IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Diğer

baha40n -> IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 20:43:31)

Her zaman sizlerin telefonu mu kitlenecek,arıza verecek? Bugün de benim Telefonum kitlendi ve Elma ekranda kaldı bi türlü gitmek bilmedi :) Ringtones isimli programı yüklüyordum ki "ama doğrusu kaşındım,çünkü zil sesleri vs senin neyine? Hem kullanmıyorsun, hem de zil sesleriyle uğraşıyorsun? hakettim valla :)" Telefon birden kendine reset attı ve 55 gündür resmini unuttuğum şu meşhur Elma çıktı :) 5 dk'da Restore.5 dk'da unlock. 20 dk'da programları yükleyerek,yarım saatte eski durumuna getirdim.40 tane mxtube'den indirdiğim clip ve 250 tane de mp3 var. Klasörlere giden kısa yolları kullanarak,sürükle bırak metoduyla bu kadar büyük dosyaları kısa zamanda hallettim. Siz siz olun,benim gibi yapıp ta,maceraya atılmayın.Benim kulağıma küpe olsun,size de tavsiye :) Allah'tan yanımda ikinci telefonum vardı.Ya olmasaydı? Onun içindir ki siz siz olun,gün içinde evde değilseniz sakın böyle bir hata yapıp ta maceraya atılmayın :)

marikanwap -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 20:50:55)

ya çok bişe değil restore yapmak. ben heyecanı severim. her şeyi kurcalarım:D sorun olursa bas restoreyi:D

jamboree -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 20:55:02)

Bende gecenlerde yapmıştım hazırlıksız olunca pis oluyor

Eaststreetz -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 21:06:53)

quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

ya çok bişe değil restore yapmak. ben heyecanı severim. her şeyi kurcalarım:D sorun olursa bas restoreyi:D

Evet. Hem de restore yapa yapa tecrübe kazanıyoruz. Neyi nasıl yapmamız/yapmamamız gerektiğini öğreniyoruz... :) Bir de tüm müzik ve video dosyalarını da derli toplu bir şekilde tutunca, restore'dan sonra iTunes ile "Restore from Backup" yapınca çok rahat her şey eski haline geliyor, restore'dan sonra telefonda dahi olmayan wallpaper bile geri geliyor. Kişisel ayarlar, Safari History, Yer imleri geri geliyor. Tabi programlar geri gelmiyor :-/ O biraz can sıkıcı oluyor. Onun için de kişisel source'unuzda kullandığınız programların listesinin olması işinizi bir hayli kolaylaştırıyor. Bir de Mxtube belleğini yedeklememişseniz can yakabiliyor, misal benim 500 MB'lık MxTube videolarım gitmişti. :P

baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 21:08:03)

quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

Aynen jamboree arkadaşımın dediği gibi, hazırlıksız olunca hiç te iyi olmuyor.[:)] ya ikinci telefon olmasaydı o zaman,yandı keten helvası mı derler ya,öyle bi şey [:D] Hiç sevmediğim ve yapmak istemediğim bir şey maceraya atılmak ama olacağı varmış [8D]

mygokhan -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 21:26:05)

Benim 5 ay oldu restore yapmadım :) Maşşallahı var [:D]

nicolasanelka39 -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 21:39:39)

benim başıma gelse Allah korusun
ne restore nedir nasıl yapılır biliyorum
ne backup
zaten mxtube den daha video indirmek bir yana görmek nasip olmadı

herhalde birine ciddi olarak bi para bayılırım :(

rcourb -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 21:49:05)

yaklaşık 4 aydan sonra bnde 2 gece önce restore yapmak zorunda kaldım. allahtan yedeğini almıştım telefonun [8D] rss i kurdum fring i kurarken o meşhur dönen şekil çıktı. bekle allah bekle düzelmedi. ver yansın restore. uzun süredir forumu takip edenler bilirler fakat yeni arkadaşlara tavsiye. telefonunuz mis gibi çalışırken yedeğini alın başınız ağrımasın sonra. saygılar

MurMur -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (1 Haziran 2008; 23:43:58)

nasıl alıyoruz ve bozulunc anasıl kuruyoruz peki ?

baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 0:27:32)

Backup alma yöntemleri var.Onlarla hangi yedeği almak istersen onu alıyor ve gerektiğinde Restore yapınca bu yedekleri hangi klasörün altındaysa oraya sürükle bırak metoduyla yapıyorsun.İmzamdaki linkte bunların cevabı var.

baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 0:30:26)

quote:

Orjinalden alıntı: nicolasanelka39

ne backup

Senin için de yukardaki yazdıklarım geçerlidir.Birazcık göz gezdirsen o sayfaya,yapamayacağın bir şey olacağını sanmıyorum.Olaki birini veya ikisini yapamadın,işte o zaman neyi yapamadığını sorarsan herkes yardımcı olur :) Yapamam edemem demek en kolay kaçamak cevap :) Hele bir yapmaya başla bak ardından çorap söküğü gibi gelecektir.

heLLWeapon -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 10:18:22)

Benim nazarım değdi üstadım:[sm=icon_smile_big.gif]

baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 10:35:36)

Canın sağ olsun :)
Sayende yenilenmiş bir IPhone'um oldu.
Teşekkür ederim [8D]

grcim -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 10:42:28)

aynen katılıyorum sana ilk iphone u elime aldığımda, hatta ilk unlock yönergelerini okuduğumda hayatta yapamam diyordum ben ama formu kurcalaya kurcalaya, birazda vipracing üstadın yardımlarıyla
birçok şeyi kendimiz yapabilir hale geldik.
ama sana katıldığım bir konu daha var o da olur olmaz her programı yüklememek. [:)]
quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

quote:

Orjinalden alıntı: nicolasanelka39

ne backup

Senin için de yukardaki yazdıklarım geçerlidir.Birazcık göz gezdirsen o sayfaya,yapamayacağın bir şey olacağını sanmıyorum.Olaki birini veya ikisini yapamadın,işte o zaman neyi yapamadığını sorarsan herkes yardımcı olur :) Yapamam edemem demek en kolay kaçamak cevap :) Hele bir yapmaya başla bak ardından çorap söküğü gibi gelecektir.

baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 10:52:55)

Benim kabahatim,sizlere yardımcı olabilmek adınaydı :) Varsın sağlık olsun. Hiç te zoruma gitmedi.Her şey olacağına varır. Akacak kan damar'da durmaz derler miş atalarımız veya şöyle bir benzetme yapabiliriz,
Ne demişler,arkadaş için, "çiğ Tavuk" bile yenir [8D]

heLLWeapon -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 12:36:16)

Yürü be lugata baq walla[sm=icon_smile_big.gif]

quote:

Benim kabahatim,sizlere yardımcı olabilmek adınaydı :) Varsın sağlık olsun. Hiç te zoruma gitmedi.Her şey olacağına varır. Akacak kan damar'da durmaz derler miş atalarımız veya şöyle bir benzetme yapabiliriz,
Ne demişler,arkadaş için, "çiğ Tavuk" bile yenir [8D]

Qenzo0 -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 21:18:00)

dün gece saat 5 sıralarinda bende 2 aydir kullandigim iphone a ilk defa restore yapmak zorunda kaldim , hersey iyi guzelde butun rehberim gitti , simport ile simdekileri yukledim tekrar onlarda acayip düzensiz cok buyuk zaman kaybi olcak yani onlari duzeltmesi , bu telefonu sync edince rehber kişilerini de almio mu bilgisayara itunes ya

baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (2 Haziran 2008; 23:08:46)

quote:

Orjinalden alıntı: Qenzo0

dün gece saat 5 sıralarinda bende 2 aydir kullandigim iphone a ilk defa restore yapmak zorunda kaldim , hersey iyi guzelde butun rehberim gitti , simport ile simdekileri yukledim tekrar onlarda acayip düzensiz cok buyuk zaman kaybi olacak yani onlari duzeltmesi , bu telefonu sync edince rehber kişilerini de almio mu bilgisayara itunes ya

Arkadaşlarımız hep bir konuyu gözden kaçırıyor, gözardı ediyorlar.Belki de görmemezlikten geliyorlar ama bu da onlara pahalıya patlıyor :( Tabiri caiz se Bektaşilik yapıyoruz :) bi yere kadar okuyup, diğer yerleri okumuyoruz.Ya da işimize gelen yerleri okurken ,diğer önemli yerleri okumuyoruz.Aslında tüm konular birbiriyle bağlantılı onu kavrayamıyorlar.BU tamamen komplike bir uygulamadır. Her şey birbirinin içindedir.Mesela,Restore edip her şeye eskiden kaldığın yerden başlayamıyorsun.Neden? Çünkü Backup alman gerekiyor. Telefon rehberini,mp3 ve video'larını,Resimleri vs.Bunları hazırlamazsanız Restore yapmak size pahalıya malolur :(
Bi kere Backup nasıl alınır? hangi programlar kullanılır? Nasıl tekrar geriye dönüşüm sağlanır? Bunlar hep yazıldı çizildi ve hala yeni arkadaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz ki bi yanlış yapmasınlar diye.
IPhone'u olan kimse biraz teknoloji'ye meraklı olur,olması lazım.Çünkü bunu her zaman birilerine götürüp baktırmak,arızasını gidermek gerçekten çok zahmetlidir.Bunu öğreneceğiz başka yolu yok :)
Gelelim size arkadaşım :)
Backup almanın dedik ya çeşitli yolları var.Backup yazsan arama motoruna,bununla ilgili bir sürü konu gelecek.Hatta benim imzamdaki linke tıklarsan orada da teferruatlı bir şekilde nasıl yapılır bu işlem görürsün.Bence biraz okuyalım ve birazcık bilgi sahibi olalım.Bu her zaman lazım olacak size.
Takıldığın yerlerde sor,yardımcı oluruz.Kimseye cevap vermeme gibi bir lüksümüz yok.Forumdaşlık bunu gerektirir :)
Hadi kolay gelsin? İlk sorularını hemen alalım o zaman :)

Qenzo0 -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (3 Haziran 2008; 3:40:38)

quote:

quote:

dün gece saat 5 sıralarinda bende 2 aydir kullandigim iphone a ilk defa restore yapmak zorunda kaldim , hersey iyi guzelde butun rehberim gitti , simport ile simdekileri yukledim tekrar onlarda acayip düzensiz cok buyuk zaman kaybi olacak yani onlari duzeltmesi , bu telefonu sync edince rehber kişilerini de almio mu bilgisayara itunes ya

Arkadaşlarımız hep bir konuyu gözden kaçırıyor, gözardı ediyorlar.Belki de görmemezlikten geliyorlar ama bu da onlara pahalıya patlıyor :( Tabiri caiz se Bektaşilik yapıyoruz :) bi yere kadar okuyup, diğer yerleri okumuyoruz.Ya da işimize gelen yerleri okurken ,diğer önemli yerleri okumuyoruz.Aslında tüm konular birbiriyle bağlantılı onu kavrayamıyorlar.BU tamamen komplike bir uygulamadır. Her şey birbirinin içindedir.Mesela,Restore edip her şeye eskiden kaldığın yerden başlayamıyorsun.Neden? Çünkü Backup alman gerekiyor. Telefon rehberini,mp3 ve video'larını,Resimleri vs.Bunları hazırlamazsanız Restore yapmak size pahalıya malolur :(
Bi kere Backup nasıl alınır? hangi programlar kullanılır? Nasıl tekrar geriye dönüşüm sağlanır? Bunlar hep yazıldı çizildi ve hala yeni arkadaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz ki bi yanlış yapmasınlar diye.
IPhone'u olan kimse biraz teknoloji'ye meraklı olur,olması lazım.Çünkü bunu her zaman birilerine götürüp baktırmak,arızasını gidermek gerçekten çok zahmetlidir.Bunu öğreneceğiz başka yolu yok :)
Backup almanın dedik ya çeşitli yolları var.Backup yazsan arama motoruna,bununla ilgili bir sürü konu gelecek.Hatta benim imzamdaki linke tıklarsan orada da teferruatlı bir şekilde nasıl yapılır bu işlem görürsün.Bence biraz okuyalım ve birazcık bilgi sahibi olalım.Bu her zaman lazım olacak size.
Takıldığın yerlerde sor,yardımcı oluruz.Kimseye cevap vermeme gibi bir lüksümüz yok.Forumdaşlık bunu gerektirir :)

telefonun hassas oldugunu bildigimden öle onume gelen uygulamayi yuklemiyodum , dün gece saat 4.5 - 5 sıralarinda installera bakim dedim recent packages a 2-3 tane uygulama birden yukledim ve telefon kitlendi elma da kaldi hiç bi sekilde geri donduremedim bu saatten sonra nasil backup alicam. hic bi sekilde müdahale edemedim telefona. sadece rehberimin backupu yoktu neden bilmiyorum gözümden kacmiş. resimlerim mp3lerim hiçbirine bişe olmadi ki olamazda zaten itunes onlari sync edince otomatik kaydedio degisiklikleri veya fazlaliklari , mxtubedeki videolari onemsemedigim icin salladim.
ayrica iphone'u olan kimse teknolojiye merakli olur demişsin de. telefonu aldigim telefoncuya bile gidip ben gosterdim programlar vs nasil yuklenir unlock nasil yapilir , sadece insan kendi basina gelmez zannediyo ama mutlaka gelio. forumda mesaj yazmiyorum diye okumuyo degilim , her gün en az 2 kere bakiyorum kim ne yazmiş ne sorunu var vs..
hemen önyargıyla bu arkadasin 5-10 mesaji var forumda diye acemi damgasi vurmayalim

apple_store -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (3 Haziran 2008; 8:19:09)

Ben de yaklaşık 6 aydır restore yapmadım.Bazı tavsiyeler:

1.Çok program yüklemeyin.
2.Özellikle tema vs. programları hiç yüklemeyin.
3.Arada baktınız alet takılıyor ya da saçmalıyor bir hard reset atın kendine gelsin.

MrtPlt -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (3 Haziran 2008; 8:35:51)

telefonu alalı 1 ay oldu 16 kere restore yaptım

Amigo_1106 -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (3 Haziran 2008; 9:58:34)

15 gündür kullanıyorum... restore yapmadım...nazar değmesin çok güzel herşey...[:'(]
Çok program yüklemem,temayla falan işim olmaz...
iPhone'unuza iyi bakin !![8D]

baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (3 Haziran 2008; 10:21:48)

quote:

quote:

quote:

telefonun hassas oldugunu bildigimden öle onume gelen uygulamayi yuklemiyodum , dün gece saat 4.5 - 5 sıralarinda installera bakim dedim recent packages a 2-3 tane uygulama birden yukledim ve telefon kitlendi elma da kaldi hiç bi sekilde geri donduremedim bu saatten sonra nasil backup alicam. hic bi sekilde müdahale edemedim telefona. sadece rehberimin backupu yoktu neden bilmiyorum gözümden kacmiş. resimlerim mp3lerim hiçbirine bişe olmadi ki olamazda zaten itunes onlari sync edince otomatik kaydedio degisiklikleri veya fazlaliklari , mxtubedeki videolari onemsemedigim icin salladim.
ayrica iphone'u olan kimse teknolojiye merakli olur demişsin de. telefonu aldigim telefoncuya bile gidip ben gosterdim programlar vs nasil yuklenir unlock nasil yapilir , sadece insan kendi basina gelmez zannediyo ama mutlaka gelio. forumda mesaj yazmiyorum diye okumuyo degilim , her gün en az 2 kere bakiyorum kim ne yazmiş ne sorunu var vs..
hemen önyargıyla bu arkadasin 5-10 mesaji var forumda diye acemi damgasi vurmayalim

Qenzo0 arkadaşım, benim size cevabımda hem genel konuştum,hem de tamamen iyi niyetlere dayılı bir tavsiye niteliğindeydi :) Sizi kıracak ve üzecek bir cümle bulduysanız özür dilerim.
Benim amacım,daha önceleri bunun sıkıntısını çok çektiğimden,hiç olmazsa bundan sonra yeni arkadaşlar için bu sıkıntılar yaşanmasın diye,bildiğimiz şeyleri paylaşmaya gayret ediyorum.
Eninde sonunda bu IPhonu öğrenmek zorunda değil miyiz yani? Her zaman bir telefoncu veya bu işleri bilen arkadaş nereden buluruz? Haksızsam haksızsın de :)
Hem benim seni yerdiğim veya bi şey bilmiyorsunuz diye bir yaklaşımım olmaz, olamaz. Hele hele insanlara acemi yaklaşımıyla ,alaycı bir tavırla yaklaşmam sözkonusu değildir,böyle bir yazımı da gösteremezsiniz.
Teşekkür ederim.

dakkush -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (6 Haziran 2008; 0:37:17)

3 ay restoresuz gecen gunlerin ustune dun aksam REMIND YOU die bir program yukledim
sonuc
bende artik restore zedeler kulubu uyesiyim :D

baha40n -> Cevap: IPhone'a nazar değdi :) 55 gün sonra ilk defa Restore yaptım :) (6 Haziran 2008; 19:37:54)

Bilmediğiniz bir uygulama sonucu yine hüsran [sm=s20.gif]
Biz ne zaman adam oluruz?
Hiç bir zaman.[8D]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.609375