyargıyla bu arkadasin 5-10 mesaji var forumda diye acemi damgasi vurmayalim Qenzo0 arkadaşım, benim size cevabımda hem genel konuştum,hem de tamamen iyi niyetlere dayılı bir tavsiye niteliğindeydi :) Sizi kıracak ve üzecek bir cümle bulduysanız özür dilerim. Benim amacım,daha önceleri bunun sıkıntısını çok çektiğimden,hiç olmazsa bundan sonra yeni arkadaşlar için bu sıkıntılar yaşanmasın diye,bildiğimiz şeyleri paylaşmaya gayret ediyorum. Eninde sonunda bu IPhonu öğrenmek zorunda değil miyiz yani? Her zaman bir telefoncu veya bu işleri bilen arkadaş nereden buluruz? Haksızsam haksızsın de :) Hem benim seni yerdiğim veya bi şey bilmiyorsunuz diye bir yaklaşımım olmaz, olamaz. Hele hele insanlara acemi yaklaşımıyla ,alaycı bir tavırla yaklaşmam sözkonusu değildir,böyle bir yazımı da gösteremezsiniz. Teşekkür ederim.
|
|
|
|