Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ekran kartı fanını durduramıorum :( :(

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> ekran kartı fanını durduramıorum :( :( Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
baremo_85

1 Haziran 2008; 19:54:59 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar arkadaşlar.
Kartım gigabayt 8800 gt type B.üzerinde zalmanın VF-830 die bi soğutucusu var orjinalinden gelio.değişik bi model.
fanım 2 pinli yani kontrol pini yok.ben bi fan mate2 alıp sadece 2 (siyah ve kırmızı) kablosunu kullanarak çözücemi düşündüm ama olmadı.düz bağlayınca sitem hiç çalışmadı,ters bağladığımdada sadece direnç koymuş gibi sabit bi hızda çalışmaya başladı.benim istediğimse oyuna girerken fan hızını arttırabilmek,masa üstünde kısabilmek.

ntune,riva tunerın her versiyonu,ati tray tool,atitool vs vs.. kullanmadığım program kalmadı ama hala ful.
ne yapmalıyım sizce? yani kısıp açma yapabiliceem bi devre,bişi..
özellikle elektronik bilgsi olan arkadaşlardan yardım istiorum.
cevaplar için teşekkürler

MSi K9A2 CF - AMD 3800+ - OCZ CL3 FlexXLC 2x1GB 800 MHz (3-4-4-12) - GİGABAYT 8800 GT Type B with Zalman 700/1840 - SEAGATE 250 gb 16mb Sata2 NCQ - Cooler Master rs 690-460watt - Logitech x540 vs. vs.
PeGaSuS@01

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

2 Haziran 2008; 11:45:36 

yapabiliceğin pek bişey yok asus un fanıda böyleydi arkadaşda vardı belirli bi hızda çalışıyor ne artıyor ne azalıyor o yüzden biraz ses yapıyodu tek bi seçeneğin var küçük bi kontrolcü takıp fan hızını elle kontrol etmek arkadaşım link deki ürünü kullanıyor
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=TTC-SC01

Q6600 3.5ghz 1.4v(SIVI SOĞUTMA)/gigabyte X38ds4/2x1gb ocz reaper 934mhz 5-4-4-12@2.35v/his hd3870 ICEQ turbo 870mhz-2500mhz/seagate sata2 250 gb/lc power 550wat/tehermaltake SHARK/BENQ 22''
/SIVI SOĞUTMA BİLEŞENLERİ MC-Block-CPU/MAGICOOL Extreme I - 120mm Radyatör/ATMAN F202 POMPA//
ALPHACOOL Alphacola - 1L UV-Yeşil SIVI/
baremo_85

6 Haziran 2008; 3:01:29 

hocam böle fan hızı konrolcüleri eğer ekran kartının üzerinde elektrik almaya çalışırsan çözüm diilmiş onu öğrendim.olayı çözdüm ama biraz zor oldu.
aynı fan kontrolcüyü 5 liraya aldım geçen gün.markası flnda aynı yani orjinal titan.(isteyene alabilirim bu arada).
herneyse 2 pinden güç almaya çalıştım ekran kartının üzerinden bi işe yaramadı.
yine fan mate2 deki sonucu verdi.sabit devir,ayarlanma yok.
sonra almışken başka fana bağlıyım dedim.o anda aklıma moletten güç almak geldi.
hemen denedim tabi:D
hemde fan kontrolcünün ve ekran kartının kablosunu kesmeden yaptım.
sorunsuz çalışıo.masa üstünde düşük devirde en fazla 1-2 derece ısı oynaması oluo oda gündüz vakitlerinde.
oyuna girerken dayıyorum sonuna kadar zate müzikten duymuorum sesi.
yani ne direnç koyup katlediorum,ne her dakka kasa açıorum, nede garanti dışına cıkarıorum.
tavsiye ederim herkese..
isteyene resimli yada videolu anlatımınıda gönderebilirim.kolay gelsin

MSi K9A2 CF - AMD 3800+ - OCZ CL3 FlexXLC 2x1GB 800 MHz (3-4-4-12) - GİGABAYT 8800 GT Type B with Zalman 700/1840 - SEAGATE 250 gb 16mb Sata2 NCQ - Cooler Master rs 690-460watt - Logitech x540 vs. vs.
PeGaSuS@01

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

6 Haziran 2008; 9:09:10 

quote:

Orjinalden alıntı: baremo_85

hocam böle fan hızı konrolcüleri eğer ekran kartının üzerinde elektrik almaya çalışırsan çözüm diilmiş onu öğrendim.olayı çözdüm ama biraz zor oldu.
aynı fan kontrolcüyü 5 liraya aldım geçen gün.markası flnda aynı yani orjinal titan.(isteyene alabilirim bu arada).
herneyse 2 pinden güç almaya çalıştım ekran kartının üzerinden bi işe yaramadı.
yine fan mate2 deki sonucu verdi.sabit devir,ayarlanma yok.
sonra almışken başka fana bağlıyım dedim.o anda aklıma moletten güç almak geldi.
hemen denedim tabi:D
hemde fan kontrolcünün ve ekran kartının kablosunu kesmeden yaptım.
sorunsuz çalışıo.masa üstünde düşük devirde en fazla 1-2 derece ısı oynaması oluo oda gündüz vakitlerinde.
oyuna girerken dayıyorum sonuna kadar zate müzikten duymuorum sesi.
yani ne direnç koyup katlediorum,ne her dakka kasa açıorum, nede garanti dışına cıkarıorum.
tavsiye ederim herkese..
isteyene resimli yada videolu anlatımınıda gönderebilirim.kolay gelsin

NASIL KULLANICAĞINI SORSAYDIN DİREK SÖYLERDİM MOLEX DEN AL DİYE GÜCÜ EKRAN KARTI DEVİRİ HEP AYNI TUTMAK İÇİN GEREKİRSE VOLT YÜKSELTİP ALÇALTIYO O YÜZDEN KONTROLCÜLER İŞE YARAMIYOR

Q6600 3.5ghz 1.4v(SIVI SOĞUTMA)/gigabyte X38ds4/2x1gb ocz reaper 934mhz 5-4-4-12@2.35v/his hd3870 ICEQ turbo 870mhz-2500mhz/seagate sata2 250 gb/lc power 550wat/tehermaltake SHARK/BENQ 22''
/SIVI SOĞUTMA BİLEŞENLERİ MC-Block-CPU/MAGICOOL Extreme I - 120mm Radyatör/ATMAN F202 POMPA//
ALPHACOOL Alphacola - 1L UV-Yeşil SIVI/
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> ekran kartı fanını durduramıorum :( :( Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Nexus NX-8060 600W Güç kaynağı
Nexusun modüler yapıdaki 600Wlık güç kaynağı
MSI S300 dizüstü video inceleme
Dünyanin ilk 13.3 4 hoparlörlü dizüstü bilgisayari

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç